Furthermore, the acid fermented milk is preferably yogurts, acidmilk beverages or lactic acid bacteria beverages. 更に、前記酸発酵乳は、ヨーグルト、酸乳飲料、又は乳酸菌飲料であることが好ましい。 - 特許庁
a solid acid (C6H10O8) found in milk or sugar
ミルクや砂糖の中にある固形酸(C6H1008) - 日本語WordNet
an organic acid made by fermentation of milk and sugar
牛乳や糖類の発酵によってできる有機酸 - EDR日英対訳辞書
METHOD FOR PRODUCING FERMENTED MILK USING NEW LACTIC ACID BACTERIUM 新規乳酸菌を用いた発酵乳の製造方法 - 特許庁
METHOD FOR ALTERING FATTY ACID COMPOSITION OF MILK 生乳の脂肪酸の組成を変える方法 - 特許庁
ALCOHOLIC MILK BEVERAGE CONTAINING CARBONIC ACID GAS 炭酸ガス含有のアルコール乳飲料 - 特許庁
ACIDMILK FOODSTUFF WITH MILD ACIDITY マイルドな酸味を有する酸性乳食品 - 特許庁
METHOD FOR PRODUCING ACID FERMENTED MILK-CONTAINING WINE 酸発酵乳入りワインの製造方法 - 特許庁
MILK-FLAVORED ACID DRINK AND RAW MATERIAL TO OBTAIN THE SAME 乳風味酸性飲料及びこれを得るための素材 - 特許庁
METHOD FOR PRODUCING PACKAGED FOOD PRODUCT OF ACIDMILK GEL 容器入り酸性乳ゲル状食品の製造方法 - 特許庁
METHOD FOR PRODUCING LACTIC ACID BACTERIUM-FERMENTED FOOD OF SOYBEAN MILK 豆乳の乳酸菌醗酵食品の製造法 - 特許庁
METHOD FOR PRODUCING LACTOBIONIC ACID-CONTAINING MILK BEVERAGE ラクトビオン酸含有乳飲料の製造方法 - 特許庁
The biological water contains ≥0.001 mg/mL of uric acid and is essentially free from milk fat and milk protein. 0.001mg/ml以上の尿酸を含み、乳脂肪および乳蛋白を実質的に含まない。 - 特許庁
The lactic acid fermentation product and the food and drink comprising the lactic acid fermentation product are obtained by adding the lactic acid bacterium to soybean milk and subjecting the soybean milk to fermentation. 豆乳に前記乳酸菌を添加し、発酵させることにより得られる乳酸発酵物及び乳酸発酵物含有飲食品。 - 特許庁
In the method, the fresh milk can be effectively fermented to be cultured when used after adding organic acid to the fresh milk in advance so as to have pH ≤5.8, or defatting the fresh milk. 生乳に予め有機酸を添加してpHを5.8以下にし、または脱脂して用いると効果的に発酵培養することができる。 - 特許庁
To provide a dispersibility improving agent of milk components in an acidmilk beverage, suppressing separation, coagulation and precipitation of milk components in the acidmilk beverage for a long period and efficient in workability and production cost, and to provide an acidmilk beverage produced using the dispersibility improving agent. 酸性乳飲料における乳成分の分離、凝固、沈殿を長期間抑制し、且つ、作業性や製造コストにおいて効率的である酸性乳飲料における乳成分の分散性改善剤、及びこれを用いて製造された酸性乳飲料を提供すること。 - 特許庁
The method for producing packaged food product of acidmilk gel comprises charging a container with a first liquid containing acid and a rennet clotting agent followed by charging the container with a second liquid containing milk. 容器に、酸及びレンネット凝固剤を含む第1液を充填した後、該容器に、乳類を含む第2液を充填する。 - 特許庁
PRODUCTION OF TASTE-IMPROVED MILK COMPONENT-CONTAINING ACID BEVERAGE AND TASTE-IMPROVED MILK COMPONENT- CONTAINING ACID BEVERAGE 味質改善された乳成分含有酸性飲料の製造方法及び味質改善された乳成分含有酸性飲料 - 特許庁
a Gram-positive rod-shaped bacterium that produces lactic acid (especially in milk)
(特に牛乳の中で)乳酸を作るグラム陽性の棒状バクテリア - 日本語WordNet
a liquid fatty acid found in milk and sweat and in fuel distillates
牛乳、汗、燃料の蒸留液に存在する液体状の脂肪酸 - 日本語WordNet
The milk beverage contains tocopherol and rutin, and further contains ascorbic acid and/or its derivative. トコフェロール及びルチンを含有することを特徴とする乳飲料。 - 特許庁
ASCORBIC ACID CONCENTRATION MEASURING APPARATUS FOR MILK FOR FEEDING MAMMAL 哺乳動物給餌用乳のアスコルビン酸濃度測定装置 - 特許庁
METHOD FOR INCREASING CONJUGATED LINOLEIC ACID IN MILK OR MEAT OF RUMINATION CATTLE 反芻家畜の乳又は肉中の共役リノール酸増加方法 - 特許庁
METHOD OF CONCENTRATING LACTIC ACID BACTERIUM AND METHOD OF PRODUCING FERMENTED MILK 乳酸菌の濃縮方法及び発酵乳の製造方法 - 特許庁
FERMENTED MILK PRODUCT CONTAINING POLYUNSATURATED FATTY ACID COMPONENT AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME 多価不飽和脂肪酸成分含有発酵乳製品及びその製造方法 - 特許庁
The milk composition that remarkably reduces bitterness derived from free amino acid of hydrolyzed milk and has an improved flavor characteristic of milk is obtained by mixing hydrolyzed milk with a treated liquid of milk serum prepared at a negative pole side after a milk serum raw material is energized using a negative pole and a positive pole. 加水分解乳と、乳清原料を陰極と陽極を用いて通電した後に陰極側で得られる乳清処理液とを混合することにより、加水分解乳の遊離アミノ酸に由来する苦みを著しく低下させ、乳特有の風味を向上させた乳組成物を得る。 - 特許庁
