「additive‐free」を含む例文一覧(48)

  • additive‐free
    添加物無しの - Eゲイト英和辞典
  • The products are delicious and additive-free.
    これらの商品は味が良く,無添加だ。 - 浜島書店 Catch a Wave
  • CRISP AND MOIST ADDITIVE-FREE VEGETABLE BAR MADE OF VEGETABLE POWDER
    野菜粉末でつくったサクサクしっとり無添加野菜バー - 特許庁
  • ADDITIVE-FREE APPLE FRUIT JUICE, AND SQUEEZING METHOD FOR THE SAME
    無添加リンゴ果汁及びその搾汁方法 - 特許庁
  • UNDERWATER STATIONARY TYPE, ADDITIVE FREE TYPE WATER STERILIZER
    水中据え置き型無添加式水消毒器 - 特許庁
  • To provide an additive-free amorphous cefditoren pivoxil (an amorphous antibacterial agent).
    添加物を含まない非晶質セフジトレン ピボキシルを提供する。 - 特許庁
  • COLORLESS, TRANSPARENT AND ADDITIVE-FREE 100% ALOE VERA PRESSED JUICE FREE FROM ALOIN
    無色透明、無添加、アロイン除去の100%アロエベラ圧搾液 - 特許庁
  • METHOD FOR MOLDING FOOD SEALING CONTAINER MADE OF ADDITIVE-FREE POLYETHYLENE
    無添加ポリエチレン製食品用密閉容器の成形方法 - 特許庁
  • METHOD OF COMPOSTING NATURAL WOODY MATERIAL AND LEFTOVER OF ADDITIVE-FREE FOOD
    天然木質材及び無添加食物かすの堆肥化方法 - 特許庁
  • Also, due to the specific tastes of Japanese consumers, production of additive-free and pesticide-free wine also grew.
    また、日本独特の消費者感覚から無添加・無農薬ワインも生産されるようにもなった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • To provide a feed additive free from decreasing the active ingredient of a cashew cereal liquid, and causing no rash.
    飼料添加剤として、カシュー殻液の有効成分を減少させず、またカブレを生じさせない。 - 特許庁
  • A liquid crystal polymer (white color) of an additive-free colorant is used as the materials for the resin case 3.
    樹脂ケース3の材料としては、着色剤無添加の液晶ポリマー(白色)が用いられる。 - 特許庁
  • An instant additive-free fluid sprouted boiled rice material has sprouted rice as the basic ingredient.
    発芽米が原料である事を特徴とする即席無添加流動性発芽米飯の素。 - 特許庁
  • CONTAINER ENABLING EASY/SPEEDY ADDITIVE-FREE HANDMADE MAYONNAISE TO BE MADE, AND ALSO ENABLING DIRECT USE/STORAGE OF THE SAME
    簡単・スピーディに無添加の手作りマヨネーズが作れ、そのまま使用・保存もできる容器。 - 特許庁
  • To provide a fuel additive free from a problem relating to fuel supply and excellent in the effect of promoting combustion and economical efficiency.
    燃料供給に関する問題も無く、燃焼促進効果と経済性に優れる。 - 特許庁
  • The fruit juice is usable for food and drink, and an additive to other food, as additive-free apple fruit juice.
    無添加のリンゴ果汁として、飲料用、他の食品添加用として使用することができる。 - 特許庁
  • The methods for producing the instant additive-free fluid boiled rice material, instant mixed fluid boiled rice material, functional instant fluid boiled rice material and instant additive-free fluid sprouted boiled rice material are also provided.
    及び、即席無添加流動性米飯の素、即席混合流動性米飯の素、機能性即席流動状米飯の素、即席無添加流動性発芽米飯の素の製造方法。 - 特許庁
  • To determine optimum condition for obtaining tasty and additive-free apple juice capable of readily carrying out control of fermentation time and having <1% alcohol concentration.
    醗酵時間のコントロールが容易にでき、アルコール濃度が1%未満で味の良い略無添加のリンゴジュースとする最適条件を定める。 - 特許庁
  • The piezoelectric material is obtained by subjecting vinylidene fluoride polymer having a nonpolar α-type crystal structure to additive-free non-stretched polarization.
