「混合酒」を含む例文一覧(83)

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  • 混合酒
    a mixed drink - Eゲイト英和辞典
  • 混合酒 《カクテルなど》.
    a mixed drink  - 研究社 新英和中辞典
  • かすの処理方法およびかす含有混合
    METHOD FOR TREATMENT OF SAKE LEES AND MIXTURE CONTAINING SAKE LEES - 特許庁
  • をろ過してなる甘液に、前記サツマイモ汁液を混合して飲料とする。
    The sweet potato juice is mixed with amazake (sweet drink made from fermented rice) liquid prepared by filtering amazake, thereby obtaining the drink. - 特許庁
  • 麹菌と酵母の固体混合培養による類の製造方法
    METHOD FOR MANUFACTURING SAKE BY SOLID CULTURE OF MIXTURE OF ASPERGILLUS ORYZAE AND YEAST - 特許庁
  • pH緩衝液は、酢酸および酢酸塩混合物、リン酸およびリン酸塩混合物、炭酸及び炭酸塩混合物、クエン酸およびクエン酸塩混合物、石酸および石酸塩混合物、ホウ酸およびホウ酸塩混合物、アンモニアおよびアンモニウム塩混合物、酢酸およびエタノールアミン混合物、のいずれかを含有することが好ましい。
    The pH buffering solution preferably contains one of an acetic acid and acetate mixture, a phosphoric acid and phosphate mixture, carboxylic acid and carboxylate mixture, a citric acid and citrate mixture, a tartaric acid and tartrate mixture, a boric acid and borate mixture, an ammonia and ammonium mixture and an acetic acid and ethanol amine mixture. - 特許庁
  • 本発明のチーズ粕みそ漬けは、粕と白みその混合物と、この混合物内に漬け込まれたクリームチーズとより成る。
    The cheese preserved in sake lees and miso includes: a mixture of the sake lees with white miso; and cream cheese preserved in the mixture. - 特許庁
  • 粕と醤油粕を混合する際に、風味付けのための食品または調味料または塩を混合してもよい。
    When the Sake lees are mixed with the soy source cakes, a food or a seasoning or a salt for flavoring may be mixed. - 特許庁
  • アイスクリームをウィスキーに混ぜることによって作られた南アフリカの混合酒
    South African mixed drink made by mixing ice cream with whisky  - 日本語WordNet
  • 液状調味料15は主成分として粕を含み、水や醤油と混合された液状である。
    The liquid seasoning 15 contains Sake (rice wine) lees as a main component and is further mixed with water and soy sauce. - 特許庁
  • 透明な弱酸性の蒸留に、コチニール色素を添加混合してオレンジ色に着色した混成とした。
    A cochineal dye is admixed to clear and weak-acidic distilled liquor to prepare the objective mixed liqueur colored in orange. - 特許庁
  • また、原料混合から製品たる醸造の容器への充填に至る各製造工程のいずれかの工程において、前記保健機能を有する原料から抽出される抽出物を混合する混合工程を備えた。
    The method further comprises a mixing step of mixing the extracts extracted from the raw materials having the health care functions in any step ranging from mixing of the raw materials to filling of the brewed liquor which is the product in a container. - 特許庁
  • この処方物は、Mg_3(PO_4)_2、MgHPO_4、Mg(H_2PO_4)_2、MgSO_4、MgCl_2、Na_2SO_4、石酸ナトリウム、石酸カリウム、石酸マグネシウム、およびそれらの混合物からなる群から選択される下剤塩の非水性混合物からなり、下剤有効濃度で錠剤またはカプセル形態で投与される。
    The formulations consist of non-aqueous admixtures of a purgative salt selected from the group consisting of Mg_3(PO_4)_2, MgHPO_4, Mg(H_2PO_4)_2, MgSO_4, MgCl_2, Na_2SO_4, sodium tartrate, potassium tartrate, magnesium tartrate, and mixtures thereof, administered in tablet or capsule form in purgative effective concentrations. - 特許庁
  • また、必ずしも単一の株だけが用いられるわけではなく、日本母造りを混合したり、出来上がったをブレンドするなどの手法でそれぞれの株の長所を組み合わせた形で用いられることも多い。
    Instead of using just one kind of strain, sake is usually made from a blend of sake yeast mashes, or by blending finished sake liquors, thus combining the merits of each strain.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • の滓下げのおいて、清澄した清(2)と沈殿した滓(3)の混合液からいかに多くの清(2)を取り出し、残った滓(3)も簡単に処理できる方法を提供する。