This substitute milk composition contains sucrose fatty acid ester and sorbitan fatty acid ester. 代用乳組成物をショ糖脂肪酸エステルおよびソルビタン脂肪酸エステルを含有するものとする。 - 特許庁
To provide acidmilk beverage excellent in flavor and having light feeling expected of a type excellent in quality stability and decreased in calorie even when a nonfat milk solid concentration in the acidmilk beverage is low. 酸性乳飲料中の無脂乳固形分濃度が低い場合であっても、優れた品質安定性とカロリーを低減させたタイプに求められるライト感等を有する風味良好な酸性乳飲料を提供すること。 - 特許庁
The condensed milk-diluted food is obtained by diluting sweetened condensed milk with water or liquid food, and contains sucrose fatty acid ester and polysaccharide. 加糖れん乳を水または液状食品で希釈したれん乳希釈食品に、ショ糖脂肪酸エステル及び増粘多糖類を含有させる。 - 特許庁
This acidmilk beverage has 1.0-4.0 mass% of the nonfat milk solid and contains polydextrose and sucrose. 無脂乳固形分が1.0〜4.0質量%である酸性乳飲料において、ポリデキストロースと砂糖とを含有することを特徴とする酸性乳飲料。 - 特許庁
To obtain a milk protein composition for forming a microaggregate by the same aggregation characteristics as those of mother's milk by acid coagulation. 母乳と同様の凝集特性である酸凝固により微細な凝集体を形成する乳タンパク質組成物を提供する。 - 特許庁
To provide a method for producing high function milk comprising a total system for producing high functional milk that is enhanced in the antioxidation activities and enhanced in the content of conjugated linoleic acid. 抗酸化活性を高め、共役リノール酸含量を高めた高機能性乳を生産するためのトータルシステムを開発する。 - 特許庁
The fermented milk containing the carboxymethyl cellulose sodium and having pH4.6-5.1 is obtained by inoculating into a fermented milk raw material at least one kind of microorganism selected from lactic acid bacterium, Bacillus bifidus and yeast followed by fermenting. カルボキシメチルセルロースナトリウム塩を含有し、pHが4.6〜5.1である発酵乳。 - 特許庁
The acidmilk beverage is obtained by adding the powdery dispersibility improving agent having as the main ingredient of polyglyceryl fatty acid ester with HLB 7-11 having a main constituent fatty acid composed of at least one kind selected from palmitic acid, stearic acid and behenic acid to acidmilk beverage. 粉末状であり、主構成脂肪酸がパルミチン酸、ステアリン酸、ベヘン酸の1種以上を選択してなる、HLBが7〜11のポリグリセリン脂肪酸エステルを主成分とする分散性改善剤を酸性乳飲料に添加することにより、上記問題を解決することができる。 - 特許庁
To provide a dispersibility improving agent of milk components suppressing separation, coagulation and precipitation of milk components in an acidmilk beverage for a long period and efficient in workability and production cost, and to obtain an acidmilk beverage produced using the dispersibility improving agent. 酸性乳飲料における乳成分の分離、凝固、沈殿を長期間抑制し、且つ、作業性や製造コストにおいて効率的である乳成分の分散性改善剤、及びこれを用いて製造された酸性乳飲料を提供すること。 - 特許庁
The vegetable sterol-containing milk beverage contains polyglyceryl fatty acid ester which has 12-14C fatty acid as the constituent fatty acid. 植物性ステロール含有乳飲料中、炭素数12〜14の脂肪酸を構成脂肪酸とするポリグリセリン脂肪酸エステルを含有する。 - 特許庁
A circulating means is arranged for circulating tepid water, inorganic alkaline agent-added strong alkaline electrolytic water and strong acid electrolytic water (obtained by adding an inorganic acid agent such as hydrochloric acid) successively through a milk sending route including a milk sending pipe 21'. 送乳パイプ21′を含む送乳経路に対して、ぬるま湯と、無機アルカリ剤を添加した強アルカリ性電解水と、強酸性電解水(塩酸等の無機酸剤の添加を含む)を順番に循環させる循環手段を設ける。 - 特許庁
a clear odorless hygroscopic syrupy carboxylic acid found in sour milk and in many fruits
酸乳および多くの果物で見つかった明瞭な無臭の吸湿性のシロップのカルボン酸 - 日本語WordNet
a creamy food produced from milk through the action of a {lactic acid bacterium}, called yoghurt
ヨーグルトという,牛乳に乳酸菌を作用させたクリーム状の食品 - EDR日英対訳辞書
Milk constituents react with a group of organic acids including chlorogenic acid to make protein unstable.
乳成分がクロロゲン酸などの有機酸群と反応するとタンパク質が不安定になる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
This milk beverage features comprising a sugar alcohol and a polyglycerol fatty acid ester. 糖アルコールとポリグリセリン脂肪酸エステルを含有することを特徴とする乳飲料。 - 特許庁