「食用」を含む例文一覧(2827)

<前へ 1 2 .... 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 次へ>
  • また、第2の麺類改質剤は、HLB5以上のショ糖脂肪酸エステル(A)、レシチン、グリセリン脂肪酸エステル、有機酸モノグリセリド、ポリグリセリン脂肪酸エステル、及びソルビタン脂肪酸エステルからなる群より選ばれた少なくとも1種(B)、食用油脂(C)、及び糖類化合物(D)を含有する乳化剤液又は乳化液を噴霧乾燥して得られる粉末状の改質剤である。
    The other version of noodle modifier is a powdery one obtained by spray-drying an emulsifier liquid or an emulsifier each containing (A) sucrose fatty acid ester where HLB is ≥5, (B) at least one kind selected from the group comprising lecithin, glycerine fatty acid ester, organic acid monoglyceride, polyglyceryl fatty acid ester, and sorbitan fatty acid ester, (C) edible oil and fat, and (D) a saccharide compound. - 特許庁
  • 陽極材を挿入した長溝内へのコンクリート系固化材からなる充填材の充填作業が、少ない工数で、より簡単に行うことができ、陽極材表面に発生する酸素ガスが効果的に大気に放出されることとなる鉄筋コンクリート構造物に対する電気防食用電極設置方法の提供。
    To provide a method for installing an electrode for electrolytic protection for a reinforced concrete structure in which the filling work of a filling material consisting of a concrete-based solidifying material into a long groove with an anode material inserted thereinto can be more easily carried out with fewer man-hours, and the effective ejection of the gaseous oxygen generated on the anode material surface to the atmosphere is performed. - 特許庁
  • 製菓、製パン用の練り込み用油脂として、広い温度範囲において流動性に優れ、製菓・製パン用の練り込み用油脂として用いる際に、機械による計量、添加が可能であり、また製パン用として用いた場合、オーブンスプリング、ボリューム等に優れたパンを製造可能な油中水型食用乳化油脂を提供する。
    To obtain water-in-oil type edible emulsified oils and fats having excellent fluidity in a wide temperature range as oils and fats for dough kneading for confectionery production and breadmaking, capable of being weighted and fed by a machine when used as oils and fats for dough kneading for confectionery production and breadmaking, capable of producing bread having excellent oven spring, volume etc., when used for breadmaking. - 特許庁
  • 木質材料由来のポリウレタンフォームを用いて、食用あるいは薬用キノコ類の菌の成長を著しく促進させることが可能なキノコ栽培用菌床を提供するとともに、及び林産廃棄物として多量に排出されるスギ樹皮等の木質材料を大量に処理可能なキノコ栽培用菌床の製造方法を提供する。
    To provide a mushroom bed for the culture of a mushroom, produced by using a polyurethane foam derived from a woody material and remarkably accelerating the growth of edible or medicinal mushroom, and provide a method for producing the mushroom bed for mushroom culture by using a large amount of the woody material such as cedar bark discharged in large amount as a forestry waste. - 特許庁
  • ただし、このヒト組織因子抑制因子の抗体は牛塩基性プロテアーゼ抑制因子前駆体、牛初乳トリプシン抑制因子、牛血清塩基性プロテアーゼ抑制因子、食用カタツムリ・イソ抑制因子K、紅海ウミガメ塩基性プロテアーゼ抑制因子、ウエスタン・サンド毒ヘビ毒の塩基性プロテアーゼ抑制因子I、リンガルス毒の塩基性プロテアーゼ抑制因子II等に結合しない。
    In this regard, however, the antibody against the human tissue factor inhibitor is not bonded to the following inhibitors: bovine basic protease inhibitor precursor, bovine colostrum trypsin inhibitor, bovine serum basic protease inhibitor, edible snail isoinhibitor K, red sea turtle basic protease inhibitor, western sand viper venom basic protease inhibitor I, ringhals venom basic protease inhibitor II, and the like. - 特許庁
  • シナモン、ナットメグ、ジンジャー、ローズマリー、セージ、タイム、オレガノ、フェンネル、オールスパイス等の粉末状香辛料を添加した飼料を給与してマグロ、カツオ、ブリ、ハマチ等の食用赤身魚を養殖することで、これらの魚から得られる肉のK価の上昇が抑制され、且つ血合い肉の色調変化が抑制される。
    This method for suppressing elevation of K value of meat obtained from edible fish with red flesh such as tuna, bonito, yellowtail and young yellowtail and change of color tone of dark meat thereof comprises culturing the edible fish with red flesh through supplying the fish with feed mixed with powdery spices such as cinnamon, nutmeg, ginger, rosemary, sage, thyme, oregano, fennel and allspice. - 特許庁
