「bread and water」を含む例文一覧(122)

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  • fast on bread and water
    パンと水だけで精進生活をする. - 研究社 新英和中辞典
  • to dine on rice and pickles―(に相当するは)―dine on dry bread and cold water
    香々で飯を食う - 斎藤和英大辞典
  • We sustained ourselves on bread and water
    私達はパンと水でもちこたえた - 日本語WordNet
  • To obtain bread dough and bread produced using mainly juice of perishable foodstuff and subsidiarily water as preparation water, and to provide a method for producing the bread dough and the bread.
    仕込水として主として生鮮食材の汁、従として水を用いて作ることのできるパン生地及びパン並びにそれらの製法を提供する。 - 特許庁
  • In the method of inhibiting bread from forming caves, water- insoluble calcium is characteristically formulated to the wheat flour for bread and they are mixed and kneaded to prepare the bread dough, then the bread dough is cast in the bread mold and baked to give the objective bread.
    パン用小麦粉に水不溶性カルシウムを配合した原料を混捏してパン生地を得て、該パン生地を食パン型に入れ、次いで焼成することを特徴とする、食パンのケービング防止方法である。 - 特許庁
  • The settlers subsisted on bread and water.
    入植者たちはパンと水でかろうじて生き延びた。 - Tatoeba例文
  • Bread is made from flour, water and yeast.
    パンは粉と水とイーストから作られる。 - Tatoeba例文
  • The settlers subsisted on bread and water.
    入植者たちはパンと水でかろうじて生き延びた。 - Tanaka Corpus
  • Bread is made from flour, water and yeast.
    パンは粉と水とイーストから作られる。 - Tanaka Corpus
  • NOODLE AND BREAD USING SEA DEEP WATER
    海洋深層水を用いた麺及びパン - 特許庁
  • FLUID OIL-IN-WATER EMULSIFIED SUBSTANCE FOR MAKING BREAD AND CONFECTIONERY
    製菓、製パン用流動状水中油型乳化物 - 特許庁
  • BREAD PRODUCED BY USING OCEAN DEEP WATER AND ITS PRODUCTION
    海洋深層水を使用したパンおよびその製造方法 - 特許庁
  • To provide dough capable of preparing it without using charging water, bread and a method for producing the dough and bread.
    仕込水を用いないで作ることのできるパン生地及びパン並びにそれらの製法を提供する。 - 特許庁
  • A bread dough material is formulated with 65% formulating water and 95% solid-like water for highly hydrated bread so that total water amount becomes 160% and the formulated material is treated under prescribed production conditions of bread dough and fermentation, forming and baking conditions of the bread dough to produce the highly hydrated bread.
    食パン生地材料に、配合水を65%、多加水パン用有形水を95%、併せて総水量160%に配合し、所定の食パン生地の製造条件及び発酵、成形及び焼成条件で多加水食パンを製造した。 - 特許庁
  • To produce high-quality bread retaining a large amount of water without separating water from bread dough and having large water content and good texture.
    パン生地に離水を生じさせずに多量の水を保持させ、水分割合が大きく食感の良い高品質のパンを製造すること。 - 特許庁
  • The method of manufacturing the bread comprises a bread dough-preparation process of preparing bread dough of a bread material containing rice flour, water, thickener and a yeast without gluten, a forming and fermenting process executed immediately after the bread dough-preparation process to ferment the bread dough obtained in the bread dough-preparation process, and a baking process of baking the bread dough aged in the forming and fermenting process.
    グルテンを含ませることなく米粉と水と増粘剤と酵母菌を含ませて得られるパン材料からパン生地を調製するパン生地調製工程と、パン生地調製工程の直後に実行され、パン生地調製工程で得られたパン生地を発酵させる成形発酵工程と、成形発酵工程を経たパン生地を焼成する焼成工程とを順次に連続して行ってパンを製造する。 - 特許庁
  • To provide a modifier for baking bread, improving the water-holding power of the bread and also the eat feeling of the bread, and a dough composition of the bread by using the same.
    パンの保水力を向上させると共にパンの食感の改良ができる製パン用改質剤及びこれを用いたパンのドウ組成物を提供する。 - 特許庁
  • To provide a quality-improving technique of bread by which the bread can be baked quickly at the baking or the like, the crust of the bread can be thinned, the texture can be made fine, and the bread having excellent elasticity and water retainability can be produced.
    焼成等の時に火どおりがよく、パンの皮を薄くでき、きめが細かくなり、弾力性や、保水性に優れたパンを製造することができるパンの品質改良技術を提供する。 - 特許庁
  • WATER-IN-OIL TYPE OIL AND FAT COMPOSITION AND METHOD FOR MAKING BREAD COMPRISING THE SAME
    油中水型油脂組成物およびこれを用いたパンの製造法 - 特許庁
  • BREAD OBTAINED BY UTILIZING SAP OF WHITE BIRCH AND OCEAN DEEP WATER, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME
    白樺樹液・海洋深層水を利用したパン及び製造する方法 - 特許庁
  • To provide a bread maker having a water container for generating steam and making further excellent bread, the water container improved in usability.
