「鳥・肉」を含む例文一覧(11)

  • 現在では猛毒の頭などは使わず、山椒・細辛・防風・桂・乾薑・白朮・桔梗などを用いるのが一般的である。
    In the current day, highly poisonous substances like Chinese aconite aren't used but instead Japanese pepper, Asiasarum root, Ledebouriella seseloides, cinnamon, dried ginger, Atractylodes rhizome and Platycodon root, etc., are generally used.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 銀緑色の香りのよい生や乾燥させた葉を・家禽・猟の香料として広く使う
    aromatic fresh or dried grey-green leaves used widely as seasoning for meats and fowl and game etc  - 日本語WordNet
  • イスラムの教えにおいては、豚・アルコールのみならず、犬、牙を持つ動物、食性類、ワニ、遺伝子組み換え食品なども禁止される食材とされる。
    Besides pork and alcohol, the doctrine of Islam prohibits the use of dog meat, animals with fangs, predatory birds, crocodiles, genetically modified foods as ingredients of food products. - 経済産業省
  • 北海道室蘭市、函館市及び渡島支庁・檜山支庁では焼きというと豚を用いた焼きトン(豚串)を指すことが多い。
    In Muroran City and Hakodate City, and the Oshima Subprefectural Office jurisdiction and the Hiyama Subprefectural Office jurisdiction in Hokkaido, the term "yakitori" is often used to mean "yakiton" (grilled pork).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • この魚介類の味噌煮の「杉やき」と、類・魚類の焼という「鋤やき」という二種類の料理が、牛の鍋物としての「すき焼き」の起源と言われている。
    These two dishes, 'sugiyaki' or boiled fish and shellfish, and 'sukiyaki' or grilled birds and fish meat, are regarded as the origins of current day 'sukiyaki' in the form of nabemono (a dish served in a pot at the table) with beef.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 魚の切り身・の切り身・豚の切り身・牛の切り身等の冷凍加工食品、その他の対象食品に、ソースやマヨネーズ等の粘性のある調味料を自動的に塗布するためのソース類自動塗り装置・ソース類自動塗り方法と、ソース類自動塗り装置を用いた冷凍加工食品の製法を提供する。
    To provide a device and a method for automatically applying sauces, used for automatically applying a seasoning having viscosity, e.g. sauce or mayonnaise to frozen foods such as sliced fish, sliced chicken meat, sliced pork and sliced beef or the other objective foods and a method for producing the frozen foods by using the device. - 特許庁
  • 新鮮な獣や・魚を切り取って生のまま食べることは人類の歴史とともに始まったと言ってよいが、人類の住むそれぞれの環境に応じて、生食の習慣は或いは残り、或いは廃れていった。
    It is safe to say that humans have eaten raw meat and fish throughout their evolution, but the practice was either continued or abandoned by different groups depending on the environments in which they lived.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 獣忌避剤10は、消石灰11と、木磁粉12と、人毛13と、木酢液14と、食獣の排泄物15との混練物16を造粒17した後、乾燥・固化18させることによって形成されたものである。
    The bird and animal repellent 10 is produced by kneading slaked lime 11, wood-based magnetic powder 12, human hair 13, wood vinegar 14 and excrement 15 of carnivorous animals, granulating 17 the obtained kneaded mixture 16 and drying and solidifying 18 the product. - 特許庁
  • 本発明は、羽毛・内臓・脚を除去した食類に水を加え、がほぐれ、皮が容易に剥けるまで煮沸し、表面にできた白色層を分離することを特徴とする、コラーゲン高含有物の抽出方法である。
    The method for extracting a material containing collagen in high content comprises adding water to edible birds from which feather, the internal organs and the legs are removed, boiling the edible birds until the meat is loosened and the skin can readily be peeled and separating a white layer formed on the surface. - 特許庁
  • 頭・体の根幹部分、さらには足下の蓮(台座の内側の部分)とその下の2つの枘(ほぞ)までを含んでクスノキの一材から彫り出した一木造である(飛時代の木造彫刻はほとんどがクスノキ製)。
    It is ichiboku-zukuri (wooden figure carved of one tree) carved out of a single camphor tree (most wooden statues during the Asuka period are made of camphor trees), from which the base part consisting of the head and body, the renniku (lotus center) (the interior part of the pedestal) at the foot, and the two hozo (the handle of tools) underneath are all carved out.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 改正前の一般規則においては、抗生物質については同様の規定が置かれているが、抗菌性物質については、規制の対象となる食品を食・食卵・魚介類に限定して「含有してはならない」規定が置かれているにとどまっていたところ、法第11条第3項の施行に当たって、原則として全ての食品について食品衛生法上の規格が定められることとなったため、平仄をあわせるという観点から、抗菌性物質の「含有してはならない」規定についても、全ての食品が対象となるよう今回の改正により手当したこと。
    The current General Requirements ban the existence of antibiotics in any food unless otherwise specified but does not restrict the existence of antibacterials in food products other than meat, eggs, and finfish and shellfish The revised General Requirements ban the existence of antibiotics and antibacterials in any food unless otherwise specified. Since Paragraph 3, Article 11 of the Law applies to all food products, the revised General Requirements also target all food products for the restriction of antibiotics and antibacterials. - 厚生労働省

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