「condensed milk」を含む例文一覧(43)

  • POWDER OF DRIED CONDENSED MILK
    乾燥練乳粉末 - 特許庁
  • SWEETENED DEFATTED CONDENSED MILK, AND SWEETENED DEFATTED CONDENSED MILK-LIKE DAIRY PRODUCT
    加糖脱脂練乳及び加糖脱脂練乳様乳製品 - 特許庁
  • Dairy products (milk, condensed milk, butter, and cheese)
    乳製品(牛乳、コンデンスミルク、バター、チーズ) - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • Sweetened condensed milk: Condensed milk, often used as a topping in addition to standard usage.
    加糖練乳:コンデンスミルク、単独でかけるよりもトッピングにされることが多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • (ii) Cream, ice cream, unsweetened evaporated milk, unsweetened condensed milk, powdered skim milk, cultured milk, lactic acid bacteria beverages, and milk beverages;
    二 クリーム、アイスクリーム、無糖練乳、無糖脱脂練乳、脱脂粉乳、発酵乳、乳酸菌飲料及び乳飲料 - 日本法令外国語訳データベースシステム
  • In the past, everybody ate strawberries with condensed milk.
    昔はみんないちごに練乳をかけて食べていました。 - 時事英語例文集
  • There is also shaved ice with a topping of bean jam or condensed milk.
    餡やコンデンスミルクをかけたものもある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • It is used together with syrup or sweetened condensed milk.
    シロップや加糖練乳とともにかける。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • It is eaten after pouring various syrups and condensed milk.
    各種シロップと練乳をかけて食べる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • Prepared by pouring Blue Hawaii syrup, sweetened condensed milk
    ブルーハワイと加糖練乳をかけたもの - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • METHOD FOR PRODUCING SUGAR-ADDED CONDENSED MILK PRODUCT
    加糖練乳様乳製品の製造方法 - 特許庁
  • The powder of the dried condensed milk is preferably obtained by adding the milk sugar to a condensed milk, crystallizing the milk sugar, atomizing the condensed milk with the crystals by air pressure, and spray-drying the atomized particles.
    前記乾燥練乳粉末は、練乳に乳糖を添加して乳糖を結晶化させた後、エアー圧で微粒化して噴霧乾燥して得ることが好ましい。 - 特許庁
  • People started putting condensed milk in their coffee because fresh milk was very valuable.
    新鮮な牛乳は大変貴重だったので,人々はコーヒーに練乳を入れるようになりました。 - 浜島書店 Catch a Wave
  • This powder of dried condensed milk includes a crystallized milk sugar and is composed of spherical particles.
    結晶化乳糖を含有し、球状の粒子からなる乾燥練乳粉末を得る。 - 特許庁
  • The condensed milk-diluted food is obtained by diluting sweetened condensed milk with water or liquid food, and contains sucrose fatty acid ester and polysaccharide.
    加糖れん乳を水または液状食品で希釈したれん乳希釈食品に、ショ糖脂肪酸エステル及び増粘多糖類を含有させる。 - 特許庁
  • To provide sweetened defatted condensed milk suppressed in increase in viscosity with the lapse of time during preservation, and to provide a sweetened defatted condensed milk-like dairy product.
    保存中の経時的粘度増加が抑制されている加糖脱脂練乳及び加糖脱脂練乳様乳製品の提供。 - 特許庁
  • The sweetened defatted condensed milk or the sweetened defatted condensed milk-like dairy product is suppressed in increase in viscosity with the lapse of time during preservation by bringing an amount of β-lactoglobulin in the sweetened defatted condensed milk or the sweetened defatted condensed milk-like dairy product to ≤0.95 mg/ml.
    加糖脱脂練乳又は加糖脱脂練乳様乳製品中のβ−ラクトグロブリン量を0.95mg/ml以下にすることにより、保存中の経時的粘度増加を抑制した加糖脱脂練乳又は加糖脱脂練乳様乳製品を提供することができる。 - 特許庁
  • (viii) Dairy product producing businesses (meaning businesses for producing milk powder, condensed milk, cultured milk, cream, butter, cheese and other food that is mainly made from milk (excluding milk beverages appearing similar to cow's milk));
    八 乳製品製造業(粉乳、練乳、発酵乳、クリーム、バター、チーズその他乳を主要原料とする食品(牛乳に類似する外観を有する乳飲料を除く。)を製造する営業をいう。) - 日本法令外国語訳データベースシステム
  • To obtain a milk-containing beverage of high thermal stability that causes no coagulation and precipitation even in sterilization, for example, milk, milk for beverage, fermented milk or condensed milk.
    加熱殺菌しても凝集、沈澱が生じない熱安定性の高い乳や飲用乳、乳飲料、発酵乳、練乳のような乳含有飲食品の提供。 - 特許庁
  • The enhancer also has the activities for improving the milk feeling comprising the body and condensed feeling of milk, of the milk-containing product, and provides the milk feeling enhancer for the milk-containing product.
    また、該増強剤は、乳入り製品に対して、乳のコク、濃厚感からなる乳感を向上させる作用を有し、乳入り製品に対する乳感増強剤を提供する。 - 特許庁
  • This method for producing the natural cheese comprises a concentration process of obtaining condensed milk by condensing under reduced pressure raw material milk sterilized by a heating treatment condition free from heat denaturing whey protein, and a milk formula process of adding the condensed milk to uncondensed raw material milk.
