甘酒煮という料理 a Japanese method of cooking called 'amagake-ni'
- EDR日英対訳辞書
甘酒祭りという祭 a Japanese festival called Amagake festival
- EDR日英対訳辞書
甘酒の製造方法 METHOD FOR PRODUCING AMAZAKE - 特許庁
甘酒ペーストの製造方法及び甘酒液 METHOD FOR PRODUCING AMAZAKE PASTE, AND AMAZAKE LIQUID - 特許庁
甘酒漬けという,茄子の漬け物 a type of Japanese pickled eggplant, called 'amazakezuke'
- EDR日英対訳辞書
甘酒という飲み物 a sweet alcoholic drink made from fermented rice, called 'amasake'
- EDR日英対訳辞書
-簡易的な粕製甘酒の材料。 Simple amazake ingredients made from sakekasu.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
日本の甘酒のような味がします。 It tastes like Japanese amazake.
- 浜島書店 Catch a Wave
乳酸発酵甘酒の製造方法 METHOD FOR PRODUCING LACTIC ACID FERMENTED AMAZAKE - 特許庁
ハーブ甘酒の製造方法 METHOD FOR PRODUCING HERBED AMAZAKE - 特許庁
濃縮甘酒及び粉末果実・野菜入り甘酒液の製造方法 METHOD FOR PRODUCING CONCENTRATED AMAZAKE AND FRUIT-VEGETABLE POWDER-CONTAINING AMAZAKE LIQUID - 特許庁
従来の甘酒に比較して清涼感のある甘酒を提供する。 To provide an Amazake (sweet drink made from fermented rice) having refreshing feeling compared with conventional Amazake. - 特許庁
甘酒を供する店としては、箱根の『甘酒茶屋』や神田明神の『天野屋』などが有名。 Famous shops which serve amazake include Amazake-chaya in Hakone and Amano-ya in Kanda-myojin.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
甘酒をろ過してなる甘酒液に、前記サツマイモ汁液を混合して飲料とする。 The sweet potato juice is mixed with amazake (sweet drink made from fermented rice) liquid prepared by filtering amazake, thereby obtaining the drink. - 特許庁
甘酒という米のかゆにこうじを加えて作る甘い飲み物 a sweet alcoholic drink made from fermented rice
- EDR日英対訳辞書
甘酒漬けという,魚肉を漬け込んだ食品 a type of Japanese pickled fish, called 'amazakezuke'
- EDR日英対訳辞書
圧搾前に甘酒を加えることもある。 Amazake (sweet mild sale) may be added before compression.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
二層分離しにくい高品質の濃縮甘酒を工業的に製造する方法及びその濃縮甘酒原料を用いた甘酒液及び粉末果実・野菜入り甘酒液の製造方法を提供する。 To provide a method for industrially producing high quality concentrated Amazake (Japanese sweet liquor made from fermented rice) hardly separating in two layers, and a method for producing Amazake liquid and fruit-vegetable powder-containing Amazake liquid using the concentrated Amazake as a raw material. - 特許庁
甘酒液にグルコン酸又はその塩を添加し、甘酒液のpHを3.8〜4.5に調整する工程及びpH調整された甘酒液を105〜108℃、15〜30分の条件下で加熱する工程を含む、甘酒の製造方法である。 This method for producing the amazake comprises the process of adding gluconic acid or its salt to amazake liquid to adjust pH of the amazake liquid to 3.8-4.5, and the process of heating the amazake liquid adjusted in pH under a condition of 105-108°C and 15-30 min. - 特許庁
甘酒様飲料及びその製造方法 AMAZAKE-LIKE DRINK AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
液体麹を用いた甘酒の製造方法 METHOD FOR PRODUCING SWEET DRINK MADE FROM FERMENTED RICE USING LIQUID KOJI - 特許庁
正月には、初詣客に有料または無料で甘酒を振る舞ったり、自宅に持ち帰る甘酒を初詣客に販売する寺社が多い。 Many temples and shrines either sell amazake or provide it free of charge to worshippers on New Year's Day, and sell it for visitors to bring home.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
また、米農家が収穫を感謝するため、甘酒を造ったり、祭りに甘酒を供える風習が残っている土地もある。 In some regions, rice farmers still preserve the old custom of making amazake and placing it on an alter during festivals as an offering of thanks for a good harvest.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
本発明は、甘酒を用意するステップ、乳酸菌を添加するステップ、及び乳酸菌発酵を行うステップを含む、甘酒の製造方法に関する。 The method for producing the Amazake includes a step to prepare an Amazake, a step to add Lactobacillus and a step to perform lactobacillus fermentation. - 特許庁
表面についた甘酒の麹がべとべとしていることからこの名がついた。 Its name is taken from the stickiness of koji (malted rice) in amazake on the surface.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
またお湯により薄めることによりインスタント甘酒として利用できる。 The Amazake jam can be utilized as ready-to-drink Amazake by the dilution with hot water. - 特許庁
より甘く、かつ、香りの良い甘酒を製造する方法を提供する。 To provide a method for producing sweeter and favorably aromatic Amazake. - 特許庁
焼イカ、焼スルメ、焼きのこの米麹甘酒漬の製造方法 METHOD FOR PRODUCING BAKED SQUID, BAKED DRIED SQUID AND BAKED MUSHROOM EACH PICKLED IN MALTED-RICE AMAZAKE - 特許庁
ジェーンが私達の家に車で来ていなかったら彼女に甘酒をごちそうしたのですが。 If Jane had not come to our home by car, I would have served her amazake. - Tatoeba例文
ジェーンが私達の家に車で来ていなかったら彼女に甘酒をごちそうしたのですが。 If Jane had not come to our home by car, I would have served her amasake.