    蒸気を発生させてパンの出来映えを向上する水容器の使い勝手を向上させたパン製造機を提供する。 - 特許庁
  • Bread is made from flour, water, and often yeast.
    パンは小麦粉と水と、それにしばしばイーストを加えてから作られる。 - Tatoeba例文
  • Tom makes his bread with only 3 ingredients: flour, water and salt.
    トムは、3つの材料(小麦粉・水・塩)だけでパンを作ります。 - Tatoeba例文
  • Mary makes her bread with only 3 ingredients: flour, water and salt.
    メアリーは、3つの材料(小麦粉・水・塩)だけでパンを作ります。 - Tatoeba例文
  • Mary makes her bread with only three ingredients: flour, water and salt.
    メアリーは、3つの材料(小麦粉・水・塩)だけでパンを作ります。 - Tatoeba例文
  • Bread is made from flour, water, and often yeast.
    パンは小麦粉と水と、それにしばしばイーストを加えてから作られる。 - Tanaka Corpus
  • WHEAT FLOUR PROCESSED FOOD BREAD USING DEEP SEA WATER AND VITAMINS
    海洋深層水とビタミン剤を用いた小麦粉加工食品パン - 特許庁
  • DOUGH WITHOUT USING CHARGING WATER, BREAD AND METHOD FOR PRODUCING THEM
    仕込水を用いないパン生地及びパン並びにそれらの製法 - 特許庁
  • To provide a method for producing bread having glutinous texture peculiar to hot water-kneaded dough, and flavor peculiar to rice flour, and homogeneous as the whole bread.
    湯種特有のもっちりとした食感と、米粉特有の風味を持ち、かつパン全体として均質なパンの製造方法を提供する。 - 特許庁
  • To provide a method for keeping and packaging bread in which bread can freshly be preserved over a long period in a state in which flavor, taste, etc. and safety in an aseptic state are retained while keeping water content as the bread.
    食パンとしての含有水分を維持しながら、風味や食味等や、無菌状態の安全性を保持して長期にわたり新鮮に保存できる食パンの日持ち包装方法を提供する。 - 特許庁
  • To provide a bread maker with a steaming function, capable of baking white bread or steamed bread which is soft not only in the crumb but also in the crust, and capable of minimizing impairment of the flavor even if steaming water is forgotten.
    白パン又は蒸しパンなど、内部だけでなく外皮の食感も柔らかいパンを製造することができ、蒸し水を忘れても食味の劣化を最小限に留めることができる蒸し機能付き製パン機を提供すること。 - 特許庁
  • dark steamed bread made of cornmeal wheat and flour with molasses and soda and milk or water
    糖蜜とソーダとミルクまたは水と共にコーンミールと小麦粉を使って作られた黒っぽい蒸したパン - 日本語WordNet
  • WATER-IN-OIL EMULSIFIED OIL AND FAT COMPOSITION, AND METHOD FOR PRODUCING BREAD USING THE SAME
    油中水型乳化油脂組成物及びそれを用いたパンの製造方法 - 特許庁
  • This bread improver comprises a water-soluble polysaccharide and a soybean protein-containing solution subjected to lactic acid fermentation as components.
    水溶性多糖類を含み乳酸発酵された大豆蛋白含有液を成分とするパン改良剤。 - 特許庁
  • Raw yeast is formulated with dried bean curd lees having excellent water absorption properties and water retainability and adjusted to 34-38 wt.% water content of bread material to prepare a bread material not requiring a prefermentation process in a sponge and dough method.
    生酵母と吸水性と保水性に優れた乾燥オカラとを混合し、パン種の水分含量を34〜38重量%の範囲内に調節し、中種法における予備発酵工程を必要としないパン種を調製する。 - 特許庁
  • To maintain a water temperature inside a bread material at a fixed temperature and to provide puffed decent bread in an apparatus for mixing the bread material composed of a powder body such as wheat flour or rice powder, the water and yeast with seasonings and fermenting and baking it.
    小麦粉や米粉の粉体と水とイーストよりなるパン材料と調味料を混合して発酵、焼成するものにおいて、パン材料の内の水の温度を一定温度に維持し膨らみがあり体裁のよいパンを得るようにしたものである。 - 特許庁
  • In a bread producing method comprising at least a bread dough charging process, a fermentation process, a degasification process and a baking process, the objective method is constituted by using ocean deep water instead of salinity and water usually used in the bread dough charging process.
    パンの生地仕込み工程と、発酵工程と、ガス抜き工程と、焼成工程の各工程を少なくとも含むパンの製造方法において、生地仕込み工程で通常使用する塩分と水分とに代えて海洋深層水を使用するように構成した。 - 特許庁
  • To provide a method for producing bread added with much water which provides a bread product containing water in a large amount, being soft and moist, well dissolved in mouths, and easily gulped down.
    パン類製品そのものの水分を多くすることによって、ソフトでしっとりしており、口溶けがよく嚥下しやすい製品を得ることのできる多加水製パン方法を提供すること。 - 特許庁
  • To provide an automatic bread maker which saves time and labor in measuring water to restrain unevenness in execution of bread making due to an excess/deficiency of the amount of water added.
