「Dry yeast」を含む例文一覧(51)

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  • DRY YEAST
    乾燥酵母 - 特許庁
  • DRY BEER YEAST FOOD
    乾燥ビール酵母食品 - 特許庁
  • Alternatively, dry yeast is prepared from the above-mentioned yeast and used in breadmaking activities.
    乾燥酵母を製造し、製パンに用いる。 - 特許庁
  • The dry beer yeast food is characterized by formulating dry beer yeast with a beer yeast extract.
    乾燥ビール酵母に、ビール酵母エキスを配合した乾燥ビール酵母食品。 - 特許庁
  • METHOD FOR MANAGING FERMENTATION IN FRUIT WINE FERMENTATION USING DRY YEAST BY ACTIVATING THE DRY YEAST WITH WATER
    乾燥酵母を復水して用いる果実酒発酵における発酵管理方法 - 特許庁
  • To provide a dry beer yeast food which consists mainly of 100% beer yeast and softens the bitter taste of dry beer yeast.
    100%ビール酵母を主成分とし、乾燥ビール酵母の苦みをやわらげた乾燥ビール酵母食品を提供すること。 - 特許庁
  • DRY YEAST WET-PREPARED TABLET AND METHOD FOR PREPARING THE SAME
    乾燥酵母湿製錠剤およびその製造法 - 特許庁
  • To provide a composition suitable for the production of dry yeast, and containing a baker's yeast having stronger resistance to high temperature and dry stress, and to provide a method for producing the dry yeast having high durability by using the baker's yeast.
    ドライイーストの製造に適した、高温・乾燥ストレスに対してより耐性の強いパン酵母を含む組成物、および該パン酵母を用いた耐久性の高いドライイーストの製造方法を提供。 - 特許庁
  • DRY MICROBIAL CELL STARTER OF SALT-RESISTANT YEAST AND ITS PRODUCTION
    耐塩性酵母の乾燥菌体スターター及びその製造方法 - 特許庁
  • The food cooked with oil is added with 0.1-10 wt.%, preferably 0.5-5 wt.% of dry yeast selected from bread yeast, beer yeast and torula yeast based on wheat flour as a raw material to be used for the food cooked with oil.
    油ちょう食品に用いる原料の小麦粉に対して0.1〜10重量%、好ましくは0.5〜5重量%の、パン酵母、ビール酵母、トルラ酵母から選ばれた乾燥酵母を添加する。 - 特許庁
  • The mineral containing yeast preferably contains 2-3% zinc, 0.3-0.5% copper and 0.01-0.02% selenium in dry yeast.
    ミネラル酵母としては、乾燥酵母中に亜鉛を2〜3%、銅を0.3〜0.5%、セレンを0.01〜0.02%含有するものが好ましい。 - 特許庁
  • YEAST, FROZEN BREAD DOUGH, DRY BREAD YEAST, FERMENTED FOOD, AND METHOD FOR PRODUCING SALT-CONTAINING FERMENTED FOOD AND FERMENTED FOOD
    酵母、冷凍パン生地、乾燥パン酵母、発酵食品、含塩発酵食品及び発酵食品製造方法 - 特許庁
  • In recent years, dry yeasts imported from Mauri Yeast Australia are commercially available.
    近年、オーストラリアMAURI社の輸入乾燥酵母が販売されている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • The yeast belongs to genus Kluyveromyces and contains a triglyceride in a dry weight amount of ≥5 mg/g.
    トリグリセリドを乾燥重量当たり5mg/g以上含む、クリヴェロミセス(Kluyveromyces)属に属する酵母。 - 特許庁
  • DRY YEAST FOR SHOCHU (JAPANESE DISTILLED SPIRIT), METHOD FOR PRODUCING THE SAME AND METHOD FOR PRODUCING SHOCHU USING THE SAME
    焼酎乾燥酵母とその製法、及びそれを用いた焼酎の製造方法 - 特許庁
  • Employed is the sweetness enhancing agent which contains dry yeast powder as an active ingredient.
    乾燥酵母粉末を有効成分として含有する、甘味増強剤を用いる。 - 特許庁
  • The powder seasoning is obtained by adding to high hygroscopic or liquid extract, yeast fungus body residue as residue obtained by extracting essence by hot water extraction from yeast fungus body, especially yeast fungus body of Candida, and heat-dry treating the product.
