「白肉」を含む例文一覧(295)

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  • 白肉
    white meat - Eゲイト英和辞典
  • 薄[兵]戦を行なう.
    fight at close quarters  - 研究社 新英和中辞典
  • い色の
    the white-colored portions of animal flesh, especially the white flesh in fish  - EDR日英対訳辞書
  • は蛋質に富む.
    Beef is rich in protein.  - 研究社 新和英中辞典
  • 彼の辛辣な皮は明だった
    the pointedness of his sarcasm was unmistakable  - 日本語WordNet
  • ココナツの食用のい果
    the edible white meat of a coconut  - 日本語WordNet
  • 大豆蛋から造った
    meat made from protein of soybeans, called  - EDR日英対訳辞書
  • 鯨のを用い、に含有されるコラーゲンを利用してと赤身とを強固に結着させたと赤身が混在する鯨ハムの製造方法を提供することである。
    To provide a method for producing whale meat ham in which white meat and red meat present as mixed, obtained by strongly binding the white meat with red meat by using the white meat of the whale and utilizing collagen contained in the white meat. - 特許庁
  • 製品用蛋組成物およびそれを用いた食製品
    PROTEIN COMPOSITION FOR MEAT PRODUCT AND MEAT PRODUCT USING THE SAME - 特許庁
  • く、または皮に、物まねあるいは模倣をする
    mimic or imitate in an amusing or satirical manner  - 日本語WordNet
  • 大型のアフリカ産の黒との腐食のコウノトリ
    large African black-and-white carrion-eating stork  - 日本語WordNet
  • 黄色っぽい皮とっぽい果をもつメロン
    melon having yellowish rind and whitish flesh  - 日本語WordNet
  • キウイ大の深緑色の熱帯性果物で、果
    dark-green kiwi-sized tropical fruit with white flesh  - 日本語WordNet
  • 甘くてサクサクした身のによる木の実のようなの種子
    nutlike seed with sweet and crisp white meat  - 日本語WordNet
  • 極上のをもつ比較的小さなマグロ
    relatively small tuna with choice white flesh  - 日本語WordNet
  • 繊細な質感と味のある青
    pale flesh with delicate texture and flavor  - 日本語WordNet
  • 重要な北大西洋食用魚の脂肪の少ない
    lean white flesh of important North Atlantic food fish  - 日本語WordNet
  • ピンクやをもつ太平洋産の大きなサケ
    pink or white flesh of large Pacific salmon  - 日本語WordNet
  • 新鮮なココナッツ果を圧縮して得られるい液体
    white liquid obtained from compressing fresh coconut meat  - 日本語WordNet
  • い胞子、多質の茎とぎざぎざのヒダを持つハラタケ
    agarics with white spores and a fleshy stalk and notched gills  - 日本語WordNet
  • い繊維性組織の炎症(特に筋の鞘)
    inflammation of white fibrous tissues (especially muscle sheaths)  - 日本語WordNet
  • 身の魚をすりつぶして加工した食品
    the processed food of mashed white fish meat  - EDR日英対訳辞書
  • パラミオシンという,筋に含まれる構造蛋
    a structural protein contained in muscle, called {paramyosin}  - EDR日英対訳辞書
  • 体的苦痛を加えて自を強いること
    the act of forcing someone to confess by torturing them  - EDR日英対訳辞書
  • 寧王女の体に縫姫の魂が宿ったもの。
    It was the spirit of Princess Shiranui hosted within the body of Nuiwannyo.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 月虹は光が弱く,通常は眼ではく見える。
    Moonbows are faint and usually appear white to the human eye.  - 浜島書店 Catch a Wave
  • 色鶏だんご及びその製造方法
    WHITE CHICKEN MEAT BALL AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
  • い花とい多質の食用に適する果実を持つ、速く生長する熱帯アメリカの常緑植物
    a fast-growing tropical American evergreen having white flowers and white fleshy edible fruit  - 日本語WordNet
  • 板付き蒲鉾では身魚の身の部分のみを使用し、赤身や血合いは用いない。
    The kamaboko with a wooden board uses only the white-meat part of whitefish, eschewing the red-meat part or the meat that's rust-colored due to blood.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 身魚と赤身魚に大きく分けられるが、ふぐは身魚に属する。
    Fish meat can be classified into two types: fish with white flesh and fish with red flesh, and pufferfish belongs to the category with white flesh.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 片を配合した煮付け食品において、魚片からの蛋質の流出による調味液の濁のない煮付け食品を提供する。
