「野菜製品」を含む例文一覧(62)

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  • ネギ属特殊野菜の加工製品
    PROCESSED PRODUCT OF SPECIAL VEGETABLE OF GENUS ALLIUM - 特許庁
  • 稲茎葉野菜の加工製品
    PROCESSED PRODUCT OF RICE STEM AND LEAF VEGETABLE - 特許庁
  • 野菜製品の汁と食用部分の抽出装置
    EXTRACTING APPARATUS OF JUICE AND EDIBLE PORTION OF PROCESSED VEGETABLE - 特許庁
  • 野菜シート付加食肉製品及びその製造方法
    VEGETABLE SHEET-APPLIED MEAT PRODUCT AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
  • 加工野菜製品およびその製造方法、並びに加工野菜製品を用いた巻き寿司製品およびその製造方法
    PROCESSED VEGETABLE PRODUCT, METHOD FOR PRODUCING THE SAME, ROLLED SUSHI PRODUCT USING THE PROCESSED VEGETABLE PRODUCT, AND METHOD FOR PRODUCING THE ROLLED SUSHI PRODUCT - 特許庁
  • 野菜シートの表面にトランスグルタミナーゼを添加することにより、野菜シートと食肉製品とをより強固に固定することができる。
    Addition of transglutaminase to the surface of the vegetable sheet results in more firmly fixing the vegetable sheet and the meat product. - 特許庁
  • 新鮮な香味野菜の風味を有し、かつ製品収率の高い香味野菜フレーバーの製造方法を提供すること。
    To provide a method for manufacturing a flavor having the taste of a fresh spice vegetable in high yield. - 特許庁
  • 食塩を用いて脱水処理した野菜に、ゼラチン、トランスグルタミナーゼ及び乳タンパクを混合して野菜シートを形成し、その野菜シートをソーセージ等の食肉製品の外周部又は内部に付加する。
    The method for producing a vegetable sheet-applied meat product comprises: adding gelatin, transglutaminase and milk protein to vegetables dehydrated using salt to form a vegetable sheet; and applying the vegetable sheet to the outer peripheral part or the inside part of the meat product such as sausage. - 特許庁
  • 野菜や魚の練り製品を薄い味の汁で長く煮た鍋料理
    of Japanese cookery, a soup composed of a lightly flavored stock broth to which fish and vegetable paste have been added and which simmers for a long time, called 'oden'  - EDR日英対訳辞書
  • 生徒たちは,豚肉と野菜の煮込みやイチゴジャムといった10種類の製品を作る。
    The students make 10 products such as stewed pork with vegetables and strawberry jam.  - 浜島書店 Catch a Wave
  • 野菜のシャッキリ感を損なうことなく、うまみのあるキムチ製品を提供する。
    To obtain a Kimchi product as vegetable Kimchi having deliciousness without destroying crispy feeling of vegetables. - 特許庁
  • 小児にとって味、テクスチャーおよび/または色が魅力的な新しい野菜含有栄養菓子製品
    To obtain a new vegetable-containing nutritious confectionery product having good taste, texture and/or color each attractive for children. - 特許庁
  • 電気的処理によるACE阻害活性を高めたアブラナ科野菜及びその製品を提供する。
    To provide Brassicaceae vegetables of which ACE inhibitory activity is increased by electrical treatment and products thereof. - 特許庁
  • 製品のカット時及び加熱調理時にも野菜シートが食肉製品に強固に結合した、野菜シート付加食肉処理製品及びその製造方法を提供する。
    To provide a vegetable sheet-applied meat product the vegetable sheet of which is firmly coupled to a meat product even when cutting the product and also cooking the product; and to provide a method for producing the product. - 特許庁
  • 野菜のおろし作業終盤において小さく且つ薄くなって、野菜投入筒外に脱け出る未処理固形物があっても、これを最後まですりおろすことができ、以て、固型物がおろし製品中に混在することを防止することができる野菜おろし機におけるおろし盤を提供することを課題とする。
    To provide a grating board for vegetable grater capable of grating even a untreated solid matter which becomes small and thin in the final stage of grating of a piece of vegetable and slips out of a vegetable input cylinder to the last, and thus preventing the inclusion of the solid matter in a grated product. - 特許庁
