「acid taste」を含む例文一覧(326)

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  • an acid taste [fruit]
    すっぱい味[果物]. - 研究社 新英和中辞典
  • have an acid taste
    すっぱい味がする - Eゲイト英和辞典
  • METHOD FOR IMPROVING ACID TASTE AND PUNGENT ODOR BOTH DERIVED FROM ACID TASTE INGREDIENT AND ACID TASTE INGREDIENT-CONTAINING COMPOSITION
    酸味成分由来の酸味、刺激臭の改善方法及び酸味成分含有組成物 - 特許庁
  • CITRIC ACID-CONTAINING BEVERAGE IN WHICH ACID TASTE OF CITRIC ACID IS MODIFIED
    クエン酸の酸味が緩和されたクエン酸含有飲料 - 特許庁
  • a fatty acid having a rancid taste
    悪臭がする味がある脂肪酸 - 日本語WordNet
  • It has a strongly acid taste and scent.
    酸味は強く香りもある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • TASTE MODIFYING AGENT CONTAINING CHLOROGENIC ACID
    クロロゲン酸を含む味覚改変剤 - 特許庁
  • METHOD FOR DIMINISHING ACID TASTE/ACID ODOR OF RAW-TYPE INSTANT NOODLE
    生タイプ即席麺類の酸味酸臭の低減方法 - 特許庁
  • a colorless crystalline acid with a fruity taste
    果物のような味を持つ無色の結晶性の酸 - 日本語WordNet
  • This taste improving material contains lactic acid fermentation albumen.
    本発明の呈味改善材は、乳酸発酵卵白を含む。 - 特許庁
  • AMINO ACID-CONTAINING COMPOSITION HAVING REDUCED BITTER TASTE
    苦味が低減されたアミノ酸類含有組成物 - 特許庁
  • ACID TASTE SUPPRESSING PEPTIDE AND ITS PRODUCTION
    酸味抑制ペプチド及びその製法 - 特許庁
  • METHOD FOR MASKING ACID TASTE OF FOOD
    食品の酸味をマスキングする方法 - 特許庁
  • AMINO ACID-CONTAINING COMPOSITION IMPROVED IN TASTE
    呈味性が改善されたアミノ酸含有組成物 - 特許庁
  • METHOD FOR IMPROVING TASTE OF γ-AMINOBUTYRIC ACID-CONTAINING COMPOSITION
    γ−アミノ酪酸含有組成物の呈味改善方法 - 特許庁
  • To provide a method, related to a food and drink having an acid taste ingredient, for improving acid taste derived from the acid taste ingredient and significantly masking pungent odor derived from the acid taste ingredient.
    酸味成分を有する飲食品について、酸味成分由来の酸味を改善し、また、酸味成分由来の刺激臭を有意にマスキングする酸味改善方法を提供する。 - 特許庁
  • To provide a method for producing a tea extract increased in a content of glutamine acid relating to the delicious taste of tea, pronounced in delicious taste and body taste, and slightly having astringent taste or bitter taste, or odd taste or smell.
    茶の旨味に関与するグルタミン酸含量を高めた、旨味やコク味が強く、渋味や苦味あるいは異味や異臭の少ない茶類抽出物を製造する方法を提供する。 - 特許庁
  • To provide a red flesh apple having a strong sweet taste and a weak acid taste, and a method for breeding the same.
    甘味が強く、酸味が弱い赤果肉リンゴ及びその育種方法を提供すること。 - 特許庁
  • The addition of oligosaccahride can reduce bitter taste and astringency through giving almost no influence to sweet taste and acid taste of the peptide-containing food and drink.
    オリゴ糖を加えることにより、ペプチド含有飲食品の甘味および酸味にほとんど影響することなく、苦み、渋みを低減させることができる。 - 特許庁
  • The oil and fat composition has flavor improving action such as reinforcement/retention of taste such as salty taste, sweet taste, deliciousness, acid taste and hot taste, reinforcement/retention of flavor and decrease of oiliness.
    本発明に係る油脂組成物は、塩味・甘味・旨味・酸味・辛味などの食味の増強・保持、香りの増強・保持、油っぽさの低減など、風味改善作用を有する。 - 特許庁
  • The pharmaceutical composition or health food in which bitter taste and/or acid taste are improved, includes: a physiologically active substance which has bitter taste and/or acid taste; and γ-cyclodextrin and/or zein.
