「brewage」を含む例文一覧(43)

  • the brewage
    醸造酒 - 斎藤和英大辞典
  • PRODUCTION OF BREWAGE
    醸造酒の製造方法 - 特許庁
  • BREWAGE PACKAGING MATERIAL
    醸造酒包装体 - 特許庁
  • METHOD OF PRODUCING BREWAGE
    醸造酒の製造方法 - 特許庁
  • PROTEIN REMOVER FOR BREWAGE
    醸造酒用タンパク質除去剤 - 特許庁
  • METHOD FOR PRODUCING COLORED BREWAGE
    有色醸造酒の製造方法 - 特許庁
  • However, basically, kan is done only to brewage.
    ただし、基本的には醸造酒でしか燗は行われない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • DISCRIMINATION METHOD FOR PLANT SOURCE MATERIAL IN BREWAGE
    醸造酒中の原料植物の判別方法 - 特許庁
  • BREWAGE CONTAINING PHOSPHORYLATED OLIGOSACCHARIDE
    リン酸化オリゴ糖を含有する醸造酒 - 特許庁
  • METHOD FOR PREDICTING TURBIDITY STABILITY IN BREWAGE
    醸造酒の混濁安定性を予測する方法 - 特許庁
  • BREWAGE REMOVING AMINO GROUP-CONTAINING COMPOUND AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME
    アミノ基含有化合物除去醸造酒及びその製造方法 - 特許庁
  • METHOD FOR PRODUCING LOW-CALORIE BREWAGE USING MALT AS RAW MATERIAL
    麦芽を原料とする低カロリー醸造酒の製造方法 - 特許庁
  • METHOD FOR MANUFACTURING BREWAGE, HARD LIQUOR OR SPARKLING LIQUOR
    醸造酒類、蒸留酒類又は発泡性酒類の製造方法 - 特許庁
  • METHOD FOR TREATING BREWAGE AND LOW-ALCOHOL JAPANESE WINE AND JAPANESE WINE EXTRACT
    醸造酒の処理方法及び低アルコール清酒及び清酒エキス - 特許庁
  • BREWAGE USING ADLAY AS RAW MATERIAL AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME
    ハトムギを原料とする醸造酒及びその製造方法 - 特許庁
  • Sake is classified as a brewage same as beer and wine and alcohol is obtained by fermenting raw materials.
    日本酒はビールやワインとおなじく醸造酒に分類され、原料を発酵させてアルコールを得る。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • Chinese brewage (Huangjiu) called Shaoxing rice wine is sometimes warmed up, too, when consumed.
    中国の醸造酒(黄酒)である紹興酒もまた、燗をつけて飲むことがある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • Warming not brewage but distilled alcoholic beverage is very unique, if seen globally.
    醸造酒を燗するのではなく、蒸留酒を燗するというのは、世界的に見て非常に珍しい飲酒法だ。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • However, nowadays, there are many cases of Japanese sake added distilled alcohol in the name of 'brewage alcohol,' and some point out that the Japanese sake in that case (so-called 'alcohol-added sake') could not be called as brewage.
    ただし、昨今の日本酒には醸造アルコールという名称で、蒸留酒が添加されるケースが多々あり、そのような日本酒(いわゆるアル添酒)の場合、醸造酒とは言えないのではないかとの指摘もある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • The problem whether Japanese sake with distilled alcohol added is a brewage or not is put aside for right now.
    醸造アルコールを添加された日本酒が醸造酒であるか否かという問題については、ひとまず考えないことにする。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • That is to say, warming distilled alcoholic beverage is more unique way to drink than warming brewage.
    つまり、この蒸留酒を燗するという飲酒法は、醸造酒を燗することよりもさらに珍しい飲酒法なのである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • To provide a method for adding flavor, taste and body feeling to a low-calorie brewage using malt as a raw material.
    本発明は、麦芽を原料とする低カロリー醸造酒の風味、呈味、ボディ感を付加する方法を提供する。 - 特許庁
  • This distilled liquor having the sharpness and body and also having flavor, and a mellow and good slippery feeling is obtained by blending brewage consisting mainly of rices with the brewage consisting mainly of fruits in a prescribed ratio, and distilling it by using the single type distillation device.
    米類を主成分とする醸造酒と、果実類を主成分とする醸造酒とを、所定の比率で混合し、単式の蒸留装置によって蒸留して、キレとコクがあり、しかも風味のあるまろやかにしてのど越しの良い蒸留酒を得る。 - 特許庁
  • Furthermore, in a production of the brewage, the fine powder of powdered tea and/or a suspension of powdered tea in an amount of 2-4 g reduced to fine powder of powdered tea per 1 L of a brewage is blended to a stored sake and/or a solution in aging.