  • 糖脂質をHLB3以下のショ糖脂肪酸エステル及び食用油脂を含有する油性組成物に溶解して調製された油相と、HLB12以上のポリグリセリン脂肪酸エステル、多価アルコール及び水を含有する水相とを混合して、乳化処理して得られる糖脂質含有乳化組成物。
    This glycolipid-containing emulsified composition is obtained by mixing an oily phase prepared by dissolving a lipoid in an oily composition containing a sucrose ester of a fatty acid having ≤3 hydrophile-lipophile balance(HLB) and an edible oil and fat with an aqueous phase containing a polyglycerol ester of a fatty acid having ≥12 HLB, a polyhydric alcohol and water and carrying out emulsifying treatment. - 特許庁
  • 本発明は月経前症候群症状(=Premenstrual Syndrome;PMSと以下略す)緩和用に供される、特に月経前症候群症状緩和の即効性効果を有し体脂肪蓄積が少なく、かつ、γ−リノレン酸の吸収性が高く、風味、品質安定性にも優れた組成物、剤、飲食物、食用油脂組成物の提供に関する。
    To obtain a composition, an agent, a food and drink, or an edible oil and fat composition, serving for obtunding the symptom of premenstrual syndrome(PMS), especially having fast-acting effects for obtunding the symptom of the PMS, hardly causing fat accumulation, having high absorptivity of γ- linolenic acid, and further having excellent stability of flavor and quality. - 特許庁
  • 従来、食用に適さないため廃棄されていた初乳に含まれる生理活性を有する高分子物質、主として成長因子、免疫グロブリン及びラクトフェリン等を有効成分とすることにより、健常人のスキンケアにとって有用であり、皮膚疾患の治療/予防効果を示す新規な化粧品組成物、外用剤組成物及び浴剤組成物を開発した。
    The new cosmetic composition, external preparation and bathing agent composition each contains a polymer having physiological activities which is contained in colostrum which has been discarded hitherto because of being uneatable but contains mainly a growth factor, immunoglobulin and lactoferrin, or the like, as active ingredients and is thus useful for skin care of healthy persons and exhibits treatment and prevention of skin diseases. - 特許庁
  • 食用油脂に、(1)グリセリンおよびグリセリンの重合度が2以上のポリグリセリンのモノオレエート、モノラウレートおよびモノミリステートより選ばれる少なくとも1種、(2)酵素分解レシチンおよび/またはレシチン、および(3)エタノールを配合してなる、しょ糖不飽和脂肪酸エステルおよびポリグリセリン縮合リシノレイン酸エステルを含有しない水溶性油脂調製物。
    The water-soluble oil-and-fat preparation is obtained by formulating edible oil and fat with (1) at least one kind selected from a glycerin monooleate having ≥2 of glycerin polymerization degree, a monolaurate and a monomyristate, (2) enzymatically hydrolyzed lecithin and/or lecithin, and (3) ethanol, and does not contain a sucrose unsaturated fatty acid ester and a polyglycerol condensed ricinoleic acid ester. - 特許庁
  • 安価で、安全性、静菌ないし抗菌活性等の点で十分満足できる抗菌組成物はまた得られていないのが現状であり、特に安全性について十分確立されている食用植物に含まれる静菌ないし抗菌活性物質、静菌ないし抗菌活性を呈する化合物類の提供が切望されている。
    To solve the problems wherein it is desired earnestly that a bacteriostatic or antimicrobial material contained in an edible plant especially having sufficiently established safe properties, or compounds exhibiting bacteriostatic or antimicrobial activities are provided because an inexpensive antimicrobial composition sufficiently satisfying the points of safety, bacteriostatic properties, antimicrobial activity, and the like, is not obtained yet in the present state. - 特許庁
  • 食用油脂5〜60重量%、乳由来の固形分中のリン脂質の含有量が2重量%以上である乳原料を固形分として0.1〜8重量%、アルギン酸及び/又はアルギン酸塩0.1〜3重量%、及びカルシウムを含有することを特徴とする畜肉加工食品用水中油型乳化組成物。
    This oil-in-water emulsified composition for the meat processed food comprises 5-60 wt.% of edible oil and fat, 0.1-8 wt.% of a milk material as a solid having ≥2 wt.% of phospholipids in the solid derived from milk, 0.1-3 wt.% of alginic acid and/or alginate, and calcium. - 特許庁