    酵母菌体、特にキャンディダ属酵母菌体、から熱水抽出等によりエキス分を抽出した残渣である酵母菌体残渣を、高吸湿性あるいは液体であるエキス類に添加し、加熱乾燥処理する。 - 特許庁
  • This method for preserving the fresh food comprises mixing a mixture of natural yeast and one kind or two kinds of bread crumbs, starch and bean curd lees, fermenting the resultant product, drying the resultant product to produce a powdery or granular natural yeast fermented dry material and mixing the fresh food with the natural yeast fermented dry material followed by dehydrating the resultant product at low temperatures.
    天然酵母とパン粉、澱粉、おから、の1種類あるいは2種類の混合物を混ぜ合わせ、これを発酵させた後に、乾燥させることにより、粉状あるいは、粒状の天然酵母発酵乾燥材を生成し、この天然酵母発酵乾燥材に生鮮食品を混ぜ合わせ、低温下で脱水させる。 - 特許庁
  • The yeast having high content of S-adenosylmethionine and glutathione containing ≥2 wt.% of S-adenosylmethionine and ≥2 wt.% of glutathione based on dry yeast cell weight is produced by culturing a yeast strain in a medium containing methionine and glutamic acid or its salt.
    メチオニン、および、グルタミン酸またはその塩を含む培地で酵母菌株を培養することによって、乾燥菌体重量あたり2重量%以上のS−アデノシルメチオニンおよび2重量%以上のグルタチオンを含有するS−アデノシルメチオニンとグルタチオン高含有酵母が得られる。 - 特許庁
  • To obtain a new shell of a Dorayaki (bean-jam pancake) with a moist feeling by using a puffing agent consisting of at least one of a natural yeast fungus, a yeast fungus, a dry yeast fungus and a ruban (grape fermentative bacteria, apple fermentative bacteria, fruits fermentative bacteria), and to provide a method for producing such a new shell.
    膨張剤として天然酵母菌、イースト菌、ドライイースト菌、ルバン(葡萄の醗酵菌、林檎醗酵菌、果物の発抗菌)を用いた、製品にしっとり感のある新規のどら焼の皮およびその製造方法を提供することを目的とする。 - 特許庁
  • This new shell of the Dorayaki is obtained by including a puffing agent consisting of at least one of a natural yeast fungus, a yeast fungus, a dry yeast fungus and ruban (grape fermentative bacteria, apple fermentative bacteria, fruits fermentative bacteria) in such amounts as to be 0.2-15 wt.% based on the total weight of the dough.
    膨張剤として天然酵母菌、イースト菌、ドライイースト菌、ルバン(葡萄の醗酵菌、林檎醗酵菌、果物の発抗菌)のうちの1種類もしくは2種類以上の混合物を、その合計量が生地全重量の0.2〜15%となる混入率で用いたものである。 - 特許庁
  • The green plant, the seaweed, etc., brown by dry storage or salting storage is restored to the original green by using copper-containing yeast or zinc-containing yeast authorized as a food.
    乾燥貯蔵あるいは塩漬貯蔵することにより褐変した緑色植物及び海草等を、食品として認可されている銅含有酵母あるいは亜鉛含有酵母などを用いて、元の緑色に復元させることを特徴とする。 - 特許庁
  • The pharmaceutical composition for the treatment of dry eyes and/or keratoconjunctival disorders contains, as the effective ingredient, the human serum albumin produced by the genetically modified yeast obtained by transforming yeast with the gene coding human serum albumin.
    ヒト血清アルブミンをコードする遺伝子にて酵母を形質転換して得られる組み換え酵母により産生されたヒト血清アルブミンを有効成分とする、ドライアイおよび/または角結膜障害処置のための医薬組成物。 - 特許庁
  • Dry yeast 22, culture media 27 an water are charged in a culture container 11 to prepare a liquid culture medium 15 and yeast fungi are propagated in the liquid culture medium 15.
    本発明は、乾燥酵母22と培養素27と水とを培養容器11に投入して液体培地15を形成し、その液体培地15中で酵母菌を繁殖させる。 - 特許庁
  • This highly copper-containing yeast which has a copper content of ≥500 wt. ppm based on the dry weight of the cells is produced by washing the copper-containing yeast with 25°C ion-exchanged water, until the copper concentration of the washing liquid becomes ≤1 wt. ppm.
    洗浄液中の銅濃度が1質量ppm以下となるまで25℃のイオン交換水で洗浄した菌体における銅含有量が乾燥菌体当たり500質量ppm以上である銅高含有酵母である。 - 特許庁
  • The dry yeast for Shochu free from contamination with various germs is preferably applied to fermentation of unrefined Shochu and the fermentation period is shortened by 5-6 days compared with conventional procedures.