    To provide food boiled with soy and sugar, mixed with fish flesh pieces, and causing no cloudiness of seasoning liquid caused by outflow of protein from the fish flesh pieces. - 特許庁
  • すり身、卵、山芋、食用オイル、苦汁でつないだ魚すり身をボイルし急冷してなる魚すり身加工品。
    The processed fish-paste product is produced by boiling a fish paste mixture containing fish paste, albumen, yam, food oil and bittern and quenching the boiled product. - 特許庁
  • にはワインよりも赤ワインのほうが合うと言われています。
    They say red wine is better with meat than white. - Tatoeba例文
  • このと、いちばん上等なワインも一緒にお願いします。
    I'd like to have this meat dish with your best white wine. - Tatoeba例文
  • ジュラ紀または亜紀前期の欧州産の巨大食二足恐竜
    gigantic carnivorous bipedal dinosaur of the Jurassic or early Cretaceous in Europe  - 日本語WordNet
  • 綿毛でおおわれた水っぽい果物で、果は黄色かっぽく甘い
    downy juicy fruit with sweet yellowish or whitish flesh  - 日本語WordNet
  • 多数の細い体を持った魚の甘く脂肪の少ないっぽい
    sweet lean whitish flesh of any of numerous thin-bodied fish  - 日本語WordNet
  • 糖蜜と塩漬け豚と一緒にゆっくり焼いた、乾燥したインゲンマメ
    dried navy beans baked slowly with molasses and salt pork  - 日本語WordNet
  • い葉とひだと胞子を持つ食用の長い柄をしたキノコ
    edible long-stalked mushroom with white flesh and gills and spores  - 日本語WordNet
  • 大きくてすべすべしたいかさと厚の柄を持つ食用のハラタケ科
    an edible agaric with large silky white caps and thick stalks  - 日本語WordNet
  • い脂肪が細かい網の目のようにまじっている上等の牛
    an evenly distributed mixture of fat and lean in a cut of meat  - EDR日英対訳辞書
  • にはワインよりも赤ワインのほうが合うと言われています。
    They say red wine is better with meat than white.  - Tanaka Corpus
  • このと、いちばん上等なワインも一緒にお願いします。
    I'd like to have this meat dish with your best white wine.  - Tanaka Corpus
  • 大豆蛋を主原料として用い、様食品を提供すること。
    To provide meat-like food by using soybean protein as the main raw material. - 特許庁
  • 、魚質、大豆蛋質、分離大豆蛋質、濃縮大豆蛋質、大豆蛋質分解物、小麦蛋質(グルテン)等の動物性又は植物性蛋質とキトサンを、メイラード反応により結合させた蛋質−キトサン複合体。
    The protein-chitosan complex is obtained by bonding an animal or vegetable protein such as albumen, fish protein, soybean protein, separated soybean protein, concentrated soybean protein, degradation product of the soybean protein and wheat protein (gluten) to the chitosan by a Maillard reaction. - 特許庁
  • 乾燥卵を配合した卵混合液を加熱処理して凝固させる挽様卵加工食品の製造方法であって、5〜15%の澱粉を配合した卵混合液を、蒸気注入法により加熱処理する挽様卵加工食品の製造方法。
    This method for producing the minced meat-like albumen processed food, comprising thermally coagulating an albumen-mixed liquid compounded with dry albumen, is characterized by thermally treating the albumen-mixed liquid compounded with 5 to 15% of starch by a steam-injecting method. - 特許庁
  • を主原料としているにもかかわらず、卵由来の臭気が低減し畜代替品として料理に用いても風味を損ない難い挽様卵加工食品の製造方法を提供する。
    To provide a method for producing a minced meat-like albumen processed food which has a reduced smell originated from the albumen in spite of using albumen as a main raw material, and hardly deteriorates a flavor, even when used for cooking as a meat substitute. - 特許庁
  • 骨粉類等Aを、大量に、しかも骨粉類等中の蛋質を完全に分解可能に焼却処理する。
    To perform incineration processing on meat-bone powder A in large quantities so that protein in the meat-bone powder can be completely decomposed. - 特許庁
  • 系加熱調理食品のタンパク質源が畜および/または魚を主体とする食品である。
    The protein sources for the protein- based thermally cooked foods are foods consisting mainly of meats and/or fish meats. - 特許庁
  • それにより、食3の照明用途で使用したとき、色光で食3を照明することができ、演色性を維持することができる。
    Accordingly, when the illumination device 4 is used to illuminate meat 3, the meat 3 can be illuminated by white light, and the color-rendering can be maintained. - 特許庁
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