  • 本発明は、脂質消化酵素であるリパーゼによる加水分解反応の基質となりにくく、摂取後の血中トリアシルグリセロール(中性脂肪)の増加が抑制され、体への蓄積性が少ない、かつ保存安定性及び風味が良好である、アケビ油の1,2-ジアシルグリセロ-3-アセテートを主成分とする食用油脂組成物を提供する。
    To provide an edible oil and fat composition containing 1,2-diacylglycero-3-acetate of Akebia quinata oil as a main ingredient, being difficult to become a substrate for hydrolysis reaction by a lipase which is a lipid digestive enzyme, suppressing increase of blood triacylglycelol (neutral fat) after intake, having less accumulation to bodies and having good storage stability and flavor. - 特許庁
  • GPCで測定した重量平均分子量が90,000±10,000であり、数平均分子量が35,000±5,000のキトサンを有効成分として含有することを特徴とする衝動性疾患の改善剤、好ましくは当該有効成分を食用有機酸又はアミノ酸に溶解させたことを特徴とする衝動性疾患の改善剤により上記課題を解決する。
    This improving agent for impulsive diseases is characterized by containing a chitosan having 90,000±10,000 weight-average molecular weight and 35,000±5,000 number-average molecular weight as an active ingredient, and preferably the improving agent characterized by dissolving the above active ingredient with an edible organic acid or an amino acid. - 特許庁
  • 食用紅藻であるトサカノリ(Meristothecapapulosa)由来の高マンノース型糖鎖と結合するポリペプチドであって、特定な配列からなるアミノ酸配列;または(b)特定な配列からなるアミノ酸配列において、1個もしくは数個のアミノ酸が置換、欠失、挿入、もしくは付加されたアミノ酸配列、からなる坑ウイルス剤。
    This polypeptide binds to a high mannose type sugar chain derived from edible red alga Meristotheca papulosa, which is an antiviral agent comprising: (a) an amino acid sequence with a specific sequence; or (b) the amino acid sequence with the specific sequence where one or several amino acids are substituted, deleted, inserted or added. - 特許庁
  • メチルセルロースを水/氷混合物中に連続的に混合してクリームを調製し、次に変性グルテン、高い水溶解性を有し且つ緩やかな加熱処理によってゲルを形成し得る植物たんぱく質成分、エマルジョンベース調製用油、および変性食用澱粉と風味料成分中に混合して、風味付けエマルジョンベースを調製することを含む方法により上記課題は解決される。
    The method for producing the analogue of vegetable-base meat comprises preparing cream through continuously mixing methyl cellulose with a mixture of water/ice and preparing a flavor-giving emulsion base through mixing denatured gluten, vegetable protein components each having high water solubility and forming gel by slow heating treatment and emulsion-base preparing oil and denatured edible starch with flavor components. - 特許庁
  • 澱粉および/または穀粉に3価以上の不飽和脂肪酸類(トリエン不飽和酸、テトラエン不飽和酸、ペンタエン不飽和酸、ヘキサエン不飽和酸)の含量が合計で15質量%以上である食用油脂を添加し、均一に混合した後、加熱熟成処理を施して得られる油脂処理粉を含有することを特徴とする揚げ物用衣材。
    The batter comprises fat and oil processed powder obtained by adding an edible fat and oil containing ≥15 mass.% of unsaturated fatty acids with ≥3 valence (trienoic fatty acid, tetraenoic fatty acid, pentaenoic acid and hexaenoic acid), uniformly mixing and then heat treating. - 特許庁
  • 酸化マグネシウム、水酸化マグネシウム、塩基性炭酸マグネシウム、酸化カルシウム、水酸化カルシウム、炭酸ナトリウムから選ばれる1つもしくは2つ以上の組合せからなる無機化合物を、食用塩に0.005重量%以上0.7重量%以下添加することで、本来の塩味を損なうことがなく、塩かどを取り塩味をまろやかにすることができる。
    This method for improving saltiness includes adding to edible salt, 0.005-0.7 wt.% of an inorganic compound obtained by combining one or more selected from among magnesium oxide, magnesium hydroxide, basic magnesium carbonate, calcium oxide, calcium hydroxide, and sodium carbonate, so as to remove salt harshness and make saltiness mild without spoiling original saltiness of salt. - 特許庁
  • メタクリレート若しくはアクリレート、無機質充填剤、重合開始剤を混合したものにデキストリン加えて重合させ、成型後の粘弾性を長期に渡って維持可能としたレジン組成物であって、デキストリンの混合割合を全体重量の1〜7重量%とし、デキストリンとして食用の着色剤を使用する。
