「母株」を含む例文一覧(172)

1 2 3 4 次へ>
  • 変異
    YEAST MUTANT STRAIN - 特許庁
  • 愛美酵(MY-2142
    Manami yeast (MY-2142)  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 宮城マイ酵(MY-3102
    Miyagi-my yeast (MY-3102)  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • うつくしま夢酵(F7-01
    Utsukushima-yume yeast (F7-01)  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 変異と酵エキス
    YEAST MUTANT AND YEAST EXTRACT - 特許庁
  • 変異の作製方法および酵変異
    METHOD FOR PRODUCING YEAST MUTANT STRAIN AND YEAST MUTANT STRAIN - 特許庁
  • 泡なし宮城マイ酵(MY-3227
    Non-foaming Miyagi-my yeast (MY-3227)  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • エリトリトール産生酵
    ERYTHRITOL PRODUCING YEAST STRAIN - 特許庁
  • 清酒酵の菌同定法
    METHOD FOR IDENTIFYING STRAIN OF SAKE YEAST - 特許庁
  • は彼にの譲渡を断った
    His motherinlaw refused to give him her shares. - 映画・海外ドラマ英語字幕翻訳辞書
  • ゲノム解析による酵判定法
    METHOD FOR JUDGING YEAST STRAIN BY YEAST GENOME ANALYSIS - 特許庁
  • 2種類以上の酵を含有するパン酵
    This bread yeast comprises two or more kinds of yeast strains. - 特許庁
  • 吟醸酵を親として交雑・育種したから選抜された。
    The yeast was selected from strains cross-bred/bred using a ginjo yeast as the parent strain.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 酒類製造用酵変異及び当該酵変異を用いた酒類の製造方法
    MUTANT YEAST FOR PREPARATION OF LIQUOR AND PREPARATION OF LIQUOR USING THE MUTANT YEAST - 特許庁
  • 酒類製造用酵変異及び当該酵変異を用いた酒類の製造方法
    MUTANT YEAST STRAIN FOR PRODUCTION OF LIQUOR AND METHOD FOR PRODUCING LIQUOR USING THE SAME - 特許庁
  • 宮城マイ酵の泡なし変異
    It is a non-foaming mutant strain of Miyagi-my yeast.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 協会系酵協会7号の変異
    It is a mutant strain derived from Sake yeast kyokai No. 7.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • コレステロール産生酵母株及びその使用
    CHOLESTEROL-PRODUCING YEAST STRAIN AND USE THEREOF - 特許庁
  • 乳酸を高い効率で製造する酵の提供。
    To provide a yeast strain producing lactic acid in a high efficiency. - 特許庁
  • GLUT輸送体が機能的に発現される酵母株Saccharomycescerevisiae
    SACCHAROMYCES CEREVISIAE YEAST STRAIN WITH FUNCTIONAL EXPRESSION OF GLUT TRANSPORTER - 特許庁
  • 形質転換体の製造方法及び酵の新規変異
    METHOD FOR PRODUCING TRANSFORMANT AND NEW MUTANT OF YEAST - 特許庁
  • 耐熱性酵素を高生産できる酵変異
    YEAST VARIANT FOR HIGHLY PRODUCING THERMOSTABLE ENZYME - 特許庁
  • 乳酸を高い効率で製造する酵の提供。
    To provide a yeast strain for producing lactic acid with high efficiency. - 特許庁
  • 全国で使用されている吟醸酒用酵6から分離・交雑育種されたを選抜。
    The yeast is a selection of strains isolated and cross-bred from 6 yeast strains of ginjo-shu used nationwide.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • サッカロマイセス・セレビシエ変異、及び該変異を用いたRNA高含有酵の製造方法。
    SACCHAROMYCES CEREVISIAE VARIANT, AND METHOD OF PRODUCING YEAST WITH HIGH RNA CONTENT USING THE VARIANT - 特許庁
  • まほろば華酵のセルレニン耐性変異で、カプロン酸エチル高生産性酵
    A high caproic-acid-ethyl-producing yeast which is a cerulenin-resistant mutant strain derived from Mahoroba Hana yeast.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • ヌクレオソーム構造を制御する新規酵因子と、その遺伝子、遺伝子変異酵母株を提供する。
