「bean-curds」を含む例文一覧(27)

  • Dried bean curds
    ゆば - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • a block of bean-curds
    豆腐一挺 - 斎藤和英大辞典
  • a bean-curds vendor
    豆腐屋 - 斎藤和英大辞典
  • bean-curds boiled with arrowroot starch
    餡掛け豆腐 - 斎藤和英大辞典
  • a cake of bean-curds
    豆腐一丁 - 斎藤和英大辞典
  • DEVICE FOR AUTOMATICALLY FORMING BEAN CURDS
    豆腐類の自動成型装置 - 特許庁
  • BEAN CURDS AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME
    豆腐類及びその製造法 - 特許庁
  • The vendor sold bean-curds with distinguished notes of pipe that sounded like shouting 'Tofu!' (bean-curd.)
    --ラッパを使い「とーふー」と聞こえる様に吹いた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • I am tired of the eternal potatoes and bean-curds.
    年百年中お芋と豆腐を食わせられて飽き飽きした - 斎藤和英大辞典
  • PRODUCTION OF BEAN CURDS AND COAGULANT THEREFOR
    豆腐類の製造法及びその凝固剤 - 特許庁
  • To convert Yu (Tofu whey) discharged in a large amount in the production of bean curds (Tofu), frozen bean curds, and fried bean curds to liquid fertilizers and deodorization liquids, or to purify the Yu to such an extent that the treated liquid can be discharged to the river.
    豆腐・凍り豆腐・油揚げ類の生産に伴い、大量に排出される「ゆ」の液肥化・脱臭液化処理又は河川放流が可能な程度までの浄化処理を行う。 - 特許庁
  • Yu discharged in a large amount in the course of the production of bean curds (tofu), frozen bean curds, and fried bean curd doughs is subjected to degradation with bacillus having a pH enhancing capability by taking advantages of the Yu as a nutrient while conducting strong aeration.
    豆腐・凍り豆腐・油揚げ生地などを製造する過程で排出される「ゆ」を栄養源にして、強力曝気を行いつつ、pHを上げる能力のあるバチルス菌により分解させる。 - 特許庁
  • This method for producing the pie-like confectionery comprises laminating dried bean curds followed by baking.
    湯葉を積層した後、焼成することによりパイ様菓子を得ることができる。 - 特許庁
  • Thereby, bean curds having a uniform skin texture and excellent in texture can stably be produced without a failure.
    これにより安定して失敗なく、きめの均一で食感の優れた豆腐を製造することができる。 - 特許庁
  • It is possible to obtain the confectionery with excellent palate feeling like pie by using dried bean curds which have high oil content (40-72 wt.% based on dried bean curd solid).
    湯葉は、高油分(湯葉固形分に対し40〜72重量%)のものを用いると、パイ同様の食感良好なものが得られる。 - 特許庁
  • To provide an apparatus for producing Yuba (dried bean curds) by which regularly qualified Yuba can be automatically produced in large quantities regardless of worker's skill.
    作業者の技量に係わらず常に一定品質の湯葉を、大量に自動的に製造することのできる湯葉の製造装置を提供する。 - 特許庁
  • To provide at low cost the subject apparatus capable of opening fried bean curds and stuffing boiled rice thereinto without using any complicated mechanism.
    複雑な機構によることなく、油揚げの開口と米飯詰めができるいなり寿司製造装置を安価に提供する。 - 特許庁
  • To provide a method for producing bean curds using a coagulant containing magnesium chloride as a coagulating component by which tasty bean curds can always be prepared without a failure even in mass production by taking automation into account and to obtain the coagulant therefor.
    豆乳の凝固剤として古くから使用されている塩化マグネシウムは、美味しい豆腐を得ることができるが、水溶性が高いために豆乳との反応が早くて弾力があり、均一な物性を有するものを製造するのが難しく、長年の経験と技術が必要とされている。 - 特許庁
  • To provide an apparatus for producing dried bean curds improving heat efficiency through effectively using heat of steam, restraining steam from filling in a room and preventing possibilities of causing worsening of working environment and deterioration of raw dried bean curds.
    水蒸気の熱を有効利用して熱効率を向上させることができ、しかも、水蒸気が室内に充満するのを抑制して、作業環境の悪化及び生湯葉の品質低下を招くおそれを防止することができる湯葉製造装置を提供する。 - 特許庁
  • To provide high quality dried bean curd which is returned to the original flavor and texture of non-dried bean curd also after restored, has a larger strength than those of existing bean curds, and is elastic.
    復元後にもほぼ乾燥前の本来の風味と質感が戻り、既存のおぼろ豆腐より強度が高くなり、弾性を有する高品質の乾燥おぼろ豆腐を提供する。 - 特許庁
  • This method for producing the bean curds is provided by blending ingredients having fluidity or in a pulven state with soybean milk and these ingredients are contained in the bean curd with the coagulation of the soybean milk.
    流動性のある副食材または粉末状の副食材を豆乳に配合して、その豆乳の凝固に伴ってこれらの副食材を豆腐に混入させる。 - 特許庁
  • Raw dried bean curds are produced on the surface of soymilk by passing steam through the inside the steam pipe 24 to heat the boiling water at a predetermined temperature.
    蒸気管24内に水蒸気を通して、煎湯を所定温度に加熱することにより、豆乳を湯煎してその表面に生湯葉を生成させるように構成する。 - 特許庁
  • To provide an apparatus for cooling soybean beverage etc. for preventing production of dried bean curds and cooling in a short time without spoiling flavor or the like of the soybean beverage etc.
    湯葉の発生を防止でき、大豆飲料等の風味等を損なうことなく短時間で冷却できる大豆飲料等の冷却装置等を提供する。 - 特許庁
  • To easily produce high quality bean curds having various rich tastes by the use of an inexpensive general coagulating and molding machine by producing a soybean milk in a very wide range of emulsion state without relating to the employment of a commercially available emulsifier.
    市販されている乳化剤の使用如何にかかわらず、非常に幅広い乳化状態に作ることにより、安価な汎用の凝固成型機でも、味のバリエーションの豊富な高品質な豆腐を容易に製造する。 - 特許庁
  • To provide a cooker with which anybody can easily make Tofu, dried bean curds and the like of good quality at home, hotel, restaurant and the like in a short period of time and the method of cooking using the same.
    家庭、ホテル、料理店等において、誰でも短時間で簡単に良質の豆腐、ゆば等を作ることができる調理器具およびこれを用いた調理方法を提供する。 - 特許庁
  • This method for producing the frozen bean curds is provided by adding a coagulant, dried and dead lactobacillus coccus and modified starch with a soybean milk, dissolving and dispersing, then heating for making it uniform, filling in a container for solidifying and then freezing quickly.
    豆乳に、凝固剤と、乳酸球菌乾燥死菌体と、化工澱粉とを添加し、溶解、分散させた後、加熱して均一化した後、容器に充填して固化させ、急速冷凍して冷凍豆腐を得る。 - 特許庁
  • The jam-like material-wrapped food including the juicy ingredient material as the inner material can be efficiently obtained by wrapping the fluid having the low viscosity with dried bean curds, dipping the wrapped product in a batter solution, and deep-frying the product to prevent the inner material from leaking out at the production of the jam-like material-wrapped food.
    粘度の低い流動物を湯葉で包み、これをバッター溶液に漬けフライすることにより、包餡食品の製造時に内材が漏出することを抑制することが可能となり、ジューシーな具材を内材とする包餡製品を効率よく得られることを見出した。 - 特許庁

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