    This resin composition which retains the viscoelasticity after molding for a long time, is obtained by adding the dextrin to a mixture comprising methacrylate or acrylate, an inorganic filler and a polymerization initiator, then polymerizing, and the mixing ratio of the dextrin is 1-7 mass.% of the total weight and an edible coloring agent is used as the dextrin. - 特許庁
  • 食用可能な泡の表面に、レーザ等を利用した所定の描画方法を用いて所定の描画内容を描画することが可能な泡面描画システム、泡面描画プログラム、泡面描画方法、及び泡表面に所定の描画内容が描画された泡を有する食品を製造するのに好適なの当該食品の製造方法を提供する。
    To provide a system, a program and a method for plotting a picture on a bubble surface capable of plotting a specified picture on the surface of edible bubbles by using a specified method for plotting the picture utilizing a laser or the like, and a method for manufacturing a food suitable for manufacturing the food having the bubbles on the surface of which a specified picture is plotted. - 特許庁
  • 食用油脂と食酢を含有し、卵を乳化剤とする、マヨネーズ、タルタルソース、ドレッシング等の酸性水中油型乳化食品において、卵白含量を高め、かつ卵白の酸変性により食品が豆腐状に凝固することを防止し、離水を抑制し、さらに卵黄の旨味とコク味を付与する。
    To provide multiple emulsion-type acidic oil-in-water emulsified food such as mayonnaise, tartar sauce or dressing comprising edible oil and fat and vinegar, using eggs as an emulsifier, increased in content of egg albumen, prevented from being coagulated into a bean curd state due to acid denaturation of the egg albumen, and suppressed in syneresis, and to which flavor and body taste of egg yolk are imparted. - 特許庁
  • 菌の増殖抑制効果を備えるなどの優れた抗菌活性を有し、かつ、食用キノコであるタモギタケ由来であることから高い安全性を有する抗菌剤、ヒトにおいて各種ヒトβディフェンシンの産生を促進することができるβディフェンシン産生促進剤、ならびにカンジダ症予防および/または治療剤を提供する。
    To provide an antifungal agent having excellent antifungal activity such as antiproliferative effects of bacillus and, as derived from Pleurotus cornucopiae of an edible mushroom, so having excellent safety; to provide a β-defensin production promotor capable of promoting, in human being, production of various kinds of human β-defensin; and to provide a candidiasis-preventing and/or treating agent. - 特許庁
  • タンポポの根を所定時間水に浸漬させ、水に浸漬されたタンポポの根を乾燥させ、高麗人参を乾燥させ、乾燥されたタンポポの根と乾燥された高麗人参とを8:2の割合で混合し、混合されたタンポポの根と高麗人参とを火熱で煎ることによって、コーヒー様飲食用組成物を製造する。
    The coffee-like beverage composition is produced through the following processes: soaking dandelion roots in water for prescribed period of time; drying the dandelion roots soaked in the water; drying Korean ginseng; mixing the dried dandelion roots with the dried Korean ginseng at a rate of 8:2; and roasting the mixture of the dried dandelion roots and the dried Korean ginseng. - 特許庁
  • 食用油脂中に難油溶性成分を分散せしめた組成物であって、該難油溶性成分を分散させるための分散安定剤として(a)ベヘン酸の蒸留モノグリセライド及び/又はポリグリセリンベヘン酸エステルと(b)ベヘン酸以外の脂肪酸の蒸留モノグリセライドとを含有することを特徴とするソフトカプセル充填用液状組成物。
    The liquid composition for filling a soft capsule comprises edible oil and fat and a hardly oil-soluble component dispersed therein, where (a) distilled monoglyceride of behenic acid and/or behenic acid polyglyceride and (b) distilled monoglyceride of a fatty acid other than behenic acid are contained as a dispersion stabilizer for dispersing the hardly oil-soluble component. - 特許庁
  • 食用の芋類、豆類およびナッツ類から選ばれる一種以上の植物貯蔵組織内の水分を肥大結晶化させることにより、この貯蔵組織内に隙間を生じさせ、または貯蔵組織の細胞内の氷晶により細胞膜を破壊して食品素材とし、この食品素材をフライ乾燥処理し、熱水復元性を有するフライ乾燥処理食品とする。
    The fried and dried food having hot water restoring property is obtained by carrying out growth crystallization of water content in storage tissues of one or more plants selected from edible potatoes beans and nuts to form spaces in the storage tissue or breaking cell membranes by ice crystals in cells of storage tissues to provide a food material and carrying out frying and drying treatment of the food material. - 特許庁
