「青野菜」を含む例文一覧(67)

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  • 青野菜.
    green crops  - 研究社 新英和中辞典
  • 物, 青野菜類.
    green vegetables  - 研究社 新英和中辞典
  • 物; 新鮮な野菜料理.
    green vegetables  - 研究社 新英和中辞典
  • 煮という野菜料理
    a Japanese vegetable dish called 'aoni'  - EDR日英対訳辞書
  • 梗菜という野菜
    a Chinese vegetable called 'chingensai'  - EDR日英対訳辞書
  • 第7章:物(野菜):76種
    Chapter 7: Aomono (Vegetables): 76 kinds  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 子供の頃、毎日母に青野菜を食べさせられた。
    When I was a child, my mother made me eat green vegetables every day. - Tatoeba例文
  • 煮という野菜の料理法
    a Japanese method of boiling green vegetables so they don't lose their color, called 'aoni' - EDR日英対訳辞書
  • 茹でという野菜の料理法
    in Japan, a method of briefly boiling green vegetables in a manner that dosn't change their color, called 'aoyude'  - EDR日英対訳辞書
  • 茹でという野菜料理
    a Japanese vegetable dish that consists of green vegetables briefly boiled in a manner that dosn't change their color, called 'aoyude'  - EDR日英対訳辞書
  • 物屋という野菜と果物を売る店
    a store that sells vegetables and fruits, called greengrocery  - EDR日英対訳辞書
  • 紫蘇の葉は野菜としては「大葉(おおば)」とも呼ばれる。
    As a vegetable, the ao-jiso leaf is called 'oba.'  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 空市場へ新鮮な野菜を買いに行きましょう。
    Let's go to an outdoor market to buy fresh vegetables.  - 浜島書店 Catch a Wave
  • それが主に魚、野菜等に含まれる
    It's mainly found in blue-backed fish and vegetables.  - 京大-NICT 日英中基本文データ
  • 高濃度野菜汁用粉末を提供する。
    To provide a powder for high concentration vegetable green juice. - 特許庁
  • 緑色野菜汁用粉末及びその製造方法
    POWDER FOR GREEN VEGETABLE JUICE, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
  • 野菜室6は果物を収納するプラスチック製の野菜室容器52を備えている。
    The vegetable compartment 6 has a plastic vegetable compartment container 52 for storing fruit and vegetables. - 特許庁
  • 臭さや、強い野菜臭がなく、コク味を有し、而も発酵時間を短縮できる発酵野菜汁を含む野菜汁飲料を提供できる。
    To provide a vegetable soup beverage having no grassy smell and no strong vegetable smell, having bodily taste, reduced in fermentation time, and containing fermented vegetable soup. - 特許庁
  • 葉が小さく楕円形やとがった形をした、ピリッとした味がする青野菜
    greens having small tart oval to pointed leaves  - 日本語WordNet
  • 紫蘇葉や花を香味野菜として刺身のつまや天ぷらなどにする。
    Ao-jiso's leaves or flowers are used as flavorful herbs, cooked in tempura or eaten with sushi.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 麹菌のみを用いて野菜を発酵させることにより、野菜、特にクセのあるきつい風味を有する野菜の好ましくないアクや臭さなどを低減して野菜本来が持つ旨さを引き出し、かつ機能性を高めた加工野菜の製造方法を提供する。
    To provide a method for producing processed vegetable comprising fermenting vegetable by using only Aspergillus oryzae so as to reduce undesirable scums or grassy smell of vegetable, in particular, one having characteristic harsh flavor, drawing out deliciousness inherent in the vegetable, and enhancing the functionalities the vegetable. - 特許庁
  • 非常に簡単な方法により、野菜特有の臭い匂い及びえぐ味が少なく、あと味が爽やかで、飲みやすい野菜ジュースを容易に得る。
    To readily obtain an easily drinkable vegetable juice having a refreshing aftertaste with a slight grassy smell and a slight acrid taste peculiar to the vegetable by an extremely simple method. - 特許庁
  • 野菜果汁混合飲料及びその製造方法、並びに、野菜臭み抑制方法及び濃厚感改善方法
    VEGETABLE JUICE-FRUIT JUICE MIXED BEVERAGE, METHOD FOR PRODUCING THE SAME, METHOD FOR SUPPRESSING GRASSY SMELL OF VEGETABLE AND METHOD FOR IMPROVING RICH FEELING OF VEGETABLE - 特許庁
  • 葉物野菜の比率を高めた低カロリー野菜飲料において、固形分の分散性を向上させ、水っぽさを低減し、葉物野菜特有の臭みが軽減する。
    To provide a low calorie vegetable drink increased in a proportion of leaf vegetables, improved in dispersibility of solid content, decreased in sloppiness, and reduced in green smell peculiar to the leaf vegetables. - 特許庁
  • 野菜汁を高い割合で含有し、飲料全体における糖質の割合が8g/100mL以下である低糖質野菜飲料であって、臭みやエグ味が少ない飲み易い野菜飲料を提供する。
