「香味料」を含む例文一覧(65)

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  • 天然香味料
    natural flavors - Eゲイト英和辞典
  • 香味料前駆体
    FLAVOR PRECURSOR - 特許庁
  • 香味料組成物
    FLAVORING COMPOSITION - 特許庁
  • 香味料組成物
    SPICE COMPOSITION - 特許庁
  • 香味料組成物
    FLAVOR COMPOSITION - 特許庁
  • スペアミントという香味料
    a flavoring called spearmint  - EDR日英対訳辞書
  • 粉末香味料及びその製造方法
    POWDER FLAVOR AND ITS PREPARATION METHOD - 特許庁
  • 粉末香味料及びその製造方法
    POWDERY FLAVOR AND PRODUCTION THEREOF - 特許庁
  • 粉末香味料及びその製造方法
    POWDER FLAVORING AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
  • 呈味増強剤及び該呈味増強剤を含有する香味料並びに該香味料を含有する飲食物
    TASTE-REINFORCING AGENT AND SPICE CONTAINING THE TASTE-REINFORCING AGENT AND FOOD OR DRINK CONTAINING THE SPICE - 特許庁
  • 液体原料から連続的に直接、球形状顆粒を製造する噴霧乾燥式流動層造粒装置を用いて、流動層レイヤリング造粒法により得られる粉末香味料であって、該粉末香味料の嵩密度を0.40g/cm^3〜0.95g/cm^3にしたことを特徴とする粉末香味料
    A spray-drying fluid bed granulator is used to directly produce spherical granules continuously from the liquid feedstock via the fluid bed layering granulation method in which the bulk density of the powdery flavor is adjusted to 0.40 g/cm3-0.95 g/cm3. - 特許庁
  • ミルク、香味料、そして時に果物やアイスクリームを入れた泡状の飲み物
    frothy drink of milk and flavoring and sometimes fruit or ice cream  - 日本語WordNet
  • チョコレートという,ココアパウダーを水分にとかし,香味料や砂糖で味つけをした飲み物
    a drink that is made from cocoa powder, flavoring and sugar, called chocolate  - EDR日英対訳辞書
  • 香味料として、あるいは染料、香料、薬剤の生成に用いられる、無色で油性の液体。
    a colorless oily liquid used as a flavoring agent and to make dyes, perfumes, and pharmaceuticals.  - PDQ®がん用語辞書 英語版
  • 4−アルカノイル−3−チアゾリン類およびそれらの着臭剤および香味料としての使用
    4-ALKANOYL-3-THIAZOLINE AND USE OF THE SAME AS SMELL- GIVING AGENT AND SPICE - 特許庁
  • このような香味料組成物はアリウム属植物の低温抽出によっても得ることができる。
    Such a flavor composition can also be obtained by low-temperature extraction of an allium-based plant. - 特許庁
  • ナタマメ属の植物を有効成分として、又ナタマメ属の植物を香味料として含むこと。
    This composition contains plants belonging to Canavalia gladiata as the active ingredient and/or as spices. - 特許庁
  • そばの若葉と茎部で製造される香味料および香味飲料ならびにその製造方法
    FLAVORING PRODUCED BY USING YOUNG LEAF AND STEM PART OF BUCKWHEAT, FLAVORED DRINK, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
  • 渋味付与剤、香味料及びこれらを含有する飲食物並びに果汁感増強方法
    ASTRINGENT TASTE-IMPARTING AGENT, SPICE AND DRINK OR FOOD CONTAINING THE SAME, AND JUICE TEXTURE-INCREASING METHOD - 特許庁
  • 3−メルカプト−3−メチルブチルアセテートからなるコーヒー焙煎香賦与剤および該賦与剤を添加したコーヒー用香味料組成物並びに該香味料組成物を添加したコーヒー飲食物。
    COFFEE ROAST AROMA-IMPARTING AGENT COMPRISING 3-MERCAPTO-3-METHYLBUTYL ACETATE, COFFEE FLAVOR COMPOSITION CONTAINING THE IMPARTING AGENT, AND COFFEE FOOD OR DRINK CONTAINING THE FLAVOR COMPOSITION - 特許庁
  • 香味料を炭水化物溶融物に乳化し、得られる溶融物から粒子を製造することによって、炭水化物でカプセル化された香味料を製造する際に、該粒子を不活性ガスで処理する。
    This method for producing a flavor encapsulated with a carbohydrate comprises emulsifying a flavor in a carbohydrate melt to produce particles from the obtained melt followed by treating the resultant particles with an inert gas. - 特許庁
  • 香味料がもたらす油層がなく、高いガラス転移温度を有し、長期の保存寿命を有する、溶剤不使用の、炭水化物でカプセル化された香味料の製造方法の提供。
    To provide a method for producing a flavor encapsulated with a carbohydrate, having no oil layer brought by a flavor, high glass transition temperature and a long storage life, and using no solvent. - 特許庁
