「歯切れ良い」を含む例文一覧(22)

  • ソフトで、かつ歯切れ良いホットケーキ類が得られるホットケーキ類生地を提供する。
    To obtain dough for hotcakes, which provides soft and crisp hotcakes. - 特許庁
  • オーケストラ用コントラバスのように、ボンボンと歯切れ良い電気ベースを提供する。
    To provide an electric base with crisp and clear sound like a double bass for orchestra. - 特許庁
  • 柔らかくてもちもちした歯切れ良い食感で、かつ旨みがあるイースト発酵食品を提供する。
    To provide a yeast fermented food having a soft and glutinous texture with good crispiness and Umami (delicious taste). - 特許庁
  • しっとりソフトで歯切れ良い食感を有するパン、並びにそのパンを作るための穀粉組成物及び小麦粉組成物を提供すること。
    To provide bread giving a good moist, soft and crispy texture, and a grain flour composition and a wheat flour composition for making the bread. - 特許庁
  • 日本人の嗜好に適した、適度の酸味とさっぱりとした歯切れ良い食感を有するサワークラウトを得る。
    To obtain sauerkraut having a proper sour taste and a plain crispy texture which are suitable for the palatability of Japanese people. - 特許庁
  • そばの風味に富み、透明感及び粗粒そば粉による独特の外観を有し、かつ歯切れ良い食感を有するそば類の提供。
    To provide a method for producing buckwheat noodles rich in buckwheat flavor, having transparency and peculiar appearance due to coarse-grained buckwheat flour, and having crispy palate feeling. - 特許庁
  • 柔らかくもちもちした、軽く、歯切れ良い食感で、かつ、口の中でねとつくことのない中華まん類を提供する。
    To provide a Chinese meat bun that is soft, has glutinous texture (springy texture), is light and has a crispy texture and no stickiness in the mouth. - 特許庁
  • スピニングリールのリアドラグ発音機構において、歯切れ良いクリック音およびメリハリのあるクリック感を得られるようにする。
    To provide a crisp and clear click sound and a click feeling of modulation in a rear drag sound-producing mechanism of a spinning reel. - 特許庁
  • ソフトさを保ちながら、歯切れと口ごなれが良いパン類が得られる、作業性の良い練り込み用の油中水型乳化油脂組成物及びパン類を提供すること。
    To provide a water-in-oil emulsified composition for kneading, having good operability and allowing to obtain bread good in chewability and mouth digestion while retaining softness, and to provide the bread. - 特許庁
  • ピアノ線を弦として使う限り震動が良すぎて歯切れ良い低音が得られないので、振動の悪い細長い長方形の薄い金属板が最適の振動源となることを思いついた。
    Since a piano string is too good in vibration when used as a string to create crisp and clear low sound, a thin metal plate of a long rectangle with poor vibration is considered to be an optimum vibration source. - 特許庁
  • 小麦粉食品において、フレーキーなサクサクした歯切れ良い優れた食感を与え、焼きたての食感を維持することができる小麦粉食品用油型練込油脂組成物を提供する。
    To obtain a pasty oil and fat composition for wheat flour food imparting flaky, crunchy and crispy excellent palate feeling to wheat flour food, and enabling palate feeling of the freshly-baked wheat flour food to be maintained. - 特許庁
  • 饅頭生地に用いることにより、饅頭本来の軟らかくしっとりとした食感、およびサックリとした歯切れ良い食感を付与し、食感の経時変化を防止する饅頭用品質改良剤を提供することである。
    To provide a quality improvement agent for steamed buns with filling which, when used to bun dough, gives inherent soft and moist texture and crispy and gently broken texture and which prevents the texture from changing with time. - 特許庁
  • 油調調理後に長時間経過しても、皮のパリパリ感を失わず、特に歯切れ良い食感を維持する揚げ春巻きの皮用の組成物、春巻きの皮及び春巻きを提供することを目的とする。
    To provide a composition for a flour dough coat for Harumaki (egg roll) not losing crispy feeling even when long period of time has passed after cooked with oil, and maintaining palate feeling having hardness to chew; and to provide a flour dough coat for Harumaki, and Harumaki. - 特許庁
  • 本発明は、電子レンジで揚げ物を解凍したり、加熱しても衣にクリスピー感を有し、また食感が硬くなく、歯切れ良い特性を有する電子レンジ調理用衣材を提供することを目的とする。
    To provide a coating material which is used for fried foods to be cooked with microwave ovens and can give the fried foods whose coatings have crispy touches, hard textures, and good crispy characteristics, even the fried foods are thawed or heated with the microwave ovens. - 特許庁
  • 焼成後のベーカリー用上掛け生地が、低油分であるにも係らず、歯切れ良い食感、口どけが良好で、深い明確な割れ目を有する外観であり、さらに伸展性が良好なベーカリー用上掛け生地を提供する。
