清酒酵母の菌株同定法 METHOD FOR IDENTIFYING STRAIN OF SAKE YEAST - 特許庁
義母は彼に株の譲渡を断った His motherinlaw refused to give him her shares. - 映画・海外ドラマ英語字幕翻訳辞書
酵母ゲノム解析による酵母菌株判定法 METHOD FOR JUDGING YEAST STRAIN BY YEAST GENOME ANALYSIS - 特許庁
2種類以上の酵母菌株を含有するパン酵母。 This bread yeast comprises two or more kinds of yeast strains. - 特許庁
吟醸酵母を親株として交雑・育種した株から選抜された。 The yeast was selected from strains cross-bred/bred using a ginjo yeast as the parent strain.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
酒類製造用酵母変異株及び当該酵母変異株を用いた酒類の製造方法 MUTANT YEAST FOR PREPARATION OF LIQUOR AND PREPARATION OF LIQUOR USING THE MUTANT YEAST - 特許庁
酒類製造用酵母変異株及び当該酵母変異株を用いた酒類の製造方法 MUTANT YEAST STRAIN FOR PRODUCTION OF LIQUOR AND METHOD FOR PRODUCING LIQUOR USING THE SAME - 特許庁
宮城マイ酵母の泡なし変異株。 It is a non-foaming mutant strain of Miyagi-my yeast.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
協会系酵母協会7号の変異株。 It is a mutant strain derived from Sake yeast kyokai No. 7.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
コレステロール産生酵母株及びその使用 CHOLESTEROL-PRODUCING YEAST STRAIN AND USE THEREOF - 特許庁
乳酸を高い効率で製造する酵母菌株の提供。 To provide a yeast strain producing lactic acid in a high efficiency. - 特許庁
GLUT輸送体が機能的に発現される酵母株Saccharomycescerevisiae SACCHAROMYCES CEREVISIAE YEAST STRAIN WITH FUNCTIONAL EXPRESSION OF GLUT TRANSPORTER - 特許庁
形質転換体の製造方法及び酵母の新規変異株 METHOD FOR PRODUCING TRANSFORMANT AND NEW MUTANT OF YEAST - 特許庁
耐熱性酵素を高生産できる酵母変異株 YEAST VARIANT FOR HIGHLY PRODUCING THERMOSTABLE ENZYME - 特許庁
乳酸を高い効率で製造する酵母菌株の提供。 To provide a yeast strain for producing lactic acid with high efficiency. - 特許庁
全国で使用されている吟醸酒用酵母6株から分離・交雑育種された株を選抜。 The yeast is a selection of strains isolated and cross-bred from 6 yeast strains of ginjo-shu used nationwide.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
サッカロマイセス・セレビシエ変異株、及び該変異株を用いたRNA高含有酵母の製造方法。 SACCHAROMYCES CEREVISIAE VARIANT, AND METHOD OF PRODUCING YEAST WITH HIGH RNA CONTENT USING THE VARIANT - 特許庁
まほろば華酵母のセルレニン耐性変異株で、カプロン酸エチル高生産性酵母。 A high caproic-acid-ethyl-producing yeast which is a cerulenin-resistant mutant strain derived from Mahoroba Hana yeast.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
ヌクレオソーム構造を制御する新規酵母因子と、その遺伝子、遺伝子変異酵母株を提供する。 To provide a new yeast factor controlling a nucleosome structure, its gene, and a gene mutation yeast strain. - 特許庁
チロソール高生産性酵母変異株及び該酵母を用いた発酵アルコール飲料の製造法 THYROSOL-PRODUCING MUTANT YEAST STRAIN HAVING HIGH PRODUCTIVITY, AND METHOD FOR PRODUCING FERMENTED ALCOHOLIC BEVERAGE USING THE YEAST - 特許庁
チロソール高生産性酵母変異株及び当該酵母変異株を用いた発酵アルコール飲料の製造方法 MUTANT YEAST STRAIN HAVING HIGH TYROSOL PRODUCTIVITY, AND METHOD FOR PRODUCING FERMENTED ALCOHOLIC BEVERAGE USING THE SAME - 特許庁
AdoMetを安全に大量産生する新規酵母株、およびそのような新規酵母株を作製する方法を提供する。 To provide a new yeast strain capable of safely producing a large quantity of AdoMet and a method for producing the new yeast strain. - 特許庁
県内醸造所のもろみから分離・培養した酵母の泡なし変異株。 A non-foaming mutant strain isolated from moromi in a brewery in the prefecture and cultured.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
センター所有酵母の遺伝子工学的手法による交雑育種株。 A strain cross-bred by genetically engineering yeasts owned by the center.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
協会系酵母協会7号のダイアセチル低蓄積性変異株。 A mutant strain derived from Sake yeast kyokai No. 7 having low diacetyl accumulation.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
酵母菌株としてはグルタチオン高生産菌を使用するのが好ましい。 The yeast strain is preferably a high glutathione-production yeast. - 特許庁
酵母での異種タンパク質の高生産株とそれに関与する遺伝子 STRAIN PRODUCING HETEROGENOUS PROTEIN IN HIGH PRODUCTIVITY IN YEAST AND GENE PARTICIPATED IN HIGH PRODUCTIVITY OF HETEROGENEOUS PROTEIN - 特許庁
有用酵母の栄養要求性変異株とその育種方法 AUXOTROPHIC MUTANT OF USEFUL YEAST AND METHOD FOR BREEDING THE VARIANT - 特許庁
有機酸組成の優れた自然変異株清酒酵母分離法 METHOD FOR SEPARATING EXCELLENT NATURAL VARIANT SAKE YEAST OF ORGANIC ACID COMPOSITION - 特許庁