    抹茶微粉末及び/又は抹茶懸濁液を原料として使用することを特徴とする抹茶風味醸造酒、及び、醸造酒の製造方法において抹茶微粉末及び/又は抹茶懸濁液を貯酒及び/又は熟成中液に混合することを特徴とする抹茶風味醸造酒の製造方法。 - 特許庁
  • This method for producing the brewage is provided by bringing the brewage in contact with an H type strongly acidic cation exchange substance to remove the amino group-containing compounds to the extent that the total of the amino acid concentrations becomes ≤100 mg/l, and also adding an alkaline salt as an acid-removing agent to adjust pH at 3.0-5.0.
    醸造酒をH型の強酸性陽イオン交換体に接触させ、総アミノ酸が100mg/l以下になる程度までアミノ基含有化合物を除去し、また除酸剤としてアルカリ性塩などを添加しpHを3.0〜5.0に調整する。 - 特許庁
  • It is also possible to mix the distilled liquor obtained by distilling the brewage consisting mainly of the rices by the single type distillation device with the distilled liquor obtained by distilling the brewage consisting mainly of the fruits by the single type distillation device in the prescribed ratio.
    また米類を主成分とする醸造酒を単式の蒸留装置によって蒸留して得られた蒸留酒と、果実類を主成分とする醸造酒を単式の蒸留装置によって蒸留して得られた蒸留酒とを、所定の比率で混合してもよい。 - 特許庁
  • Warming sake is a rare action in the world, however, to warm brewage is not rare compared with the case of distilled alcoholic beverage such as shochu.
    燗という行為は、世界的に珍しい行為ではあるものの、醸造酒に燗をするのは、焼酎のような蒸留酒に燗をすることに比べると、珍しい行為ではない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • The technology of hashira-jochu, which was originally applied for the purpose of preventing corruption of sake quality, is no longer needed for that purpose in these days when a risk of decaying sake is negligible due to established technology of safe brewage.
    柱焼酎は腐造を防止するのが目的であったが、安全醸造が確立されている今日では腐造の危険はほぼ考えなくてよいので、その目的においてならば添加する必要はないはずである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • Lactic acid generated from lactobacillus suppresses the development of bacteria, and sugar generated by the degrading enzyme of rice malt is degraded by yeast into alcohol (brewage).
    乳酸菌の生成する乳酸が雑菌の発生を抑え、麹の分解酵素により生成された糖を酵母が分解しアルコールが生成される(醸造酒)。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • By adding the rice and rice malt in several batches, curb the influence of high sugar and alcohol contents on yeast, enabling the production of high alcohol sake (brewage).
    また、米・麹の投入を複数回に分けることにより、糖度及びアルコール度数の高さによる酵母への影響を抑えて、度数の高い酒の製造を可能にしている(醸造酒)。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • To provide a method for producing colored brewage using colored potatoes containing an anthocyanin pigment, as a material, while making the best use of the anthocyanin pigment peculiar to the colored potatoes.
    アントシアニン色素を含有する有色馬鈴薯を原料として用いる有色醸造酒の製造において、有色馬鈴薯特有のアントシアニン色素を活かした有色醸造酒の製造方法を提供する。 - 特許庁
  • To provide a method for rapidly and accurately evaluating turbidity stability in brewage and its manufacturing process, and also to provide a method for selecting yeast having superb turbidity stability.
    醸造酒及びその製造工程における混濁安定性を迅速かつ正確に評価する方法、および混濁安定性に優れた酵母を選択する方法を提供する。 - 特許庁
  • To provide a method for industrially producing brewage having better palatability and higher content of fragrance components than those produced by a conventional method by using adlay as a fermentation raw material.
    ハトムギを発酵原料とし、従来の方法より口当たりがよく香気成分の含有量の高い醸造酒を工業的に製造する方法を提供すること。 - 特許庁
  • The technique requires short treatment time, accelerates aging of any alcoholic beverages such as brewage, distilled liquor or synthetic liquor, shortens aging time and expresses high economic effects.
    本技術は処理時間が短く、強い還元作用の元、醸造酒、蒸留酒、合成酒いずれの酒類でも熟成を促進して、熟成期間を短縮し、高い経済効果を有する。 - 特許庁
  • The biological products whose production is suppressed by iron can be efficiently produced by adding to a medium a proteolysis product of mash obtained by brewage using grain or of lees of the mash.
    穀類を用いた醸造により得られるもろみまたはその粕のプロテアーゼ分解物を培地に添加することにより、鉄により生産が抑制される生物生産物を効率よく製造することができる。 - 特許庁
  • This method for producing a low-alcohol Japanese wine characterized by that its extract undergoes no dilution despite being at low alcohol levels comprises heat-treating a stock brewage at reduced-pressure atmosphere to reduce its alcohol concentration.
