「程よく」を含む例文一覧(32)

  • 程よく処理する
    to deal with something properly  - EDR日英対訳辞書
  • 程よく酒を飲む人
    a moderate drinker - Eゲイト英和辞典
  • 私の物は君の程よくありません。
    Mine is not so good as yours. - Tatoeba例文
  • 私の物は君の程よくありません。
    Mine is not as good as yours. - Tatoeba例文
  • 私の物は君の程よくありません。
    Mine isn't as good as yours. - Tatoeba例文
  • (テンポについて)程よく速い
    (of tempo) moderately fast  - 日本語WordNet
  • 静かな川岸に程よくある
    nicely situated on a quiet riverbank  - 日本語WordNet
  • 物事を程よく控えめにすること
    behaving with discretion  - EDR日英対訳辞書
  • 私の物は君の程よくありません。
    Mine is not so good as yours.  - Tanaka Corpus
  • 私はあなたの状況が痛い程よく分かる。
    I understand your situation so much that it hurts.  - Weblio Email例文集
  • 気候が寒くも暑くもなく程よく感じる程度
    (of climate) a degree that one feels warm  - EDR日英対訳辞書
  • 窓の日よけが程よく室内に影を作っているその部屋は、暗く、涼しかった。
    The room, shadowed well with awnings, was dark and cool.  - F. Scott Fitzgerald『グレイト・ギャツビー』
  • 麺を加える場合は、程よく焼きあがったあたりで、全体を広げておいた麺の上に乗せる(ただし、麺類をどこに挟むかについては議論がある)。
    When adding noodles, when it is grilled up well, put it over the noodles which are spread (however, there is controversy regarding whether the noodles should be sandwiched in).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 使用者の襟元から肩にかけて程よくフィットして、使用者の肩を確実に覆うことのできる保温布を提供することを目的とする。
    To provide a warm cloth securely covering user shoulders by appropriately fitting the shoulders from the user neck. - 特許庁
  • 独特な香りと淡い渋味が程よく調和した風味の良い美味しい茶葉の加工方法を提供する。
    To provide a method for processing a tea leaf having nice taste, in which original aroma adequately matches with astringency. - 特許庁
  • 料理では、和風と洋風の特徴の両方を程よく取り入れることをいい、代表例としては、和のあんこと洋のパンを取り入れたあんパンやマグロを使用したカルパッチョなどがあげられる。
    In cooking, it means to adopt the characteristics of both Japanese cooking and Western cooking in a dish; typical examples include 'anpan,' which is a type of sweet bread (Western) with azuki bean jam (Japanese), and a dish of Carpaccio using tuna fish.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 電子レンジで加熱するだけで、米粒の芯を程よく残したリゾットやパエリア等の米飯調理食品を、本格的な美味しさを有したものとして調理できる電子レンジ加熱用容器入り食品を提供する。
    To provide a food product in a microwavable container with which a fully delicious cooked rice food, such as risotto or paella, having moderately uncooked rice grains, is cooked. - 特許庁
  • 酸味料を比較的多量に含むにもかかわらず、酸味が程よく低減され、香気及び風味に優れた飲料及びその製造方法を提供する。
    To provide beverages having moderately reduced acidity regardless of containing a comparatively large amount of a sour agent, and having excellent perfume and flavor, and to provide a method for producing the beverages. - 特許庁
  • アンダーガーメントの内面に形成されたタック編みからなる多数条の隆起部の隆起高さを程よく確実に保持し得て、該隆起部によるマッサージ効果等を良好に保ち得るアンダーガーメントを提供すること。
    To provide an undergarment capable of moderately and securely keeping the height of uplifted parts formed in rows inside the undergarment and made of tuck stitches, and excellently retaining e.g. massage effect owing to the lifted parts. - 特許庁
  • 被処理基板上に塗布された処理液の膜に対して、減圧乾燥の手法を用いずに塗布膜のバルク部分を程よく液状ないし生乾き状態に保ったまま液膜の表面に適度な固化層を形成すること。
    To form a moderate solidification layer on the surface of a liquid film while keeping the bulk portion of a coating film in a liquid or half-dried state moderately without using the technique of reduced pressure drying, for a film of processing liquid applied onto a substrate to be treated. - 特許庁
  • 「周知技術」とは、当該技術分野において一般的に周知の技術、例えばその技術に関し相当多数の先行技術文献が存在し又は業界に知れわたり、或いは例示する必要がない程よく知られた技術をいい、「慣用技術」とは、周知技術のうち広く用いられている技術をいう。
    “Well-known art” means technologies generally known in the relevant technical field, e.g., those appeared in many prior art documents, those widely known throughout the industry, or those well-known to the extent needless to present examples. “Commonly used art” means well-known art which is used widely.  - 特許庁
  • 「周知技術」とは、例えばその技術に関し相当多数の文献が存在している、又は業界に知れわたっている、或いは例示する必要がない程よく知られた技術であるというように、その技術分野において一般的に知られている技術をいう。
    “Well‐known art” means technologies generally known in the relevant technical field, e.g., those appeared in many prior art documents, those widely known throughout the industry, or those well‐known to the extent needless to present examples.  - 特許庁
  • さらに、ジフェニルカルバジドを程よく溶かした溶液に有機酸を含め、かつアセトン及びエタノールの合計100重量部に対し、5%程度のビタミン類を加えることにより、発色性能を失うことなく保存性を確実とすることができる。
    Further, an organic acid is included into solution wherein diphenylcarbazide is moderately dissolved, and about 5% of vitamins is added to the total 100 wt. parts of acetone and ethanol, to thereby ensure preservability without losing a coloring performance. - 特許庁
  • 炭素源、窒素源、硫黄源その他の栄養物を程よく含有する発酵培地に、大腸菌のL−シスタチオニン生産性変異株を好気的に培養し発酵液中に著量のL−シスタチオニンを蓄積させ、発酵液からL−シスタチオニンを単離する。
    This method for producing L-cystathionine comprises aerobically culturing an L-cystathionine-producing mutant of Escherichia coli in a fermentation culture medium moderately containing a carbon source, a nitrogen source, a sulfur source and other nutrients to accumulate the L-cystathionine in the fermentation liquid, and then isolating the L-cystathionine from the fermentation liquid. - 特許庁
  • 畜肉、鳥肉、魚肉等の蛋白質系素材に少量の調味液を加えてソテー煮込みする際に、蛋白質系素材に程よく風味付けすることができ、かつ焦げや加熱ムラを生じ難く、見た目のきれいな料理を製することが可能な、ソテー煮込み用調味液を提供する。
    To provide sauteing/stewing seasoning liquid for protein-based raw material with which protein-based raw material such as meat, chicken or fish is moderately flavored when adding a small amount of seasoning to saute/stew the protein-based raw material, and a dish having good appearance and hardly causing scorched parts and/or unevenly heated parts can be made. - 特許庁
  • 身体のタンパク質の崩壊を招かないようにアミノ酸のバランスが程よく調整されたタンパク質を含み、かつ、高カロリーに偏ることのない、タンパク質の摂取量が制限されている糖尿病性腎症患者に適した治療食を提供する。
    To provide a therapeutic diet for a diabetic nephropathy patient having limitation in protein intake, containing proteins having well-balanced amino acid contents to prevent the protein degradation of the body and preventing the deviation to high caloric value. - 特許庁
  • 厨房装置4とテーブル19もしくは/および家具装置12とワゴン10、11の寸法をシステム的に標準化し、ワゴン10、11をどの場所に移動させても程よく収めることを可能とすることで、操作性、空間活用効率、外観を向上させる効果を発揮するものである。
    The dimension of a kitchen device 4 and a table 19 and/or the furniture device 12 and wagons 10 and 11 is systematically standardized so that the wagons 10 and 11 can be properly housed even if the wagons are moved to any place to exhibit an effect of improving operability, space utilization efficiency and an external appearance. - 特許庁
  • ロール軸間距離(L_2)の調整の効果としてサポーティングロールの感度(IM_1量の変化に対するC反り量の変化の大きさ)が程よく緩和され、精度よく逆曲げ応力を調整し鋼帯の良好な平坦性を確保することができる。
    As the effect of the regulation of the distance (L_2) between the roll axes, the sensitivity of the supporting rolls (the dimensions of the change of C warpage quantity to the change of the IM_1 quantity) is relaxed with a sufficient degree, and reverse bending stress is regulated at high precision, so as to secure the satisfactory flatness of the steel strip. - 特許庁
  • なお、「周知技術」とは、その技術分野において一般的に知られている技術であって、例えば、これに関し、相当多数の公知文献が存在し、又は業界に知れわたり、あるいは、例示する必要がない程よく知られている技術をいい、また、「慣用技術」とは、周知技術であって、かつ、よく用いられている技術をいう。
    Also, the term "well-known arts" means the arts generally known in the technical field, such as those published in a significant number of documents and known in the field widely enough that it is not necessary to submit any examples of the arts. The term "commonly used arts" means the arts well -known and commonly used.  - 特許庁
  • 「周知技術」とは、その技術分野において一般的に知られている技術であって、例えば、これに関し相当多数の公知文献が存在し、又は業界に知れわたり、あるいは例示する必要がない程よく知られている技術をいい、また、「慣用技術」とは、周知技術であって、かつ、よく用いられている技術をいう。
    “The well-known art” refers to the art generally known in the technical field. For example, the art is so well-known that there are quite a lot of publicly known documents on this, or this is widely known in the industrial field, or necessity of exemplifying this is eliminated. “The commonly used art” refers to well-known art and frequently used art.  - 特許庁
  • 本発明は、看護師等がナースコールシステムの呼出音の種類を変更するための面倒な操作を行うことなく、かつ、意図的に呼出音の種類を指定しないときでも、呼出音の種類が一定の期間をおいて自動的に変わることにより、飽きが来ず、程よく新鮮な呼出音を奏でられるようにすることを課題とする。
    To realize that a nurse call system can play unwearied and properly fresh ringing tones through an automatic change in ringing tone style at regular intervals without a cumbersome operation performed by a clinical nurse or the like, for changing the ringing tone style of the nurse call system and besides even when not specifying the ringing tone style intentionally. - 特許庁
  • 魚介類の具材の原料が風味の弱いレトルト品やブランチング処理済みの冷凍品又はチルド品であっても、魚介類の風味がトマトの風味と混じりあってぼやけた味となってしまうことがなく、魚介類とトマトのそれぞれの風味が程よく調和したペスカトーレスパゲティを製することができる製造方法の提供。
    To provide a method for producing pescatore spaghetti where seafood flavor and tomato flavor are moderately in harmony with each other without making the seafood have fuzzy flavor through being mixed with the tomato flavor even when using retort products having poor flavor, blanched frozen products or chilled products as raw material for the seafood ingredients. - 特許庁

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