    雑菌汚染のない乾燥酵母は、好適に焼酎もろみの発酵に適用でき、発酵期間は常法に比べて5〜6日間は短縮される。 - 特許庁
  • In the choline highly-containing yeast, the choline content of cell bodies is at least 2.5 mass% per dry cell bodies.
    菌体におけるコリン含有量が乾燥菌体当たり少なくとも2.5質量%であるコリン高含有酵母である。 - 特許庁
  • To obtain dry yeast for Shochu, having a high viable cell ratio and no contamination with various germs and to provide a method for producing Shochu using the same.
    生菌率が高く、雑菌汚染のない焼酎乾燥酵母とその効率的な製法及びそれを用いた焼酎の製造方法を提供する。 - 特許庁
  • When baking a chunk of bread from the grains, previously housing the materials (e.g., gluten, dry yeast or the like) inside the container 80 enables the materials such as the gluten or the dry yeast to be automatically introduced after grinding the grains.
    穀物粒からパンを焼き上げる場合に、予めパン原料収納容器80に粉体パン原料(例えばグルテンやドライイースト等)を収納しておくことにより、穀物粒を粉砕した後に、例えばグルテンやドライイースト等の粉体パン原料を自動投入できる。 - 特許庁
  • When dry and nutritious skins or fruits or powder of dry and medicinal herbs and fruits are added to the natural fermentation paste of yeast, a healthy pickle with a favorite flavor is produced.
    酵母天然発酵の床に乾燥した滋養のある皮・実や乾燥した薬効のある薬草・薬実の粉末を加えと、好みの風味もでて健康に役立つ漬物ができる。 - 特許庁
  • The dry analytical element uses a yeast lipase derived from Candida rugosa, wherein the yeast lipase comprises a source of a lipase enzyme which has cholesterol esterase activity of preferentially reacting with a cholesterol ester of HDL more than cholesterol esters of other lipoproteins.
    乾式分析要素として、他のリポタンパク質のコレステロール・エステルに優先してHDLのコレステロール・エステルと優先的に反応する、コレステロール・エステラーゼ活性を有するリパーゼ酵素の起源であるカンジダ・ルゴサ由来の酵母リパーゼを使用する。 - 特許庁
  • The method for producing yeast richly containing taurine comprises the following process: suspending yeast in a solution containing taurine at a concentration of ≤9% (w/v); and nonproliferatively steering or shaking the solution so as to contain the taurine at a concentration of 12% (w/w) based on a dry fungus body.
    タウリンを9%(w/v)以下の濃度で含有する溶液中に酵母を懸濁し、非増殖的に攪拌又は振とう処理することにより、乾燥菌体当りタウリンを12%(w/w)以下の濃度で含有するタウリン高含有酵母を製造する方法。 - 特許庁
  • A method for producing the nonglucidic yeast fermented product includes forming a raw material composition which has as essential ingredients, at least bran or soybean protein, gluten and milk component, using a thickening binding material; yeast-fermenting the product to adjust nonglucidic dough; and baking or dry solidifying the product.
    少なくともブラン(ふすま)または大豆たんぱくと、グルテンと、乳成分とを必須成分とする原料組成物を増粘性成形剤を用いて成形した後、イースト菌発酵させて無糖質生地を調整し、焼き上げ又は乾燥固化することを特徴とする無糖質イースト菌発酵製品の製造方法。 - 特許庁
  • The sauce taste improver for imparting favorable taste even to the sauces having reduced content of oil-and-fat is produced by adding dry yeast, obtained by treating yeast collected through a beer-brewing process with alkaline aqueous solution and drying the yeast, when producing white sauce, curry sauce, or the like.
    ビール醸造工程から回収された酵母をアルカリ水溶液で処理し、更に該酵母を乾燥処理して得られる乾燥酵母を、ホワイトソース或いはカレーソース等のソース類の製造に際して添加することにより、ソース中の油脂含量を低減化したソース類においても、良好な食味を付与することができるソース類の食味改良剤を提供する。 - 特許庁
  • This preservation bag 1 for the packaged food, characterized by comprising dry powder comprising yeast or yeast and its nutrient source powder, a dried water-absorbent, a water bag 2 which holds water or a liquid ingredient containing a nutritive solution in a water-impenetrable cover film, and a container having a gas-penetrable cover film 4 receiving the dry powder, the water absorbent and the water bag 2.