    本発明の圧電体は、結晶構造部分が無極性α型のフッ化ビニリデンポリマーを、無添加・無延伸で分極処理することにより得られる。 - 特許庁
  • An instant additive-free fluid boiled rice material is obtained by bringing nonglutinuous rice into pregelatinized dough when bringing to a rice-cake shape, and rolling and drying the dough followed by grain refining.
    うるち米を餅状化した時点でアルファー化生地とし、その生地を圧延乾燥後細粒化した即席無添加流動性米飯の素。 - 特許庁
  • To provide processed Prunus mume increased in a citric acid content by using only Japanese plum fruits in unsalted and additive-free conditions, and to provide a method for producing the processed Japanese plum.
    無塩,無添加状態で、梅の果実だけを用いてクエン酸の含有量を高めた加工ウメ及びその製造方法を提供する。 - 特許庁
  • To apply an apple fragrance and active ingredients of minerals to beautification in an additive-free manner, by using a natural apple powder.
    天然リンゴの粉末を使用し、ミネラル有効成分を、無添加の形で、美容に使用することを課題とする。 - 特許庁
  • In the hollow fiber membrane module, the hollow fiber membrane 1 is provided by additive-free polyolefin not containing an additive which elutes the inorganic substances and/or organic substances such as a neutralizing agent, an antioxidant or a photostabilizer.
    この中空糸膜モジュールは、中空糸膜1が、中和剤、酸化防止剤、光安定剤等の無機物および/或は有機物を溶出する添加物を含まない無添加ポリオレフィンにより設けられている。 - 特許庁
  • An additive free, amorphous cefditoren pivoxil of high solubility is obtained by a process selected from the organic solvent precipitation, the spray-drying, freeze-drying or crushing.
    有機溶媒沈殿法、噴霧乾燥法、凍結乾燥法、粉砕法などの方法により、添加物を含まず、溶解性に優れた非晶質セフジトレン ピボキシルを得る。 - 特許庁
  • The dopant 23 is supplied into a molten liquid 5 to be a state that dopant concentration is low or additive-free until a first half of the straight barrel part of the silicon single crystal 6 is formed.
    シリコン単結晶6の直胴部の前半部が形成されるまでのドーパント濃度が、低濃度の状態か、または無添加の状態となるように、融液5にドーパント23を供給する。 - 特許庁
  • The artificial food additive-free tuna Tatakitororo (R) (slimy fine chopped raw tuna) is obtained by mixing granular tuna with strip-formed sea tangle containing a slimy component and capsaicin.
    粒状のマグロと、細片状のヌメリ成分を含む昆布と、カプサイシンとが混合されてなる、人工の食品添加物フリーのマグロのたたきとろろ(登録商標)を提供する。 - 特許庁
  • To provide a container enabling additive-free mayonnaise to be made easily and speedily without using any surplus tools, mayonnaise to be used and stored by the container itself and mayonnaise to be squeezed out and completely consumed even if its residual amount becomes less.
    余分な道具を使わず簡単・スピーディに無添加のマヨネーズが作れ、そのままの容器で使用・保存ができ、中身が残りわずかになっても、搾り出して無駄なく最後まで使える容器を提供する。 - 特許庁
  • To provide a polycarbonate resin pellet extremely small in the content of impurities such as chloride compounds, excelling in pellet appearance without causing yellowing because of being small in deterioration of a resin, and usable resin additive-free.
    塩素化合物等の不純物含有量が極めて少なく、樹脂の劣化が少なくて黄変の発生がなく、ペレット外観が良好で、樹脂添加剤フリーで使用可能なポリカーボネート樹脂ペレットの提供。 - 特許庁
  • To provide a CaO-Al_2O_3-based steel additive free from a fluorine component, which develops a devulcanization property equivalent to or better than that of additives including fluorine.
    フッ素成分を含ませないで、それを含んでいるのと同等以上の脱硫性能を発現するCaO・Al_2O_3系鉄鋼添加剤を提供すること。 - 特許庁
  • To provide a baked croquette formed through solving inconvenience on health and cooking in conventional fried croquette using oil, as an additive-free, safe and secure food through devising coating.