    原料醸造酒を減圧雰囲気下で熱処理して、アルコール濃度を低下させ、低アルコール濃度でありながら清酒エキスが希釈されないことを特徴とする低アルコール清酒を製造する。 - 特許庁
  • Therefore, in this article "Warming Japanese sake" if there is no special explanation, description is made with Japanese sake without distilled alcohol added as a subject (in other words, sake with distilled alcohol is not included as a subject), and the description will advance by treating Japanese sake as a kind of brewage.
    よって本節『日本酒と燗』では、特別にことわりが無い場合、醸造アルコールの添加を行っていない日本酒を対象として(つまりアル添酒を対象とせずに)話を進めるものとし、日本酒は醸造酒の1種であるとして話を進める。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • To provide a brewage obtained by removing amino group-containing compounds in an extent of almost without producing aminocarbonyl reaction materials becoming the causes of coloration, nasty smell and deterioration during its storage/preservation and also excellent in palatability, and a method for producing the same.
    着色や異臭、劣化の原因となるアミノカルボニル反応物を貯蔵および保存中にほぼ生成しない程度アミノ基含有化合物を除去し、かつ嗜好性に優れた醸造酒およびその製造方法を提供することである。 - 特許庁
  • The fly attractant characterized by containing at least one kind selected from the group consisting of fruits, fruit processed goods, brewage liquors, distilled liquors, sake lees and lactic acid drinks as active ingredients and the trap for fly capture containing these fly attractants as attractants are obtained.
    果実、果実加工品;醸造酒、蒸留酒、酒粕;及び乳酸飲料からなる群から選択される少なくとも1種を有効成分としたことを特徴とするハエ誘引剤、及びこれらのハエ誘引剤を誘引剤としたハエ取り用トラップ。 - 特許庁
  • The method for industrially producing the brewage by using the adlay as the raw material includes a step for obtaining adlay paste by adding water to the adlay, and heating the resultant mixture, and a step for cooling the adlay paste and fermenting the cooled adlay paste by adding a malted rice and a yeast for liquor at a temperature not higher than 28°C.
    ハトムギを水に加えて加熱することによりハトムギペーストを得る工程、及び前記ハトムギペーストを冷却し、次いで白麹及び酒用酵母を加えて28℃以下の温度で発酵させる工程を含む、ハトムギを原料とする醸造酒の製造方法。 - 特許庁
  • To provide a method for producing a fermented alcoholic beverage high in functionality and rich in flavor and taste, in which, to give the beverage functionality, the content of free ferulic acid is increased and yet a balance of fermented alcoholic beverages between flavor and taste is kept in fermented alcoholic beverages such as beer, sparkling wine or other brewage.
    ビールや発泡酒、又はその他の醸造酒のような発酵アルコール飲料において、飲料に機能性を付与するために遊離フェルラ酸を高含有させ、しかも発酵アルコール飲料の香味バランスを保持した高機能、高香味の発酵アルコール飲料を製造する方法を提供すること。 - 特許庁
  • This method for producing the low-calorie brewage comprises adding a low-calorie sweetener or a non-calorie sweetener comprising one or more kinds selected from the group consisting of acesulfame potassium, aspartame, erythritol, sorbitol, maltitol (reduced maltose), millet jelly of reduced maltose, xylitol, fruit of Momordica grosvenori, stevia and sucralose.
    低カロリー醸造酒の製造工程のいずれかにおいて、アセスルファムカリウム、アスパルテーム、エリスリトール、ソルビトール、マルチトール(還元麦芽糖)、還元麦芽糖水飴、キシリトール、羅漢果、ステビア、及びスクラロースからなる群から選ばれた、1種又は2種以上を組み合わせてなる低カロリー甘味料又はノンカロリー甘味料を添加する。 - 特許庁
  • The method for producing the colored brewage using as the colored potatoes containing an anthocyanin pigment as the material comprises the step of separating the colored potatoes subjected to heat treatment into a pigment extract containing the anthocyanin pigment and starch-containing residues, the step of saccharifying the residues by adding the residues to malt and water to produce a saccharified liquid, and the step of adding the pigment extract to a fermentation liquid to make a fermentation.
    アントシアニン色素を含有する有色馬鈴薯を原料として用いる有色醸造酒の製造方法であって、加熱処理した該有色馬鈴薯を、該アントシアニン色素を含む色素抽出液とデンプンを含む残渣とに分離する工程と、該残渣を麦芽及び水に添加して糖化することにより糖化液を製造する糖化工程と、該色素抽出液を発酵液に添加して発酵を行う発酵工程と、を備える有色醸造酒の製造方法により解決する。 - 特許庁

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