「albumen」を含む例文一覧(292)

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  • LIQUID ALBUMEN
    液卵白 - 特許庁
  • ALBUMEN COMPOSITION
    卵白組成物 - 特許庁
  • of an egg, the albumen
    卵のしろみ - EDR日英対訳辞書
  • PROCESSED LIQUID ALBUMEN
    加工液卵白 - 特許庁
  • ALBUMEN COAGULUM
    卵白凝固物 - 特許庁
  • HEAT RESISTANT ALBUMEN
    耐熱性卵白 - 特許庁
  • ALBUMEN FOAMING STABILIZER
    卵白起泡安定化剤 - 特許庁
  • ALBUMEN PROTEIN COMPOSITION
    卵白蛋白質組成物 - 特許庁
  • BUBBLE-CONTAINING PROCESSED LIQUID ALBUMEN
    気泡入り加工液卵白 - 特許庁
  • COAGULATED ALBUMEN-LIKE COMPOSITION
    凝固卵白様組成物 - 特許庁
  • FOAMED EGG ALBUMEN, FOOD CONTAINING THE ALBUMEN, AND MATERIAL FOR IMPROVING FOAMING PROPERTY OF EGG ALBUMEN
    起泡卵白、及びこれが配合されてなる食品、並びに卵白起泡性改良材 - 特許庁
  • a seed whose albumen tissue has disappeared
    胚乳組織が消滅した種子 - EDR日英対訳辞書
  • a study called albumen-technology
    蛋白工学という学問 - EDR日英対訳辞書
  • an albumen, called globulin
    グロブリンという蛋白質 - EDR日英対訳辞書
  • FOAMING PROPERTY IMPROVER FOR ALBUMEN
    卵白用起泡性向上剤 - 特許庁
  • METHOD FOR PRODUCING ALBUMEN PEPTIDE POWDER
    卵白ペプチド粉末の製造方法 - 特許庁
  • HYDROLYZED ALBUMEN OF SILKY FOWL
    烏骨鶏加水分解卵白 - 特許庁
  • YOLK-ALBUMEN SEPARATOR
    卵の黄身と白身を分別する分別器 - 特許庁
  • YOLK-ALBUMEN SEPARATING LADLE
    卵の黄身と白身分別オタマ杓子 - 特許庁
  • METHOD FOR PRODUCING ALBUMEN POWDER
    卵白粉末の製造方法 - 特許庁
  • STERILIZED ALBUMEN AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME
    殺菌卵白及びその製法 - 特許庁
  • The fixing is characterized by mixing whipped albumen with dried albumen, and is formulated with starch.
    泡立てた卵白に乾燥卵白をそのまま配合しているフィキシング。 - 特許庁
  • ALBUMEN ALTERNATIVE COMPOSITION AND ALBUMEN SUBSTITUTE USING THE SAME
    卵白代替組成物及びこれを使用した卵白代替食品 - 特許庁
  • This method for separating the boiled egg into the yolk and the albumen comprises impact-treating the boiled egg whose yolk is frozen and whose albumen is frozen or semi-frozen, thus breaking or crushing the albumen to peel the albumen from the yolk, and then separating the yolk from the albumen.
    黄身が冷凍状態で、白身が冷凍乃至半解凍状態の茹で卵を衝撃処理して、その白身を破切乃至破砕して黄身から剥離させた後、黄身と白身を分離する茹で卵の黄身と白身の分離方法。 - 特許庁
  • ALBUMEN FOAM STABILIZER AND FOOD USING FOAMED ALBUMEN MADE BY ADDING THE ALBUMEN FOAM STABILIZER
    卵白起泡安定剤及びその卵白起泡安定剤が添加されて作られた起泡卵白が使用されている食品 - 特許庁
  • The drink contains as active ingredient an albumen peptide which is obtained by subjecting albumen to hydrolysis.
    飲料に、卵白を加水分解して得られる卵白ペプチドを有効成分として含有させる。 - 特許庁
  • The material for paper coating composition comprises albumen and water with 1-3 times by mass of the albumen.
    本発明の紙塗工組成物用材料は、卵白および前記卵白の1〜3倍の質量の水を含む。 - 特許庁
  • MODIFIED DRIED ALBUMEN, METHOD FOR PRODUCING THE SAME, AND FOOD PRODUCT CONTAINING THE MODIFIED DRIED ALBUMEN
    改質乾燥卵白及びその製造方法、並びに改質乾燥卵白を含有する食品 - 特許庁
  • PROCESSED LIQUID ALBUMEN, METHOD FOR PRODUCING THE SAME, AND PROCESSED FOOD AND OIL AND FAT RETAINING MATERIAL MIXED WITH THE PROCESSED LIQUID ALBUMEN
    加工液卵白およびその製造方法、これを配合した加工食品、並びに油脂保持材 - 特許庁
  • A method for producing sterilized frozen albumen improved in albumen foaming stability is provided.
    本発明は、起泡安定性に優れた卵白を提供することを目的する。 - 特許庁
  • the yellow spherical part of an egg that is surrounded by the albumen
    卵白で囲まれた黄色い球形の部分 - 日本語WordNet
  • Bran and embryo are removed and albumen is scraped.
