薬味入り豚の挽肉を詰めた中国の団子 a Chinese dumpling filled with spiced minced pork
- 日本語WordNet
フィッシュボールという,魚肉の揚げ団子 a fried dumpling of fish meat, called fish ball
- EDR日英対訳辞書
つくね:挽き肉を団子状または棒状にしたもの。 Tsukune: Minced meat formed into a ball or stick shape.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
-鳥肉などのミンチに鶏卵や澱粉などを加えた肉団子状の練り物。 Meatball-shaped paste of ground chicken etc. with added hen's eggs and starch.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
-魚のすり身に鶏卵や澱粉などを加えた肉団子状の練り物。 Meatball-shaped fish paste with added hen's eggs and starch.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
また派生して団子状の丸いもの、もしくは丸まったもののことを団子と呼ぶ場合もある(例えば土団子、ダンプリング、ミートボール(肉団子)、クネードルなど)。 In Japan, some small balls are called 'dango', for example, a ball made of earth (children often make it at sandboxes or beaches) is called 'tsuchi-dango' (literally, 'earth dango'); meatballs are called 'niku-dango' (literally, 'meat dango') and other foods for dishes such as dumplings and knaidlach are called 'dango' as well.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
バリエーションとして、ハンバーグではなく肉団子のタネを使う例や肉ではなくツナを使う例もある。 There are other variations of stuffed peppers where meatball mixture is used instead of hamburger mixture and tuna is used instead of meat.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
好みで果肉、ジャム、蜜煮の果物、QQと呼ばれる弾力のある団子、ライスヌードル、ナッツ、加糖練乳、鶏卵などが選べる。 According to your taste, you can choose fruit pulp, jam, fruit compote, resilient dumplings called QQ, rice noodles, nuts, sweetened condensed milk and eggs.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
ただし料理店で出されるちゃんこ鍋については、伝統的なイメージからか上述の肉団子や、キャベツやハクサイ、うどんなどが入っている事が多い。 In chankonabe restaurants, however, many chankonabe contains meatballs mentioned above, cabbage, Chinese cabbage and udon noodles for its traditional images.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
そして、冷凍安定剤が均一に混合された団子状の魚肉をミクロカッターでさらに細かく破砕してペースト状のねり身状魚肉とし、パンなどの容器にねり身状魚肉を所定量ごと格納し、急速冷凍する。 Furthermore, the method comprises further finely crushing the dumpling-like fish meat uniformly mixed with the freezing stabilizer by a micro cutter into pasty fish meat, and storing the pasty fish meat at every prescribed amount in a container such as a pan and rapidly frozen. - 特許庁
具材の代表的なものは、餅・鶏肉の切身または肉団子にしたもの・青味(小松菜、ミツバ、ホウレンソウ)・色気(彩りを添えるため)に蒲鉾やニンジン・香りにユズなどを載せる。 The typical ingredients are: Mochi, chicken fillets or chicken dumplings; greens (komatsuna, Japanese honewort, or spinach); boiled fish paste or carrots for color; and citron for flavor.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
畜肉惣菜類の素材の食味を損なうことなく、ジューシー感に優れ、冷凍、または冷蔵保存中にタンパク質が結着しておこる団子化を防ぎ保存後も具のほぐれの良い畜肉惣菜類の品質改良製剤とそれを用いた畜肉惣菜類を提供する。 To provide an agent for improving the qualities of daily meat dishes, which gives an excellent juicy texture without deteriorating the textures of raw materials for the daily meat dishes, can prevent lumps formed by binding proteins during freezing storage or refrigerating storage, and looses ingredients even after stored, and to provide a daily meat dish using the same. - 特許庁
高い乳化力と保水力を有し、ハンバーグや肉団子等の食肉加工食品の原料素材に練り込むことにより、数回の加熱処理を行ってもジューシー感を維持し、かつ良好な風味を発揮し得る練り込み用乳化油脂組成物およびそれを用いた食肉加工製品を提供する。 To provide an emulsified oil and fat composition for kneading having high emulsifiable force and water-holding capacity, maintaining juicy feeling through kneading into a raw material of a meat processed food such as hamburger and meat dumplings even if performing heating treatment several times and demonstrating excellent flavor, and to provide a meat processed product using the composition. - 特許庁
本発明においては、フレーク状に細断したふぐ肉に微細に切断した生りんごと薬味材料とを混入して団子状に形成することにした。 The balloonfish processed food is made by adding finely cut raw apple and spice materials to balloonfish meat finely cut into flakes to form the mixture into a dumpling. - 特許庁
原材料となる魚から頭、内臓、尾を除去し、ドレスに加工した後、冷水で水洗して内蔵などをきれいに取り除き、トレハロースなどの糖類を冷凍安定剤として加え、サイレントカッターで団子状の塊になるまでドレスを砕き、冷凍安定剤を魚肉と均一に混合する。 This method comprises removing head, guts and tails from fish as the raw material, followed by dressing, removing up guts by washing the fish in cold water followed by adding a saccharide such as trehalose as a freezing stabilizer, crushing the dressed fish with a silent cutter into dumpling-like cake, and uniformly mixing the freezing stabilizer with fish meat. - 特許庁