    酵母又は酵母とその栄養源粉状物を含む乾燥粉体と、乾燥状態の水吸収体と、非透水性被膜の内部に水又は栄養液を含む液体成分を保持した水袋体2と、前記乾燥粉体、前記水吸収体及び前記水袋体2をそれぞれ収納しガス透過性被膜4を有した容器体と、を備えた包装食品用保存袋1である。 - 特許庁
  • The agent, comprising the cell walls of yeast of Saccharomyces cerevisiae species, with the total content of glucan and mannan of at least 34.0 mass% based on the dry material and the glycogen content of less than 10.0 mass% based on the dry material, and the therapeutic composition of hyperglycemia using this are provided.
    サッカロミセス・セレビシエ(Saccharomyces cerevisiae)種の酵母の細胞壁からなりグルカンおよびマンナンの総含量が乾燥体基準で少なくとも34.0質量%、かつグリコーゲン含量が乾燥体基準で10.0質量%未満である薬剤および、それを用いた高血糖症の治療用組成物。 - 特許庁
  • The oral administration composition characterized by containing as its active ingredient one or more selected from the group consisting of mannan protein of yeast origin, α-mannan of yeast origin and dry yeast powder and by having anti-inflammatory activity to arthritis, the oral administration composition characterized by containing as its active ingredient the mannan protein of yeast origin and the food and drink and the pharmaceutical compound containing either of the above oral administration compositions are provided.
    酵母由来のマンナンタンパク質、酵母由来のα—マンナン、及び酵母の乾燥菌末からなる群より選択される1以上を有効成分とし、関節炎に対する抗炎症作用を有することを特徴とする経口用組成物、酵母由来のマンナンタンパク質を有効成分とすることを特徴とする前記記載の経口用組成物、並びに前記いずれか記載の経口用組成物を含有する飲食品及び医薬品。 - 特許庁
  • A solid body is formed by molding at least a part of yeast at high pressure, a carbide is obtained by carbonizing the solid body by dry distillation, platinum fine particles are supported to the carbide, and thus this catalyst for a fuel cell is manufactured.
    酵母の少なくとも一部分を高圧成形して固形体を形成し、該固形体を乾留により炭化させて炭化物を得て、該炭化物に白金微粒子を担持させて燃料電池用触媒を製造する。 - 特許庁
  • The bread is produced by mixing a liquid sake lees dispersion into a main raw material containing wheat flour, sugar, oil and fat, salt and dry yeast to form a bulky mixture, kneading the bulky mixture, leaving the mixture at rest, fermenting by heating and baking the produced bread dough.
    小麦粉、糖分、油脂、塩、ドライイーストを含む主原料に、酒粕分散液を混入して塊状物を混成し、該塊状物を練り上げ、ねかせ、さらに加温し醗酵させて生成したパン生地を焼き上げて製造する。 - 特許庁
  • The dry powder nutritive culture medium, the culture medium supplements, the culture medium subgroup, and buffer formulations are used for cultivation of prokaryotic and eukaryotic cells, particularly bacterial cells, yeast cells, plant cells, and animal cells (including human cells).
    乾燥粉末栄養培地、培地添加物、培地サブグループ、および緩衝液製剤を用いて原核および真核細胞、特に細菌細胞、酵母細胞、植物細胞、および動物細胞(ヒト細胞を含む)を培養する。 - 特許庁
  • Prokaryotic and eukaryotic cells, particularly bacterial cells, yeast cells, plant cells and animal cells (including human cells) are cultured by using these dry powder nutritive media, media supplements, media subgroups and buffer formulations.
    乾燥粉末栄養培地、培地添加物、培地サブグループ、および緩衝液製剤を用いて原核および真核細胞、特に細菌細胞、酵母細胞、植物細胞、および動物細胞(ヒト細胞を含む)を培養する。 - 特許庁
  • The objective method for producing lactobacillus fermented liquor is characterized by fermenting dry yeast with lactobacillus, and the food and medicine using the fermented liquor as a raw material are provided.
    乾燥酵母を乳酸菌で発酵することを特徴とする、乳酸菌発酵液の製造方法及び該発酵液を原料とする食品及び医薬。 - 特許庁
  • The dough for the pizza is especially prepared by mutually mixing 40-60 wt.% of the strong flour with 5-25 wt.% of the soft flour, 0.5-5.0 wt.% of the powdered green tea, 0.5-2.0 wt.% of a dry yeast, 25-45 wt.% of water and 0.3-3 wt.% of salt.
    特に、ピザ用生地は、強力粉を40〜60重量%と、薄力粉を5〜25重量%と、抹茶を0.5〜5.0重量%と、ドライイーストを0.5〜2.0重量%と、水を25〜45重量%と、塩を0.3〜3重量%とを混ぜ合わせたものとした。 - 特許庁
  • The method for producing the bread includes steps of fermenting bread dough,contained at 5-500 g per kg of grain flour of Shochu refuse dry powder by lactobacillus and/or yeast, followed by baking, and of fermenting bread dough contained at 300-800 g per kg of grain flour of Shochu waste liquid by lactobacillus and/or yeast, followed by baking.