  • 品目別輸入届出件数をみると、野菜の調製品(きのこ加工品、香辛料、野菜加工品及び茶を除く)の159,192件(8.6%:届出件数に対する割合)が最も多く、次いでアルコールを含む飲料149,046件(8.0%)、生鮮肉類(内臓を含む)の140,716件(7.6%)、野菜99,680件(5.4%)、魚類98,240件(5.3%)、飲食器具96,201件(5.2%)であった。
    For the number of declarations by product, processed vegetables (excluding processed mushroom, spices, processed herb and tea) accounts for the highest,159,192(8.6% of all declared products), followed by beverage including alcohol, 149,046 (8.0 %) ,fresh meat (including internal organs) 140,716 (7.6%), vegetables, 99,680(5.4%), fish, 98,240 (5.3%), and Tableware , 96,201 (5.2%). - 厚生労働省
  • 野菜と乳製品との混合物を、バキュームチャンバーを有する直接加熱式殺菌機で加熱殺菌する工程を含むことを特徴とする野菜プリンの製造方法。
    The method for producing the vegetable pudding involves a step for heating and pasteurizing a mixture of a vegetable and a milk product by a direct heating type pasteurizer having a vacuum chamber. - 特許庁
  • カット野菜の原料収穫から製品出荷、配送に至るまで一貫した生菌数管理を行い、カット野菜の鮮度を長期間維持する。
    To provide a method for preparing a cut vegetable, by which the freshness of the cut vegetable can be maintained for a long period, by consistently controlling the number of live germs from the harvest of a raw material for the cut vegetable to the shipment and delivery of the product. - 特許庁
  • 菓子製品は少なくとも非穀類野菜固体および脂肪固体部分を含み、非穀類野菜固体は菓子製品全重量で少なくとも15%の量で粒子形として含み、かつ非穀類野菜固体は脂肪の連続相に混合されて凝固により成形脂肪をベースとする製品を供することを特徴とする。
    This confectionery product is obtained by including at least a non-grain vegetable solid portion and a fatty solid portion; wherein the non- grain vegetable solid in granular shape accounts for ≤15 wt.% of the whole weight of the confectionery product, and also the non-grain vegetable solid can provide the product based on molded fat by being mixed into a continuous phase of fat to effect solidification. - 特許庁
  • 電気的処理によるアンジオテンシンI変換酵素阻害活性を高めたアブラナ科野菜及びその製品
    BRASSICACEAE VEGETABLES WHICH ANGIOTENSIN I CONVERTING ENZYME INHIBITORY ACTIVITY IS INCREASED BY ELECTRICAL TREATMENT AND PRODUCTS THEREOF - 特許庁
  • 発酵前に、穀類、野菜類、魚介類、果実類および乳製品の群から選ばれる一種以上を添加できる。
    Before the fermentation, ≥1 kind selected from the group consisting of cereals, vegetables, fishes and shellfishes, fruits and milk products can be added. - 特許庁
  • にら等の野菜、各種食品、その他各種工業製品等の物品の結束装置およびその物品の結束方法
    DEVICE AND METHOD FOR BINDING ARTICLES SUCH AS VEGETABLES LIKE LEEK AND THE LIKE, VARIOUS FOODS AND OTHER VARIOUS INDUSTRIAL PRODUCTS AND THE LIKE - 特許庁
  • 未調理の肉類、野菜類、魚介類等の生鮮食品を用いて短時間に簡単に調理することのできる料理用製品の提供。
    To obtain a product for cooking cookable in a short time simply by using perishable foods such as uncooked meat, vegetables, fishes and shellfishes. - 特許庁
  • 野菜、ハーブ、果物の単品または複数種類を材料とするシートまたはブロックの製品を提供する。
    To provide a product of a sheet or block of vegetable and/or fruit the material of which is a single item, or a plurality of vegetables, herbs and fruits. - 特許庁
  • ユビキタス製品として冷蔵庫システムが普及した将来に、野菜・果物等についてはソースタギングの普及が遅れることが予想されるので、野菜・果物等についても冷蔵庫システムに保存されている野菜・果物等の名前の情報を読み取り可能にするICタグ付保存袋の提供。
