「Clitoria」を含む例文一覧(5)

  • The blue coloring matter composition is obtained by mixing a petal of Clitoria ternatea, an extract of Clitoria ternatea or a coloring matter powder of Clitoria ternatea with a compound containing a residual moiety of an aromatic organic acid or an aliphatic organic acid.
    蝶豆花弁、蝶豆抽出液もしくは蝶豆色素粉末と、芳香族有機酸もしくは脂肪族有機酸残基を含む化合物とを混合してなる青色色素組成物。 - 特許庁
  • Another version of the visual sense-improving food is obtained, by using a blue medium prepared by adding at least one kind selected from ethanol, acetone, reducing sugar and sugar alcohol to the Clitoria ternatea L flower extract.
    チョウマメの花の抽出エキスに、エタノール、アセトン、還元糖および糖アルコールから選ばれる1種以上を添加することを特徴とする青色媒体を用いて飲食物を製造する。 - 特許庁
  • The food and drink comprises the visual sense-improving food, obtained by using a blue medium prepared by adding at least one kind selected fromamong an alcohol organic solvent, aliphatic ketone and carbohydrate to the Clitoria ternatea L flower extract.
    チョウマメの花の抽出エキスに、アルコール性有機溶剤、脂肪族ケトンおよび炭水化物から選ばれる1種以上を添加することを特徴とする青色媒体を用いて飲食物を製造する。 - 特許庁
  • The gene is obtained from Clitoria ternatea, encodes the protein of an amino acid residue number of 447 and has the activity for successively transferring the glucosyl groups to the hydroxy groups at the 3'- and the 5'-positions of the anthocyanine B ring.
    チョウマメから得られ、アミノ酸残基数447のタンパク質をコードし、アントシアニンB環の3'位及び5'位水酸基にグルコシル基を逐次的に転移する活性をもつタンパク質をコードする遺伝子。 - 特許庁
  • To provide a method for safely producing Clitoria ternatea L. flower extract in high concentration, excellent in brightness, chroma and tolerance as a natural edible food coloring matter on an industrial scale at a low cost without causing denaturation to existing ingredients and generating precipitate with the lapse of time when added to food products.
    本発明は、蝶豆花エキスを、天然食用色素として、内在成分に変性が生じることなく、高濃度に、安全に、しかも食品に添加したとき経時的に沈殿物を発生せず、かつ明度、彩度、耐性の良い蝶豆花エキスを工業的に有利に収得することを目的とする。 - 特許庁

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