    油を使用した従来の揚げるコロッケにおいて、健康及び調理上における不都合を解決することから生まれた焼きコロッケを、衣を工夫する事により無添加で安全かつ安心な食品として提供する。 - 特許庁
  • An instant mixed fluid boiled rice material and a functional instant fluid boiled rice material are obtained by adding and mixing other compositions, microorganism and microorganism-producing enzyme to/with the instant additive-free fluid boiled rice material.
    本即席無添加流動性米飯の素に、他組成物、微生物、微生物生成酵素を添加混合した事を特徴とする即席混合流動性米飯の素、機能性即席流動状米飯の素。 - 特許庁
  • To develop a method for producing powder for producing a transparent scandium oxide sintered compact without relying on an additive and without applying pressure during sintering, and a method for producing an additive-free transparent sintered compact by pressureless sintering by using the powder.
    添加物に頼ることなく、また焼成中に加圧することなく透明な酸化スカンジウム焼結体を製造できる粉末の製造法と、該粉末を用いて無加圧無添加透明焼結体の製造法を開発する。 - 特許庁
  • To provide a method for producing a fish-paste product with quality equivalent to that of a food additive-containing weak-leg ground fish meat product by incorporating food additive-free weak-leg ground fish meat in soybean protein and chicken meat.
    本発明では、大豆たん白と鶏肉に、食品添加物を使用しない弱足魚肉すり身を用いて、食品添加物の入った弱足魚肉すり身と同等の品質を作り出す製造法を提供することを目的とする。 - 特許庁
  • To provide a cement additive free from generation of dust by converting it into slurry, and achieving excellent expansion performance and shrinkage reduction effect even when kneaded and left to stand, and a cement composition.
    スラリー化することにより、粉塵の発生が無く、練り置いても優れた膨張性能と収縮低減効果を奏するセメント混和剤及びセメント組成物を提供すること。 - 特許庁
  • To provide a cement additive free from generation of dust by converting it into slurry, and achieving excellent expansion performance and shrinkage reduction effect even when kneaded and left to stand, and a cement composition.
    スラリー化することのより粉塵の発生が無く、練り置いても優れた膨張性能と収縮低減効果を奏するセメント混和剤及びセメント組成物を提供すること。 - 特許庁
  • To provide a method for producing salt-free and additive-free noodles which are increased in viscosity through sufficiently maturing a raw material without using salt, regardless of the fact that conventionally salt is indispensable to mature dough when producing noodles, and which demand hardness with stiffness and springiness which raw noodles, frozen noodles and instant noodles cannot achieve.
    従来麺類を製造するときに生地を熟成するためには、食塩は欠かせないものでした、本発明では食塩を使わずに、原材料を十分に熟成させ粘土を高めた無塩の麺類の製造方法。 - 特許庁
  • BEDDING LAMINATED WITH FIVE SHEETS OF OVERLAPPED DEGREASED AND ADDITIVE-FREE GAUZE (BEDDING WITHOUT BEING DEVIATED EVEN WITHOUT APPLYING QUILTING) INCLUDING BLANKET, SHEET, PAT SHEET, PILLOW CASE, TOWEL, PAJAMAS
    高脱脂・無添加ガーゼ5枚重ね寝具(キルティング縫いなしでもずれない寝具)ケット・シーツ・パットシーツ・ピローケース・タオル・パジャマ等を含む - 特許庁
  • To provide a ganule treatment apparatus capable of nearly completely separating adherent materials adhering to surfaces of granules or inclusions included therein without impairing their surfacesin an additive-free system.
    無添加で、且つ粒体の表面を傷めることなく、これに付着している付着物又は混在している混在物をほぼ完全に分離できる粒体処理装置を提供すること。 - 特許庁
  • To provide garlic/ginger miso (fermented soybean paste) having an effect of suppressing a blood sugar level and an effect of saving demand for insulin owing to additive-free food with a low GI value: and to provide a method for producing the same.
    無添加、低GI値食品により、血糖値を抑制する効果とインシュリンの需要節約効果があるニンニク生姜味噌及びその製造方法を提供する。 - 特許庁
  • To provide a method for producing dried persimmons comprising removal of astringency and sterilization in additive-free condition without sulfur fumigation or use of chemicals to bring out natural sweetness or taste so as to be safely eatable.