    To provide a method for separating sake from the less, capable of obtaining the sake from a mixture of the clarified sake and the precipitated lees in the largest possible amount, and capable of simply treating the residual less, when the fermented sake is settled. - 特許庁
  • を主体とし有機酸源を混合してなる老加工調味料であって、該調味料中の酢酸濃度が2000〜5000μg/mlである老加工調味料。
    This Chinese rice wine-processed seasoning consists mainly of Chinese rice wine and is obtained by mixing the Chinese rice wine with an organic acid source, wherein the concentration of acetic acid in the thus obtained seasoning is 200-5,000 μg/ml. - 特許庁
  • 抹茶微粉末及び/又は抹茶懸濁液を原料として使用することを特徴とする抹茶風味醸造、及び、醸造の製造方法において抹茶微粉末及び/又は抹茶懸濁液を貯及び/又は熟成中液に混合することを特徴とする抹茶風味醸造の製造方法。
    Furthermore, in a production of the brewage, the fine powder of powdered tea and/or a suspension of powdered tea in an amount of 2-4 g reduced to fine powder of powdered tea per 1 L of a brewage is blended to a stored sake and/or a solution in aging. - 特許庁
  • また米類を主成分とする醸造を単式の蒸留装置によって蒸留して得られた蒸留と、果実類を主成分とする醸造を単式の蒸留装置によって蒸留して得られた蒸留とを、所定の比率で混合してもよい。
    It is also possible to mix the distilled liquor obtained by distilling the brewage consisting mainly of the rices by the single type distillation device with the distilled liquor obtained by distilling the brewage consisting mainly of the fruits by the single type distillation device in the prescribed ratio. - 特許庁
  • アルコールを作り出すために発酵させることができる成分(プルーンや、レーズンや、ミルクや砂糖などの)の混合物から混ぜ合わせて造られた
    a liquor concocted from a mixture of ingredients (such as prunes and raisins and milk and sugar) that can be fermented to produce alcohol  - 日本語WordNet
  • また、真空凍結乾燥加工で作られた、粉末の野菜や果実を数%混合した粉末果実・野菜入り甘液の製造方法。
    The method for producing fruit-vegetable powder-containing Amazake liquid mixed with several percentages of powdery vegetables and fruits made by vacuum lyophilization processing is also provided. - 特許庁
  • 溶媒の存在下でミルタザピンのRS混合物を光学活性石酸で光学分割する光学活性ミルタザピンの製造方法。
    The manufacturing method of optically active mirtazapine comprises optically resolving an RS mixture of mirtazapine by optically active tartaric acid in the presence of a solvent. - 特許庁
  • ビール及び発泡、酎ハイに水溶性蛋白質コラーゲンを混合&調合、融合させた製造法にした。
    The beer, sparking alcoholic drink and Shochu high-ball are produced by blending/preparing and harmonizing a water soluble protein, collagen therewith. - 特許庁
  • その回転による遠心力によって混合液から多くの清(2)を取り出すことを特徴とする。
    Thus the sake (2) is separated from the mixture is a large amount by the action of centrifugal force due to the rotation. - 特許庁
  • まず焼酎と抹茶を混合して所定期間貯蔵させて抹茶エキスが抽出された焼酎リキュールを製造し、これに酸化防止剤入り日本と抹茶の香味を安定させる炭酸ソーダ水を混合して抹茶入り日本リキュールを製造する。
    The Maccha-containing Sake is produced by initially mixing the Shochu and the Maccha and storing for a prescribed period to produce Shochu in which Maccha essence is extracted and then mixing the Sake containing the antioxidant and the sodium carbonate water stabilizing the flavor of the Maccha thereto. - 特許庁
  • 生の唐辛子を破砕処理する破砕工程と、該破砕された唐辛子に類を混合し、攪拌する混合攪拌工程と、該混合液を煮沸する煮沸工程と、煮沸後に固形分を分離し、エキスを抽出するための分離処理工程とを有することを特徴とする香辛料の製造方法である。