    To provide a new yeast factor controlling a nucleosome structure, its gene, and a gene mutation yeast strain. - 特許庁
  • チロソール高生産性酵変異及び該酵を用いた発酵アルコール飲料の製造法
    THYROSOL-PRODUCING MUTANT YEAST STRAIN HAVING HIGH PRODUCTIVITY, AND METHOD FOR PRODUCING FERMENTED ALCOHOLIC BEVERAGE USING THE YEAST - 特許庁
  • チロソール高生産性酵変異及び当該酵変異を用いた発酵アルコール飲料の製造方法
    MUTANT YEAST STRAIN HAVING HIGH TYROSOL PRODUCTIVITY, AND METHOD FOR PRODUCING FERMENTED ALCOHOLIC BEVERAGE USING THE SAME - 特許庁
  • AdoMetを安全に大量産生する新規酵母株、およびそのような新規酵母株を作製する方法を提供する。
    To provide a new yeast strain capable of safely producing a large quantity of AdoMet and a method for producing the new yeast strain. - 特許庁
  • 県内醸造所のもろみから分離・培養した酵の泡なし変異
    A non-foaming mutant strain isolated from moromi in a brewery in the prefecture and cultured.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • センター所有酵の遺伝子工学的手法による交雑育種
    A strain cross-bred by genetically engineering yeasts owned by the center.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 協会系酵協会7号のダイアセチル低蓄積性変異
    A mutant strain derived from Sake yeast kyokai No. 7 having low diacetyl accumulation.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • としてはグルタチオン高生産菌を使用するのが好ましい。
    The yeast strain is preferably a high glutathione-production yeast. - 特許庁
  • での異種タンパク質の高生産とそれに関与する遺伝子
    STRAIN PRODUCING HETEROGENOUS PROTEIN IN HIGH PRODUCTIVITY IN YEAST AND GENE PARTICIPATED IN HIGH PRODUCTIVITY OF HETEROGENEOUS PROTEIN - 特許庁
  • 有用酵の栄養要求性変異とその育種方法
    AUXOTROPHIC MUTANT OF USEFUL YEAST AND METHOD FOR BREEDING THE VARIANT - 特許庁
  • 有機酸組成の優れた自然変異清酒酵分離法
    METHOD FOR SEPARATING EXCELLENT NATURAL VARIANT SAKE YEAST OF ORGANIC ACID COMPOSITION - 特許庁
  • 実用酵の栄養要求性変異を利用した交配育種
    CROSS BREEDING UTILIZING AUXOTROPHIC MUTANT STRAIN OF PRACTICAL YEAST - 特許庁
  • エタノール高生産性醤油主醗酵酵母株の分離識別用寒天培地、同酵母株の分離法及び同酵母株を用いる含塩醗酵食品の製造法
    AGAR MEDIUM FOR ISOLATING AND IDENTIFYING HIGHLY ETHANOL-PRODUCTIVE AND MAINLY SOY SAUCE-FERMENTATIVE YEAST STRAIN, METHOD FOR ISOLATING THE YEAST STRAIN AND METHOD FOR PRODUCING SALT-CONTAINING FERMENTED FOOD BY USING THE YEAST STRAIN - 特許庁
  • 由来の特定なアミノ酸配列を有する分裂酵因子cia1と、この分裂酵因子cia1をコードする分裂酵遺伝子DNA、分裂酵因子cia1を欠損したcia1欠損分裂酵母株、cia1欠損分裂酵母株に、出芽酵因子Asf1pをコードするポリヌクレオチドを導入したAsf1p遺伝子導入/cia1欠損分裂酵母株
    The invention provides a Schizosaccharomyces pombe factor cial having a specific amino acid sequence derived from a yeast, a Schizosaccharomyces pombe gene DNA encoding the Schizosaccharomyces pombe factor cial, a cial-depleted Schizosaccharomyces pombe strain free from the Schizosaccharomyces factor cial, and an Asflp transgenic/cial-depleted Schizosaccharomyces pombe strain obtained by introducing a polynucleotide encoding a budding yeast factor Asflp to the cial-depleted Schizosaccharomyces pombe strain. - 特許庁
  • FOH生産性酵と清酒酵(協会7号系酵)の一倍体と交雑させ、胞子形成させた後、子嚢解剖を行い得られた一倍体で高濃度のFOHを生産する酵とすることもできる。
