「agar」を含む例文一覧(492)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 次へ>
  • AGAR-AGAR
    寒 天 - 特許庁
  • Funmatsu kanten (powdered agar)
    粉末寒天 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • Kokei-kanten (solid agar)
    固形寒天 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • Ito-kanten (string-type agar)
    糸寒天 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • AGAR SALT
    寒天塩 - 特許庁
  • MODIFIED AGAR
    改質寒天 - 特許庁
  • AGAR FOOD
    寒天食品 - 特許庁
  • AGAR COMPOSITION
    寒天組成物 - 特許庁
  • AGAR-AGAR IMPRESSION MATERIAL INFUSER
    寒天印象材注入器 - 特許庁
  • Flake kanten (flake agar)
    フレーク寒天 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • Kaku-kanten (agar in the shape of a rectangular bar)
    角寒天 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • AGAR-CONTAINING COLORED ROLL
    寒天入り色巻 - 特許庁
  • METHOD FOR PRODUCING AGAR, AGAR, AND AGAR PRODUCT
    寒天の製造方法、寒天および寒天製品 - 特許庁
  • a plant called agar
    天草という植物 - EDR日英対訳辞書
  • a type of seaweed named agar
    天草という海草 - EDR日英対訳辞書
  • a gelling and stabilizing agent in food, called agar
    寒天という食べ物 - EDR日英対訳辞書
  • The opposite of nama-gashi (uncooked cakes made from glutinous rice, agar and an).
    生菓子の対。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • AGAR CONTAINING FOOD
    寒天含有食品 - 特許庁
  • SEMISYNTHETIC AGAR MEDIUM
    半合成寒天培地 - 特許庁
  • NOVEL MICROORGANISM CAPABLE OF HYDROLYZING AGAR-AGAR AND USE THEREOF
    寒天分解能を有する新規微生物およびその用途 - 特許庁
  • AGAR-AGAR, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME
    寒天、及びそれを製造する方法 - 特許庁
  • METHOD FOR PRODUCING AGAR, AGAR PRODUCED BY THE METHOD, AND PROCESSED FOOD CONTAINING THE AGAR
    寒天の製造方法およびそれによって得られた寒天ならびにこの寒天を含有する加工食品 - 特許庁
  • AGENT FOR EASILY DISSOLVING AGAR, AGAR EASILY DISSOLVABLE AT LOW TEMPERATURE, AND FOOD CONTAINING AGAR EASILY DISSOLUVABLE AT LOW TEMPERATURE
    寒天易溶化剤、低温易溶性寒天及び低温易溶性寒天が含まれた食品 - 特許庁
  • a sheet composed of the gelatin-like food agar
    寒天を紙状にしたもの - EDR日英対訳辞書
  • "Kanten" (agar, or agar agar) is made from frozen and dried mucilage of red algae such as tengusa (agar weed) and ogonori (Chinese moss).
    寒天(かんてん)は、テングサ(天草)、オゴノリなどの紅藻類の粘液質を凍結・乾燥したものである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • Mamekan: Contains only beans and cubes of agar gelatin.
    豆かん:マメと寒天のみのもの - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • GEL CONDIMENT USING AGAR
    寒天を使ったゲル状調味料 - 特許庁
  • AGAR-SPLITTING ENZYME AND UTILIZATION THEREOF
    寒天分解酵素およびその利用 - 特許庁
  • PARTICULATE FORMULATION CONTAINING AGAR
    寒天を含有する粒子状製剤 - 特許庁
  • AGAR IMPRESSION MATERIAL COMPOSITION FOR DENTAL TECHNICIAN
    技工用寒天印象材組成物 - 特許庁
  • PRODUCTION OF NATURAL AGAR
    天然寒天の製造方法 - 特許庁
  • AGAR FOOD AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME
    寒天食品とその製法 - 特許庁
  • GEL STRENGTH REGULATOR FOR AGAR, GELLING AGENT AND AGAR COMPOSITION
    寒天のゲル強度調整剤、ゲル化剤及び寒天組成物 - 特許庁
  • The agar preferably is an agar having a low jelly strength.