    To provide a vegetable beverage that is a low-glucide vegetable beverage containing a vegetable juice in a high ratio and having the ratio of glucide in all the beverage of ≤8 g/100 mL, has slight immature smell and slight harsh taste and is easily drinkable. - 特許庁
  • 緑色野菜全草粉末と緑色野菜搾汁濃縮液のフリーズドライ品との混合粗材を造粒して得られる高濃度野菜汁用粉末。
    The powder for high concentration vegetable green juice is obtained by granulating the mixed roughage of freeze-dried products of green vegetable whole plant powder and green vegetable squeezed juice concentrate. - 特許庁
  • 緑色野菜汁の臭さ・生臭さ、渋み、エグ味のない、より自然で好ましい香味を持った野菜エキス及び該野菜エキスを含有する飲食物を提供する。
    To provide a process for preparing a vegetable extract which has a more natural, favorable flavor but has no grassy or fishy smell of a vegetable juice nor astringent or harsh taste. - 特許庁
  • 野菜飲料に対し、その野菜飲料としての観点から満足を損なうことなく、さらに緑色野菜を原料とした野菜飲料特有の「臭さ」、「辛味」、「苦味・エグ味」、「酸味」に代表される異味をフレーバーを用いることなく改善することである。
    To provide a vegetable beverage containing DFA and sugar alcohol, which is improved in offensive taste typified by "grassy smell", "pungency", "bitterness/harshness" and "acidity" peculiar to the vegetable beverage containing dark-green vegetable as raw material without using any flavor so as not to spoil satisfaction to the vegetable beverage. - 特許庁
  • 全粒粉のパンやシリアル、レバー、青野菜、オレンジジュース、レンズマメ、豆類、酵母に含まれる。
    it is found in whole-grain breads and cereals, liver, green vegetables, orange juice, lentils, beans, and yeast.  - PDQ®がん用語辞書 英語版
  • あるいは、乾燥野菜のりなどの薬味に含有させ、食前に添加するようにしてもよい。
    As an alternative, CPP is added to a condiment such as dried vegetable or green laver and the mixture is added to a food before meal. - 特許庁
  • 果物、野菜、花卉などの果物の鮮度保持のための、安全なシステムを提供することを課題とする。
    To provide a safe system for maintaining freshness of fruits, vegetables or flowering plants. - 特許庁
  • 本発明は、緑黄色野菜の搾汁液と白ワインとの混合物であり、原料として使用した緑黄色野菜固有の機能性成分及び色調が保持される一方で臭さが軽減された野菜リキュールの製造方法である。
    The method for producing a vegetable liqueur that is a mixture of squeezed juice of greenish yellow vegetable and white wine and reduces a grassy smell while keeping a functional component and a color tone characteristic of a greenish yellow vegetable used as a raw material. - 特許庁
  • 野菜の損傷を少なくし、果物を生食できる殺菌力に優れた果物洗浄機を提供することを目的とする。
    To provide a washing machine for vegetables and fruits, scarcely damaging vegetables, capable of eating in the raw and excellent in sterilizing power. - 特許庁
  • 嗜好性が向上した野菜酢であって、特別な設備や特別な酵素剤等を必要とせず、臭さが改善された野菜酢およびその製造方法の提供を課題とする。
    To provide a vegetable vinegar improved in palatability, in which grassy smell is improved, without requiring specific facilities or specific enzymes, and the like, and to provide a method for producing the vegetable vinegar. - 特許庁
  • 切替室5は高温野菜室として切替可能となっており、切替室5にバナナ、キュウリ、ナスなどの低温感受性果物を収納する際は、切替室5を高温野菜室として切替える。
    A switching chamber 5 can be changed into a high temperature fruit and vegetables chamber when low temperature sensitive fruit and vegetables, such as bananas, cucumbers and eggplants, are contained. - 特許庁
  • 乳酸菌により野菜類及び/または豆類の持つ独特な臭さ、収斂味等の不快味・不快臭を除去させることで、野菜類及び/または豆類本来の風味を際立たせる方法を提供する。
    To provide a method for making the intrinsic tastes of vegetables and/or beans remarkable by removing the unpleasant taste and odor, for example, brassy smell or astringent smell from the vegetables and beans with lactic bacteria. - 特許庁
  • 野菜の煮物を調理する際に、エリスリトールを煮物の材料に対して0.2〜20重量%添加すれば、煮物の煮崩れを防止し、煮物の照りを出し、材料の野菜の香りが強い場合には、臭さを消すことができる。
    In cooking boiled vegetable food, breaking of the boiled food while cooking is prevented, the boiled food is made glazy and, when the smell of the vegetable food is strong, the green smell is deodorized by adding 0.2-20 wt.% of erythritol to the material of boiled food. - 特許庁
  • 冷たいうどん・そうめん類を食する時、普段不足しがちな緑黄色野菜を補い、緑黄色野菜である長葱・じそ等の薬味嫌いの人でも抵抗なく食せるうえ、栄養のバランスに優れためんつゆを得る。
