「肉色の」を含む例文一覧(26)

  • 肉色の襦袢
    flesh-tights―fleshings  - 斎藤和英大辞典
  • サケの肉色改善方法および肉色改善剤性組成物
    METHOD FOR IMPROVING FLESH COLOR OF SALMON AND FLESH COLOR IMPROVER PROPERTY COMPOSITION - 特許庁
  • 畜肉食品の肉色改善剤および畜肉食品
    MEAT COLOR-IMPROVING AGENT FOR MEAT FOOD AND MEAT FOOD - 特許庁
  • 天然魚に近い穏やかな赤橙色の肉色を有するサケ類を生産することができるサケ類の肉色改善方法、肉色改善用飼料、及び該肉色改善方法により生産されたサケ類及びその魚肉の提供。
    To provide a method for improving color of salmon flesh by which salmon having moderate red-orange color similar to that of natural salmon is produced; and to provide flesh color-improving feed, salmon produced by the method for improving color of salmon flesh and flesh of the salmon. - 特許庁
  • ブリ類用飼料及びブリ類の肉色改善方法
    FEED FOR YELLOWTAIL AND METHOD FOR IMPROVING MEAT COLOR OF YELLOWTAIL - 特許庁
  • トウガラシおよび/またはトウガラシ成分、必要に応じさらにアスタキサンチン、を摂取させてサケの肉色を改善するサケの肉色改善方法。
    This method for improving flesh color of salmon comprises letting salmon ingest capsicum and/or capsicum component, and astaxanthin if necessary. - 特許庁
  • 抗酸化能測定による牛肉の肉色保持日数の予測方法
    METHOD OF PREDICTING MEAT COLOR MAINTAINING DAYS FOR BEEF BY MEASURING ANTIOXIDATION ABILITY - 特許庁
  • その姿は肉色で、左手に人の顔を描いた杖を持っている。
    Her figure in the picture is flesh color and holds the stick painted person's face on the left hand.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 上記の肉色改善方法により飼育されたサケおよびサケの魚肉。
    Salmon which is bred by the method for improving flesh color, and salmon fish meat are each provided. - 特許庁
  • 急速な酸化による変色の速さから牛肉の肉色保持日数を予測する方法
    METHOD OF PREDICTING MEAT COLOR MAINTAINING DAYS FOR BEEF BASED ON DISCOLORATION RATE BY RAPID OXIDATION - 特許庁
  • トウガラシおよび/またはトウガラシ成分、必要に応じさらにアスタキサンチン、を有効成分として含有するサケの肉色改善性組成物、具体的にはサケ用肉色改善剤またはサケ用飼料。
    A salmon flesh color improving composition, in detail, a flesh color improver for salmon or feed for salmon, contains as the effective component capsicum and/or capsicum component, and astaxanthin if necessary. - 特許庁
  • 肉色を良好なものとすると共にドリップ量を低減させることで、牛の肉質を改善することを課題とする。
    To provide a method for rearing cattle improving the color of beef and improving the quality of beef through reducing a dripping amount. - 特許庁
  • 本発明は、鶏、鶉、アヒル等の禽類の卵黄色や肉色を改善し、それらに赤みを帯びさせる飼料添加剤を低コストで提供する。
    To obtain an inexpensive feed additive improving egg-yolk color and/or meat color of poultry such as chicken, quail, domestic duck, and making them partake reddish color. - 特許庁
  • 肉色が異なるサツマイモを使用して、味に変化を持たせるとともに、色取りを添えて見映えがよいイモ菓子及びその製造方法の提供。
    To provide potato confectionery having variation of taste and a good appearance with a color arrangement by using sweet potatoes having flesh with different colors. - 特許庁
  • 本発明のイモ菓子は、肉色が異なるサツマイモのペーストを層状に重ねて成型、焼成してなる。
    This potato confectionery is obtained by piling pastes of the sweet potatoes having the flesh with different colors so as to form a layered formation, forming the piled paste, and baking the formed paste. - 特許庁
  • その形像は肉色で男女共に女形をなし、男神は左手に鮮やかな華を盛った鉢を持っている。
    Both figures of male and female have female shapes in flesh color, and male gods have the pot with vivid flowers in his left hand.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 玉豊種は他のサツマイモと比べて大型で、外皮、肉色とも白く、食感はホクホクではなくネットリしている。
    The Tamayutaka-kind is larger than other kinds with whitish skin and substance, tasting sticky rather than flaky.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 簡便かつ安全な手段により、−18〜−25℃程度の通常の冷凍温度帯での長期間保存中における風味の劣化を抑制でき、かつ、冷凍保管中の肉色の変色は進行するものの、解凍後に実際に食品を賞味する際に好ましい鮮紅色の肉色を呈するミオグロビン含有生食用赤身魚肉の加工食品を提供すること。