    A method for producing the spices comprises a crushing process of crushing and processing raw red pepper, a mixing and stirring process of mixing sake with the crushed red pepper followed by stirring, a boiling process of boiling the mixed liquid, and a separation treating process of separating solid after boiling so as to extract essence. - 特許庁
  • 米こうじおよび粕の少なくとも一方と、乳および乳製品の少なくとも一方とを含む混合液を準備し、前記混合液のpHを7以上に調整した後、前記混合液を加熱処理することによって、飲料を製造する。
    The method for producing a beverage comprises preparing mixture liquid including at least either of malted rice or sake lees, and at least either milk or a dairy product, adjusting the mixture liquid to ≥pH 7 and heating the mixture liquid. - 特許庁
  • 炊いた精白米と、米麹を混合する際に、黒米又は紫米からなる古代米の糠の色素を抽出した溶湯を添加し、その混合物を糖化させることを特徴とする甘
    The Amazake is produced by adding liquid obtained by extracting pigments of ancient rice bran comprising brown rice and purple rice when mixing cooked polished rice with malted rice; and glycosylating the mixture. - 特許庁
  • 複数種の植物の葉を真空乾留して得られる植物混合抽出液とレモン圧搾液との混合液に、プロポリス、リンゴ酸及び石酸を配合する。
    Propolis, malic acid, and tartaric acid are blended with mixed liquid comprising extracted liquid of mixed plants obtained by vacuum dry distillation of several sorts of plant leaves and compressed liquid of lemon. - 特許庁
  • 粕に、少なくともビタミンAの粉末とビタミンCの粉末とビタミンEの粉末とを混合した混合物の乾燥体(錠剤、顆粒、カプセル等)からなる。
    This healthy food comprises a dried substance (a tablet, a granule, a capsule, etc.), of a mixture obtained by mixing the Sake lees with at least a powder of vitamin A and a powder of vitamin C and a powder of vitamin E. - 特許庁
  • 各種悪臭発生源となる、汚物・排水に過酸化水素水と石酸あるいはクエン酸の単品又は混合液を撒布・混合することによる脱臭・滅菌処理法
    The deodorizing and sterilizing method comprises a step of scattering or mixing a single substance or mixed solution of a hydrogen peroxide, a solution with a tartaric acid or a citric acid in the filth or the drainage causing various type of malodors. - 特許庁
  • ハエを誘引するためのハエ用誘引剤において、果実を熟成した果実由来の香り成分を含む酢と、果実に花を漬け込んで得られた花由来の香り成分を含むとが混合されている。
    In the fly inducer for inducing the fly, vinegar containing a fruit-derived fragrance component which is obtained by maturing fruit and wine containing a flower-derived fragrance component which is obtained by immersing flower into fruit wine are blended. - 特許庁
  • 粉砕した醤油滓を粕と混合してペースト化して水産物と接触させることにより、粕と醤油滓の香りや風味成分を素材に付与すると同時に水分活性を低下させ保存性を向上させる。
    This fishery food is obtained by mixing crushed soy sauce lees with sake lees to make paste and bringing it in contact with a fishery product to impart the aroma and flavor components to the raw material and at the same time reducing water content activity for improving its preservation property. - 特許庁
  • 少なくとも秋ウコンと、クチナシと、サルノコシカケとを別々に蒸留に漬けて成分抽出した後、それぞれの抽出液を混合する工程を有することを特徴とする薬草の製造方法である。
    The production method comprises steps to separately extract respective components from at least autumn curcuma, gardenia and bracket fungus in distilled liquor and a step to mix the liquid extracts. - 特許庁
  • 炭素の持つ吸着性、菌の抑制力を活用し、粕をパック剤として使用できるように粕に残留する固形の米粒を磨り潰し、これに一定量の炭素を混合する。
    The pack agent is obtained by grinding solid rice grains left in lees of rice wine and mixing the ground grains with a definite amount of carbon so as to utilize adsorption and microorganism-suppressing power which carbon has and enable use of lees of rice wine as the pack agent. - 特許庁
