「胡麻擂」を含む例文一覧(8)

  • あいつ、上司に胡麻ってやがる。
    He is buttering up to his boss. - Tatoeba例文
  • この胡麻ることにより、粉末状、ペースト状の胡麻、練り胡麻を得ることができ、これを食品に混ぜ合わせて味と、栄養価を向上させた。
    Powdery or pasty ground sesame or paste sesame can be obtained by grinding the sesame to improve taste and nutrient value by mixing thereof in the food. - 特許庁
  • あいつ、上司に胡麻ってやがる。
    He's trying to get on his boss's good side. - Tatoeba例文
  • 焙煎胡麻り立ての軽い香りを長期間維持する液体調味料を得ること。
    To obtain liquid seasoning retaining fresh ground light flavor of roasted sesame for a long period. - 特許庁
  • 液体調味料に使用した際に、焙煎胡麻り立ての軽い香りを長期間維持するフレーバー組成物を得ること。
    To obtain a flavor composition retaining fresh ground light flavor of roasted sesame for a long period when used for liquid seasoning. - 特許庁
  • 長期間保存後においても焙煎胡麻り立ての軽い香りを維持し、劣化臭を発生させない液体調味料を得る。
    To obtain a liquid seasoning maintaining the light scent of just ground roasted sesame even after long-term preservation, and hardly generating deteriorated smell. - 特許庁
  • 胡麻を、舌触りが滑らかになるまで肌理細かくるのは大変に手間のかかる作業だが、家庭で作るならば市販の練りゴマを使い、葛粉は片栗粉(とはいえ大半はジャガイモでんぷんだが)で代用すればよい。
    Grinding sesame seeds sufficiently to achieve a silky smooth, soft texture is time consuming, so for home-made goma-dofu, sesame pastes sold in stores can be used instead of grinding the sesame seeds yourself, and potato starch can be used instead of kuzu starch.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 長期間保存後においても焙煎胡麻り立ての軽い香りを維持し、劣化臭を発生させず、かつ乳化安定性の良好な液体調味料を得る。
    To provide a method for producing liquid seasoning maintaining light flavor of just-ground roasted sesame, even after long storage and which does not cause deteriorated odors, and is superior in emulsification stability. - 特許庁

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