  • 食用の粉粒体を搬送するスクリューフィーダにおいて、トラフ内の清掃や洗浄を容易に行うことができてサニタリー性を向上させるとともに、粉粒体が上トラフと下トラフとの隙間から外部に流出しないように構成した断面形状が円形のスクリューフィーダを提供すること。
    To provide a screw feeder having a circular cross-sectional shape capable of facilitating cleaning and washing for an inside of a trough to enhance sanitariness, and capable of preventing granules from flowing out to an outside through a clearance between an upper trough and a lower trough, in the screw feeder for conveying the granules for foods. - 特許庁
  • 該素材はエブセレンを含有することを特徴とする神経栄養因子であって、該栄養因子は神経細胞のマイトジェン活性化蛋白キナーゼ(ERK1/2またはMEK1/2)のリン酸化促進、ニューロフィラメントの発現の促進、神経細胞のアポトーシスの抑制および神経突起伸長の促進作用を有し、さらに該有効成分を配合してなる医薬組成物ならびに食用組成物を提供する。
    The material is the neurotrophic factor characterized by comprising ebselen, and the nutrition factor has phosphorylation promoting action of a mitogen-activating protein kinase (ERK 1/2 or MEK 1/2) of neurocyte, promoting expression of neuro-filament, suppressing apoptosis of neurocyte and promotion of neurite outgrowth, and the invention provides the pharmaceutical composition and food composition formulated with the active components. - 特許庁
  • 食用クラゲ30を拡げたまま搬送する搬送機構と、直線上の配水管に一列に並べられた複数の扁平ノズル3の噴射面が平面状になる複数の高圧水噴射機構11〜18と、該高圧水噴射機構11〜18に高圧の塩水4を供給する高圧ポンプ1とを有する。
    This device has a carrying mechanism carrying while spreading edible jellyfishes 30, plural high-pressure water ejecting mechanisms 11-18 making an ejected face from plural flat nozzles 3 arranged in a line on a water supplying pipe in a line to a plane and a high-pressure pump 1 supplying high-pressure saline water 4 to the high-pressure water ejecting mechanisms 11-18. - 特許庁
  • 1B染色体を有しながらω5グリアジン遺伝子を欠失している第1の小麦品種と食用として栽培される第2の小麦品種とを交配したのち第2の小麦品種で戻し交配を続けることにより、ω5グリアジン遺伝子を有さず、他の遺伝子は前記第2の小麦品種の遺伝子を概ね承継した小麦品種を作出することを特徴とする小麦品種作出方法である。
    A method of creating a wheat variety characterized by comprising crossing a first wheat variety having the 1B chromosome but lacking ω5 gliadin gene with a second wheat variety having been grown for edible purpose and then repeatedly back crossing with the second wheat variety to thereby create a wheat variety which is free from ω5 gliadin gene and yet holds most of the genes of the second wheat variety as described above. - 特許庁
  • 前記高甘味度を有する誘導体を少なくとも1種を食用媒体中、好ましくは糖類、糖アルコール類及びオリゴ糖類に含まれる化合物の少なくとも1種を安定化剤として配合して、均一に溶解或いは懸濁することにより、長期にわたって安定した高甘味度の溶液或いは懸濁液を提供する。
    This sweetener composition with a high degree of sweetness is obtained by formulating at least one kind of the above-mentioned derivative having a high degree of sweetness in an edible medium, preferably using at least one kind of compound including saccharides, sugar alcohols and oligo- saccharides as a stabilizer to homogeneously dissolve or suspend the resultant mixture to provide a solution or suspension each having long-term stability. - 特許庁
  • 本発明は、プラセンタ粉末の固化性を抑制して保存性に優れるプラセンタ粉末配合食品とできると共に、有効な栄養因子を損なわない方法で得られたプラセンタ粉末を主成分とすることにより、食用に供してもプラセンタ粉末による作用、例えば更年期障害(閉経期)における体調調整作用や美白作用を充分に期待できるプラセンタ粉末配合食品の提供を課題とする。
    To provide a food mixed with placenta powder excellent in preservability through suppressing stiffening properties of placenta powder, having sufficiently expected action by placenta powder, for instance, physical condition adjusting action for menopausal disorders (menopause) and whitening action, even if supplied for eating through having placenta powder, as the main components, obtained by a method free from spoiling effective nutritional factor. - 特許庁