    穀物粉1kgに対し焼酎粕の乾燥粉末を5〜500g含有させたパン生地を乳酸菌及び/又は酵母により醗酵させた後焼成するようにし、また穀物粉1kgに対し焼酎廃液を300〜800g含有させたパン生地を乳酸菌及び/又は酵母により醗酵させた後焼成する。 - 特許庁
  • The composition for producing the dry yeast includes the baker's yeast containing a gene encoding one of a wild Mpr1 acetyltransferase represented by a specific sequence, and a mutated acetyltransferase Mpr1 obtained by substituting Lys63 with Arg or Phe65 with Leu in the amino acid sequence of the wild Mpr1 acetyltransferase represented by the sequence.
    特定配列に示される野生型Mpr1アセチルトランスフェラーゼ、あるいは、該配列に示される野生型Mpr1アセチルトランスフェラーゼのアミノ酸配列の、Lys63がArgに置換された、または、Phe65がLeuに置換された、変異型アセチルトランスフェラーゼMpr1のいずれかをコードする遺伝子を含むパン酵母を含む、ドライイースト製造用組成物。 - 特許庁
  • Karinto is a type of sweets and the recipe is as follows: Knead wheat flour together with other ingredients such as sugar, water, yeast, salt and baking soda into a ball of dough, fry the dough rolled into a long thin stick in vegetable oil, coat with syrup made from brown sugar or superfine sugar and dry.
    かりんとうは、小麦粉を砂糖・水・酵母や、食塩、重曹などと共に練り合わせ、棒状に成形してつくった生地を植物油で揚げ、黒砂糖や上白糖でつくった蜜でからめて乾燥させた駄菓子の一種である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • This food additive composition comprises dry yeast having a large zinc content, salts including sodium chloride, potassium chloride, calcium chloride, magnesium sulfate, magnesium carbonate, and egg shell calcium, and, if necessary, a L-glutamate.
    食品添加用組成物として、亜鉛含有量の多い乾燥酵母と、塩化ナトリウム、塩化カリウム、塩化カリウム、硫酸マグネシウム、炭酸マグネシウム、卵殻カルシウムとを含む塩と、必要に応じてL−グルタミン酸塩とを含有させる。 - 特許庁
  • The food cooked with oil is added with 0.1-10 wt.% (0.001-1 wt.% as glutathione), preferably 0.5-5 wt.% (0.01-0.3 wt.% as glutathione) of dry yeast containing 1-15 wt.% of glutathione based on wheat flour as a raw material to be used for the food cooked with oil.
    油ちょう食品に用いる原料の小麦粉に対して0.1〜10重量%(グルタチオンとして0.001〜1重量%)、好ましくは0.5〜5重量%(グルタチオンとして0.01〜0.3重量%)の、グルタチオンを1〜15重量%含有した乾燥酵母を添加する。 - 特許庁
  • The invention relates to methods of production of these media, media supplement, media subgroup and buffer formulations, and also preparation of kits and methods for cultivation of prokaryotic and eukaryotic cells, (particularly bacterial cells, yeast cells, plant cells and animal cells (including human cells)) using these dry powder nutritive media, media supplement, media subgroup and buffer formulations.
    これらの培地、培地補充物、培地サブグループおよび緩衝剤処方物の生成方法に関し、そしてまた、原核生物細胞および真核生物細胞(特に、細菌細胞、酵母細胞、植物細胞および動物細胞(ヒト細胞を含む))を、これらの乾燥粉末栄養培地、培地補充物、培地サブグループおよび緩衝剤処方物を用いて培養するためのキットおよび方法。 - 特許庁
  • More concretely, the alcohol fermentation method, wherein yeast, Zymomonas bacterium, or Zymobacter bacterium is used as an alcohol fermentation microorganism; and the ground product of the Perilla frutescens seeds is preferably added in an amount of ≥0.0004% (w/v), more preferably 0.0004 to 0.9% (w/v) as a dry weight on the basis of the alcohol fermentation raw material.
    より具体的には、アルコール発酵微生物として、酵母,ザイモモナス属細菌、又はザイモバクター属細菌を使用し、エゴマの種子の粉砕物のアルコール発酵原料に対する添加量を乾物重量として、0.0004%(w/v)以上添加し、より好ましくは0.0004%(w/v)〜0.9%(w/v)添加する方法。 - 特許庁
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