「熱臭い」を含む例文一覧(111)

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  • 臭いが感じられるさま
    of the atmosphere, filled with heat and odor  - EDR日英対訳辞書
  • 臭いが感じられる
    of the atmosphere, to be filled with heat and odor  - EDR日英対訳辞書
  • 臭い成分は、吸着後に触媒で分解される。
    The offensive component is decomposed by a thermal catalyst after adsorption. - 特許庁
  • アルミニウム合金製交換器に臭い成分がつきにくくする方法
    METHOD FOR KEEPING ODOR COMPONENT FROM STICKING FAST TO HEAT EXCHANGER MADE FROM ALUMINUM ALLOY - 特許庁
  • 臭い成分のつきにくいアルミニウム合金製交換器
    HEAT EXCHANGER MADE OF ALUMINUM ALLOY WHERE OFFENSIVE CONSTITUENT CANNOT ADHERE EASILY - 特許庁
  • 発生した煙や炎により被加物に臭いがつくのを防止すること。
    To prevent a heated object from taking the flavor of generated smoke and flame. - 特許庁
  • 臭い、色及び安定性が向上した脂肪酸の製造方法
    METHOD FOR PRODUCING FATTY ACID HAVING IMPROVED SMELL, COLOR AND HEAT STABILITY - 特許庁
  • 発生した煙や炎により被加物に臭いがつくのを防止すること。
    To prevent a heated object from absorbing odor of generated smoke and flame. - 特許庁
  • 空気調和機において、交換機に残留する臭い成分を除去し、不快な臭いの発生を防ぐ。
    To provide an air conditioner capable of removing a residual odor component in a heat exchanger and preventing generation of uncomfortable odor. - 特許庁
  • 再利用される過蒸気の生成源の水に被加物からの臭いや油が混入しない。
    To provide a cooker capable of preventing odor and oil from a heated object, from mixing into the recycled water of superheated steam production source. - 特許庁
  • 臭い(特にタバコ臭)のつきにくいアルミニウム合金製交換器の提供。
    To provide a heat exchanger made of an aluminum alloy where an offensive odor (especially tobacco odor) cannot adhere easily. - 特許庁
  • 防水施工時の加された工事用アスファルトの露出した煙・臭いの発生を防止する。
    To prevent the generation of the exposed smoke and odor of asphalt for a construction work heated in the case of a waterproofing construction. - 特許庁
  • アルミニウム合金製交換器に、タバコ等の臭い成分がつきにくくする方法の提供。
    To provide a method for keeping an odor component such as a cigarette odor from sticking fast to a heat exchanger made from an aluminum alloy. - 特許庁
  • 結果、仮設トイレ10の換気性が高まり、トイレ内の臭い気が低減する。
    As a result, the ventilation property of the temporary toilet 10 is increased to reduce odors and hot air in the toilet. - 特許庁
  • 調理終了後における煙や臭いの分解を効率的に行い得るようにする。
    To efficiently decompose smoke or smell after a heat cooking. - 特許庁
  • その場合、上記回収される蒸気は非過蒸気であり、調理の際に被加物からの油や臭いが吸収され難い。
    In that case, the collected steam is non-superheated steam, and hardly absorb oil and odor from the heated object in cooking. - 特許庁
  • 調理の際に用いることで、味及び臭いが良好な加調理食品を作ることができる油脂組成物を提供する。
    To provide an oil-and-fat composition used for cooking to enable production of cooked food that has fine taste and odor. - 特許庁
  • レトルト食品等の加加圧処理された食品特有の臭い、いわゆる加処理臭をマスキングする。
    To obtain foods by masking the odor peculiar to such foods including retort foods subjected to heat treatment under pressure, i.e., heat-treatment odor. - 特許庁
  • 治療としての安定した温度が得られると共に、煙が出ず、臭いがなく、さらに使いやすく安全な温治療器を提供する。
    To provide safe thermotherapy equipment providing a stable temperature for thermotherapy, emitting neither smoke nor odor, and easily used. - 特許庁
  • 調理庫内に残留した臭気の除去を行うことができるとともに、効率的に臭い物質を分解することができ、臭い物質の脱着を起こりにくくすることが可能な加調理器を提供する。
    To provide a cooker capable of eliminating smell remaining within a cooking storage, efficiently decomposing smelling substances and preventing desorption of smelling substances. - 特許庁
  • 焼成炉等を構成する耐構造体として、より高い耐性を有し、かつ表面からの発塵がより抑制され、かつ加時に被加製品を汚染する煙や臭いを発生することのない耐構造体を提供する。
    To provide a heat-resistant structure to constitute a calcination furnace or the like, having higher heat resistance, suppressing dust from its surface and generating no fume or odor during heating which contaminates products to be heated. - 特許庁
  • 肉類を内容物とする容器包装詰加殺菌食品用の臭い改良剤であって、2−フランメタンチオールから成ることを特徴とする。
    The odor improver for a packaged heat-sterilized meat-containing food comprises 2-furan methanethiol. - 特許庁
  • 親水性が高く、かつ臭い(特にタバコ臭)のつきにくいアルミニウム合金製交換器の提供。