  • 肉畜が食用牛である場合、脊髄の除去が、第一ノズルを用いて腰椎腔の尾部側終端部までの吸引操作をする第一工程、および第一ノズルよりも細い外径を有する第二ノズルを用いて仙椎腔の尾部側終端部までの吸引操作をする第二工程によって行われることが好ましい。
    In the case of the meat animal is a cow, the removal of the spinal cord preferably comprises a first step aspirating by using a first nozzle and aspirating to the tail side end of the lumbervertebral foramen, and a second step using a second nozzle with a slender outer diameter than the first nozzle and aspirating to the end of the sacrovertebral foramen. - 特許庁
  • 製品全体に対し食用油脂が60%以上、および乳化材として少なくとも卵黄が配合され、粘度が100Pa・s以上である酸性水中油型乳化食品において、グルタミン酸ソーダの添加量が製品全体に対し0.05%以下であって、蛋白分解酵素により加水分解した卵白加水分解物が添加されている酸性水中油型乳化食品。
    In the acidic oil-in-water type emulsified food comprising ≥60% of an edible oil and fat based on the whole product and at least egg yolk as an emulsifying material and having ≥100Pa s viscosity, the acidic oil-in-water type emulsified food comprises ≤0.05% of sodium glutamate based on the whole product and an egg white hydrolyzate hydrolyzed with a protease. - 特許庁
  • 新規な繊維芽細胞増殖促進剤を提供すること、従来はほとんど使用の途がなかった二枚貝の内臓や紅藻類に属する海藻の中でも低品質で食用に不適なノリから有用な繊維芽細胞増殖促進剤を抽出して提供すること、及び創傷治癒剤や化粧品等の構成原料としてすぐれた効果を奏し、しかも使いやすい繊維芽細胞増殖促進剤を提供すること。
    To provide a new fibroblast growth promoter, to provide a useful fibroblast growth promoter extracted from currently almost useless internal organs of bivalves or from uneatable low-grade laver among seaweeds belonging to red algae, and to provide a fibroblast growth promoter developing excellent effect as a constituent raw material of wound healing agents, cosmetics, etc., and convenient to use. - 特許庁
  • 小分け包装容器に包装された冷凍調味米飯において、炊飯された米飯と、予め別途カットし、油で炒めておいた野菜及び予めカットし調味された肉類及び又は魚介類とを食用油及び調味料と共に混和した調味米飯を、水蒸気の散逸と品温の低下を抑えをながら、可及的に密封された環境の中で熱いうちに小分け包装し、直ちに冷却・冷凍する。
    This method for producing the frozen seasoned cooked rice comprises the following process: subdividing and packaging seasoned cooked rice which is prepared by mixing cooked rice with, independently cut and sauteed vegetables, cut and seasoned meat and/or fishes and shellfishes previously mixed together with edible oil and seasonings in a hot state in such an environment as to be sealed to the utmost, immediately cooling and freezing the thus seasoned cooked rice. - 特許庁
  • 温度24℃、相対湿度75%環境下での平衡状態において、水分値が20%以上であり、かつ、粉体流動性が安息角90°未満である食用高分子素材が、エキス素材と複合された状態で、固形分質量比率10〜90%の範囲で含有されていることを特徴とする乾燥エキスを提供する。
    The dry extract contains an edible polymer material which has a moisture value of ≥20% in a balance condition under an environment of a temperature of 24°C and a relative humidity of 75%, and fine particle fluidity of a repose angle of <90°, at a solid mass ratio of 10-90%, in a condition of being compounded with an extract material. - 特許庁
  • 全比表面積が350m^2/g以上で、細孔形態が細孔直径4〜50nmの範囲に分布極大を有し、かつV_l−t法で算出した外部表面積が全比表面積の80%以上を占める食品添加物二酸化ケイ素からなることを特徴とする劣化食用油用再生剤。
    The regenerant for a deteriorated edible oil is composed of a food additive silicon dioxide having a whole specific surface area of ≥350 m^2/g, and a pore configuration wherein a dispersion maximum in the pore diameter range is 4-50 nm and an external surface area, calculated by the V_l-t method, accounts for ≥80% of the whole specific surface area. - 特許庁
