「食用植物油脂」を含む例文一覧(30)

  • 食用植物油脂
    Edible plant fat and oil - Weblio Email例文集
  • 食用油脂の製造に用いる動物性又は植物性原料油脂
    Fat or oil of animal origin or plant origin which are used in the production of edible fat and oil  - 日本法令外国語訳データベースシステム
  • 保存安定性に優れた植物ステロール含有食用油脂組成物およびその製造方法
    PLANT STEROL-INCLUDING FOOD OIL COMPOSITION HAVING EXCELLENT STORAGE STABILITY AND METHOD OF PRODUCING THE SAME - 特許庁
  • 食用植物油脂品質表示基準(平成12年農林水産省告示第1672号)第2条に規定する食用サフラワー油、食用綿実油、食用こめ油及び食用なたね油にあっては、油脂の状態
    (iii) For edible safflower oil, edible cottonseed oil, edible rice oil, and edible rapeseed oil specified in Article 2 of the Quality Labeling Standards for edible fats and oils (Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries Notification no. 1672 of 2000), the measurement shall be carried out on oils and fats. - 厚生労働省
  • 油脂植物性蛋白質素材を接触させた状態で加熱処理を行なうことを特徴とする食用油脂の製造。
    The production of the edible fatty oil includes carrying out a heat treatment in such a state that a vegetable protein material contacts the fatty oil. - 特許庁
  • 植物油脂、特にオリーブ油などの食用油脂に、わさびの香味成分を添加したことを特徴とするわさび風味油と、その製造法。
    The flavor oil having horse-radish flavor is obtained by adding horse-radish flavor components to vegetable oil and fat, in particular, edible oil and fat such as olive oil. - 特許庁
  • 植物食用油脂、水及び風味剤を含み、かつ油脂中のジアシルグリセリドの含有量が、1質量%以上5質量%未満である、気泡含有油中水型乳化油脂組成物である。
    This foam-containing water-in-oil emulsified oil and fat composition contains animal edible oil and fat, water and a flavoring agent, and a diacylglyceride at ≥1 mass% and ≤5 mass% in the oil and fat. - 特許庁
  • 植物ステロール類と卵黄リポ蛋白質との複合体が配合されている食用油脂の配合量が5%未満の液状調味料。
    The liquid seasoning is formulated with a compound material comprising plant sterols and egg yolk lipoprotein, and has the edible oil and fat in a blending quantity of <5 wt.%. - 特許庁
  • 植物ステロール類を用いて、コク味を有する食用油脂の配合量が5%未満の液状調味料を提供する。
    To provide a liquid seasoning having <5 wt.% of edible oil and fat having rich taste in a blending quantity and produced through using vegetable sterols. - 特許庁
  • 食用植物油脂と酵母エキス粉末を、粉末状態で加熱することによりミート様フレーバーを発現させた粉末調味料。
    The new powdery seasoning which expresses meat-like flavor is obtained by heating edible vegetable oil and fat and an yeast extract powder in a powdery condition. - 特許庁
  • 植物油脂であるぶどう種子油、ひまわり油、ローズヒップ油に動物系油脂であるサーモンオイルを配合したことを特徴とする食用油。
    This edible oil and fat is characterized by formulating the salmon oil which is an animal fat and oil into the grape seed oil, the sunflower oil and the rose hip oil which are a vegetable fat and oil. - 特許庁
  • 保存時等において植物ステロール析出が抑制され、コレステロール吸収阻害効果等を有する植物ステロール含有食用油脂を提供する。
    To provide plant sterol-including food oil composition that can inhibit plant sterol from precipitating in storing or the like, and has the cholesterol absorption inhibitory effect and the like. - 特許庁
  • ここで、限定されるわけではないが、植物として、穀類、豆類、イモ類、油脂作物、食用果樹、樹木、イネ、野菜、山菜、花木、緑化樹、および観賞用植物からなる群から選択されるものを用いることが好ましい。
    It is preferable, but not necessary to be regarded as a restriction, that the plant used in the method is selected from a group consisting cereals, pulses, tuber vegetables, oil crops, edible fruit trees, trees, rice, vegetables, edible wild plants, flowering trees, greening trees, and ornamental plants. - 特許庁
  • 親水性揮発成分で、なおかつ不快臭を与える成分を臭気成分として含有する原料植物油(a)と、他の食用油脂(b)との混合油脂を得た後、該混合油脂を気相中に吸着剤を保持した状態で減圧蒸留する。