  • 2−メチル酪酸エチル源としては、当該標品、又は該エステルを含有する香味料、果実類、微生物培養物等がある。
    The flavor improver, a flavoring material, a fruit, a microbial culture, or the like, containing this ester may be cited as an ethyl 2-methylbutyrate source. - 特許庁
  • 大豆製品用呈味改善剤、大豆製品用香味料組成物及びこれらを含有する大豆製品並びに大豆製品の呈味改善方法
    TASTE IMPROVING AGENT FOR SOYBEAN PRODUCT, SPICE COMPOSITION FOR SOYBEAN PRODUCT, SOYBEAN PRODUCT CONTAINING THE IMPROVING AGENT AND THE COMPOSITION, AND METHOD FOR IMPROVING TASTE OF SOYBEAN PRODUCT - 特許庁
  • メントールの清涼感など香気香味が増強され、かつ、異味異臭などを感じさせない、優れた清涼性香味料組成物の提供。
    To provide an excellent refreshing flavoring composition which has increased aroma and flavor such as refreshing sensation of menthol and does not taste or smell peculiar. - 特許庁
  • 呈味賦与剤、香味料組成物及びこれらを含有する飲食物並びに飲食物の呈味改善方法
    TASTE-IMPARTING AGENT, SEASONING COMPOSITION, FOOD AND DRINK CONTAINING THE AGENT AND THE COMPOSITION, AND FOOD AND DRINK TASTE IMPROVING METHOD - 特許庁
  • マスキング効果を有し、かつ、素材の美味しさを引き立てるような魚臭のマスキング剤、およびそれを含有する香味料組成物の提供。
    To provide a masking agent for fish smell, having masking effect and effective for promoting the deliciousness of food raw materials, and provide a flavor composition containing the masking agent. - 特許庁
  • 本発明の低量ラクトース乳は1回の供給量当たりに少なくとも約6.25グラムの大豆蛋白質を供給するのに十分な量でダイズ蛋白質を含有しており、さらに随意的に、安定化剤、ダイズ・マスキング用香味料、ミルク・タイプ香味料およびこれらの混合物を含有している。
    This lactose-reduced milk contains soybean protein with an amount enough to supply at least about 6.2 g soybean protein per a quantity supplied and further, optionally contains a stabilizer, a seasoning for soybean masking, a milk-typed seasoning and a mixture of the above stabilizer and seasonings. - 特許庁
  • この装置は、第1注出口5から分離独立しているとともに、少なくとも1つの香味料91,92を飲料容器6に注出するために、少なくとも1つの香味料貯蔵タンク81,82と接続される少なくとも1つの第2注出口141,142が設けられている。
    This machine is independent of the first spout 5, while it is provided with at least one fragrance storage tanks 81, 82 and at least one second spouts 141, 142 connected thereto so that at least one fragrance 91, 92 can be spouted into a beverage container 6. - 特許庁
  • 更に該香味料を3〜4倍の水を添加して液状化してそばに配合し、そばの持つ柔らかさ、着色性、且つルチン量を増強することを特徴とし、また該香味料を3〜4倍の水を添加して液状化して飲料水に溶解してそのまま健康に良い香味飲料を形成することを特徴とする。
    Furthermore, a flavored drink is prepared by adding the water to the frozen leaves and stem parts in an amount of 3 to 4 times of them, liquifying them, and dissolving the liquified leaves and stem parts in drinking water, so as to prepare the flavored drink which is good for health as it is. - 特許庁
  • 極めて低濃度のメチル1−プロペニルトリサルファイドを含有する香味料組成物が焙煎香辛野菜の調理感を最も良く賦与し、好ましくはメチル1−プロペニルトリサルファイドを1ppb〜5000ppb含有することにより、生の香辛野菜の刺激臭を抑えたまろやかな調理感を与える香味料組成物が得られる。
    This flavor composition contains methyl 1-propenyl trisulfide in extremely low concentrations, imparting best the cooked feeling inherent in roasted spicy vegetables; preferably, this flavor composition contains 1-5,000 ppb of methyl 1-propenyl trisulfide, imparting mellow cooked feeling suppressed in the pungent odor of raw spicy vegetables. - 特許庁
  • 本件発明の柚子風味納豆の製造方法は、水に浸漬させた大豆を蒸煮する工程、得られた蒸煮大豆に柚子香味料を添加する工程、該柚子香味料が添加された蒸煮大豆に納豆菌を接種する工程、および、該納豆菌が接種された蒸煮大豆を発酵させる工程を含むことを特徴とする。