  • 高温度の食用油が貯留された貯留槽6の上部にカバー体8を配置し、掻揚げ部材9が油面62の上方に水平な上限位置にある状態で、払出し部材11を、第2位置にもたらして予め定める量の冷凍されたフライドポテト用食品材料4を落下して供給する。
    A cover body 8 is arranged over a pooling vessel 6 wherein a high temperature cooking oil is pooled, and in a condition a scoop member 9 is staying at upper limit level position over the oil surface 62, a prescribed quantity of frozen food material 4 for fried potato is dropped and dispensed after bringing a feeder member 11 to a second position. - 特許庁
  • 簡便かつ安全な手段により、−18〜−25℃程度の通常の冷凍温度帯での長期間保存中における風味の劣化を抑制でき、かつ、冷凍保管中の肉色の変色は進行するものの、解凍後に実際に食品を賞味する際に好ましい鮮紅色の肉色を呈するミオグロビン含有生食用赤身魚肉の加工食品を提供すること。
    To obtain a processed food of myoglobin-containing lean fish meat for eating raw, suppressed in flavor deterioration in long period preservation at a normal freezing temperature zone of about -18 to -25°C with an easy and safe means, and presenting favorable fresh red color at the time of actually appreciating the food after thawing in spite of the progress of discoloration of meat color during freezing preservation. - 特許庁
  • これまでの炊飯用乳化組成物と同等な機能を有した上で、原料として使用する食用油脂由来の米飯の風味劣化を防止し、炊飯後の米粒の付着性を低下させたまま水分の蒸散を防いで食感の低下を防止するとともに、米飯を冷めにくくすることができる炊飯用乳化組成物を提供する。
    To provide an emulsifying composition for boiling rice having a function equal to that of a conventional emulsifying composition for boiling rice, and preventing flavor deterioration of rice derived from edible oil and fat to be used as the raw material and lowering of palate feeling by preventing transpiration of water content while lowering the adhesion of rice grains after being boiled, and hardly making the boiled rice get cold. - 特許庁
  • 油槽15内に静電場を形成させる電極網5が前記油槽15内の熱管15a上の支持網4に絶縁体7を介して設けられた静電場フライヤーにおいて、前記熱管15aと前記油槽15の壁面上端との距離を広げ、食材が食用油に浸漬される十分な空間が前記電極網5の上側で形成させる。
    In the electrostatic frier obtained by fixing an electrode net 5 forming an electrostatic field in an oil tub 15 on a supporting net 4 on heat tubes 15a in the tub 15 through insulators 7, a distance between the tubes 15a and the upper end of the wall surface of the tub 15 is extended to form a space sufficient for soaking food material in edible oil over the net 5. - 特許庁
  • 本発明は、食用油、エンジンオイル、潤滑油及び切削・研削加工油等に代表される油類の経日的な劣化を著しく抑制ないし遅延させ、当該油類の長期安定性の維持及びランニングコストの低下等を実現する油類の劣化防止方法及びこの方法に用いられる油類の劣化防止剤を提供することを目的とする。
    To provide a degradation preventing method for oils, which remarkably suppresses or delays the degradation with days of oils represented by edible oil, engine oil, lubricating oil, cutting and machining oil and which realizes maintaining the long-term stability of the oils, lowering the running cost and so forth, and to provide an antidegradant for oils which is used for this method. - 特許庁
  • (1)ヘキサメチレンジイソシアネートの変性物からなるイソシアネート成分、並びに(2)数平均分子量が400〜800の範囲内にある水酸基数2〜5個の芳香族多官能ポリオールと液状ポリオールを含むポリオール成分からなる上下水道用コンクリート構造物の防食用ウレタン樹脂組成物。
    This urethane resin composition for protecting concrete structure for water supply and sewerage comprises (1) an isocyanate component comprising a modified matter of hexamethylene diisocyanate and (2) a polyol component including a liquid polyol and an aromatic multifunctional polyol with two to five hydroxy groups and having a number-average molecular weight in the range of 400 to 800. - 特許庁
  • 鉢植えやプランター等の培地の他、食用植物栽培用の培地や、水稲苗等の苗床などとして採用され得る植物育成用培地であって、優れた環境適合性を有すると共に、軽量で取扱いに優れ、しかも容易に且つ安価に製造することの出来る、新規な植物育成用培地を提供すること。
