「身を焼く」を含む例文一覧(11)

  • 作り方は卵は黄・白を混ぜ(黄は割りほぐして白とよく混ぜ合わせる)、それにダシを加え、油を敷いたフライパンなどを使って焼く
    How to make Dashi-maki Tamago: Mix egg yolk and white (beat egg yolk lightly with egg white), add dashi broth soup, and fry in an oily pan.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 、白を共に混ぜ(黄は割りほぐして白とよく混ぜ合わせる)、油を塗ったフライパンなどを使って焼く
    Beat eggs lightly (break the yolks with chopsticks or a fork to ensure that whites and yolks mix), and pour a small portion of the mixture into a greased skillet or other type of pan to cook.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 開いて頭と骨を取り去ったに串を打ち、たれをつけて焼く
    Eel flesh, that has been opened up and with the head and the bones removed, is skewered, basted with sauce and broiled.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 来ぬ人をまつほの浦の夕凪に焼くや藻塩のもこがれつつ
    Like the salt sea-weed, burning in the evening calm on Matsuho's shore, all my being is aflame,awaiting her who does not come.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 世話を焼く妹尼たちの前ではかたくなに心を閉ざし、の上も語らず、物思いに沈んでは手習にしたためて日を過ごした。
    In the presence of imotoama and others who attended her, she stubbornly shut her mind, told nothing about her conditions and spent the day doing Tenarai (writing practice) in a pensive mood.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • お好み焼きの中に黄を崩した目玉焼きを埋め込まれることも多い、生地は焼く途中で追加され表面はカリカリに焼き上げられる。
    The sunny-side up egg whose yolk is broken is often embedded and the way the dough is added and the surface is grilled crisply.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 素材である魚介のを分け、一方をミンチにして、他方を焼く、蒸す、炒める、揚げる、煮る、干すなどから選ばれる一の加工を施してからそのを解し、これに前記ミンチにした分を加えて練り合わせ、これをケーシングに詰めたものとする。
    The sausage is obtained by dividing the meat of fish and shellfish as a material, mincing one part and giving the other part one process selected from baking, steaming, frying, deep-frying, boiling, and drying followed by loosening the meat, adding the minced part to the meat followed by kneading, and filling the product in a casing. - 特許庁
  • もうひとつは、いったんサザエのを貝から取り出して砂袋などは捨て、残りの食べられる部分を一口大に切り分け、それを貝の中に戻して焼くというものである。
    Another way is to draw up the body of the turban from the shell first, cut off the bottom end, cut the body into bite-size pieces, then get them back inside the shell, and then burn the shell in a fire.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 基本的に様々な種類の餡を中に詰め込んで作ることはできるが、もみじ饅頭など鉄板で焼くものについては手軽に中を入れられることから特に種類が多い。
    Basically, a wide variety of fillings can be contained in the manju, and manju baked on an iron-cast pan such as Momiji manju has many varieties in particular because it is easy to stuff manju with filling.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 魚肉すり2に、生或いは冷凍物を解凍したハバネロ3をミキサーに掛けたもの或いはハバネロの粉末と、刻んだ或いはミキサーに掛けた玉葱4とを混合して成型し、油で揚げるか焼くか蒸してハバネロ含有練り製品。
    The habanero-containing fish paste product is obtained by mixing with ground fish meat 2, a material made by processing raw or thawed habanero 3 in a blender, or habanero powder, and onion 4 chopped or processed in a blender, molding the mixture, and deep-frying, baking, or steaming the molded mixture. - 特許庁
  • 大抵の店舗は鉄板を備え付けたテーブル席にて客自焼く場合が多いのだが(モダン焼きは麺と合わす手間があるので厨房で焼いて完成品を出してくれる)、焼きあがるまでに店がヘラと割り箸と小皿をセットで客に出すことがほとんどなので、ヘラは返しと完成後の分割作業のみに用い、割り箸で食す者が圧倒的に多い。
    In most of the shops the customers grill it by themselves at the table furnished with an iron plate (as for modanyaki, it is troublesome to mix the dough with noodles and so the staff grills it in the kitchen and serves the finished one), but mostly, until grilled up, a set of the spatulas, chopsticks and small dishes are served to the customer by the shop and the spatulas are used only for turning it over and cutting it up and the chopsticks are used by many when eating.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

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