    The Citrus junos-flavored fermented soybeans comprises the following processes: a process of steaming soybeans soaked in water; a process of adding Citrus junos spice to the steamed soybeans; a process of inoculating bacillus natto into the steamed soybeans to which the Citrus junos spice is added; and a process of fermenting the steamed soybeans into which the bacillus natto is inoculated. - 特許庁
  • 熟した実の皮の乾燥粉末(粉山椒)は、香味料としてウナギの蒲焼の臭味消し、味噌汁の香付け、七味唐辛子の材料として用いられる。
    The dried powder (called kona (powder) sansho) of the ripened fruit pericarp is used as flavoring that cleans away the odor of grilled eel, as a flavoring ingredient in miso soup, and as an ingredient in shichimi togarashi (a ground mixture of red pepper and aromatic spices).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 少なくとも1つのビスホスホネートと、カルボキシメチルセルロースとキサンタン・ガムとを含む増粘剤、少なくとも1つの香味料、及び純水を有してなる、骨の代謝病の予防および/または治療のための組成物。
    The composition for preventing and/or treating bone metabolic disease includes at least one bisphosphonate, a thickener containing carboxymethyl cellulose and xanthan gum, at least one spice and pure water. - 特許庁
  • 該魚臭のマスキング剤を単独で、あるいは香味料組成物とともに用いることにより、種々の水産加工食品、特に魚肉製品を美味しくすることができる。
    Various processed marine foods, especially fish meat products are made to be delicious by using the fish smell masking agent singly or together with a flavor composition. - 特許庁
  • コーラ飲料は、水、少なくとも1種類の甘味料、乳酸と酒石酸およびクエン酸の内の少なくとも一方とを含む酸味料、カラメルIと濃縮リンゴ抽出物とを含む着色料、およびコーラ香味料を含む。
    The cola beverages comprise water, at least one sweetener, an acidulant comprising lactic acid and at least one of tartaric and citric acids, a colorant comprising caramel class I and concentrated apple extract, and cola flavor. - 特許庁
  • 該水産加工品の呈味増強剤を単独で、あるいは香味料組成物とともに用いることにより、種々の水産加工食品、特に魚肉、エビ、カニ製品を美味しくすることができる。
    Various processed marine foods, especially products of fish meat, shrimp and crab are made to be delicious by using the taste increasing agent singly or together with a flavor composition. - 特許庁
  • 焼き菓子など製造工程中に強い加熱過程を経る食品においても、その加熱過程で香味が揮散することなく、おいしい風味を付与する耐熱性香味料組成物を提供する。
    To provide a heat-resistant pasty flavor composition capable of imparting tasty flavor even to food such as baked confectionery heavily heated during its production process, without causing volatilization of the flavor. - 特許庁
  • 焼き菓子など製造工程に強い加熱過程を経る食品においても、その加熱過程で香味が揮散することなく、おいしい風味を付与する耐熱性香味料組成物を提供する。
    To provide a heat-resistant pasty flavor composition capable of imparting tasty flavor even to food such as baked confectionery to be heavily heated during its production process, without causing volatilization of the flavor. - 特許庁
  • 口中において香味成分の溶出を遅らせ、長時間口中にあっても持続して強い香味を発現させる粉末香味料及びしの製造方法を提供する。
    To provide a powdery flavor that can reveal a strong flavor persistently, even when it stays in the mouth for many hours by delaying the elution of the flavor components and the production process. - 特許庁
  • 食品が調製され及び/又は消費されるときに、そのような食品の風味を高め且つそのような食品に風味を与えることに優れた性質を有する香味料前駆体の提供。
    To provide a flavor precursor having excellent properties of enhancing the flavor of foods and, at the same time, imparting a flavor to the foods on preparing and/or consuming such foods. - 特許庁
