「腐す」を含む例文一覧(7)

  • -回転寿司、醤油、豆腐、すき焼き、照り焼きなど。
    "Conveyor belt" sushi bar, soy sauce, tofu (bean curd), sukiyaki (thin slices of beef, cooked with various vegetables in a table-top cast-iron pan), teriyaki (grilling with soy sauce and sugar), etc.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 食品を防腐する用途に使用できる素材をホタテの貝殻から得るようにし、防腐剤を天然素材から生成して人体に無害なものとするとともに不要物の有効利用を図る。
    To obtain a raw material which can be used for antisepticizing foods from seashell of scallop and make an antiseptic agent harmless to human bodies by producing the antiseptic agent from a natural raw material and putting wastes to effective use. - 特許庁
  • 体液分泌反応を生じる物質として10質量%以上、過飽和もしくは顆粒状の塩化物を使用することで軟体動物を防腐する。
    A supersaturated or granular chloride in an amount of ≥10 mass% is used as the substance causing the humor secretory reaction to thereby prevent putrefaction of the mollusks. - 特許庁
  • そこで負電荷酸素原子を発生する12CaO・7Al_2O_3結晶を使用し、負電荷酸素原子が混入した水を化粧水にすることによってパラベンフリー(パラベン不使用)で防腐するようにしたものである。
    There is provided 12CaO7Al_2O_3 crystal generating the negatively-charged oxygen atom which is used, and water containing the negatively-charged oxygen atom is used as a skin lotion to preserve in a paraben-free state (not using paraben). - 特許庁
  • さらに、塩水等が溜まらないので、外筒先端側部64の先端部と内筒先端側胴部61との間に化学反応が起きず、内筒部材14及び外筒部材16が腐するのを防止できる。
    Furthermore, no chemical reaction will occur between the tip part of the outer cylinder tip side part 64 and the inner cylinder tip side barrel part 61, since salt water or the like is not pooled therebetween, and the inner cylinder material 14 and the outer cylinder material 16 are prevented thereby from corroding. - 特許庁
  • 本発明は電子レンジで加熱すると溶解して、豆腐の上部に調味料をかけた状態にして、あたためた豆腐、すなわち温豆腐としてソフトクリームを食するような新しい感覚で食することができる、取り扱いが容易で、短時間に食することができる温豆腐の製造方法を得るにある。
    To obtain a method for producing a warmed soybean curd easily handled and eaten in a short time, and which can be eaten with a new sensation as if eating a soft ice cream, while dissolving the soybean curd by heating with a microwave oven and in a state where a seasoning is put on an upper part of the soybean curd. - 特許庁
  • 本発明は電子レンジで加熱すると溶解して、豆腐の上部に調味料をかけた状態にして、あたためた豆腐、すなわち湯豆腐としてソフトクリームを食するような新しい感覚で食することができる、取り扱いが容易で、短時間に食することができる湯豆腐の製造方法および湯豆腐用豆腐製品を得るにある。
    To obtain a method of producing a boiled tofu which can be easily handled and eaten in a short time and tofu products for a boiled tofu and enables a wormed tofu to be eaten as a boiled tofu with a new sensation as if eating a soft serve ice cream while dissolving the soybean curd by heating with a microwave oven and while keeping seasoning put on the upper part of a tofu. - 特許庁

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