    To obtain a material which is used for noodle soups, contains nutrients in an excellent balance, can supply green and yellow vegetables that are usually often insufficient, and can easily be eaten even by persons who do not like a spice such as green perilla, when cold noodles or fine noodles are eaten. - 特許庁
  • 野菜としても大量に消費され、関西地方ではネギが、関東地方では根深ネギが好まれる。
    Lots of negi is consumed as vegetables as well, and ao-negi (long green onions) are favored in the Kansai region and nebuka-negi (literally, deep-rooted negi) in the Kanto region.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 野菜の損傷を少なくし、果物を安全に生食できる殺菌効果及び鮮度保持効果に優れた洗浄機を提供する。
    To provide a washing machine capable of decreasing demaged vegetables and excellent in sterilizing effect and freshness-retaining effect for safely eating vegetables and fruits in the raw. - 特許庁
  • 野菜の損傷を少なくし、果物を生食できる殺菌力に優れた洗浄機を提供することを目的とする。
    To provide a washing machine which lessens the damage of vegetables, allows the raw eating of fruits and vegetables and has excellent sterilizing power. - 特許庁
  • 野菜の損傷を少なくし、果物を生食できる殺菌力に優れた洗浄機を提供する。
    To provide a cleaning machine capable of reducing the damage of vegetables and having enough sterilizing power to make fresh vegetables and fruits capable edible. - 特許庁
  • 小麦粉を主原料とするものより成る外皮1の内側に、たこ、野菜、マヨネーズ、海苔、魚粉等を混合させた具2を入れる。
    This TAKOYAKI is obtained by charging an ingredient 2 comprising a mixture of the bits of octopus, vegetables, mayonnaise, green laver, fish meal, etc., on the inside of an outer skin comprising wheat flour as a main raw component. - 特許庁
  • 食品に応じて使用者が保存方法を選択でき、野菜室内の果物を鮮度良く保存できる冷蔵庫を得る。
    To provide a refrigerator capable of storing vegetables and fruits in a vegetable compartment while keeping freshness by allowing a user to select a storing method corresponding to food. - 特許庁
  • 道の両脇にはきちんとした柵があって、きっちりく塗られており、その向こうには穀物や野菜の畑がたっぷりと広がっています。
    There were neat fences at the sides of the road, painted a dainty blue color, and beyond them were fields of grain and vegetables in abundance.  - L. Frank Baum『オズの魔法使い』
  • 難消化性デキストリンに野菜粉末を配合して排便量増加効果を有する即席飲料食品を製造するについて、野菜特有の臭い風味を抑制し、室温下保存における乾燥臭発生による劣化を抑制すること。
    To suppress a grassy flavor peculiar to vegetables and to suppress deterioration by emitting a dry odor during preservation at room temperature when an instant beverage food having effects on an increase in amount of defecation is produced by formulating vegetable powder with indigestible dextrin. - 特許庁
  • 果実、野菜などの果類の浮皮の有無、例えば、ミカンなどの柑橘類などの浮皮の有無を非破壊で識別するための果類の浮皮識別装置および果類の浮皮識別方法を提供する。
    To provide an apparatus and a method for nondestructively identifying the presence of a floating coat of fruits and vegetables, such as fruits and vegetables and citrus fruits, such as oranges. - 特許庁
  • 果物や野菜等の果物を収容ケース内に収容した状態において、エチレンガスを除去することが可能な果物の庫内保存装置を提供する。
    To provide an apparatus for preserving vegetables and fruits, capable of removing ethylene gas in a state where the vegetables and fruits are stored in a storing case. - 特許庁
  • 容器内の水分により生じる結露および果物自身から出る水分によって野菜又は果物等の果物が腐ることを抑制するための保鮮容器を提供する。
    To provide a freshness preserving container preventing fruits and vegetables from rotting due to dew condensation caused by moisture in a container and moisture discharged from the fruits and vegetables themselves. - 特許庁
  • 野菜、根茎菜類に発生する枯病、放線菌病に対して抗菌活性を有する野草を利用した枯病や放線菌病に有効な防除剤及びその防除方法の提供を課題とする。
    To provide a control agent which uses a wild grass having an antimicrobial activity against bacterial wilt and actinomycosis broken out in vegetables, root vegetables and stem vegetables and is effective for the bacterial wilt and the actinomycosis, and to provide a method for controlling the diseases. - 特許庁
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