    苦味及び/又は酸味を有する生理活性物質と、γ−シクロデキストリン及び/又はゼインとを含有することを特徴とする苦味及び/又は酸味が改善された医薬組成物又は健康食品。 - 特許庁
  • To provide seasoned laver having a taste of sweetened vinegar, creating proper balance between an acid taste and a sweet taste, which has not been available, by enforcing a rate of the acid taste with vinegar as a main ingredient.
    従来の味付け海苔には見られなかった食酢を主体とした酸味の割合を強化して、酸味と甘味の程良いバランスを醸し出すことができる甘酢風味味付け海苔を提供する。 - 特許庁
  • PRODUCTION OF TASTE-IMPROVED MILK COMPONENT-CONTAINING ACID BEVERAGE AND TASTE-IMPROVED MILK COMPONENT- CONTAINING ACID BEVERAGE
    味質改善された乳成分含有酸性飲料の製造方法及び味質改善された乳成分含有酸性飲料 - 特許庁
  • To provide Ume wine reduced in stimulation caused by acid taste in spite of high total acid value and having good taste and a method for producing the same.
    総酸度が高くても酸味の刺激が低減されている、嗜好性の高い梅ワイン、及びその製造法を提供すること。 - 特許庁
  • To provide an yeast extract, in which glutamic acid content is increased without adding glutamic acid as an additive, having thick taste and high potency of delicious taste.
    グルタミン酸を外添することなくグルタミン酸含量を高めて、味に厚みが有り、且つ旨味力価の高い酵母エキスを提供する。 - 特許庁
  • Although high sugar content is important, volume of acid also determines its taste.
    糖度が高いことは重要だが、酸の量も同様に味の決め手になる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • Basically, the higher the amino acid level is, the deeper the taste with umami is.
    基本的にはアミノ酸度が高いほど旨味のある濃い味となる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • METHOD FOR IMPROVING TASTE (PALATABILITY) OF AMINO ACID BY GAMMA-GLUTAMYLATION
    γ−グルタミル化によるアミノ酸の呈味性(嗜好性)改善方法 - 特許庁
  • FOOD OR THE LIKE USING CALCIUM-BASED ACID TASTE MITIGATOR AND BLOWING AGENT
    カルシウム系の酸味緩和剤と膨張剤を使用した食品等々 - 特許庁
  • SALT OF L-AMINO ACID HAVING IMPROVED TASTE AND PROCESS FOR PREPARING THE SAME
    改善された味のL−アミノ酸の塩およびその製造方法 - 特許庁
  • METHOD FOR REDUCING BITTER TASTE OF MENTHOL IN EDIBLE ACID-CONTAINING PRODUCT
    食用酸を含有する製品中のメントールの苦味低減方法 - 特許庁
  • MAMMALIAN SWEET AND AMINO ACID HETERODIMERIC TASTE RECEPTOR
    哺乳動物の甘味およびアミノ酸のヘテロダイマー性の味覚レセプター - 特許庁
  • To provide an acid liquid seasoning having a refreshed taste.
    すっきりとした食味を有した酸性液状調味料を提供する。 - 特許庁
  • LONG-CHAIN FATTY ACID FOR REDUCING OFF-TASTE OF NON-NUTRITIVE SWEETENER
    非栄養甘味料の異味を低減させる長鎖脂肪酸 - 特許庁
  • This taste-improving agent contains hyaluronic acid or its salt.
    呈味改善材は、ヒアルロン酸またはその塩を含有する。 - 特許庁
  • To provide a taste improving material containing lactic acid fermentation albumen, to provide a method for producing the taste improving material, and to provide a food composition, acid food composition or acid seasoning having taste improving action.
    乳酸発酵卵白を含む呈味改善材およびその製造方法、ならびに呈味改善作用を有する食品組成物、酸性食品組成物または酸性調味料を提供すること。 - 特許庁
  • The acid taste of the citric acid is believed to improve digestion and absorption by facilitating the secretion of saliva.