  • 高粘度乳タンパク質及びタンパク質を増粘させるための十分な酸性度を欠く香味料からなる食品組成物、該組成物からなる食品、並びに該組成物の製造方法を提供する。
    To provide food compositions comprising a highly thickened dairy protein and flavorings lacking sufficient acidity for protein thickening, food products comprising the compositions and methods for making the compositions. - 特許庁
  • 焦げ易い調味料や香辛料、香味料等によって味や香りが付加された乾燥天ぷらを容易に大量生産することが可能な製造方法、及びこれによって得られる商品価値の高い乾燥天ぷらを提供する。
    To provide a method for easily mass-producing a dry deep-fried food product (dried Tempura) imparted with taste and flavor using a seasoning, spice or flavor susceptible to scorching, and to provide the dry deep-fried food product of high commodity value. - 特許庁
  • 呈味増強効果を有し、添加したときに異味・異臭として感じることがなく、かつ、素材の美味しさのみを引き立てるような水産加工品の呈味増強剤、およびそれを含有する香味料組成物の提供。
    To provide a taste increasing agent for processed marine products having taste increasing effect, free from disagreeable taste and smell in the case of using the agent as an ingredient and promoting exclusively the deliciousness of the raw material, and to provide a flavor composition containing the agent. - 特許庁
  • そば本来の柔らかさと若緑着色性が減退することなく、そばの香味を一層引き立たせ、且つ含有成分であるルチンを増加させる天然素材香味料を提供する。
    To obtain a flavoring of a natural material, more enhanced in flavor of buckwheat than ever, without being deteriorated in softness, nor fresh green coloration, inherent in the buckwheat, and increased in rutin which is an ingredient contained in the buckwheat. - 特許庁
  • フィルタ材料の吸い口端セクションが、破壊可能なカプセルを収容してもよく、破壊可能カプセルは、主流煙の風味の特徴を変化させることができる香味料で満たされている。
    The mouth end section of filter material may contain a breakable capsule, wherein the breakable capsule is filled with a flavoring agent capable of altering the taste characteristics of mainstream smoke. - 特許庁
  • 40〜130℃の融点を有する食用油脂を10〜99重量%と、25℃における蒸気圧が3000〜6Paの香気成分1〜90重量%をペースト状に加工した香味料組成物により達成される。
    This heat-resistant pasty flavor comprises a flavor composition obtained by processing 10-99 wt.% of an edible oil and fat having a melting point at 40-130°C and 1-90 wt.% of a flavor component having a steam pressure of 3000-6 Pa at 25°C so as to be a pasty form. - 特許庁
  • 香味料、酸味料、薬効成分などの機能性成分を他の成分と一緒に含有した場合に生じる、硬膜化、吸湿性、脆くなる、あるいは退色が発生するなどの問題が解決されたエディブルシートを提供すること。
    To provide edible sheet solved in problems such as becoming a shard film, hygroscopic, brittle or generating discoloration, caused when a functional component such as a seasoning, an acid taste, a chemical component or the like is included. - 特許庁
  • 即席カレーやレトルトシチューの様な調理食品に、焙煎香辛野菜特有の調理食品全体をまとめ上げる豊かな風味とまろやかな調理感をもたらす香味料組成物を提供する。
    To provide a flavor composition giving a cooked food such as instant curried rice or retort stew both rich flavor and mellow cooked feeling peculiar to roasted spicy vegetables and composing the cooked food as a whole. - 特許庁
  • 2−,5−,6−,7−,8−置換オクタ−2−エン−4−オン、およびこれらの化合物のフラグランスまたは香味料としての使用、およびそれらを用いて調製した芳香剤または香気組成物を提供する。
    2-,5-,6-,7-,8-substituted oct-2-ene-4-one, the use of the compound as a fragrance or a spice, and a flavoring agent or a fragrance composition prepared by using the compound. - 特許庁
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