  • 米類を主成分とする醸造と、果実類を主成分とする醸造とを、所定の比率で混合し、単式の蒸留装置によって蒸留して、キレとコクがあり、しかも風味のあるまろやかにしてのど越しの良い蒸留を得る。
    This distilled liquor having the sharpness and body and also having flavor, and a mellow and good slippery feeling is obtained by blending brewage consisting mainly of rices with the brewage consisting mainly of fruits in a prescribed ratio, and distilling it by using the single type distillation device. - 特許庁
  • 用麹の製造過程において、クエン酸を多く生産する焼酎用麹菌と清用麹菌を別々の蒸米に散布して、一定時間、一定温度保温した後、これらを混合して製麹し、得られた麹を用いて低アルコール清を製造する方法。
    This method for producing a low-alcohol Japanese Sake involves using koji which is produced by sprinkling Aspergillus oryzae for Shochu capable of producing a large amount of citric acid and Aspergillus oryzae for Japanese Sake, on separate steamed rice respectively, and the resultant two kinds of rice are kept at a given temperature for a given time and then mixed together. - 特許庁
  • を製造する際に使用される清酵母と、該清酵母以外の酵母とを識別する培地であって、該培地1リットルあたり少なくともリン酸イオンが7.3mmol以上、5−bromo−4−chloro−3−indolyl Phosphate Disodium Saltが0.05g以上混合されて成る清酵母識別培地。
    The medium for differentiating the sake yeast is used for differentiating between the sake yeast used when producing sake (rice wine) and the yeast except the sake yeast, and is obtained by mixing at least ≥7.3 mmol phosphate ion and ≥0.05 g 5-bromo-4-chloro-3-indolyl phosphate disodium salt per littre of the medium with the medium. - 特許庁
  • 本発明の石鹸は、植物油由来の脂肪酸からなるソーダ石鹸と清エキスとを含んでなるもので、前記植物油としては、オリーブ油と、アーモンド油と、ココナッツ油と、パーム油と、ホホバ油とを含む混合油であることが特に好ましい。
    This sake soap is obtained by comprising a refined sake extract and a soda soap made from a fatty acid originating from vegetable oil, wherein a mixed oil containing olive oil, almond oil palm oil and jojoba oil is especially preferable as the vegetable oil. - 特許庁
  • アルカリイオン水を利用して漢方薬抽出液を準備して、前記漢方薬抽出液を利用して麦芽浸出液及び蒸熟した穀類を製造した後、これを混合、糖化することで、甘の摂取だけで漢方薬の有効成分を採ることができるようにした甘の製造方法を提供する。
    To provide a method for producing Amazake from which effective components of a herb medicine can be taken solely by ingesting the Amazake by preparing a Chinese herb medicine extract using alkaline ion water and producing a malt exudate and steam-cooked grains using the herb medicine extract, subsequently mixing them and saccharifying them. - 特許庁
  • 加熱して揮発分を除いた後に冷却した清に、柚子の果皮をおろし金でおろしたおろし柚子を入れて混合し、得られた柚子入り清を辛子明太子に塗り、冷蔵庫で冷蔵して熟成させて柚子の風味を付加した柚子入り辛子明太を製造する。
    A grated citron obtained by grating the seedcase of citron with a grater is mixed with a refined sake obtained by heating and removing a volatile component and cooling, then the resultant refined sake including citron is coated on a mustard walleye pollack, thus cooled in a refrigerator and malted to produce the objective mustard walleye pollack including citron added a flavor of citron. - 特許庁
  • のにごりに類似した「にごり泡盛」とその製造方法に関し、米麹を用いることによって、甘いまろやか風味の米麹由来成分と泡盛を混合し、熟成させてなる新しいタイプの泡盛と新しい感覚の呑み方を提供する。