    The FOH-producing yeast may be a monoploid yeast which is obtained by hybridizing the FOH-producing yeast with a monoploid strain of a Sake yeast (Kyokai-No.7 strain yeast), forming spores, and then anatomizing sporangiums, and can produce the FOH in a high concentration. - 特許庁
  • におけるフィターゼ製造法、異種フィターゼを発現する酵、および酵により生産された異種フィターゼを提供する。
    To provide a method for producing phytase with yeast, a yeast strain expressing a heterologous phytase, and a heterologous phytase produced with the yeast. - 特許庁
  • 変異、グルタチオン高含有酵の製造方法、その培養物、その分画物、酵エキスおよびグルタチオン含有飲食品
    VARIANT YEAST STRAIN, METHOD FOR PRODUCING GLUTATHIONE-RICH YEAST, ITS CULTURED PRODUCT, ITS FRACTIONATED PRODUCT, YEAST EXTRACT AND GLUTATHIONE-CONTAINING FOOD AND DRINK - 特許庁
  • 発酵能が優れているワイン酵とトレハロース産生野生酵を親とし、細胞融合法によって新規融合酵を融合した。
    Wine yeast excellent in fermentability and trehalose-producing wild yeast are used as parent strains and the two yeasts are fused by a cell fusion method to provide a new fused yeast. - 特許庁
  • 一種一属に属する複数の醤油酵母株を簡単に個々の菌に識別し、また醤油諸味中の醤油主発酵酵母株のフローラ解析を簡単に行い、醤油醸造管理の適正化を図る。
    To simply identify a plurality of soy sauce yeast strains, respectively, belonging to one genus in one kind, and analyze the flora of soy sauce main fermentation yeast strain in an unrefined soy sauce, thereby rationalizing the soy sauce fermentation management. - 特許庁
  • RNA含有量が高く、かつ増殖性が良好なサッカロマイセス・セレビシエ変異、該変異を用いたRNA高含有酵の製造方法、並びに、該変異の培養物及び酵エキスの提供。
    To provide a Saccharomyces cerevisiae variant high in RNA content and having good proliferative property, to provide a method of producing a yeast with a high RNA content and using the variant, and to provide culture products and yeast extracts of the variant. - 特許庁
  • の菌を相互に識別する方法、酵の菌を分類する方法、並びに、醸造特性に特徴のある菌を選抜する方法を提供することを目的とする。
    To provide a method for discriminating the strains of yeast from each other, a method for classifying the strains of the yeast and a method for selecting the strains of the yeast having characteristic brewing properties. - 特許庁
  • パン酵サッカロマイセス・セレビシエ(Saccharomyces cerevisiae)及び/又は変異処理した当該パン酵から一次としてカドミウム耐性、二次としてシクロヘキシミド耐性をスクリーニングして得られた、グルタチオン高生産パン酵
    This baker's yeast with enhanced glutathione production is obtained by screening a cadmium-resistant strain as a primary step and a cycloheximide-resistant strain as a secondary step from a baker's yeast Saccharomyces cerevisiae and/or the baker's yeast subjected to mutation treatment. - 特許庁
  • イソアミルアルコールおよび酢酸イソアミル高生産酵母株、それらのスクリーニング方法、およびそれらのの利用方法
    YEAST STRAIN HIGHLY PRODUCING ISOAMYL ALCOHOL AND ISOAMYL ACETATE, METHOD FOR SCREENING THE SAME AND METHOD FOR UTILIZING THE STRAIN - 特許庁
  • 化学的に明確な培地を用いての工業規模での発酵に適し得る微生物には、真菌類、酵およびバクテリアがある。
    Microbial strains suitable for fermentation on the industrial scale using the chemically defined media include fungal, yeast and bacterial strains. - 特許庁
1 2 3 4 次へ>

例文データの著作権について