黄色味がかった色の of a color tinged with yellow
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卵を黄味と白味に分ける separate eggs - Eゲイト英和辞典
黄色味がかった灰色の of grey tinged with yellow
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黄色味がかった緑色の色合い a shade of green tinged with yellow
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黄色味がかったピンクの色合い a shade of pink tinged with yellow
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暗い黄色味がかった茶色 dark yellowish brown
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黄褐色という,黄色味がかった茶色 a color called "light brown"
- EDR日英対訳辞書
黄色もしくは黄土色で、独特の刺激臭と辛味を持つ。 It is yellow or yellow-ocher in color and has a pungent taste.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
米味噌の色は、黄色や黄色を帯びた白色、赤色など多様。 Rice miso varies in color from yellow to yellowish white and red.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
別名の黄泉津大神は黄泉国の主宰神の意味である。 One of her other names, Yomotsu Okami, means the deity presiding over Yominokuni.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
赤味の強いものは雌黄とも呼び、藤黄と混同される。 The reddish type is also called shio (garcinia cambogia), and it is often confused with to-o (cambogia).
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
藤黄:オトギリソウ科植物の樹脂からとったもので、赤味の黄。 To-o (cambogia): A pigment extracted from resin of Guttiferae plants, and exhibits reddish yellow.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
日本酒の場合は味噌、みりん、醤油と同じく黄麹(きこうじ)(黄麹菌、黄色麹菌)が用いられる。 In case of sake, ki koji (yellow aspergillus) is used the same as in bean paste, mirin, and soy sauce.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
おでんには茶色く甘い味噌だれ、黄色い辛子味噌などを添える。 Oden is served with sauces such as brown-colored sweet Misodare and yellow-colored Karashi miso (a sauce of mustard and miso).
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
加工食品の卵黄風味付与材及びコク味付与材として優れた効果を有する卵黄脂質からなる風味油、および該風味油を配合した卵黄風味あるいはコク味に優れた加工食品を提供する。 To provide a flavoring oil comprising yolk lipid having excellent effects as a yolk-flavoring agent and a substance-flavoring agent for processed foods, and to provide processed foods formulated with the flavoring oil and excellent in yolk flavor or substance flavor. - 特許庁
そのグラスは黄味がかった緑色をしていた. The glass was green with a yellowish cast.
- 研究社 新英和中辞典
温めて甘味・香料・卵黄などを入れたリンゴ酒 mulled cider
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「ピオレドール」は「黄金のピッケル」を意味するフランス語だ。 "Piolets d'or" is French for "golden ice axes."
- 浜島書店 Catch a Wave
加工食品の卵黄風味付与材及びコク味付与材として優れた効果を有する卵黄脂質の製造方法、および該卵黄脂質を配合した卵黄風味あるいはコク味に優れた加工食品を提供する。 To produce an egg yolk flavor imparting material for a processed food, to provide a method for producing an egg yolk lipid having excellent effects as a rich taste imparting material and to obtain a processed food excellent in egg yolk flavor or rich taste comprising the egg yolk lipid formulated therein. - 特許庁
中国では、梅が熟して黄色くなる時期の雨、という意味の「黄梅雨」(ファンメイユー)もよく用いられる。 In China, "黄梅雨" (fan-mei-yu) which means "rain in the period in which fruit of Japanese apricot matures and their color changes to yellow" is often used.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
堅ゆで卵を半分にし、卵黄を出してつぶしマヨネーズ・調味料をまぜ、白味に入れたもの halved hard-cooked egg with the yolk mashed with mayonnaise and seasonings and returned to the white
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「金団」とは黄金の団子という意味(金の布団の意味とする地方もある)。 The term "kinton" is used in reference to a gold-colored dumpling (in some regions it may mean a golden mattress).