    To provide an aluminum alloy heat exchanger having high hydrophilicity and keeping the smell (especially the smell of cigarette smoke) away. - 特許庁
  • そのため、上記回収された水、延いてはポット41内の水に、被加物からの臭いや油が混じるのを防止できる。
    Thus, the mixing of odor and oil from the heated object into the collected water, furthermore into the water in a pot 41, can be prevented. - 特許庁
  • 高感度、低カブリであり、保存安定性に優れ、かつ、低温乾燥で臭いが低減された銀塩光写真ドライイメージング材料の提供。
    To provide a silver salt photothermographic dry imaging material having high sensitivity and low fog, excellent in storage stability, and ensuring reduced odor even by low-temperature drying. - 特許庁
  • 未精製オレイン画分ベースの、色、臭い及び安定性が向上した脂肪酸の新しい製造方法を提供する。
    To provide a new method for producing a fatty acid of unpurified olein fraction base, having improved color, smell and heat stability. - 特許庁
  • 不快な臭いが付着したコーンカップを加および(または)乾燥することにより、上記の課題を解決する。
    The problems are solved by heating and/or drying the corn cup polluted with disagreeable smell. - 特許庁
  • 焼却炉に電気ヒータを含む分解パイプを設けたことで、小型焼却炉で煙、臭いを軽減する。
    A thermal decomposition pipe including an electric heater is provided in the incinerator, to reduce smoke and odor. - 特許庁
  • 生ゴミから発生した蒸気や臭い成分はヒータ室22に流れ、処理槽ヒータ61により再加される。
    Vapor or an odor component generated from the garbage flows to a heater compartment 22, and is reheated by the disposal tank heater 61. - 特許庁
  • 作製がし易すく、柔軟性に優れ、発煙や発炎、さらには臭いの発生が抑制された断材料を提供する。
    To provide a thermal insulation material which is easy to produce, excels in flexibility, and inhibits the generation of fumes, flames, and moreover odors. - 特許庁
  • 室内に煙が立ち込めたり、汚れや臭い等が充満したりすることが無く、焼成時の加度合いの強弱を容易に調整できるようにする。
    To prevent spreading of smoke, dirt, smell, etc. in a room, and to easily adjust the degree of heating for grilling. - 特許庁
  • 通電によって、正温度特性体1が一定温度まで発し、吸着剤が吸着した臭いを触媒が分解する。
    When power is supplied to the positive temperature coefficient body 1, the positive temperature coefficient body 1 generates heat as far as the positive temperature coefficient body has the fixed temperature and the bad smell adsorbed on the adsorbent is decomposed by the catalyst. - 特許庁
  • 冷房運転開始時に交換器に付着している塵や埃による臭いの発生を効率的に抑える。
    To efficiently suppress the generation of a smell due to refuse and dust adhered to a heat-exchanger during starting of cooling operation. - 特許庁
  • 調理器やシステムキッチンで調理のとき発生する臭いを充分に外部排出できず室内に漏れる。
    To solve a problem wherein an odor generated in cooking is not discharged sufficiently to an outside and is leaked in a room, in a heating cooker and a kitchen system. - 特許庁
  • 生ゴミから発生した蒸気や臭い成分はヒータ室22に流れ、処理槽ヒータ61により再加される。
    Vapor and an offensive component generated from the kitchen garbage flow into a heater chamber 22 and are heated again through the treatment tank heater 61. - 特許庁
  • 生ゴミから発生した蒸気や臭い成分はヒータ室22に流れ、処理槽ヒータ61により再加される。
    Vapor and odor components generated from the kitchen garbage flow to a heating chamber 22 and are reheated with the treatment vessel heater 61. - 特許庁
  • 被加物から発生する臭いや加室の汚れ、あるいは浮遊する菌にラジカル化した蒸気を作用させて被加物の品質を保持する加調理装置を提供する。
    To provide a heating cooker capable of keeping the quality of a heated object by making the radicalized steam to act on odor generated from the heated object, the contamination of a heating chamber or floating bacteria. - 特許庁
  • 風を回転ドラム内に供給して衣類を乾燥する衣類乾燥機において、衣類どうしの摩擦や衣類と樹脂部品との摩擦等により発生した静電気を除去し、かつ衣類や回転ドラム内に残った洗濯後の洗剤残りの臭いや機器の樹脂部品の臭いを効率的に脱臭する。
    To eliminate static electricity produced by rubbing clothes or the clothes against resin parts, and an odor of a remaining detergent left on the clothes or in a rotating drum after washing or that of the resin parts of a device efficiently for a clothes dryer which dries the clothes by supplying hot air into the rotating drum. - 特許庁
  • 調理物の加調理中に発生する油煙の拡散や飛散を防止しするとともに、この加調理物から発生する油煙の臭いの拡散についても防止するホットプレートを提供する。