    To provide a preserving bag with IC tag, in which the information about the names of vegetables or fruits or the like preserved in a refrigerator system can be read, taking into consideration that the delay in the spread of source tagging for vegetables or fruits or the like is expected, when refrigerator systems become popular as ubiquitous product in the future. - 特許庁
  • 本発明により、容器詰飲料を製造するに際して行われる加熱殺菌の後、或いは、製品の流通・保存後も緑色野菜の緑色を安定的に保持し、しかも、香味に優れた緑色野菜容器詰飲料を提供することができる。
    As a result of this, the green vegetable packaged beverage stably retains the green color of green vegetables and has excellent flavor even after heat sterilization to be performed when producing the packaged beverage or after distribution/preservation of a product. - 特許庁
  • 本発明の第一の発明は、野菜を主原料とし、澱粉質原料、油脂を含有するスナック菓子において、4.5〜9質量%の水不溶性食物繊維を含有し、且つ最終製品中の炭水化物量が50〜70質量%であることを特徴とする野菜含有スナック食品である。
    The vegetable-containing snack food product including vegetables as a main material, starchy material, and fat contains 4.5-9 mass% of water insoluble dietary fiber and has carbohydrate of 50-70 mass% in the final product. - 特許庁
  • 野菜類調製機1などの被梱包製品を運搬、輸送する梱包体であって、この梱包体を構成している部材を用いて作業能率が向上する野菜類調製機1の作業に使用する作業台3に変形できることを特徴としている。
    The packing body for conveying or transporting a product to be packed, such as a vegetable preparing machine 1, can be deformed into a working table 3 used for working with the vegetable preparing machine 1 in which work efficiency is improved by using a member composing the packing body. - 特許庁
  • また、違反状況をみると、種実類157件(13.6%:総違反件数に対する割合)が最も多く、次いで水産動物加工品(魚類、貝類を除く)の133件(11.6%)、穀類111件(9.7%)、野菜80件(7.0%)、野菜の調製品(きのこ加工品、香辛料、野草加工品及び茶を除く)65件(5.7%)の順であった。
    Grains have the highest number of violations with 157 (13.6% of the total number of violations), followed by processed aquatic animal product (other than fish and shellfish) 133 (11.6%), cereals 111 (9.7%), Vegetables 80 (7.0%), and Preparations of vegetables (other than processed mushroom, spices, processed herb and tea) 65 (5.7%). - 厚生労働省
  • 野菜の種類の違いによる最終製品の品質的なばらつき、殊に、製造工程において成形中や焼成中に生地ダレが生じ、最終製品の変形が生じるという課題に着目。
    To provide snack food product to solve the problem that final products has quality unevenness caused by difference of kinds of vegetables, especially, deformation of final products caused by occurrence of dough drop during molding or baking in a production process. - 特許庁
  • カレーライスのルーツであるインド・パキスタン・バングラデシュでは、ヒンドゥー教やイスラム教などの影響で菜食が主流であり、豆・野菜・乳製品を使ったカレー料理が発達している。
    In India, Pakistan, and Bangladesh, which are the roots of curry and rice, a vegetarian diet is the mainstream due to the influence of Hinduism and Islamism; hence, in these countries, curry dishes that use beans, vegetables, and dairy products have developed.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 具材は、白菜や葱などの野菜類、大豆製品(厚揚げ、焼き豆腐、油揚げ)、練り物類(はんぺん、ちくわ)、エビや魚、貝などの魚介類、肉類(牛、鳥、豚)、キノコ類など、ほとんど何でもアリといってよい。
