「Refreshing taste」を含む例文一覧(68)

1 2 次へ>
  • Refreshing taste
    さっぱりとした味 - Weblio Email例文集
  • I thought it lacks refreshing taste.
    それはすっきりとした口当たりに欠けている印象だ。 - Weblio Email例文集
  • The taste is light and refreshing, but has bitterness.
    味は淡白でさっぱりとした飲み口だが渋みを含む。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • Its refreshing carbonated taste has great appeal.
    そのさわやかな炭酸の味は非常に魅力的だ。 - 浜島書店 Catch a Wave
  • It has been given a refreshing taste for adults.
    さっぱりと大人の味に仕上げました - 京大-NICT 日英中基本文データ
  • It has crispy touch and texture, refreshing and piquant taste, with sweet-sour flavor.
    歯触りのよい食感に、さっぱりとした辛味と甘酸っぱい味がする。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • They have a more refreshing taste than the yellow ones and are good for salads.
    それらは黄色いものよりもさわやかな味がして,サラダに適しています。 - 浜島書店 Catch a Wave
  • To provide an excellent refreshing flavoring composition which has increased aroma and flavor such as refreshing sensation of menthol and does not taste or smell peculiar.
    メントールの清涼感など香気香味が増強され、かつ、異味異臭などを感じさせない、優れた清涼性香味料組成物の提供。 - 特許庁
  • To provide liquid seasoning having refreshing flavor with scarce miscellaneous taste of dried vegetables.
    乾燥野菜の雑味が少なく、すっきりとした風味を有する液体調味料の提供。 - 特許庁
  • It is possible to remarkably improve smooth taste in the throat and refreshing feeling.
    また、飲料時には、のどごし、すっきりとした口当たり、清涼感等を格段に向上させることができる。 - 特許庁
  • To provide a taste confirming apparatus high in the sensitivity to a taste substance being a non-electrolyte and showing a sharp taste, a sweet taste or a bitter taste such as caffeine or the like and easy in the production of an electrode or refreshing.
    非電解質である、辛味、甘味及びカフェイン等の苦味を呈する味物質に対する感度が高く、電極の製造やリフレッシュが容易な味認識装置を提供する。 - 特許庁
  • To provide a novel fruit-juice-containing beverage having good balance between sour taste and sweet taste, and refreshing aftertaste.
    本発明の課題は、酸味と甘味とのバランスの取れた、後味のさぱっりした新規な果汁入り飲料を提供することである。 - 特許庁
  • To provide a method for producing a sparkling liquor that has a beer taste and a refreshing and clear taste and a sparkling liquor produced by the method.
    麦酒(ビール)味覚の爽快で飲み応えを付与した発泡酒の製造方法及び該方法により製造された発泡酒を提供すること。 - 特許庁
  • To produce tea extract having natural, fresh, and rich aroma, strongly clear sweet taste, and delicious taste, and refreshing flavor with less impure taste and free from unpleasantness from a tea raw material.
    茶類原料から、ナチュラルでフレッシュで豊かな香りを有し、すっきりとした甘味やすっきりとした旨味が強く、かつ、雑味が少なく嫌みのない、爽やかな風味を有する茶類エキスを製造すること。 - 特許庁
  • Some sake breweries added alcohol for the purpose of making sake drier rather than making it fragrant and adding a refreshing taste.
    香りを引き出し味をスッキリさせるために行なわれていた日本酒アルコール添加も、製成酒を辛くするのが目的で行なう蔵も現れた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • To provide scone in which "Jersey cow yogurt" is used and which has a body taste and a refreshing property, is soft, and gives a moist touch.
    「ジャージーヨーグルト」を使用することによって、こくがあり、さわやかさを備え、しかも、ソフトでしっとり感があるスコーンを提供すること。 - 特許庁
  • To provide a beverage improving an after-taste of a green tea beverage and having a refreshing feeling or refreshingness absent in green tea.
    本発明は、緑茶飲料の後味を改善し、緑茶にない爽快感もしくはさわやかさをもった飲料を提供することを課題とする。 - 特許庁
  • To provide acidic liquid seasoning mixed with edible oil and fat and having refreshing taste.