    To provide a new medium for plant raising capable of being adopted as a medium for edible plant cultivation and seed beds for e.g. paddy rice seedling besides a medium for potting and planters, having excellent environmental suitability, lightweight and excellent in handling and easily producible at a low cost. - 特許庁
  • ビール中に含まれる多糖類を単糖類に分解する人体小腸粘膜内の消化酵素(α−グルコシダーゼ)の作用を、阻害ないしは抑制する食用成分をビール内に添加配合することにより単糖類への分解を抑え、ひいては腸管壁よりの糖類吸収を軽減するようなビール及びその製造方法を提供する。
    To provide a beer which inhibits the hydrolysis of polysaccharides contained in the beer into monosaccharides and consequently reduces the absorption of the saccharides from intestinal walls by adding and compounding a food ingredient inhibiting or controlling the action of a digestive enzyme (α- glucosidase) in the mucous membranes of human intestines to the beer, and to provide a method for producing the beer. - 特許庁
  • 可使時間が長く施工性が良好であって、高湿度の環境下において施工する場合にも発泡現象を抑制でき、更に、形成される塗膜が優れた耐候性を有するものとなり、上下水道用コンクリート構造物の防食用塗料として優れた性能を有するウレタン樹脂組成物を提供する。
    To provide a urethane resin composition having excellent performances as a protective coating for a concrete structure for water supply and sewerage, which has good workability because of its long applicable period, suppresses a foaming phenomenon even in the case of working in a high humid atmosphere, and further forms a coating film with excellent weatherability. - 特許庁
  • 蓋体20の天板部21の位置を変更できるようにすることにより、ドレッシングや塩等の調味料、あるいはフォークやスプーン等の飲食用具等の補助物の収納が十分できて、ドレッシングのような液状物を掛けて全体を振ったときでも液漏れのない包装用容器を提供すること。
    To provide a packaging vessel in which seasoning such as dressing and salt, or auxiliary utensils for eating and drinking such as a fork and a spoon can be sufficiently accommodated and no liquid leaks even when liquid like dressing is applied to the content and shaken by changing the position of a top plate part 21 of a lid body 20. - 特許庁
  • この発明は、穀粉又は穀粉及び澱粉を主原料としてミキシングした生地を、加圧圧縮することなく、食用に供する大きさに型成形し、ついで変形ローラで整形し、20℃以下に冷却して、水切り後、冷蔵し、又は急速冷凍することを特徴とした手作り風すいとん生地の製造方法により、目的を達成した。
    A method for producing the handmade-like Suiton soup dough comprises molding dough obtained by mixing grain flour or grain flour and starch as the main raw material in a size to use for food without pressurizing and compressing, reshaping the dough with a transformation roller, cooling to ≤20°C followed by draining, and chilling or rapidly freezing the dough. - 特許庁
  • 食品の油揚げ装置1は、食品材料を揚げるための食用油が入れられた油タンク11と、油タンク11内の油を排出する排出管12と、排出管12内の油を加熱するための熱交換器3と、熱交換器3によって加熱された油を油タンク11内へ供給する供給管13と、を有する。
    The deep frying equipment 1 for foodstuff comprises the oil tank 11 containing edible oil for frying the food material; a discharging pipe 12 for discharging the oil in the tank 11; a heat exchanger 3 for heating the oil in the discharging pipe 12; and a supply pipe 13 for supplying the oil heated by the heat exchange 3 into the tank 11. - 特許庁
  • 春巻の皮に塗布または噴霧することにより、食用油脂で揚げた直後のパリパリとした食感が長時間保たれ、また前記加熱処理した春巻を凍結保存した冷凍春巻を、電子レンジやオーブントースターで再加熱してもパリパリとした食感が維持される、油脂組成物を提供する。
    To provide an oil and fat composition for a coat of Harumaki (egg roll) applied or sprayed on a coat of Harumaki so that crispy feeling like that just after deep-fried with edible oil and fat is kept for a long time even when a frozen Harumaki obtained by freezing a cooked Harumaki is reheated with a microwave oven or an oven toaster. - 特許庁
<前へ 1 2 .... 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 次へ>

例文データの著作権について

  • 特許庁
    Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.