    This method for producing the vegetable oil comprises obtaining mixed fat and oil comprising a raw material vegetable oil (a) which contains a component comprising a hydrophilic volatile component and simultaneously giving the unpleasant odor as an odorous component and other edible fat and oil (b) and then subjecting the mixed fat and oil to vacuum distillation in a state of holding an adsorbent in a gas phase thereof. - 特許庁
  • 植物油中に、10ミクロン以下の燃焼させた備長炭粉末が前記油脂成分100g当たり1〜分散限界まで熱劣化していない状態で分散している植物油組成物中であるいは備長炭の存在下で植物油中で、食用の種子を150から160℃で5分から10分間、熱処理して得られた食用種子加工物。
    This edible seed processed product is obtained by heat-treating edible seeds at 150-160°C for 5 min-10 min in a vegetable oil composition, in which burnt Bincho charcoal powder of 10 micron or smaller dispersed in vegetable oil, in a condition of being free from heat deterioration of 1 to dispersion limit per 100g of oil and fat component, or in vegetable oil in the presence of Bincho charcoal. - 特許庁
  • オリゴメリック・プロアントシアニジンを含有する松樹皮抽出物と、植物食用油脂、食塩、有機酸、卵黄からなる群から選ばれる少なくとも1種以上とを含有する、調味用組成物を提供する。
    This seasoning composition comprising a pine bark extract containing oligomeric proanthocyanidin and at least one selected from the group consisting of vegetable edible oils and fats, salt, organic acids and yolk. - 特許庁
  • 植物ステロールを安定に溶解・含有することができ、しかも加熱調理時の発煙や揚げもの調理時の泡立ちが少ないなど加熱調理適性に優れる食用油脂の提供。
    To obtain edible oils and fats capable of stably dissolving and containing a vegetable sterol, having excellent heating and cooking suitability such as slight smoking in heating and cooking, slight foaming in cooking of fried food, etc. - 特許庁
  • ドレッシングは、全脂大豆粉及び水を原料として形成し、主成分となる第一食材と、食用植物油脂と、食酢又はかんきつ類の果汁と、香辛料と、糖類と、食塩と、増粘剤と、アミノ酸とを有するものである。
    The dressing is obtained by using whole fat soybean powder and water as raw materials, and comprises the primary food material as a main ingredient, edible vegetable oil and fat, vinegar or citrus fruit juice, spices, saccharides, salt, thickener and amino acid. - 特許庁
  • 食用植物油脂、卵、小麦粉、澱粉、調味料等及び加熱型膨張剤を添加し、攪拌して均一に混合して製造することを特徴するトッピング材。
    The topping material is produced by adding edible vegetable oil and fat, egg, wheat flour, starch, a seasoning and a heating type swelling agent and uniformly mixing these materials by stirring. - 特許庁
  • 食用油脂を含み、リノレン酸を1質量%以上の割合で、植物ステロールを1質量%から10質量%までの割合で、トコフェロールを0.01質量%から1質量%までの割合で、親油性乳化剤を0.005質量%から10質量%までの割合で含有することを特徴とする食用油脂組成物。
    The objective food oil composition characteristically comprises food oil, ≥1 mass % of linolenic acid, 1-10 mass % of plant sterol, 0.01-1 mass % of tocopherol and 0.005-10 mass % of a lipophilic emulsifier. - 特許庁
  • 電子レンジ対応食品、インスタント食品及び冷凍食品から選ばれる加熱調理食品に使用するソフトカプセル化した食用液状油組成物であって、香味油脂植物油脂中に分散し、ソフトカプセルに内包してなることを特徴とするソフトカプセル化した食用液状油組成物である。
    This soft capsulated edible liquid oil composition is used for a cooking food selected from the microwaveable food, the instant food, and the frozen food, wherein the flavoring fat and oil is dispersed in vegetable oil and encapsulated into soft capsules. - 特許庁
  • ジアシルグリセロール、トリアシルグリセロールまたはおよび植物ステロール等の食用油脂の適当量を鶏用飼料に混合して得られる混合飼料を適当な期間において採卵鶏に給餌することを特徴とする鶏卵の生産方法および改良方法。
    This method for producing and improving the eggs includes feeding mixed feed which is obtained by mixing a proper amount of edible oil and fat such as diacylglycerol, triacylglycerol and/or vegetable sterol with hen feed, to laying hens for a suitable period. - 特許庁
  • 豆乳、食酢、調味料、香辛料及び乳化剤、植物油脂を混合し、乳化した食用乳化物において、上記豆乳が濃度20〜40の濃縮豆乳であることを特徴とする濃縮豆乳を用いたマヨネーズ様食品である。