    To provide topping dough for bakery, wherein, after baked, the topping dough is good in crispy texture and meltability in the mouth, has an appearance having deep clear cracks, and has good extensibility, in spite of a low oil content. - 特許庁
  • 胡瓜の漬物において、適度な歯ごたえを有するようにすると共に食べ易くし、しかも歯切れを持たせて食感の良いものにすることのできる胡瓜の漬物における製造方法を提供する。
    To provide a method for producing cucumber pickles by which cucumber pickles are provided with moderate firmness to masticate so as to be easily taken, and provided with crispness so as to have good palate feeling. - 特許庁
  • もち米を使用した菓子において、簡便に、従来のもち米利用菓子にない、口当たりがソフトでもちもちして、歯切れよく口溶けの良い食感があり、風味が良好なもち米利用菓子の製造方法並びに菓子用プレミックスを提供する。
    To provide a method for producing a cake using glutinous rice, by which the cake using glutinous rice having soft flavor, springy texture, palatability of good crispness and good melt in the mouth and excellent taste that no conventional cake using glutinous rice has is simply produced and to obtain cake premix. - 特許庁
  • 強度が維持され、かつ焼きムラの少ない春巻皮であり、油ちょう後の経時的な食感低下を抑制して、パリパリした歯切れ良い食感が長時間持続する春巻用の皮が得られる乳化剤組成物、及びこれを用いて得られる春巻の皮を提供する。
    To provide an emulsifier composition affording Harumaki (egg roll) skin maintaining strength with little baking unevenness, inhibiting deterioration in texture with time after frying in oil, and sustaining a good crispy texture with crispiness over a long period of time, and to provide the Harumaki (egg roll) skin using the emulsifier composition. - 特許庁
  • 直捏法による製品の特徴と中種法による製品の特徴とを併せ持つパン類、即ち小麦粉由来の独特の香・風味が強く、引きが弱く歯切れ良い軽い食感等を極力維持しながら、生地が機械耐性及び機械製造上の安定性をも極力有するようにする。
    To provide bread having a combination of the characteristics of bread made by straight dough process and those of bread made by sponge dough process, that is, ensuring the dough to be afforded with mechanical durability and mechanical production stability to the utmost while maximally keeping peculiar flavor derived from wheat flour and light palate feeling with low ductility and good crispness. - 特許庁
  • 従来困難とされていた米粉を添加したそば麺を提供することであり、ゆでても切れない、のどごしが良く、歯切れ良い食感を有するそば麺の最適な材料割合・製造方法を確立し、米を米飯以外の食材として提供することにより国内余剰米の消費拡大に貢献する。
    To provide rice flour-containing buckwheat noodles which have hardly been provided, enable to establish an optimal material ratio and a production method for buckwheat noodles not broken, even when boiled and having a good throat touch and a good crispy texture, and enable to give rice as a food material except cooked rice to contribute to the expansion in the consumption of domestic surplus rice. - 特許庁
  • 本発明は機械製麺で製造されたそばでありながら、本格的な手打ちそばのような、包丁で切ったような角立ちのある外観を有し、且つしなやかで喉越しが良く、緻密で密度感がありながらも歯切れ良い食感が得られる多加水そば用そば粉およびこれを使用した多加水そば並びにその製造方法を提供する。
    To provide buckwheat flour for water-rich noodle that can give water-rich noodle having appearance like hand-made noodle, for example, sharp-cut noodle edges, smooth throat pass, texture-fine and dense but giving clear teeth touch, despite the noodle is machine-made, and provide a method for producing water-rich noodles by using the buckwheat flour. - 特許庁
  • ペーストリー類の練込用油脂として使用した場合、生地の展延性が優れ、展延後の生地のもどり(縮み)も少なく、均一な層状構造の作製が容易にできる、また、ペーストリー類にサクサク感、歯切れ、口溶けが良い優れた食感を与え、かつ、その食感を維持できる練込用油脂組成物を提供する。
    To provide an oil and fat composition giving good spreadability to dough with slight contraction after spread when used as oil and fat for kneading pastry therewith, thus enabling a uniform layer structure to be easily made, also giving a good palate feeling to the pastry including crispness and thawing in the mouth and enabling the good palate feeling to be maintained. - 特許庁

例文データの著作権について

  • 特許庁
    Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.