    To provide a new type "unrefined Awamori" which is similar to unrefined sake, and is prepared by mixing Awamori with malted rice-originated ingredients having a sweet and mellow flavor and using the malted rice and then maturing the mixture, and to provide a method for producing the same. - 特許庁
  • 本発明では、粕又は焼酎粕とアルコールとを混合し、粕又は焼酎粕に残留する香味成分や調味成分をアルコールに溶解し、液体部分のみを分離して抽出することを特徴とするアルコール飲料の製造方法を提供する。
    This method for producing the alcoholic drink is characterized by mixing the sake lees or white distilled liquor lees with the alcohol, dissolving aromatic components or seasoning components remaining in the sake lees or white distilled liquor lees into the alcohol, and separating for extracting only the liquid component. - 特許庁
  • より具体的には、溶媒の存在下、ミルタザピンのRS混合物と光学活性石酸とを接触させ、光学活性ミルタザピンの塩を優先的に結晶化させることを特徴とする光学活性ミルタザピンの製造方法。
    More concretely, the manufacturing method of the optically active mirtazapine comprises bringing the RS mixture of mirtazapine into contact with optically active tartaric acid in the presence of the solvent thereby causing a salt of the optically active mirtazapine to crystallize preferentially. - 特許庁
  • ゆずの種に、アルコール類や(アルコール)を加えて作ったローションと、ビタミン酢酸エステルと、グリチル酸と、dl−カンフルと、グリセリンを混合した。
    This mixed cosmetic lotion is composed of a lotion prepared by adding alcohol or liquor to stones of Yuzu (Citrus junos), vitamin acetic acid ester, glycyrrhizinic acid, dl-camphor and glycerol. - 特許庁
  • にキウイフルーツの果汁若しくは果肉及び龍眼蜂蜜を混合した後、炭酸ガスを含有させることを特徴とする龍眼蜂蜜入りキウイフルーツリキュールの製造方法である。
    The fruit juice or fruit flesh of kiwi fruit and longan honey are admixed to Japanese Sake and the mixture is carbonated to produce the longan honey-containing kiwi fruit liqueur. - 特許庁
  • 前記のアルコール発酵を省いて、エチルアルコール又はエチルアルコール含有混合し、しかも酢酸菌を培養基として加え、酢酸発酵させてもよい。
    As an alternative, ethyl alcohol or an ethanol-containing liquor is mixed to the solution in place of carrying out the alcoholic fermentation and acetobacter is added as a culture base to perform acetic acid fermentation. - 特許庁
  • シスピペリジン誘導体の混合物であるラセミシスピペリジン誘導体を、光学活性石酸誘導体または光学活性アミノ酸誘導体で光学分割する。
    A racemic cis-piperidine derivative which is a cis-piperidine derivative mixture is chemically resolved with an optically active tartaric acid derivative or an optically active amino acid derivative. - 特許庁
  • 粕、米焼酎粕、味醂粕、加熱米、及び糠からなる群より選ばれる少なくとも1種の米原料をタンパク質分解酵素処理して得られるペプチド混合物を含む疲労軽減剤。
    The fatigue-reducing agent includes a peptide mixture obtained by a protease treatment of at least one rice raw material selected from the group consisting of sake lees, rice shochu lees, sweet sake lees, hot rice and rice bran. - 特許庁
  • このナッツ食品は、ナッツ類のセンターを転動させ、液状のチョコレートを散布し、次に予め類とチョコレートを攪拌し混合乳化、冷却固化した乳化組成物を散布し、冷却固化させることで得られる。
    This nut food product is obtained by rolling of the nuts as the center, spraying liquified chocolate, stirring liquor and chocolate in advance, spraying mixed and emulsified/cooled and hardened emulsion composition, and cooling and hardening it. - 特許庁
  • 非結晶性糖アルコールと結晶性糖アルコールとの混合物を主成分とし、固形物換算で0.001〜5.000重量%の石酸塩を含有させることにより、係る課題を解決するシュガーレスソフトキャンディが得られる。
    The sugarless soft candy consists mainly of mixture of noncrystalline sugar alcohol and crystalline sugar alcohol, and contains 0.001-5.000 wt.% of tartarate in solid basis. - 特許庁
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