「apios」を含む例文一覧(6)

  • METHOD FOR PRODUCING ACETIC ACID-ENZYME TREATED PRODUCT OF APIOS AMERICANA, PEPTIDE DERIVED FROM APIOS AMERICANA AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME
    アピオスの酢酸・酵素処理物製造方法、アピオス由来ペプチドおよびその製造方法 - 特許庁
  • In the fermented food 1, Apios fortunei or Apios is cut into a designated size after it is washed and boiled, and is steamed, and then, ferments it by inoculating bacillus natto or malted rice bacillus.
    発酵食品1は、ホドイモ又はアピオスを水洗いして煮沸した後に所定の大きさにカットして、蒸し、納豆菌又はこうじ菌を接種して発酵させる。 - 特許庁
  • An almost homogeneous solution containing the Apios americana-derived peptides by adding acetic acid to Apios americana in ten times volume, heating at 30-40°C, digesting at 37°C for more than 24 hours using pepsin.
    アピオスに10倍量以上の酢酸を添加して30〜40℃で加温し、ペプシンを用いて37℃にて24時間以上消化することによって、アピオス由来のペプチドを成分に含有したほぼ均一な溶液を得る。 - 特許庁
  • To provide a method for producing an acetic acid-enzyme treated product of Apios americana by easily taking out hypotension peptides for preventing hypertension, one of life style-related diseases, from Apios americana in high yield and preparing hypotensors, hypertension prophylactic agents, functional foods and the like using them, the Apios ameriana-derived peptides and a method for producing the same.
    アピオスから、生活習慣病の一つである高血圧予防のための降圧ペプチドを簡易かつ高収率に取り出し、それらを用いた降圧剤や高血圧予防剤、機能性食品等を実現することのできる、アピオスの酢酸・酵素処理物製造方法、アピオス由来ペプチドおよびその製造方法を提供すること。 - 特許庁
  • To provide a substance exhibiting a health function in a human body by using blossoms which are waste materials in the production of apios, and a food raw material based on such the substance.
    アピオス生産における廃棄物である花を用いることによって、人体において保健機能を発揮できる物質、およびそのような物質に基づく食品素材を提供すること。 - 特許庁
  • The extract of apios blossom is prepared and fractionated by a column chromatographic means, and components are separated and purified by using radical scavenging activity and α-glucosidase inhibitory activity as indices.
    アピオス花の抽出物を調製し、カラムクロマトグラフィー手法によって分画し、ラジカル消去活性およびα−グルコシダーゼ阻害活性を指標に成分を分離・精製した。 - 特許庁

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