「飯時」を含む例文一覧(606)

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  • 飯時
    meal-time―dinner-hour  - 斎藤和英大辞典
  • は十二
    We dine at 12.  - 斎藤和英大辞典
  • もう夕飯時だよ。
    It's already dinnertime. - Tatoeba例文
  • (もう飯時だ)昼を食って行かないか
    Won't you stay (to) dinner?  - 斎藤和英大辞典
  • 間ですよ。
    It's time for dinner. - Tatoeba例文
  • 間ですよ。
    Time for dinner. - Tatoeba例文
  • 間ですよ。
    It's supper time. - Tatoeba例文
  • 前という
    the time before breakfast  - EDR日英対訳辞書
  • に飲む酒
    sake to be taken with supper  - EDR日英対訳辞書
  • 間ですよ。
    Time for dinner.  - Tanaka Corpus
  • 室町代末期頃には芳(法とも書く)という料理が出現した。
    A dish called hohan (芳飯 or 法飯) was created in the late Muromachi period.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 今お昼ご間ですか?
    Is it lunch time now?  - Weblio Email例文集
  • 私は7に夜ごを食べた。
    I ate dinner at 7 o'clock.  - Weblio Email例文集
  • 彼女は何もごをこぼす。
    She always spills food.  - Weblio Email例文集
  • そろそろ朝ご間だ。
    It is breakfast time soon. - Weblio Email例文集
  • 君の家では昼は何
    What time do you dine?  - 斎藤和英大辞典
  • 君の家では昼は何
    What is your dinner-hour?  - 斎藤和英大辞典
  • 朝御は何に召上りますか
    What time do you breakfast, sir?  - 斎藤和英大辞典
  • いつも何に朝を食べますか。
    What time do you usually have breakfast? - Tatoeba例文
  • 昼ご一緒に食べる間ある?
    Do you have time to eat lunch with me? - Tatoeba例文
  • は家にいる予定?
    Are you going to be home for dinner? - Tatoeba例文
  • 普段は7に晩御を食べてるよ。
    I usually have dinner at seven. - Tatoeba例文
  • に酒を飲むこと
    to drink sake at supper  - EDR日英対訳辞書
  • お昼御間だと思います。
    I think it's about time for lunch. - 旅行・ビジネス英会話翻訳例文
  • いつも何に朝を食べますか。
    What time do you usually have breakfast?  - Tanaka Corpus
  • 飯時に芯が発生せず、且つトマト風味を有する米用炊き込み調味料を提供する。
    To provide seasoning for being mixed with cooked rice causing no half-cooked rice when cooking rice, and having tomato flavor. - 特許庁
  • 保温器において、米の保温に米から発生する不快な臭気や米の黄変化を抑制し、おいしさを長間維持する。
    To maintain deliciousness for a long time by restraining an unpleasant smell generated from cooked rice or yellowing of cooked rice at retention of its warmth in a cooked rice heat-retainer. - 特許庁
  • 米と水を最適に混合して炊する自動炊
    RICE COOKER FOR COOKING RICE AFTER MIXING RICE AND WATER AT OPTIMUM TIME - 特許庁
  • 最適間混合した後に、炊器1が炊を開始する。
    After mixing them for an optimum period, a rice cooker 1 starts cooking the rice. - 特許庁
  • 保温も炊き立て米機能を有する保温付電気炊
    ELECTRIC RICE COOKER WITH HEAT RETENTION HAVING FUNCTION FOR KEEPING COOKED RICE FRESH DURING HEAT RETENTION - 特許庁
  • 飯時に強い対流を起こし、より炊きムラの少ない炊器を得る。
    To obtain a rice cooker which more uniformly cooks by causing a strong convection during cooking. - 特許庁
  • 器本体内に着脱自在に収納した鍋で炊する炊器において、炊物沸騰後の炊工程間の選択ができるようにして、より細かな炊シーケンスの選択ができるようにし、ユーザーの独自色を出したごを炊できるようにする。
    To cook rice with the originality of a user by making a more detailed rice cooking sequence selectable by making rice cooking process time after rice has boiled selectable in a rice cooker cooking rice in a pot removably stored in a rice cooker body. - 特許庁
  • 盒炊飯時に薪の手当が出来ない緊急、または雨天にテントの中でも炊が出来、また熱効率が良いこと。
    To provide a mess-kit cooking range which can cook rice even in a tent in an emergency where firewood is not available or in rainy weather. - 特許庁
  • 無洗米を炊するの浸漬間を短縮しつつ、良質の米の提供を可能とする。
    To provide quality rice while reducing soaking time for cooking wash-free rice. - 特許庁
  • 器において、炊飯時の加熱効率及び保温の保温性能の両方を向上する。
    To provide a rice cooker with improved heating efficiency for cooking rice and improved warming performance for warming. - 特許庁
  • 器内にプレートをたらして炊飯時に同に蒸し物ができる炊器内蒸し台を提供する。
    To provide a steaming rack inside a rice cooker capable of obtaining steamed food simultaneously with rice cooking by hanging a plate inside the rice cooker. - 特許庁
  • を24間以上の長間、米から発生する保温臭および米の黄変とを抑制して、保存する。
    To store cooked rice for a ≥24 hr long time while suppressing odor from the cooked rice and yellowing of the cooked rice. - 特許庁
  • 圧力炊器1で炊完了(炊器内に水が無くなった)と同に放出弁2を開き、大気圧まで降圧させ、炊器内のご粒中の水分にフラッシュ蒸発を起こさせる。
    The moisture in grains of cooked rice in the rice cooker is flash-evaporated by opening a release valve 2 at the same time as the boiling is finished in the pressure rice cooker 1 (when no moisture is left in the rice cooker) and reducing the pressure to the atmospheric pressure. - 特許庁