    To provide a hot plate which prevents the diffusing and splashing of the oil smoke produced during cooking using heat in food preparation of the food prepared by heating and also prevents the diffusion of the smells of the oil smoke produced from the food prepared by heating. - 特許庁
  • 触媒フィルタ41は、定期的にヒータユニット50によって加することで、触媒に付着した臭い成分の分解が促進され、加再生を行うことができる。
    The catalyst filter 41 can be regenerated by heating by periodically heating the filter by a heater unit 50 to thereby promote the decomposition of the odor component deposed on the catalyst. - 特許庁
  • 発酵物の付いた物や、食パン等、加の際にアルコール等を多量に発生させる食材を加した際に発生する煙や臭いを、完全な酸化反応を行ってから外部に排気する。
    To exhaust smokes or smells after complete oxidation treatment which are generated by heating foodstuffs that generate alcohols, etc., when heating such as foods attached with fermented materials or bread. - 特許庁
  • 搬送が容易で、加温度制御が容易であり、且つ、加排ガスが発生せず、臭いや煙の拡散が少ない防水材溶解装置を提供する。
    To provide a waterproof material dissolving device easy to be carried and facilitated in the control of a heating temperature thereof without generating the exhaust gas of heating while reducing the diffusion of smell and smoke. - 特許庁
  • この時、赤する高温発体12通電前後にタイムラグを設定し分解手段10の通電を行うことにより、汚染ガス(臭い)の再放出も起こらないようにする。
    At this time, the re-emission of the malodorous components is prevented by setting time lag before and after energying the red-hot high temp. heat generating body 12 and energying the decomposing means 10. - 特許庁
  • 調理物を下方から加する加手段に油が落ちて発火する危険性や、調理物に油煙の臭いが吸着され、どうしても調理性能が悪くなってしまうこと。
    To solve the problem wherein oil drops on a heating means for heating a cooked material from below to cause risk of catching fire, or smell of lamp black is adsorbed to the cooked material to lower the cooking performance by any means. - 特許庁
  • 木材繊維を50%以上含有する可塑性組成物においても寸法安定性や廃棄特性に優れ、また臭いのない可塑性組成物を提供すること、更には写真性能への影響のない写真用容器を提供する。
    To provide a thermoplastic composition excellent in dimensional stability and disposability in the case of a composition including ≥50% of wood fiber, capable of providing an odorless composition, and a container for photography imparting no effect to photographic performance. - 特許庁
  • 食品の保存性に優れ、そのまま、電子レンジやオーブン等の加調理機で調理出来、無味無臭であり、調理後の食品の味、臭いの変化の無い耐性容器の製造方法を提供する。
    To provide a heat-resistant container which is excellent in food storing properties; can be used as it is for cooking by a heat cooking machine such as a microwave oven and an oven; is tasteless and odorless; gives no change in taste and odor of a food after cooking. - 特許庁
  • する高温発体12により捕集手段8に捕集された室内空気a中の粉塵は分解焼失させ、吸着手段9に吸着された汚染ガス(臭い)は脱離させる。
    Dust in indoor air (a) captured by a capturing means 8 is decomposed and burned by a red-hot high temp. heat generating body 12 and pollutant gas (malodorous) adsorbed to an adsorbing means 9 is eliminated. - 特許庁
  • 米に特有の臭いを与えたり、黄白色にしたりする糠を分離・排除し、且つ、一部の急激な加を抑え、全体で均一に加し、おいしく炊飯することが可能な電子レンジ用炊飯システムを提供すること。
    To provide a rice cooking system for a microwave oven capable of cooking delicious rice by suppressing sudden local heating to heat rice evenly as a whole while separating and removing rice bran which gives rice a peculiar odor and turns the color of rice to yellowish white. - 特許庁
  • 調理物を下方から加する加手段に油が落ちて発火する危険性や、調理物に油煙の臭いが吸着され、どうしても調理性能が悪くなってしまうこと。
    To solve the problem that there is a risk of ignition caused by dropping of oil to a heating means which heats an object to be cooked from below and that the smell of lamp soot is adsorbed to the object to be cooked, resulting in deterioration of cooking performance. - 特許庁
  • 本発明は、加調理器による加調理に伴って発生する臭いや湿気が屋内に拡散する前に吸気し効率的に換気を行うことができる換気装置を提供することを課題とする。
    To provide a ventilation system capable of efficiently carrying out ventilation by sucking malodor and moisture generated from heating cooking by a cooker before they spread indoors. - 特許庁
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