    The mayonnaise-like food is an emulsified edible emulsion produced by mixing and emulsifying a concentrated soya milk having a concentration of 20-40, a food vinegar, seasonings, spices, an emulsifier and a vegetable oil and fat. - 特許庁
  • 食用植物油脂と酵母エキス粉末の混合物を粉末状態で加熱して調製されるミート様フレーバーを有する粉末調味料と酵母エキスを配合することにより、優れたチーズ風味の増強作用を有するチーズ風味増強剤を提供する。
    The enhancer of the cheese flavor, having excellent activities for enhancing the cheese flavor is obtained by formulating a powder seasoning having meat-like flavor and prepared by heating a mixture of edible vegetable fat and oil and yeast extract powder in a powder state, with an yeast extract. - 特許庁
  • 豆腐、食酢、調味料、香辛料、乳化剤及び植物油脂を混合し、乳化した食用乳化物において、上記豆腐が、濃度15以上の高濃度豆乳を凝固剤で凝固した濃縮豆腐であるマヨネーズ様食品である。
    This mayonnaise-like food is an edible emulsion obtained by mixing a bean curd, a vinegar, a seasoning, a spice, an emulsifier and a vegetable oil and fat, and emulsifying the obtained mixture, and the bean curd is a concentrated bean curd obtained by using the bean curd produced by coagulating a high-concentration soybean milk having ≥15 concentration with a coagulating agent. - 特許庁
  • 豚肉、牛肉、鶏肉等から選択される1種類以上を具材とし、食用油脂、でんぷん、増粘多糖類を適量含有し、適宜粒状植物蛋白、香料、甘味料、食物繊維等を含有させて調製することができる。
    The Chinese seasoning composition can be prepared using one or more materials selected from pork, beef, chicken and the like as ingredient materials, an edible fat or fatty oil, starch and a thickening polysaccharide in proper amounts, and properly granular vegetable protein, a spice, a sweetener, edible fibers, and the like. - 特許庁
  • 石鹸分が水に溶解されており、この石鹸分は、その量を100%とするとき、10〜30%のオレイン酸ナトリウムと15〜30%のやし油脂肪酸カリウムを含み、残余は植物食用廃油の脂肪酸ナトリウムである。
    This vegetable liquid soap is such one that a soap component is dissolved in water, wherein the soap component comprises 10-30 wt.% sodium oleate and 15-30 wt.% coconut oil fatty acid potassium salt(s) and the balance of fatty acid sodium salt(s) derived from vegetable-natured edible waste oil. - 特許庁
  • 野菜類、果実類及び種実類から選ばれる少なくとも1種類の原料を破砕し、これに食用植物油脂と食酢またはかんきつ類の果汁とを混合したものに、150MPa以上400MPa未満の超高圧処理を施し、分離液状ドレッシングを製造する。
    The separate liquid dressing is obtained by crushing at least one kind of raw material selected from vegetables, fruits and seeds, mixing the raw material with edible vegetable oil and fat, and vinegar or citrous fruit juice, and subjecting the mixture to an ultra high-pressure processing of ≥150 MPa but <400 MPa. - 特許庁
  • 本発明は蒸した(又は煮た)紅芋を裏漉しして練り、砂糖、転化糖を添加して攪拌機にかけて、ペースト状にし、品温30℃±温度の時に食用油脂(動物性・植物性)、クリームを混合して混合エマルジョン(乳化物)させ成形し製品とする。
    Steamed (or boiled) red sweet potato is strained, kneaded, formulated with sugar and inverted sugar, processed by a stirrer into a paste state, formulated with edible oils and fats (animal/vegetable oils and fats) and cream at about 30°C into a mixed emulsion and formed to give a product. - 特許庁
  • 野菜を天日干しする工程と、天日干しされた野菜に食酢を混合してペースト状に加工する工程と、ペースト状に加工されたものに食用植物油脂を混合する工程を含む製造工程により、マヨネーズの代替品として使用することができ、野菜本来の味と香りが生かされたペースト状調味料を製造する。
    The pasty seasoning is produced through a production process including a process of drying vegetable in the sun, a process of admixing vinegar with the sun-dried vegetable and processing the mixture into a pasty state, and a process of admixing edible plant oil and fat with the pasty mixture, so as to produce such pasty seasoning usable as a substitute for mayonnaise and making use of taste and flavor inherent in the vegetable. - 特許庁

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