    Varieties of ingredients, or almost anything else, are cooked in Yosenabe: vegetables such as Chinese cabbage and Welsh onion; processed-soybean products (atsuage [thick fried tofu], yakidofu (grilled tofu), abura-age [deep-fried tofu]); fish-paste products (hanpen [a cake of ground fish combined with starch and steamed], chikuwa [fish sausage]); seafood such as prawn, fish, or shellfish; meat (beef, chicken, or pork); and mushrooms.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 食肉,魚,家禽及び食用鳥獣肉。肉エキス。保存処理,乾燥処理及び調理をした果実及び野菜。ゼリー,ジャム。卵。ミルク及び乳製品。食用油脂。プリザーブ,漬物
    Meat, fish, poultry and game; meat extracts; preserved, dried and cooked fruits and vegetables; jellies, jams; eggs; milk and other dairy products; edible oils and fats; preserves, pickles - 特許庁
  • 食肉,魚,家禽及び食用鳥獣肉。肉エキス。保存処理,乾燥処理及び調理をした果実及び野菜。ゼリー,ジャム,コンポート。卵,ミルク及び乳製品。食用油脂
    Meat, fish, poultry and game; meat extracts; preserved, dried and cooked fruits and vegetables; jellies, Jams, fruit sauces; eggs, milk and milk products; edible oils and fats. - 特許庁
  • 第29類 食肉,魚,家禽及び食用鳥獣肉。肉エキス。保存処理,乾燥処理及び調理をした果実及び野菜。ゼリー,ジャム,コンポート。卵,ミルク及び乳製品。食用油脂
    Class 29 Meat, fish, poultry and game; meat extracts; preserved, dried and cooked fruits and vegetables; jellies, Jams, fruit sauces; eggs, milk and milk products; edible oils and fats. - 特許庁
  • 肉,魚,家禽及び猟獣。肉のエキス。保存,乾燥,加工した果物及び野菜。ジェリー,ジャム,フルーツ・ソース。卵,ミルク及びミルク製品:食用油及び油脂
    Meat, fish, poultry and game; meat extracts; preserved, dried and cooked fruits and vegetables; jellies, jams, fruit sauces; eggs, milk and milk products; edible oils and fats.  - 特許庁
  • 農業,園芸及び林業の製品並びに他の類に含まれていない穀物。生きている動物,生鮮果物及び野菜。種子,天然の樹木及び花。動物用食料,麦芽
    Agricultural, horticultural and forestry products and grains not included in other classes; live animals; fresh fruits and vegetables; seeds, natural plants and flowers; foodstuffs for animals, malt.  - 特許庁
  • 食肉,魚,家禽及び猟鳥獣の肉。肉エキス。保存処理,乾燥処理及び調理した果実及び野菜。ゼリー,ジャム,フルーツソース。卵,ミルク及び乳製品。食用油及び脂肪
    Meat, fish, poultry and game; meat extracts; preserved, dried and cooked fruits and vegetables; jellies, jams, fruit sauces; eggs, milk and milk products; edible oils and fats.  - 特許庁
  • 食肉,魚,家禽及び猟の対象となる鳥獣。肉エキス。保存処理,乾燥処理及び調理をした果実及びや野菜。ゼリー,ジャム,コンポート。卵,ミルク及び乳製品。食用油脂
    Meat, fish, poultry and game; meat extracts; preserved, dried and cooked fruits and vegetables; jellies, jams, fruit sauces; eggs, milk and milk products; edible oils and fats.  - 特許庁
  • 29 食肉、魚、家禽及び猟の対象となる鳥獣。肉エキス。保存処理、乾燥処理及び調理をした果実及び野菜。ゼリー、ジャム、フルーツソース。卵、ミルク及び乳製品。食用油脂
    29 Meat fish poultry and game; meat extracts; preserved dried and cooked fruits and vegetables; jellies jams fruit sauces; eggs milk and milk products; edible oils and fats - 特許庁
  • また、発酵途中に、発酵済みあるいは未発酵の穀類、野菜類、魚介類、果実類および乳製品の群から選ばれる一種以上を添加できる。
    During the fermentation, ≥1 kind selected from the group consisting of fermented or unfermented cereals, vegetables, fishes and shellfishes, fruits and milk products can also be added thereto. - 特許庁
  • 分析できる試料は特に限定されないが、例えば、小麦、小麦粉、ライ麦、コーン、そば、米等の穀類や穀類調製品や果実類、野菜類等を挙げることができる。