    食用油脂を配合した酸性液状調味料において、すっきりとした食味を有した酸性液状調味料を提供する。 - 特許庁
  • To readily obtain an easily drinkable vegetable juice having a refreshing aftertaste with a slight grassy smell and a slight acrid taste peculiar to the vegetable by an extremely simple method.
    非常に簡単な方法により、野菜特有の青臭い匂い及びえぐ味が少なく、あと味が爽やかで、飲みやすい野菜ジュースを容易に得る。 - 特許庁
  • To provide a vinegar produced mainly from sake lees and having improved refreshing feeling while keeping the excellent taste and flavor of sake lees.
    本発明の課題は、酒粕の優れた風味を有しながら爽快感がより高められた、酒粕を主原料とする食酢を提供することである。 - 特許庁
  • To provide a beer taste beverage with refreshing fruit-like flavor of muscats, lychees, mangoes, and passion fruits, and to provide a method for producing the same.
    マスカット、ライチ、マンゴーおよびパッションフルーツ様の爽快なフルーツ香が感じられるビールテイスト飲料とその製造方法の提供。 - 特許庁
  • To provide a method for producing a fermented malt drink having clear and refreshing aftertaste and giving body feeling and thick taste.
    後味の透明感や爽快感があり、かつ、ボディ感や味の厚みがある発酵麦芽飲料の製造方法の提供。 - 特許庁
  • To provide a cheese-containing food which does not have a mealy touch, and has a smooth tissue, good meltability in mouths, and a refreshing sour taste.
    ミーリィ感がなく滑らかな組織を有し、口溶けが良好であり、爽やかな酸味を有するチーズ含有食品の提供。 - 特許庁
  • To provide a wheat young leaf juice health food without having a coarse feeling remaining on the tongue on drinking it, and having a good smooth feeling, a refreshing sharp taste with depth.
    飲用時に舌に残るザラツキ感がなく、喉越しがよく、味にすっきりとした切れ味と深みのある麦若葉青汁健康食品を提供する。 - 特許庁
  • To provide a method for selling a beverage by which a taste and a refreshing feeling as a low-temperature beverage can be appreciated for a long period.
    長時間にわたって低温の飲料としての味覚及び清涼感を味わうことのできる飲料の販売方法を提供する。 - 特許庁
  • To provide a nutritionally excellent refreshing drink containing amino acids which are flavor ingredients for soy sauce and essential amino acids in extremely high concentrations, not having taste and color tone derived from soy sauce, having refreshing taste and feeling, not producing any precipitate in the bottom of a packaging container during storage.
    醤油の旨味成分であるアミノ酸および必須アミノ酸を非常に高濃度に含有し、しかも醤油由来の風味、色調を有しない、また爽快味と清涼感を有し、保存しても包装容器の底部に沈殿物を生じない、栄養的にも優れた清涼飲料を提供する。 - 特許庁
  • The sparkling liquor having a fine taste balance essential to a beer, a natural refreshing feeling and clear taste of beer is produced by the method of production.
    本発明の発泡酒を製造方法により、ビール本来の繊細な味覚のバランスと、ビールが持つ自然な爽快感と飲み応えを有する発泡酒を製造することができる。 - 特許庁
  • To provide a method for producing acidic soybean milk drink having no unfavorable flavor such as grassy smell or harsh taste inherent in soybean, and having refreshing drinking feeling while having body taste.
    本発明は、大豆特有の青臭み、エグ味などの不快な風味がなく、飲み口がスッキリとし、且つにコク味のある酸性豆乳飲料の製造法を提供することを目的とする。 - 特許庁
  • To provide a method for producing plant extract having enhanced refreshing sweetness and body taste, and also having fresh flavor with less impure taste and free from unpleasantness.
    すっきりとした甘味やすっきりとしたコク味が強く、かつ、雑味が少なく嫌みのない、爽やかな風味を有する植物抽出液の製造方法を提供する。 - 特許庁
  • To obtain soup which satisfies a taste even in reduction in salt content, is suitable for health promotion, provides the taste with a refreshing feeling and satisfies a sense of sight by color effect.
    塩分量を減らしても味覚を満足させて健康増進に適合し、味覚に清涼感を与え、更に色彩効果によって視覚をも満足させるつゆを提供せんとする。 - 特許庁
  • To provide a method for producing acid soymilk drink having refreshing feeling of drink and body taste without uncomfortable flavor such as green smell and harsh taste peculiar to soybeans.
