「brews」を含む例文一覧(10)

  • a person who brews sake
    酒を作る人 - EDR日英対訳辞書
  • a craftsman who brews sake
    酒をつくる職人 - EDR日英対訳辞書
  • a person who brews vinegar
    酢を作る職人 - EDR日英対訳辞書
  • someone who brews beer or ale from malt and hops and water
    麦芽、ホップ、および水からビールやエールを醸造する人 - 日本語WordNet
  • Low malt beer in which no barley or malt is used is classified as 'other brews (1).'
    麦や麦芽を一切使用しない発泡酒は「その他の醸造酒(1)」に分類する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • This includes drinks other than refined sake, synthetic sake, shochu (distilled spirit), mirin, beer, fruit wine, whisky, brandy, material alcohol, low-malt beer, other brews, spirit, liqueur and powder liquor.
    清酒、合成清酒、焼酎、みりん、ビール、果実酒、ウイスキー、ブランデー、原料用アルコール、発泡酒、その他の醸造酒、スピリッツ、リキュール、粉末酒以外の酒類をいう。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • Having said that, the style of a traditional toji group has been changed recently and fewer breweries now have typical san-yaku; accordingly, a group consisting of a toji and kurabito, or a toji and young employees, brews sake at more breweries, and the number of breweries whose kuramoto also work as a toji is also increasing.
    ただし、従来の杜氏集団のかたちが変化しつつある昨今、伝統的な三役がそろう蔵は減少しており、杜氏と蔵人のみ、あるいは杜氏と若い社員たちのグループで、あるいは杜氏と蔵元が兼任して酒造りをおこなう蔵が増えてきている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • In contrast to the classification system based on alcohol content, the current classification based on the specific class names can be regarded as a guarantee of a certain level of quality under its classification standard; however, it cannot prevent brews which are not processed for optional application from being distributed as lower grade of special designation sake.
    現行の特定名称による区分は、アルコール度数による級別制度と異なり、その区分基準によってある一定の品質を保証していると捉えることができるが、任意の申請を行わない醸造酒がより下位の特定名称酒として流通することを妨げるものではない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • To provide a method for simply and efficiently isolating natural variant sake yeast which coexists in preserved strains and brews sake having an organic acid composition excellent in taste, and a new natural variant sake yeast which is obtained by the method and is used for production of sake having good flavor and taste.
    簡便かつ効率的に、保存菌株の中に混在する呈味の優れた有機酸組成の清酒を醸造する自然変異株清酒酵母を単離する方法、及び、当該方法により得られた良好な風味・呈味を有する清酒の製造に用いる新規自然変異株清酒酵母を提供する。 - 特許庁
  • The coffee maker is provided with a brewing chamber 5 for housing a cartridge 20, at least one punch-out members 13 and 15 for punching out the cartridge and a pump 2 for supplying brewing water to the brewing chamber, and brews powder coffee housed inside the cartridge.
    カートリッジ20を収容する抽出室5と、カートリッジを押し抜くための少なくとも1個の押抜き部材13、15と、抽出室に抽出水を供給するポンプ2とを具え、カートリッジ内に収容された粉末コーヒーを抽出するコーヒーメーカーである。 - 特許庁

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