    水を計量する手間を解消し、加水量過多・過小による製パンの出来映えにバラツキ発生を抑制した自動製パン機を提供することを目的とする。 - 特許庁
  • To provide a highly hydrated bread dough that is a bakery dough having a high water content and presents excellent physical properties during division, rounding and molding and bread having good texture free from stickiness and excellent aging resistance in spite of using highly hydrated bread dough.
    水分含量の高いベーカリー生地であって、分割、丸め、成形時に良好な物性を呈する多加水パン生地、及び、多加水パン生地を使用していながら、ねちゃつきのない良好な食感を有し、且つ、耐老化性に優れたパンを提供すること。 - 特許庁
  • Therefore, the time and labor in measuring water is saved to restrain unevenness in execution of bread making due to the excess/deficiency of the volume of water added.
    これにより、水を計量する手間を解消し、加水量過多・過小による製パンの出来映えにバラツキ発生を抑制することができる。 - 特許庁
  • This method for shortening the production time of wheat-gluten bread and/or improving the yield of wheat-gluten bread comprises the addition of a nontoxic salt of gluconic acid as a substitute for common salt or together with common salt to water to be used in the kneading step of the wheat-gluten bread production process.
    本発明によれば、麩製造時の混練工程で用いられる用水にグルコン酸の非毒性塩を食塩に代替して、又は食塩と併用して添加することによって製造作業時間を短縮させる方法および/または麩の歩留りを向上させる方法が提供される。 - 特許庁
  • The method for evaluating bread making quality of wheat flour includes measuring the width of a gel layer generated by stirring and mixing water and wheat flour, thereafter, adding oils and fats thereto, further stirring and mixing and centrifugally separating the mixture, and evaluating the bread making quality from the width W.
    水及び小麦粉を攪拌混合した後これに油脂を加えてさらに攪拌混合しこれを遠心分離して生じるゲル層の幅を測定しその幅Wから製パン性を評価する小麦粉の製パン性の評価方法である。 - 特許庁
  • In the apparatus for successively and automatically executing a mixing process, a fermenting process, and a baking process for the bread material mainly composed of the powder body, the water and the yeast, a water temperature inside the bread material is detected by a water temperature sensor and the respective processes of making the bread are executed when the detected water temperature is the fixed temperature or higher.
    主として粉体と水とイーストよりなるパン材料を混合工程から発酵工程、焼成工程までを順次自動的に実行するものにおいて、水温センサによりパン材料の内の水温を検出し、検出水温が一定温度以上の時に製パンの各工程を実行するものである。 - 特許庁
  • To provide dough and bread capable of being prepared by using soup produced when fishes and shellfishes and mushrooms or either one thereof are formed into fine pieces instead of charging water and a method for producing the dough and the bread.
    魚介類ときのこ類又はそれらの何れか一方を細片化した際に生ずる汁を用いて作ることのできるパン生地及びパン並びにそれらの製法を提供する。 - 特許庁
  • To provide bakery dough obtained by using bread dough having a high water content and exhibiting a good physical properties on dividing, rounding and forming, and also bread without having sticky eat feeling in spite of having soft and moist texture, and hardly aging.
    水分含量の高いパン生地を使用したベーカリー生地であって、分割、丸め、成形時に良好な物性を呈するベーカリー生地、及び、ソフトでしっとりしていながら、ねちゃつきのない食感で、老化しにくいパンを提供すること。 - 特許庁
  • This method for producing the bread is provided by further adding and mixing 0.5-100 unit transglutaminase and 1-200 g gliadin per 1 kg wheat flour to bread dough containing the wheat flour, yeast and water.
    パンの製造において、小麦粉、酵母及び水を含むパン生地に、さらに、小麦粉1kg当りトランスグルタミナーゼを0.5〜100単位、グリアジンを1〜200gの割合で添加混合する。 - 特許庁
  • To provide a water-in-oil emulsified composition for kneading, having good operability and allowing to obtain bread good in chewability and mouth digestion while retaining softness, and to provide the bread.
    ソフトさを保ちながら、歯切れと口ごなれが良いパン類が得られる、作業性の良い練り込み用の油中水型乳化油脂組成物及びパン類を提供すること。 - 特許庁
  • There are provided this bakery dough consisting of a bread dough layer containing 70 to 150 pts.mass water based on 100 pts.mass starches and a flour paste layer, and further, the bread obtained by forming the bakery dough and then baking.
    澱粉類100質量部に対し水70〜150質量部を含むパン生地層、及び、フラワーペースト層からなるベーカリー生地、さらには、該ベーカリー生地を成形した後、焼成して得られたパン。 - 特許庁
  • This method for producing the bread by mixing the fruit extract having the high viscosity and baking is provided by arranging a process 4 of immersing the fruit extract in water and maturing before a mixing/kneading process 1 for kneading the raw material of the bread.
    粘度の高い果実エキスを混入して焼成するパンの製造方法において、パンの材料を捏ねる混練工程1の前に当該果実エキスを水に浸漬して寝かせる工程4を設ける。 - 特許庁
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