    本発明は、大豆特有の青臭み、エグ味などの不快な風味がなく、飲み口がスッキリとし、且つにコク味のある酸性豆乳飲料の製造法を提供することを目的とする。 - 特許庁
  • The fruit-juice-containing beverage has good balance between sour taste and sweet taste, and refreshing aftertaste, contains three kinds of juice comprising orange juice, peach juice and Japanese plum juice, and is obtained by mixing these three kinds of juice.
    みかん果汁、もも果汁、梅果汁の3種の果汁を含み調合をすることにより、酸味と甘味のバランスのとれた、さっぱりした後味の果汁入り飲料を提供することができた。 - 特許庁
  • To provide a citric acid-containing refreshing beverage in which acid taste of citric acid is modified without nearly leaving taste derived from a modifying agent by using the suitable modifying agent in the citric acid-containing beverage.
    クエン酸含有飲料において、好適な緩和剤を使用し、緩和剤に由来する味質をほとんど残すことなく、クエン酸の酸味を緩和したクエン酸含有清涼飲料を提供する。 - 特許庁
  • To obtain a bean jam product having low calorie, low sweet taste and refreshing excellent taste quality, suppressing cyrstal precipitation of saccharide therein, and excellent in moisture retaining property.
    低カロリー、低甘味ですっきりした良好な味質をもち、かつ、餡製品中の糖の結晶析出も抑制でき、保湿性も優れている餡製品を提供する。 - 特許庁
  • To provide an oral composition exhibiting high antiseptic effect on oral bacteria, having no bitter taste but good refreshing taste, hardly irritating a tongue, and giving excellent sense of use.
    口腔内細菌に対する高い殺菌効果が発揮され、苦味がなく、清涼感も良好で、舌への刺激が少ない、使用感に優れた口腔用組成物を提供する。 - 特許庁
  • To provide a liquid seasoning keeping a light flavor component even after a long-term storage, having refreshing and short taste and flavor in addition to rich body and milky taste characteristic of emulsion-type seasoning and exhibiting extremely high acceptability.
    長期間保存後においても軽い香気成分が保持され、乳化型特有の豊かなコク味と乳味感に加え、すっきりと後切れの良い風味を有する、非常に嗜好性の高い液体調味料を得る。 - 特許庁
  • To provide a method for improving quality of taste of food and drink through improving unfavorable quality of taste derived from amino acid and nucleic acid while maintaining flavor of the food and drink so as to make aftertaste refreshing.
    飲食品の風味を良好に維持しつつ、アミノ酸や核酸に由来する好ましくない味質を改善して、すっきりとした後味にすることができる飲食品の味質改善方法を提供する。 - 特許庁
  • To provide a bitter taste inhibitor effectively inhibiting bitter taste while it does not affect refreshing feeling of mint flavor, such as menthol, peppermint oil, and spearmint oil, etc., and mint flavor compositions compounded with the bitter taste inhibitor, and mint flavor powders.
    メントール、ペパーミントオイル、薄荷油、スペアミントオイルなどのミント系香料の清涼感には何ら影響を及ぼさずに苦味を効果的に抑制することができるミント系香料の苦味抑制剤および該苦味抑制剤を配合したミント系香料組成物およびミント系香料粉末を提供すること。 - 特許庁
  • To provide an oral refreshing composition including a refreshing agent with affinity to lipid and a sweetener, excellent not only in palate feeling but also stability (free from precipitation and having good appearance), having persistency of the refresh feeling, and excellent in balance in sweetness and refreshingness (taste).
    脂質と親和性のある清涼化剤および甘味剤を含む組成物において、食感だけでなく、安定性(すなわち沈殿を形成せず見た目がよいこと)に優れ、清涼感の持続性がよく、さらには甘味と清涼感のバランス(すなわち味)に優れた口中清涼化組成物を提供する。 - 特許庁
  • Branched oligosaccharides remaining in the pressing process are decomposed by using a branched oligosaccharide cleaving enzyme such as α-glucosidase and further assimilated with yeast to decrease the total sugar content and produce Sake having refreshing taste while leaving the Sake-like taste of ordinary Sake.