    クエン酸の酸味が唾液の分泌を促して消化吸収を良くするとされる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • To provide a method for producing a low pH food without having an acid taste and acid smell, and having an excellent eating quality.
    酸味・酸臭がなく、優れた食味を有する低pH食品を提供することを目的とする。 - 特許庁
  • To provide cooked rice food having pH≤4.6 and suppressed smell of acid taste/acid, and to provide a method for producing the food.
    pHが4.6以下であり、酸味・酸臭の抑えられた米飯食品及びその製造方法を提供する。 - 特許庁
  • The nutritional supplement and the gastrointestinal preparation include isoflavone and/or isoflavone glucoside, hot-taste material, bitter-taste material or acid-taste material, Tienchi ginseng, and cholic acid, and/or scymnol and/or scymnol ester.
    この出願発明は、イソフラボンおよび/またはイソフラボン配糖体と、辛味物質、苦味物質又は酸味物質と、田七人参、およびコール酸、および/またはシムノールおよび/またはシムノールエステルを含む栄養剤、消化器剤に関する。 - 特許庁
  • To provide a citric acid-containing refreshing beverage in which acid taste of citric acid is modified without nearly leaving taste derived from a modifying agent by using the suitable modifying agent in the citric acid-containing beverage.
    クエン酸含有飲料において、好適な緩和剤を使用し、緩和剤に由来する味質をほとんど残すことなく、クエン酸の酸味を緩和したクエン酸含有清涼飲料を提供する。 - 特許庁
  • Its harvest is later than others as it takes longer to lessen the sour taste than other 'wase' cultivars, however to the contrary, when acid is attenuated, an improved taste is retained longer.
    減酸が緩やかなため他の極早生品種に比べて収穫時期が遅れるがその分食味は長く保たれる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • The seasoned laver properly balanced in the acid taste and the sweet taste is provided by applying dripping a reasoning liquid for tasting to plate laver and subsequently spraying powdery vinegar.
    板海苔に味付けタレを塗布したのち、粉末酢を散布して、酸味と甘味のバランスが程良くした甘酢風味味付け海苔。 - 特許庁
  • To provide a beverage composition reducing irritant acidic taste of acetic acid forming a main ingredient of vinegar, having favorable acidic taste, and easy to drink.
    本発明は、食酢の主成分である酢酸の刺激性酸味を緩和し、良好な酸味を有する飲みやすい酢飲料組成物を提供する。 - 特許庁
  • The oral drug composition which conceals an unpleasant taste contains donepezil hydrochloride having an unpleasant taste and alginic acid and a salt thereof.
    不快な味を有するドネペジル塩酸塩およびアルギン酸並びにその塩を含有する事により不快な味を隠蔽した経口薬剤組成物。 - 特許庁
  • The method of concealing an unpleasant taste comprises incorporating alginic acid and a salt thereof into donepezil hydrochloride having an unpleasant taste.
    また、不快な味を有するドネペジル塩酸塩にアルギン酸並びにその塩を配合する事を特徴とする不快な味を隠蔽する方法。 - 特許庁
  • To provide a vinegar having reduced unpleasant taste without changing characteristic taste of vinegar in spite of a high amino acid content.
    アミノ酸を高濃度で含有する食酢であるにも関わらず、食酢本来の味を変えることなく雑味を低減した食酢を提供すること。 - 特許庁
  • To provide a method intended for improving flavor of unfavorable flavor components such as bitterness, acid taste, astringency, grassy smell and harsh taste contained in food.
    食品中含まれる苦味、酸味、渋み、青臭み、えぐみなどの好まれない風味成分の風味改善を行うことを目的とする。 - 特許庁
  • The tetrapeptides can be used to reinforce the taste of a food and increase its body more than when the nucleic acid-based taste ingredient is used alone.
    当該テトラペプチド用いることで、旨味成分を単独で用いるよりも、旨味を増強し、コクが増すことができる。 - 特許庁
  • This taste improver as a seasoning material improving drink taste is obtained by concentrating an acetic acid fermented product until change is produced in the color tone.
    酢酸発酵物を、その色調に変化が生じるまで濃縮することによって、飲料の呈味を改善する調味素材を提供する。 - 特許庁
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