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
豆乳由来の黄色味が抑えられ白色味を有する豆乳スープを提供する。 To provide soybean milk soup suppressed in yellow color derived from soybean milk and have white color. - 特許庁
耐光性の向上(褪色防止)に優れ、黄味方向への色味変化のない、美爪料を提供する。 To provide a manicure having an excellent improvement (prevention of discoloration) in light resistance without a change in color in the yellowness direction. - 特許庁
赤んべいをする to turn the red of the eye (to one)[注意]西洋でこれをすれば―“Do you see any green in my eye?”―(この目に黄色いところがあるか、己をだます気か)―の意味。
- 斎藤和英大辞典
黄味がかった茶色の丈夫な綾織り布で、特に軍服用に用いられる a sturdy twilled cloth of a yellowish brown color used especially for military uniforms
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レモン風味があり黄色く(通常)レモンの形をしたキャンディー a hard candy with lemon flavor and a yellow color and (usually) the shape of a lemon
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卵黄と粉チーズを入れたタマネギ風味のクリーム状のホワイトソース onion-flavored creamy cheese sauce with egg yolk and grated cheese
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黄色味がかった食用ハラタケで通常触れると赤い色に変る yellowish edible agaric that usually turns red when touched
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柔らかく黄色味を帯びた白色の3価の希土類金属元素 a soft yellowish-white trivalent metallic element of the rare earth group
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鳥類の卵の中にある,黄味をささえるひも状のもの a pair of spiral bands that supports the yolk of a bird's egg
- EDR日英対訳辞書
最後に、それらを味付けしたり、餡や黄粉(きなこ)をつけて食べる。 Finally, pieces of the shaped glutinous rice is flavored or wrapped around 'an' (sweet bean paste) or kinako (roasted-soybean powder) to eat.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
一般に、この意味で黄泉というときは、こうせん(中国語 Huángquán)と音読みする。 Commonly, Chinese people called Yomi as Kosen (Chinese: Huáng quán) in Chinese reading style.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
道敷大神は(黄泉比良坂でイザナギに)追いついた神という意味である。 Chishiki no Okami means the god who caught up with Izanagi at Yomotsu Hirasaka.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
試薬が黄色になれば,その魚が生で食べられることを意味する。 If the reagent turns yellow, it means you can eat the fish raw.
- 浜島書店 Catch a Wave
それらは黄色いものよりもさわやかな味がして,サラダに適しています。 They have a more refreshing taste than the yellow ones and are good for salads.
- 浜島書店 Catch a Wave
精製油脂及び卵黄を含まないマヨネーズ風調味料 MAYONNAISE-LIKE SEASONING FREE FROM PURIFIED OIL AND FAT AND EGG YOLK - 特許庁
より黄味の強い高明度の緑色顔料を提供する。 To provide a green pigment which is more yellowish and has a high color value. - 特許庁
粉砕緑黄色野菜及びその製造方法並びに食品調味料 PULVERIZED GREEN AND YELLOW VEGETABLE, METHOD FOR PRODUCING THE SAME AND FOOD SEASONING - 特許庁
八味地黄丸を線維筋痛症の治療薬として用いる。 Hatimi-ziogan (Chinese herb medicine) is used as a remedy for fibromyalgia disease. - 特許庁
ここで、光合成菌とは「紅色硫黄細菌、緑色硫黄細菌、紅色非硫黄細菌、緑色非硫黄細菌、好気性光合成菌、ヘリオバクテリア」に属するいずれかの細菌を意味する。 The photosynthetic bacteria refers to any bacteria belonging to purple sulfur bacteria, green sulfur bacteria, purple nonsulfur bacteria, green nonsulfur bacteria, aerobic photosynthetic bacteria, and heliobacteria herein. - 特許庁
熱凝固性を低減した上で、かつ、卵黄本来の風味を強く有するために、高濃度の卵黄液を提供すること。 To provide a high-concentration yolk liquid to increase a flavor originally possessed by the yolk while reducing the thermocoagulation. - 特許庁
卵黄リン脂質を主成分とする、卵風味が低減された卵黄油およびその用途を提供する。 To provide egg yolk oil which contains egg-yolk phospholipid as a major component, and the egg flavor is reduced, and to provide an application of the same. - 特許庁
機械成形が可能で、個々包装できて作業効率がよく、またまろやかな黄粉の風味を有する黄粉飴の製造方法を提供する。 To provide a method for producing, in high operating efficiency in a mechanically formable way, soybean flour-formulated candies capable of being respectively wrapped and also having mellow flavor inherent in soybean flour. - 特許庁
乳化力を低下させることなく、生臭さ(臭味)を抑え、好ましい卵黄風味・コク味を強化した卵黄類、及びそれを使用した加工食品を提供すること。 To provide egg yolks which is suppressed in a fishy smell (unpleasant smell) without reducing emulsifying capacity and enhanced in a favorable flavor/body taste of egg yolk, and to provide processed food using the same. - 特許庁
皮は赤や黄や緑、果肉は白っぽくぱりぱりしていて味は甘いものから酸っぱいものまである果物 fruit with red or yellow or green skin and sweet to tart crisp whitish flesh
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玉ねぎとシェリー、とマデリアで味付けされたロブスターバター、クリームと卵黄 lobster butter and cream and egg yolks seasoned with onions and sherry or Madeira
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