    αグルコシダーゼなど分岐オリゴ糖切断酵素を用いて上槽時に残る分岐オリゴ糖を分解し、これをさらに酵母に資化させることにより、全糖質量を少なくし、従来の清酒らしさを残しつつ飲み口の軽い清酒を製造する。 - 特許庁
  • To obtain an improve for taste and flavor, which relieves an alcohol smell and its irritation in alcohol-containing food and beverage products and makes the food and beverage products mild and refreshing and the alcohol-containing food and beverage products having improved taste and flavor.
    アルコールを含有する飲食品におけるアルコール臭やその刺激を緩和して、マイルドですっきりとしたものにすることのできる味質・風味改善剤、及び味質・風味が改善されたアルコール含有食品を提供する。 - 特許庁
  • To provide a capsaicin-containing drink excellent in palatability with moderate hot taste, and having good feeling in the throat, reduced in stimulation to the throat, and refreshing aftertaste.
    カプサイシンを含有し、適度な辛味を有する嗜好性に優れた飲料で、かつ喉等への刺激が低減された喉越しや後味がすっきりした飲料を提供すること。 - 特許庁
  • To provide a gelidium jelly confectionery capable of ingesting dietary fibers and natural minerals, suitable as a beauty food, creating sweetness of Hizikia fusiforme and taste of miso and having refreshing flavor.
    本発明は食物繊維や天然ミネラルの摂取ができ、且つ美容食として適したトコロテン菓子を提供すると共にヒジキの甘さと味噌の風味が醸し出され、爽やかさと香りを有したトコロテン菓子を提供することを目的とする。 - 特許庁
  • The addition of the acid fermented milk can improve dispersion stability of finely ground ingredient in the soup and provide a refreshing taste.
    上記酸発酵乳を添加することにより、微粉砕された具材のスープ中での分散安定性が向上すると共に、爽やかな風味を付与することができる。 - 特許庁
  • To provide candy effective on orally environmental improvement, having refreshing feeling while suppressing briny taste to have mild saltiness, and excellent in productivity.
    口中の環境改善に有効であり、塩辛さを抑えてマイルドな塩味とすることにより清涼感を得ることができ、更には生産性に優れるキャンディを提供する。 - 特許庁
  • To provide a fermented malt beverage having refreshing finish, namely clear taste while ensuring robust feel by making use proportion of malt in starting materials high.
    麦芽発酵飲料において、原料中の麦芽の使用比率を高率とすることにより飲み応えを確保しつつ、かつ、喉越しの爽快感、すなわち、キリッとした味わいを有する麦芽発酵飲料を提供すること。 - 特許庁
  • To obtain a seasoned fried bean curd for flavored boiled rice wrapped up with fried bean curd, having a refreshing flavor, capable of removing lye and harsh taste of fried bean curd and seasoning solution, moderately flavoring the fried bean curd with the seasoning solution.
    油揚げ及び調味液のあくやえぐみを取り去ることができ、油揚げと調味液とがほどよく染み込んで、すっきりとした味のいなり寿司用味付き油揚げ油揚げを製造することができる。 - 特許庁
  • To provide a method for producing a high-quality milk-containing canned drink having a flavor and a taste including good palatability and milky feeling and having a refreshing feeling by using a retorting process.
    レトルト殺菌法を用いて、良好な食感、乳感を伴った風味、味覚を有し、清涼感を伴った高品質の乳入り缶飲料の製造方法を提供する。 - 特許庁
  • To provide a deterioration preventing agent for flavor effective for imparting excellent deterioration preventing effect of flavor by adding to refreshing drinks, dairy products, bread, cakes, pickles and various other foods and drinks without deteriorating the taste and flavor of the food and drink.
    清涼飲料水、乳製品、パン類、菓子類、漬物、その他の各種飲食品に添加することにより優れた香料の劣化防止効果を付与し得ると共に、飲食品の風味を損なうことのない香料の劣化防止剤の提供。 - 特許庁
  • To obtain powdery green tea from which a cup of tea can simply be made and many components contained in green tea can be taken and which has a refreshing taste free from sense of incompatibility, similar to tea extracted from tea leaves.
    簡単に茶を入れることができるようにすると共に、緑茶の含有成分を多く摂取できるようにした上で、茶葉から抽出した茶と同様に、違和感無くすっきりとした飲み口とする。 - 特許庁
1 2 次へ>

例文データの著作権について