「aftertaste」を含む例文一覧(132)

1 2 3 次へ>
  • It leaves a bad aftertaste.
    後味が悪い。 - Tatoeba例文
  • It leaves a bad aftertaste.
    後口が悪い。 - Tanaka Corpus
  • leave a good [bad] aftertaste
    よい[悪い]あと味を残す. - 研究社 新英和中辞典
  • AFTERTASTE INSPECTION METHOD AND AFTERTASTE INSPECTION DEVICE
    後味検査方法および後味検査装置 - 特許庁
  • It represents a firm crispy aftertaste.
    後味が引き締まった感じをさす。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • VEGETABLE JUICE AFTERTASTE-IMPROVING AGENT
    野菜ジュースの後味改良剤 - 特許庁
  • We were left with a bad aftertaste from the trip.
    私たちの旅行の後味は悪いものになった。 - Weblio Email例文集
  • The quarrel left an unpleasant aftertaste.
    言い争いをして後味の悪い思い出が残った。 - Tatoeba例文
  • The audience was immersed in an aftertaste of the concert.
    観客はコンサートの余韻に浸っていた。 - Tatoeba例文
  • a white crystalline substance with a bitter aftertaste
    苦い後味を持つ白い結晶性の物質 - 日本語WordNet
  • The quarrel left an unpleasant aftertaste.
    言い争いをして後味の悪い思いが残った - Eゲイト英和辞典
  • It had an unappetizing appearance and weird aftertaste.
    外見は食欲をそそらないうえに、妙な後味があった。 - 旅行・ビジネス英会話翻訳例文
  • It had an unappetizing appearance and weird aftertaste.
    それは外見が食欲をそそらないし、変な後味があった。 - 旅行・ビジネス英会話翻訳例文
  • The quarrel left an unpleasant aftertaste.
    言い争いをして後味の悪い思い出が残った。 - Tanaka Corpus
  • The audience was immersed in an aftertaste of the concert.
    観客はコンサートの余韻に浸っていた。 - Tanaka Corpus
  • METHOD FOR SUPPRESSING AFTERTASTE OF HIGHLY SWEET SWEETENER-CONTAINING BEVERAGE
    高甘味度甘味料含有飲料のあと味改善方法 - 特許庁
  • FOOD HAVING DECREASED UNPLEASANT AFTERTASTE OF DHA
    DHAの不快な後味が改善された食品 - 特許庁
  • It does not leave a salty aftertaste if cooked with slightly light seasoning,
    味付けはやや薄味にすると飲み終わったときに塩辛さを感じない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • If aftertaste is refreshing and light, it is expressed as "Kire ga aru (It has sharpness)."
    後味がすっきりして軽快な場合に「キレがある」と表現する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • SPORTS DRINK ACID BLEND TO REDUCE OR ELIMINATE AFTERTASTE
    後味を少なくするまたはなくすためのスポーツドリンク酸味料ブレンド - 特許庁
  • To provide a purified green tea extract good in the elimination of an aftertaste.
    後味のキレの良い精製緑茶抽出物を提供すること。 - 特許庁
  • To sufficiently improve the freshness of aftertaste of a composition for oral cavity.
    口腔用組成物の後味のさっぱり感を十分に改善すること。 - 特許庁
  • METHOD OF REDUCING INTENSITY OF AFTERTASTE AND/OR HARSH TASTE OF SOYBEAN MILK
    豆乳の後味の強さおよび/またはエグ味の強さを低減する方法 - 特許庁
  • PRODUCTION METHOD OF ALCOHOLIC DRINK HAVING MODERATE SWEET TASTE AND REFRESH AFTERTASTE
    適度な甘味とスッキリとした後味を持つアルコール飲料の製造方法 - 特許庁
  • It means a taste that, after tasting sake, gives an aftertaste that makes a person feel full and have a stable afterglow.
    酒を利いたあとの後味にふくらみがあり、安定して余韻を響かせているような味。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • Contrarily, if the aftertaste is unclear one, it is expressed as "koshi ga nai (Literally, "It has no koshi") or "koshi ga yowai (Literally, "Koshi is weak").
    反対に後味がぼけた感じがするときは「コシがない」「コシが弱い」という。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • To provide a coffee extract rich in roast fragrance and good in aftertaste sharpness.
    香ばしい焙煎香が豊かで、かつ後味のキレの良好なコーヒー抽出物を提供すること。 - 特許庁
  • To provide a coffee extract having a rich sweet aroma and a superior sharp aftertaste.
    甘い香りが豊かで、かつ後味のキレが良好なコーヒー抽出物を提供する。 - 特許庁
  • To provide a concentrated coffee extract having rich body and flavor, and providing a crispy aftertaste.
    コクと香りに富み、かつ後味のキレの良い濃縮コーヒー抽出液を提供する。 - 特許庁
  • To provide a production method of an alcoholic drink having moderate sweet taste and refresh aftertaste.
    適度な甘味とスッキリとした後味を持つアルコール飲料の製造方法を提供することである。 - 特許庁
  • To provide a method for producing a coffee extract which is rich and aromatic, and has a sharp aftertaste.
    コクと香りに富み、かつ後味のキレの良いコーヒー抽出液の製造方法を提供すること。 - 特許庁
  • To provide an aspartate-containing oral composition which reduces a specific aftertaste originated from an aspartate, can easily be taken, and does not leave an unpleasant aftertaste.