- Tanaka Corpus
主にビニール袋詰めで販売されているが、缶入りで売られている甘酒もある。 Although amazake is typically sold in plastic packs, some varieties are sold in cans.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
なお森永製菓の缶入り甘酒については製法1.と2.を複合して製作しているという。 It is said that Amazake sold in cans produced by Morinaga confectionary is produced by a method in which the first and second production methods are combined.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
体が温まるように(風邪の予防としても)、甘酒を熱くしショウガ汁を入れて飲まれることが多い。 Hot amazake with ginger juice added is often drunk to warm the body (to prevent colds).
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
淡口醤油の場合、仕込工程の末期に甘酒や米麹を添加することがある。 Regarding usukuchi soy-sauce, Amazake (sweet mild sale) or malted rice may be added in the end of preparation process.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
また境内では甘酒や神酒が振るわれ、飲むと厄除けになるとされる。 Also, amazake (sweet mild sake) and omiki (sacred wine or sake) offered in the precincts are said to expel evil by drinking them.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
関西では正月などに甘酒と同様、飴湯が寺社で参拝客に振舞われることも多い。 In Kansai, "candy" drinks, just like Amazake (sweet mild sake), are often offered to visitors at many temples and shrines during New Year's holidays.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
この変形として温泉の湯、泥、甘酒、赤飯、等を掛け合うものもある。 In some derived forms of these festivals, people splash one another with hot spring water, mud, amazake (sweet mild sake) or festive red rice.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
米麹菌に紅麹菌、米、酒粕等に混ぜることで、赤い甘酒を得る。 The red Amazake is obtained by mixing Monascus purpureus, rice, Sake (rice wine) lees and the like with Aspergillus oryzae. - 特許庁
巨大胚米を用いた胚芽入り餅・団子生地、甘酒及びおこし様菓子の製造法 METHOD FOR PRODUCING EMBRYO-CONTAINING RICE AND DUMPLING DOUGH, SWEET ALCOHOLIC DRINK MADE FROM SAKE LEES AND SWEETENED RICE CAKE-LIKE CAKE USING MILLED RICE WITH LARGE EMBRYO - 特許庁
従来の甘酒をさらに飲みやすくおいしく改良した白米乳を提供することである。 To obtain polished rice milk by deliciously improving conventional Amazake (sweet drink made from sake lees) so as to be easier to drink. - 特許庁
甘酒を糖度の高いジャムに加工することにより、マーガリンやバターのようにパンにつけて食べたり、サンドイッチ、ハンバーガー等の洋食にも合うため、健康によい甘酒を簡単に摂取することができる。 Amazake, which is sanatory, can be ingested with ease by processing it into a jam having a high sugar content, because the jam matches to a European food such as sandwitch and hamburger, by being coated on bread like margarine and butter. - 特許庁
フィチン酸及び/又はその塩を、甘酒の総質量に対してフィチン酸として0.005〜0.2質量%含有することを特徴とする殺菌甘酒である。 The sterilized amazake, sweet alcoholic drink made from sake lees, contains as phytic acid, 0.005-0.2 mass% of phytic acid and/or its salt for the total mass of the drink. - 特許庁
甘酒は消化に良い上に疲労回復等の健康食品であるが,もっと機能性を上げたり、商品のバリエイションを増やすことで消費の拡大を図ることのできる甘酒の提供。 To provide Amazake which is a health food digestable well and usable for fatigue relief or the like, and enables the consumption to be enlarged by improving the functionality and by increasing variation of goods. - 特許庁
うちが援助してる酒造さんがね、新しい甘酒を造ったから試飲してみてくださいって持ってきてくれたんだけど・・・。 A brewery we finance has made a new sweet sake and brought some to us asking us to try it. - Tatoeba例文
うちが援助してる酒造さんがね、新しい甘酒を造ったから試飲してみてくださいって持ってきてくれたんだけど・・・。 A brewery we finance have made a new sweet sake and so brought it to us asking that we try it but ...
- Tanaka Corpus
甘酒(あまざけ)、女性消費者向けのデザート日本酒、諸白などで作った製成酒が甘口の例として挙げられる。 Amazake (a sweet low-alcohol drink made from fermented rice or sake lees), dessert sake especially for female consumers and sake products made from morohaku (sake of 100% polished white rice), etc. are examples of amakuchi.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
甘酒(あまざけ、醴)は日本の伝統的な甘味飲料の一種で、見た目はどぶろく(濁酒)に類似する白濁液である。 Amazake is a traditional Japanese sweet beverage, which is a cloudy liquid similar to doburoku (unrefined sake).
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス