「粳米」を含む例文一覧(17)

  • 粳米という米
    rice that is not glutinous  - EDR日英対訳辞書
  • アミロース含量が16%未満である粳米を含有する粳米を発芽処理してなることを特徴とする玄米加工品。
    The processed brown rice is characterized in that a nonglutinous rice including the grains of <16% amylose content is germinated and treated. - 特許庁
  • 飛竜頭という,粳米と糯米の粉を原料とする食品
    a food called 'hiryuzu' made with nonglutinous rice powder and glutinous rice powder  - EDR日英対訳辞書
  • 主に粳米(うるちまい)をつぶしたり搗(つ)いたりして延ばしたものを焼いてつくる米菓である。
    It is a rice snack made from uruchimai (ordinary cooking rice) - by crushing or pounding cooked uruchimai, forming it flat into individual pieces and then grilling them.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 粳米加工製品の製造方法,餅状整形体の製造方法及びα粉の製造方法
    PRODUCTION OF PROCESSED PRODUCT OF NONGLUTINOUS RICE, PRODUCTION OF RICE CAKE-LIKE FORMED BODY AND PRODUCTION OF PREGELATINIZED FLOUR - 特許庁
  • 米以外の穀類及び添加物を一切使わず、粳米と餅米の超微粉末を精製し、粳米と餅米の特徴を活かして小麦グルテン同様の粘りを引き出し、米100%の米麺を製造することが出来た。
    Ultrafine powders of nonglutinous rice and glutinous rice are refined without using cereals other than rice and additives and viscosity similar to that of wheat gluten is derived by utilizing characteristics of nonglutinous rice and glutinous rice to produce rice noodle from 100% rice. - 特許庁
  • 粥(かゆ)は、米(粳米)、アワ、ソバなどの穀類や豆類、芋類などを多目の水で柔らかく煮た料理。
    Kayu (porridge) is a dish made by boiling grains such as rice seeds, foxtail millet and buckwheat, beans or potatoes in a large quantity of water until they become soft.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • また、本発明においては、乾燥した粳米を原料として用いる酒精含有甘味調味料の製造方法もまた提供される。
    The method for producing alcohol-containing sweet seasoning includes using dried nonglutinous rice as a raw material. - 特許庁
  • 原料として用いられる玄米、胚芽米及び部分搗精米が粳米の場合には、この食品素材のグリコーゲンの溶出量は20〜50g/100g、糯米の場合には40〜80g/100gである。
    The elution amount of glycogen from the material is 20-50 g/100 g when nonglutinous rice as the above rice is used or 40-80 g/100 g when glutinous rice is used. - 特許庁
  • 粳米を炊飯した米飯であって、水分含量が62〜75%であり且つ澱粉の分解率が固形分当たり5〜33%であることを特徴とする米飯。
    The boiled rice is obtained by boiling nonglutinous rice, and has a water content of 62-75% and a decomposition rate of starch of 5-33% per solid. - 特許庁
  • 粳米1を加圧しながら加熱して扁平とし、デンプンをアルファ化してシート体5とし、これを粉砕し必要に応じて乾燥し、適宜な扁平粒状(粉砕物6)に形成する。
    This method forms nonglutinuous rice 1 into flat shape by heating under application of pressure, pregelatinizing starch and forming into a sheet 5, and then crushing, drying if necessary and forming into proper flat granules (pulverized material 6). - 特許庁
  • 本発明の発芽玄米餅は、特に耐熱芽胞菌が通常の精白米(粳米、糯米)と同程度なので、生餅への加工適性に優れており、加熱殺菌後の餅よりも風味、保存性が優れている。
    The rice cake of the germinate brown rice grains bears the same level of thermally resistant spore bearing bacterium as those of usual polished rice grains (non-glutinous rice or glutinous rice) and has the excellent profitability to produce raw soft rice cake. - 特許庁
  • 中国や東南アジアの蓮飯(レンハン)中国語では荷葉飯(フーイエファン)ともいい日本で言う粽(ちまき)のことで粳米(うるちまい)や餅米(もちごめ)などをさまざまな食材と一緒に蓮の葉包みの蒸した物のことである。
    Renhan (rice wrapped in lotus leaf) in China and Southeast Asian countries, which is also called Heyefan in Chinese, refers to Chimaki (a rice dumpling wrapped in bamboo leaves) in Japan; it's a steamed dish made by wrapping Uruchimai (nonglutinous rice) or Mochigome (glutinous rice) with various foodstuffs in lotus leaves, and steaming the wrapped item.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 上記課題は、酒精含有甘味調味料の製造方法において、糯米に代わる原料として、高度耐熱性または中度耐熱性α−アミラーゼを接触又は吸着させた後に蒸煮した粳米を用いることによって、解決された。
    The method for producing alcohol-containing sweet seasoning includes using nonglutinous rice with which a highly heat-resistant or moderately heat-resistant α-amylase is brought in contact or by which the amylase is adsorbed, followed by seaming as a raw material replacing glutinous rice. - 特許庁
  • 従来使用されていた糯米ではなく粳米を原料とする酒精含有甘味調味料の製造法であって、米の粉砕を必要とせず、かつ、デンプンの老化を避けることにより、高品質な酒精含有甘味調味料の製造法を提供することを、本発明の課題とする。
    To provide a method for producing alcohol-containing sweet seasoning by using nonglutinous rice as a raw material but not a conventionally used glutinous rice, which does not need rice grinding and avoids starch aging so as to produce high-quality alcohol-containing sweet seasoning. - 特許庁
  • 粳米を酵素処理した後、糖類と共に、又は、糖類及び酸と共に、又は酸と共に粥状に炊き上げたライスベースを、パン生地に対して10〜50%配合して製パンすることを特徴とするパンおよびパンの製造方法。
    This bread is obtained by the following steps: subjecting nonglutinous rice to enzymegenation followed by formulating bread dough with 10-50 wt.% of rice base boiled up together with saccharides, or together with saccharides and acids, or together with acids, and the other objective method for producing the bread is provided. - 特許庁
  • 本発明は、粳米および/または糯米からなる米飯食品に単糖類、二糖類、三糖類を含有しない澱粉分解物を炊飯時、または炊飯後に添加することにより、従来の米飯食品の外観、食感、味質について影響を与えることなく、さばけがよく、さらには冷凍・冷蔵保存にも耐え得る米飯食品を製造することができる。
    The objective cooked rice food having good loosening processability and durable to freezing and refrigeration storage is produced while keeping the appearance, palatability and taste of conventional cooked rice food by adding a decomposed starch free from monosaccharides, disaccharides and trisaccharides to a cooked rice food composed of nonglutinous rice and/or glutinous rice during or after the cooking of the rice. - 特許庁

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