  • 終了までの炊間を表示する炊器において、炊の進行とともに残間を適切に修正しつつ、かつ使用者に違和感のない表示を実現する炊器を提供する。
    To provide a rice cooker appropriately correcting a remaining time according to progress of a rice cooking and providing a user with a display without discordance in the rice cooker displaying the remaining time until the finish, in the rice cooker displaying the remaining cooking time until the finish. - 特許庁
  • 用米を製造するための米を炊する際に用いられる、炒め工程の作業性を飛躍的に向上させることのできる炊用油脂組成物及びこれを用いて得られる炒、並びに炒の製造方法を提供すること。
    To provide a fat-fatty oil composition for fried rice, which is used on the boiling of rice for producing the boiled rice for the fried rice, and can remarkably improve workability in the frying process, to provide the fried rice obtained by using the same, and to provide a method for producing the fried rice. - 特許庁
  • 炊き水への分散性が良く、炊飯時の釜はがれ、又は炊後の米粒同士のホグレを改善することを目的とする米改質用油脂組成物、及びそれを用いて炊した米を提供する。
    To provide a rice quality-improving oil and fat composition having good dispersibility in cooking water, improved in peeling properties from a cooking pot and loosening properties of rice grains from each other after cooked; and to provide cooked rice utilizing the composition. - 特許庁
  • システムの停止間を最小限に抑え、炊効率を低下させることのない米撹拌装置、及び、そのような米撹拌装置を備えた炊システムを提供することを課題とする。
    To provide a device for stirring cooked rice minimizing stop time of a rice-cooking system so as not to decrease rice-cooking efficiency, and to provide a rice-cooking system with the device for stirring cooked rice. - 特許庁
  • 家庭用の炊器を用いた炊や電子レンジを用いた炊でも、簡便かつ短間に、通常の炊と同等の炊き立て風味を呈する良食味の米が得られる、常温流通可能な早炊き米を提供する
    To provide quickly cookable rice distributable at normal temperature, and enabling a user to easily obtain tasty cooked rice having freshly cooked flavor similar to that of ordinary cooked rice even though cooked with a household rice cooker or a microwave oven. - 特許庁
  • 電気炊器、ガス炊器の炊熱、水蒸気、保温熱を利用して、炊や保温と同にゆで卵、温泉卵がつくれる蒸し器つき炊器用内鍋を提供する。
    To provide an inner pan for rice cookers with a steamer for cooking rice and preserving temperature, and at the same time cooking a boiled egg and a hot spring egg by utilizing the steam rice heat, steam, and preservation heat of an electric rice cooker and a gas rice cooker. - 特許庁
  • 器本体内に着脱自在に収納される鍋を誘導コイルにより電磁誘導加熱する炊器において、炊飯時の鍋の加熱ばらつきを低減し、ごの炊きむらをなくしてごのおいしさを向上する。
    To improve the taste of boiled rice by reducing the uneven heating of a pan in rice cooking to eliminate the uneven boiling of rice in a rice cooker for electromagnetically induction-heating the pan attachably and detachably housed in a rice cooker body by an induction coil. - 特許庁
  • を雑炊として調理する機能を付加した炊器において、雑炊の調理に誤って予約炊を行って、ごの腐敗をきたしたり、ごの食味を低下させてしまったりすることを未然に防止する
    To prevent decomposition or deterioration of a taste of cooked rice caused by erroneous reservation of cooking rice from occurring when cooking rice porridge in a rice cooker to which a function for cooking leftover rice as the rice porridge is added. - 特許庁
  • 電気炊器、ガス炊器の炊熱、水蒸気、保温熱を利用して、炊や保温と同にゆで卵、温泉卵がつくれる炊器用蒸し器を提供する。
    To provide a steamer for a rice cooker capable of making boiled eggs or soft-boiled eggs simultaneously with rice cooking or insulation, using rice cooking heat, steam, insulating heat of an electric rice cooker or gas rice cooker. - 特許庁
  • 炊き上げ終了後に蒸らし工程を有する炊器において、炊量や周囲温度に関係なく、焦げることなく炊終了に十分に暖かいごにすることができる炊器を提供する。
    To provide a rice cooker capable of making a sufficiently hot rice at the time of completion of cooking without making a scorched rice regardless of a quantity of cooking rice and surrounding temperature in the rice cooker with a steaming process after completing cooking. - 特許庁
  • ボタンが押下されると、炊処理と同に、温度センサ異常検出処理が開始される。
    When a rice cooking button is pressed, temperature sensor abnormality detecting processing is started simultaneously with rice cooking processing. - 特許庁
  • 水温や炊開始の水量によらず、最適な炊の可能なガスオーブンを提供する。
    To provide a gas oven to perform optimum cooking of rice without depending on a water temperature and a water quantity during the start of rice cooking. - 特許庁
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