    玄米から糠・胚芽を取り除き、あわせて胚乳を削る。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • This taste improving material contains lactic acid fermentation albumen.
    本発明の呈味改善材は、乳酸発酵卵白を含む。 - 特許庁
  • This liquid albumen comprises a thick albumen-like heated liquid albumen having a thixotropy level of 200-1900 Pa/s and also a relative surface hydrophobicity of 1.2 to 3.4 based on the surface hydrophobicity of filtered albumen.
    液卵白が、チクソトロピー量が200〜1900(Pa/s)で、かつ濾過卵白の表面疎水性を1とする相対表面疎水性が1.2〜3.4である、加熱処理された濃厚卵白様加熱液卵白からなる。 - 特許庁
  • To provide an albumen hydrolyzate richly containing cysteine comprising albumen familiar as food, as raw material, having a higher cysteine content than that of ordinary albumen, and usable as a supply source for the cysteine; and to provide food and drink containing the albumen hydrolyzate richly containing cysteine.
    食品として身近な卵白を原料とし、通常の卵白に比べてシステイン含量が高く、システインの供給源として利用できるシステイン高含有卵白加水分解物及びそれを含有する飲食品を提供する。 - 特許庁
  • THERMALLY STERILIZED WHOLE EGG LIQUID CONTAINING THICK ALBUMEN
    濃厚卵白入り加熱殺菌液全卵 - 特許庁
  • ALBUMEN COMPLEX, ITS PRODUCTION AND USE THEREOF
    卵白複合体及びその製造方法、並びにその用途 - 特許庁
  • SHEET-LIKE ALBUMEN-USING FOOD AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME
    シート状卵白利用食品およびその製造方法 - 特許庁
  • To provide a food for boiled egg using only albumen.
    卵白のみを使用したゆで卵用の食品を提供する。 - 特許庁
  • ALBUMEN-LIKE FOOD MATERIAL, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME
    卵白様食品素材及びその製造方法 - 特許庁
  • FOAM-CONTAINING PROCESSED LIQUID ALBUMEN AND FOOD USING THE SAME
    気泡入り加工液卵白及びこれを用いた食品 - 特許庁
  • METHOD FOR SEPARATING BOILED EGG INTO YOLK AND ALBUMEN
    茹で卵の黄身と白身の分離方法 - 特許庁
  • To provide a method for producing egg albumen-processed food comprising fermenting egg albumen, by which egg albumen to be used is not particularly limited so that the egg albumen is usable as a main ingredient, the obtained egg albumen-processed food does not smell fishy or sulfurous even when the egg albumen is used as a main ingredient, and usefulness of egg albumen is fully utilized.
    卵白を発酵してなる卵白加工食品の製造方法であって、卵白の使用量が特に制限されることがなく、したがって、卵白を主成分とすることができ、また、卵白を主成分としても、得られる卵白加工食品から卵の生臭さや硫黄臭がしない、卵白の有用性を十分に活かした卵白加工食品の製造方法を提供する。 - 特許庁
  • The processed liquid albumen is such that a mixing amount of saccharide is ≥20 parts based on 100 parts at a raw albumen conversion of liquid albumen, and ≥0.01 part of common salt is mixed based on 100 parts at a raw albumen in terms of liquid albumen.
    液卵白の生卵白換算100部に対して糖類の配合量が20部以上である加工液卵白において、食塩が液卵白の生卵白換算100部に対して0.01部以上配合されてなることを特徴とする加工液卵白。 - 特許庁
  • The heat resistant albumen is such that ovotransferrin is selectively removed against ovalbumin from protein in the albumen.
    卵白中の蛋白質において、オボアルブミンに対してオボトランスフェリンが選択的に除去されている。 - 特許庁
  • The albumen-containing whipped cream-like food contains albumen, saccharides and water, and has a water content of 23-38 mass%.
    卵白入りホイップクリーム様食品は、卵白、糖類、および水を含み、水分含量が23〜38質量%である。 - 特許庁
  • The processed liquid albumen is obtained by heat treating liquid albumen in such a state as being added with cystine, and has a residue ratio of α-amylase activity of 20-95%.
    液卵白にシスチンを添加してある状態で加熱処理してなり、α−アミラーゼ活性の残存率が20〜95%である加工液卵白。 - 特許庁
  • The antioxidative material contains an albumen hydrolysis product obtained by treating albumen with neutral protease of Aspergillus origin.
    抗酸化材は、卵白をアスペルギルス属菌起源の中性プロテアーゼで処理して得られる卵白加水分解物を含む。 - 特許庁
  • The taste improving material contains an albumen hydrolysis product obtained by treating albumen with neutral protease of Aspergillus origin.
    呈味改善材は、卵白をアスペルギルス属菌起源の中性プロテアーゼで処理して得られる卵白加水分解物を含む。 - 特許庁
  • This hydrolyzed albumen is an oligopeptide or a low molecular weight peptide having 50-1,000 molecular weight and is produced by hydrolyzing the albumen of the egg of silky fowl.
    烏骨鶏卵の卵白を加水分解して分子量約50〜10,000のオリゴペプチド乃至低分子ペプチドを製造する。 - 特許庁
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