    To obtain a processed food of myoglobin-containing lean fish meat for eating raw, suppressed in flavor deterioration in long period preservation at a normal freezing temperature zone of about -18 to -25°C with an easy and safe means, and presenting favorable fresh red color at the time of actually appreciating the food after thawing in spite of the progress of discoloration of meat color during freezing preservation. - 特許庁
  • さらに、歯冠色のワックスを用いたり、印象型として歯列側と歯茎側の上下二分割型を用いて、歯冠色のワックスと歯肉色のワックスを併用することで、審美性を高めることができる。
    The beauty can be enhanced by combinedly using a wax with a tooth crown color and a wax with a gum color by using the wax with the tooth crown color or using a vertical halving type mold of a tooth row side and a gum side as the impression mold. - 特許庁
  • 彼は今無事にオニールの店の暗い個室にいて、バーを覗き込む小窓を濃いワインあるいは濃い肉色と言ってもいいが、真っ赤になった顔でいっぱいにして大声で呼んだ。
    He was now safe in the dark snug of O'Neill's shop, and filling up the little window that looked into the bar with his inflamed face, the colour of dark wine or dark meat, he called out:  - James Joyce『カウンターパーツ』
  • 発色剤や肉色保持助剤等の添加物を使用することなく、良好な色調や風味を付与された、食肉又は魚肉、あるいはそれらの加工品を製造する方法及び該製造方法によって得られた食品を提供する。
    To provide a method for producing meat, fish meat or their processed products given with excellent color tone and flavor without using an additive such as a coloring agent and a meat color retaining auxiliary and to provide a food obtained by the method. - 特許庁
  • 肉色、食感、風味などが良好な加工肉の製造に好適な乳化性、乳化安定性、風味などに優れる加工肉用乳化液及び加工肉を提供する。
    To provide an emulsifying solution suitable for producing processed meat excellent in color, texture, flavor, and the like, and has excellent emulsifiability, excellent emulsion stability, and to provide processed meat using the same. - 特許庁
  • 安全性が高く、発色改善効果を有しなお且つ獣臭抑制効果を有する、新規な畜肉食品の肉色及び獣臭改善剤を提供すること。
    To provide a new meat color and animal smell-improving agent for meat foods, which is highly safe and has a color development-improving effect and an animal smell-inhibiting effect. - 特許庁
  • 発色剤や肉色保持助剤等の化学合成添加物を使用することなく、良好な色調や風味を付与された、食肉又は魚肉、あるいはそれらの加工品を製造する方法及び該製造方法によって得られた食品を提供する。
    To provide a method for producing meat, fish meat or their processed products added with excellent color tone and flavor without using any chemical additives such as a coloring agent and a meat-color retaining auxiliary, and to provide a food obtained by the method. - 特許庁
  • アスタキサンチン、フェニコキサンチン、カンタキサンチン及びアドニキサンチンを少なくとも含むカロテノイド色素を混合した飼料でサケ類を飼育することを特徴とする、穏やかな赤橙色の肉色を有するサケ類を生産する方法。
    The method for improving color of salmon flesh comprises raising salmon with feed to which a carotenoid coloring material containing at least astaxanthin, phenicoxantin, cantaxantin and adnixanthin is admixed, so as to produce salmon having moderate red-orange color flesh. - 特許庁
  • 抗酸化能測定キットを用いて、試料牛肉から採取した筋肉のミンチ中の抗酸化物質の含有量(x)を求め、これを下記の回帰式に代入して、通常の保存条件下における試料牛肉の変色時期(y)を予測することを特徴とする抗酸化能測定による牛肉の肉色保持日数の予測方法である。
    In this method of predicting the meat color maintaining days of the beef by measuring the antioxidation ability, the content of minced meat in a piece of muscle collected from a beef sample x is found using an antioxidation ability measuring kit that is substituted in a regression expression as follows, and the discoloration timing y of the beef sample under a normal storage condition is predicted thereby. - 特許庁

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