    アスパラギン酸塩に由来する特異的な後味を低減し、摂取しやすく、不快な後味が残らないアスパラギン酸塩含有経口用組成物を提供すること。 - 特許庁
  • To provide a packed coffee that improves an unpleasant remaining scent and aftertaste after drinking a packed coffee and has a refreshing aftertaste: to provide and a method for producing the same.
    容器詰コーヒー飲用後の不快な残り香や後味を改善したそう快な後味を有する容器詰コーヒー及びその製造方法を提供すること。 - 特許庁
  • To provide a new method for improving the aftertaste of a black vinegar beverage, which improves aftertaste peculiar to black vinegar, i.e., "heavy taste like clinging" after drinking.
    黒酢特有の後味、つまり飲んだ後にまとわりつくような“くどいうま味”を改善できる、新たな黒酢飲料の後味を改善する方法を提案する。 - 特許庁
  • Recently, ohitashi is sometimes cooked using microwave, but when using microwave, it has some bitter aftertaste due to the remaining scum (oxalic acid).
    最近では、電子レンジで作る場合もあるが、電子レンジで作った場合には灰汁(シュウ酸)が抜けないので、苦みが残る。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • To obtain a vitamin B1 derivative-formulated composition in which the bitter taste and aftertaste of the vitamin B1 derivative is reduced.
    ビタミンB_1誘導体の苦味及び後味が軽減されたビタミンB_1誘導体配合組成物を提供する。 - 特許庁
  • The amino acid gives a palatable taste to one or more zinc compounds, but does not leave any aftertaste.
    前記アミノ酸は単数または複数の亜鉛化合物に口に合う風味を与えるが、なんの後味も残さない。 - 特許庁
  • To provide an oral composition compounded with zinc compound(s), reduced in astringency derived from zinc ion, easy to drink and leaving no unpleasant aftertaste.
    亜鉛イオンに由来する収斂味を低減し、飲みやすく、しかも不快な後味が残らない亜鉛化合物配合経口用組成物を提供する。 - 特許庁
  • To obtain a copper compound-incorporated composition reduced in copper ion-derived astringency, easy to drink, and also leaving unpleasant aftertaste.
    銅イオンに由来する収斂味を低減し、飲みやすく、しかも不快な後味が残らない銅化合物配合組成物を提供する。 - 特許庁
  • To provide an oral composition compounded with copper compound(s), reduced in astringency derived from copper ion, easy to drink and leaving no unpleasant aftertaste.
    銅イオンに由来する収斂味を低減し、飲みやすく、しかも不快な後味が残らない銅化合物配合経口用組成物を提供する。 - 特許庁
  • To provide a zinc compound-formulated composition having reduced astringent taste derived from a zinc ion, facilitating administration, and hardly leaving unpleasant aftertaste.
    亜鉛イオンに由来する収斂味を低減し、飲みやすく、しかも不快な後味が残らない亜鉛化合物配合組成物を提供すること。 - 特許庁
  • To readily obtain an easily drinkable vegetable juice having a refreshing aftertaste with a slight grassy smell and a slight acrid taste peculiar to the vegetable by an extremely simple method.
    非常に簡単な方法により、野菜特有の青臭い匂い及びえぐ味が少なく、あと味が爽やかで、飲みやすい野菜ジュースを容易に得る。 - 特許庁
  • To provide a purified tea extract having a reduced content of caffeine, and having sharp aftertaste.
    カフェイン含量が低減された精製茶抽出物であって、後味のキレの良い精製緑茶抽出物を提供すること。 - 特許庁
  • To provide an instant powdered beverage having favorable quality of sweetness, and excellent in sharpness of aftertaste and refreshing feeling.
    甘味の質が良好であるとともに、後味の切れ、すっきり感が非常に良好なインスタント粉末飲料を提供する。 - 特許庁
  • To provide a seasoning liquid for seasoned laver which allows finishing to a seasoned laver more excellent in an aftertaste than conventional products.
    従来よりも後味に優れる味付け海苔に仕上げることができる味付け海苔用調味液を提供しようとするもの。 - 特許庁
  • To provide a liquid composition containing an iron compound, having decreased astringent taste of iron ion, pleasant to drink and free from disagreeable aftertaste.
    鉄イオンに由来する収斂味を低減し、飲みやすく、しかも不快な後味が残らない鉄化合物配合液体組成物を提供すること。 - 特許庁
  • To obtain a frozen dessert food containing a saccharide and a sugar alcohol, having excellent soft scoop property and excellent aftertaste free from hot feel of the throat.
    糖類、糖アルコール類を含有するソフトスクープ性を有する冷菓であって、「喉やけ」感を感じない後味の良好な冷菓の提供。 - 特許庁
  • To provide an iron compound-including internal liquid medicine composition that is easily drinkable by lowering the astringent taste derived from iron ion and leaves no unpleasant aftertaste.
    鉄イオンに由来する収斂味を低減し、飲みやすく、しかも不快な後味が残らない鉄化合物配合内服液剤を提供する。 - 特許庁
  • To make the aftertaste of a composition for oral cavity containing a base having a sweetness refreshing without leaving a heavy sweetness derived from the base.
    甘味を有する基剤を含有する口腔用組成物の後味を、その基剤に由来するくどい甘味を残さず、さっぱりとしたものとする。 - 特許庁
  • To obtain an internal liquid medicine formulated with an iron compound, which has a reduced astringent taste derived from an iron ion, is readily drinkable and leaves no unpleasant aftertaste.
    鉄イオンに由来する収斂味を低減し、飲みやすく、しかも不快な後味が残らない鉄化合物配合内服液剤を提供すること。 - 特許庁
1 2 3 次へ>

例文データの著作権について