    本発明は硫黄燻蒸や薬品を使用することなく無添加で脱渋と殺菌を行なって、自然の甘さや旨味を出すことができ、かつ安全に食することができる干し柿の製造方法を得るにある。 - 特許庁
  • To provide a method for producing an additive-free pet food capable of defending health of pet, preservable for ≥1 year at a normal temperature as it is without adding an additive as it is.
    ペットの健康を守ることができる、添加物を添加しないまま常温で1年以上保存できる無添加ペットフードの製造方法を提供する。 - 特許庁
  • In more details, the instant additive-free fluid boiled rice material is obtained by crushing the dry dough with 8-10 wt.% of water to a grain size of 60-80 mesh followed by grain refining.
    詳しくは、水分含量8〜10%の乾燥生地を、粒度60〜80メッシュに粉砕し細粒化することを特徴とする即席無添加流動性米飯の素。 - 特許庁
  • To provide a film manufacturing method capable of manufacturing an ethylene polymer resin film excellent in quality such as low smelling properties, low taste properties using an ethylene/α-olefin copolymer excellent in extrusion molding processability and capable of also providing an additive-free film.
    押出成形加工性に優れたエチレン−α−オレフィン共重合体を用いることによって、低臭気性や低味覚性等の品質に優れたフィルムの製造法を提供し、さらには、無添加フィルムを提供しうるフィルムの製造法を提供する。 - 特許庁
  • The ultraviolet sensor is of the type utilizing photoconductive effect of zinc oxide and is characterized in that the zinc oxide is additive-free zinc oxide and the half bandwidth of a diffraction peak in a (002) surface is not more than 0.5 degrees in an X-ray diffraction pattern of the zinc oxide.
    本発明の紫外線センサは、酸化亜鉛の光導電効果を利用した紫外線センサであって、前記酸化亜鉛が無添加の酸化亜鉛からなり、前記酸化亜鉛のX線回折パターンにおいて(002)面における回折ピークの半値幅が0.5度以下であることを特徴とする。 - 特許庁
  • To provide a method having high practicality for reducing the bitterness of a bitter medical agent by using an additive free from retardation of a releasing speed, exhibiting no loss of bioavailability when compared with a common preparation and commonly used in the pharmaceutical field, and an oral medicinal composition having reduced bitterness.
    放出速度の遅延を起こさず、通常製剤との比較において、バイオアベイラビリティの低下を示さず、かつ製剤の分野で一般的に利用されている添加剤を用いることにより、実用性の高い、苦味薬物の苦味の低減化方法および苦味を低減化させた経口用医薬組成物の提供。 - 特許庁
  • A powder raw material (a) for the friction material that a plurality of substances including at least a viscous substance are mixed is charged into a hopper 110, and after solvent of 5 wt% or less including additive-free one is added thereto, it is compressed in a non-heated condition by a pressure roll 130 and solidified as a band raw material (b).
    少なくとも粘着性物質を含む複数の物質を混合してなる摩擦材の粉末状原料aをホッパー110に投入し、溶剤を5重量%以下(無添加を含む)添加し、かつ、加熱しない状態で加圧ロール130で圧縮して帯状原料bとして固める。 - 特許庁
  • To provide a pickle obtained by adding the taste of curry having rich variety and satisfying the various needs of consumers without damaging the flavor, teeth sensation and perfume peculiar to the pickles of a smoked Japanese radish while keeping the advantage thereof, enabling a consumer to eat easily, providing relief and safety of chemical fertilizer free and additive free, and mild to the body.
    消費者の多様なニーズに合わせたバラエテイーに富んだカレー味を、いぶり大根の漬物の独特な風味、歯ざわり、香りを損ねずにその長所を生かしたまま付加し、消費者が手軽に食することができると共に、無化学肥料、無添加の安心、安全、からだに優しい漬物として提供する。 - 特許庁
  • To establish a method for imparting excellent adhesiveness between a steel cord and a coating rubber in brass plating applied to wires composing the steel cord even when an adhesion promoter conventionally added to a covering rubber composition for the steel cord is reduced or changed into an additive-free state.
    本発明は、従来、スチールコードの被覆ゴム組成物に添加されていた、接着促進剤を減少もしくは無添加とした場合にあっても、スチールコードと被覆ゴムとの間に優れた接着性を付与するための方途を、スチールコードを構成するワイヤに施すブラスめっきにおいて確立することを目的とする。 - 特許庁

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