    この場合、寒天は低ゼリー強度寒天であることがよい。 - 特許庁
  • CATIONICALLY MODIFIED AGAR AND COSMETIC COMPOSITION CONTAINING THE AGAR
    カチオン変性寒天及び該物質を含む化粧料組成物 - 特許庁
  • The agar- containing rice cake relieves constipation since it contains a dietary fiber called agar.
    寒天という植物繊維が入っているので、便通もよくなる。 - 特許庁
  • PRODUCTION OF PROCESSED AGAR AND FOOD OR FEED PRODUCED BY USING THE PROCESSED AGAR
    寒天加工品の製造方法及びその利用食品又は飼料 - 特許庁
  • This agar food 1 is obtained by hermetically sealing and filling an agar liquid or a mixture liquid of agar with other food materials in a film bag 2 made of a resin and solidifying the agar liquid or the mixture liquid of the agar with the other food materials.
    寒天液又は寒天と他の食品素材の混合液を樹脂製フィルム袋2内に密封充填して凝固させた寒天食品1とする。 - 特許庁
  • Other new types of yokan such as Kingyoku-kan (transparent jelly containing agar and sugar), Awayuki (confection of meringue jellified with agar), and Mizore-kan (jelly containing agar, sugar and glutinous rice flour) also appeared in this period.
    また、この時期には金玉かん、淡雪(メレンゲ(菓子)を寒天で固めたもの)、みぞれかんといったあらたな羊羹も登場した。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • To provide an agar food intended for further efficiently performing extraction of agar liquid, and having further health action and to provide a method for producing the agar food.
    寒天食品及びその製造方法において、寒天液の抽出をより効率的に行うことができると共に更なる健康作用を有すること。 - 特許庁
  • The modified agar is obtained by adding degraded starch to agar to suppress gel transition of agar.
    寒天に澱粉分解物が添加されることにより寒天のゲル化転移が抑制されていることを特徴とする改質寒天である。 - 特許庁
  • There are two kinds of yokan depending on the amount of agar: Neri-yokan (yokan made of pasted adzuki beans) and Mizu-yokan (yokan containing less agar and more water than neri-yokan).
    寒天の添加量により、煉羊羹と水羊羹の二種類がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • CELLOPHANE AGAR MEDIUM, METHOD FOR USE OF CELLOPHANE AGAR MEDIUM AND METHOD FOR OBSERVATION OF MICROORGANISM
    セロファン寒天培地、セロファン寒天培地の使用方法、及び微生物観察方法 - 特許庁
  • The rice cake containing a large amount of agar can be prepared by pounding the glutinous rice and the agar.
    もち米と寒天とを搗き上げることにより、寒天の量を多く含ませた餅にすることができる。 - 特許庁
  • The agar has no taste and scent, therefore does not spoil flavor and appearance inherent in raw material to which the agar is added.
    さらに寒天は、無味、無臭である為、添加される原料由来の風味、外観を損なわない。 - 特許庁
  • Furthermore, one or more components selected from xanthan gum, agar-agar and alginic acid is(are) combinedly used in this texture improver.
    更に、キサンタンガム、寒天及びアルギン酸から選ばれる1種以上を併用する。 - 特許庁
  • AGAR WEED EXTRACT, METHOD FOR PRODUCING AGAR WEED EXTRACT, SOAP AND METHOD FOR PRODUCING SOAP
    天草エキス、天草エキスの製造方法、石鹸及び石鹸の製造方法 - 特許庁
  • any culture medium that uses agar as the gelling agent
    ゲル化剤として寒天を使用する培地 - 日本語WordNet
  • a material used in technical art, called {dried agar sheet}
    ビードロ紙という,紙状の工芸材料 - EDR日英対訳辞書
  • For kaku-kanten (agar in the shape of a rectangular bar), cut the congealed tokoroten jelly into the shape of rectangular columns with sides four centimeters wide.
    角寒天の場合、約4cm角柱に切る。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 次へ>

例文データの著作権について