    Analizable samples are not particularly limited but, for example, grains such as wheat, wheat flour, rye, cone, buckwheat, rice, grain-prepared products, fruits and vegetables are included. - 特許庁
  • 和食のみならず洋風用途に適し、肉の獣臭、魚の生臭さ、野菜の青臭さ、乳製品の乳臭さに対するマスキング効果を向上した醤油様調味料を提供すること。
    To provide soy sauce-like seasoning suitable not only for Japanese food but also for a western food and improving a masking effect to animal smell of meat and fishy smell of fish, grassy smell of vegetable, and milky smell of milk products. - 特許庁
  • 収穫植物用の害虫忌避薬の調製方法、農業収穫製品の加工方法、野菜廃棄物の処理方法、害虫忌避薬用の洗浄組成物の製造方法および害虫忌避薬用の洗浄組成物に関する。
    To provide a method for preparation of insect pest repellant for harvested plant, a method for processing harvested plant, a method for treating vegetable waste, a method for producing detergent composition for insect pest repellant and a detergent composition for insect pest repellant. - 特許庁
  • 飲み物または果汁や野菜汁などの材料をお盆形態の蒸発皿で即座に凍結させて,蒸発皿を速かに加熱させて蒸発皿についていた氷菓子製品の残余物を簡単に溶かして除去する。
    To quickly freeze a material such as drinks, fruit juice and vegetable juice on an evaporating pan of a tray shape, and easily melting and removing the residue of water ice products attached to the evaporating pan by quickly heating the evaporating pan. - 特許庁
  • 組合せる食材によって、野菜類には略20%、魚介類には略30%、畜産物には略40%、練り製品には略25%の下味付け調理を施す。
    Depending on the food material to be combined, vegetables are subjected to about 20% preliminary seasoning cooking, fish and shellfish to about 30%, livestock products to about 40%, and fish paste to about 25%. - 特許庁
  • 煮込料理を製造する際に、野菜屑等の生ゴミを発生させることなく、短時間で美味な製品として調理できる熱処理食品素材を提供することを課題とする。
    To obtain a heat-treated food material cookable in a short time as a tasty product without causing garbage such as vegetable waste, etc., when a boiled food is produced. - 特許庁
  • フィリピン:輸入停止(6 県の野菜・果物等、4 県の肉・乳製品等) →解除 ※解除された県については、放射性物質検査証明(福島、茨城)又は産地証明を要求。
    Philippines: import suspension (vegetables/fruits, etc. of 6 prefectures and meat/dairy products, etc. of4 prefectures) → cancelled *Radioactive material inspection certificate (Fukushima and Ibaraki) or certificate of origin is required with respect to the cancelled prefectures. - 経済産業省
  • 食品・農産品等については、米国食品医療局は、2011 年3 月22 日に輸入警告を発出し、一部県の牛乳、乳製品、果物および野菜、これらの加工品について、検査を行うことなく直ちに留置を行う運用を開始した。
    For food and agricultural products, the FDA issued an import alert on March 22, 2011, and started to quarantine milk, dairy products, fruit and vegetables, and the processed goods from certain prefectures of Japan without inspection. - 経済産業省
  • 数度の見直しの後、同年4 月12 日時点で、①福島県、群馬県、茨城県及び栃木県産の一部野菜、福島県及び茨城県産の牛乳を通関拒否、②福島県、群馬県、茨城県、栃木県、千葉県及び埼玉県産の①以外の牛乳・乳製品、果物及び野菜及びその加工品を全量留置していた。
    After several reviews, as of April 12, 2011, (a) some vegetables from Fukushima, Gunma,Ibaraki and Tochigi prefectures and milk from Fukushima and Ibaraki prefectures were not cleared by customs; (b) all milk, dairy products, fruit and vegetables and processed goods from Fukushima, Gunma, Ibaraki Tochigi, Chiba and Saitama prefectures, except items included in(a) were warehoused. - 経済産業省
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