エタノール高生産性醤油主醗酵酵母株の分離識別用寒天培地、同酵母株の分離法及び同酵母株を用いる含塩醗酵食品の製造法 AGAR MEDIUM FOR ISOLATING AND IDENTIFYING HIGHLY ETHANOL-PRODUCTIVE AND MAINLY SOY SAUCE-FERMENTATIVE YEAST STRAIN, METHOD FOR ISOLATING THE YEAST STRAIN AND METHOD FOR PRODUCING SALT-CONTAINING FERMENTED FOOD BY USING THE YEAST STRAIN - 特許庁
酵母由来の特定なアミノ酸配列を有する分裂酵母因子cia1と、この分裂酵母因子cia1をコードする分裂酵母遺伝子DNA、分裂酵母因子cia1を欠損したcia1欠損分裂酵母株、cia1欠損分裂酵母株に、出芽酵母因子Asf1pをコードするポリヌクレオチドを導入したAsf1p遺伝子導入/cia1欠損分裂酵母株。 The invention provides a Schizosaccharomyces pombe factor cial having a specific amino acid sequence derived from a yeast, a Schizosaccharomyces pombe gene DNA encoding the Schizosaccharomyces pombe factor cial, a cial-depleted Schizosaccharomyces pombe strain free from the Schizosaccharomyces factor cial, and an Asflp transgenic/cial-depleted Schizosaccharomyces pombe strain obtained by introducing a polynucleotide encoding a budding yeast factor Asflp to the cial-depleted Schizosaccharomyces pombe strain. - 特許庁
FOH生産性酵母と清酒酵母(協会7号系酵母)の一倍体株と交雑させ、胞子形成させた後、子嚢解剖を行い得られた一倍体株で高濃度のFOHを生産する酵母とすることもできる。 The FOH-producing yeast may be a monoploid yeast which is obtained by hybridizing the FOH-producing yeast with a monoploid strain of a Sake yeast (Kyokai-No.7 strain yeast), forming spores, and then anatomizing sporangiums, and can produce the FOH in a high concentration. - 特許庁
酵母におけるフィターゼ製造法、異種フィターゼを発現する酵母菌株、および酵母により生産された異種フィターゼを提供する。 To provide a method for producing phytase with yeast, a yeast strain expressing a heterologous phytase, and a heterologous phytase produced with the yeast. - 特許庁
酵母変異株、グルタチオン高含有酵母の製造方法、その培養物、その分画物、酵母エキスおよびグルタチオン含有飲食品 VARIANT YEAST STRAIN, METHOD FOR PRODUCING GLUTATHIONE-RICH YEAST, ITS CULTURED PRODUCT, ITS FRACTIONATED PRODUCT, YEAST EXTRACT AND GLUTATHIONE-CONTAINING FOOD AND DRINK - 特許庁
発酵能が優れているワイン酵母とトレハロース産生野生酵母を親株とし、細胞融合法によって新規融合酵母を融合した。 Wine yeast excellent in fermentability and trehalose-producing wild yeast are used as parent strains and the two yeasts are fused by a cell fusion method to provide a new fused yeast. - 特許庁
一種一属に属する複数の醤油酵母株を簡単に個々の菌株に識別し、また醤油諸味中の醤油主発酵酵母株のフローラ解析を簡単に行い、醤油醸造管理の適正化を図る。 To simply identify a plurality of soy sauce yeast strains, respectively, belonging to one genus in one kind, and analyze the flora of soy sauce main fermentation yeast strain in an unrefined soy sauce, thereby rationalizing the soy sauce fermentation management. - 特許庁
RNA含有量が高く、かつ増殖性が良好なサッカロマイセス・セレビシエ変異株、該変異株を用いたRNA高含有酵母の製造方法、並びに、該変異株の培養物及び酵母エキスの提供。 To provide a Saccharomyces cerevisiae variant high in RNA content and having good proliferative property, to provide a method of producing a yeast with a high RNA content and using the variant, and to provide culture products and yeast extracts of the variant. - 特許庁
酵母の菌株を相互に識別する方法、酵母の菌株を分類する方法、並びに、醸造特性に特徴のある菌株を選抜する方法を提供することを目的とする。 To provide a method for discriminating the strains of yeast from each other, a method for classifying the strains of the yeast and a method for selecting the strains of the yeast having characteristic brewing properties. - 特許庁
パン酵母サッカロマイセス・セレビシエ(Saccharomyces cerevisiae)及び/又は変異処理した当該パン酵母から一次としてカドミウム耐性株、二次としてシクロヘキシミド耐性株をスクリーニングして得られた、グルタチオン高生産パン酵母。 This baker's yeast with enhanced glutathione production is obtained by screening a cadmium-resistant strain as a primary step and a cycloheximide-resistant strain as a secondary step from a baker's yeast Saccharomyces cerevisiae and/or the baker's yeast subjected to mutation treatment. - 特許庁
イソアミルアルコールおよび酢酸イソアミル高生産酵母株、それらのスクリーニング方法、およびそれらの株の利用方法 YEAST STRAIN HIGHLY PRODUCING ISOAMYL ALCOHOL AND ISOAMYL ACETATE, METHOD FOR SCREENING THE SAME AND METHOD FOR UTILIZING THE STRAIN - 特許庁
化学的に明確な培地を用いての工業規模での発酵に適し得る微生物株には、真菌類、酵母およびバクテリア株がある。 Microbial strains suitable for fermentation on the industrial scale using the chemically defined media include fungal, yeast and bacterial strains. - 特許庁