    ホエー蛋白質が熱変性しない加熱処理条件で殺菌した原料乳を減圧下で濃縮することによって濃縮乳を得る濃縮工程と、未濃縮の原料乳に、前記濃縮乳を添加する調乳工程とを有することを特徴とするナチュラルチーズの製造方法。 - 特許庁
  • The contents of the individual components of the emulsified composition can be established by precisely controlling the amounts of the starting materials providing the milk fats and the milk proteins such as cow's milk, whole powder milk, butter, cheese, cream, condensed milk, butter oil, butter milk and butter milk powder and the amounts of the disaccharide alcohol, the emulsifying agent and water.
    このような乳化組成物の各成分の割合は、乳脂肪源および乳蛋白質源となる牛乳、全粉乳、バター、チーズ、クリーム、れん乳、バターオイル、バターミルク、バターミルクパウダーなどの原料と、二糖アルコール、乳化剤、および水分の量を精密に調整することで得られる。 - 特許庁
  • Component A: cream; component B: butter milk or butter milk powder; component C: one or more selected from the group consisting of milk, condensed milk, whole milk powder, powdered skim milk, skimmed condensed milk, and total milk protein.
    以下のA成分、B成分およびC成分のうち、少なくとも2成分以上からなる混合物のプロテアーゼ処理物を含有することを特徴とする香味付与物:A成分;クリームB成分;バターミルクまたはバターミルクパウダーC成分;牛乳、濃縮乳、全粉乳、脱脂粉乳、脱脂濃縮乳及びトータルミルクプロテインからなる群より選択される1種以上。 - 特許庁
  • In another aspect, the powder of the dried condensed milk is preferably obtained by atomizing the heated condensed milk by a high pressure pump, spray-drying the atomized particles and adding the crystallized milk sugar.
    前記乾燥練乳粉末は、加温した練乳を高圧ポンプで微粒化して噴霧乾燥した後、結晶化乳糖を添加して得ることが好ましい。 - 特許庁
  • The fermented flavoring liquid includes the fermented milk, saccharides, the whole sweetened condensed milk, a protein hydrolyzate, juice of Myciaria dubia (H.B.K), a starch, a fermented seasoning liquid and common salt.
    発酵風味液は、発酵乳、糖類、全脂加糖練乳、蛋白加水分解物、カムカム果汁、澱粉、発酵調味液、食塩を含有する。 - 特許庁
  • Fruit, like canned mandarin oranges and pineapple, are used and red beans used as a topping and condensed milk is poured over this.
    ミカンやパイナップルの缶詰などの果物を盛り込み、アズキを乗せ、練乳をかけたもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • This juice drink is called sinh to and is made from fruit, condensed milk and crushed ice.
    この果汁飲料は「シントー」と呼ばれ,果物,練乳,砕いた氷から作られます。 - 浜島書店 Catch a Wave
  • To provide a stable condensed milk-diluted food obtained by diluting sweetened condensed milk with water and/or liquid food, causing no precipitation of sugar during preservation, and causing no float of fat even when the food contains the fat.
    加糖れん乳を水及び/又は液状食品で希釈したれん乳希釈食品であって、保存中に糖分の沈降が生じないと共に、脂肪分を含む場合にも脂肪が浮上しない安定したれん乳希釈食品を提供する。 - 特許庁
  • To provide a method for producing a powdered milk having a completely new caramel taste by carrying out Maillard reaction of milk protein in cow's milk, condensed milk or butter with a vegetable oil-and-fat, a sugar, etc., and provide a completely new food having unique taste and flavor and produced by adding the powdered milk having the caramel taste.
    牛乳や練乳及びバター中の乳蛋白と植物性油脂及び糖類等でメイラード反応を起こさせた全く新規なキャラメル風味の粉乳の製造方法及びこのキャラメル風味の粉乳を混合添加してなる全く新規で斬新な風味の食品を得る。 - 特許庁
  • The dairy product mixture contains, for instance, 40-50 wt.% cow milk, 20-30 wt.% sugar-added condensed milk, 8-18 wt.% sugarless condensed milk, and 5-25 wt.% granulated sugar, and preferably, does not contain pectin.
    乳製品混合物は、例えば牛乳40重量%以上50重量%以下、加糖練乳20重量%以上30重量%以下、無糖練乳8重量%以上18重量%以下、グラニュー糖5重量%以上25重量%以下、を含有し、ペクチンを含有しないことが望ましい。 - 特許庁
  • This roasted coffee bean prepared product is obtained by filling water, raw milk, processed milk, a liquid milk product, an emulsifier, a sweetener or an edible liquid such as condensed coffee liquid in the thin pores of the granules obtained by crushing unextracted roasted coffee beans.
    未抽出の焙煎コーヒー豆を粗砕した粉粒体の細孔内に、水、生乳、加工乳、液状乳製品、乳化剤、甘味料または濃縮コーヒー液などの可食性液体を充填した焙煎コーヒー豆調製品とする。 - 特許庁
  • This food composition offers prophylactic and treatment effect on genital dysfunction by using goat milk, goat condensed milk or fermented goat milk, or orally giving to the human body a drug preparation mixed with goat milk and a usual physically adaptable component.
    本発明の組成物は、山羊乳あるいは山羊乳濃縮液,山羊乳醗酵乳を利用する、または山羊乳と通常の生理学的に適合した成分が混合された製剤を人体に経口投与して生殖機能障害の予防および治療効果を提供する食品組成物である。 - 特許庁
  • This is shaved ice having black syrup, condensed milk or dried fruits on top with a raw egg yolk cracked into a dent in the center.
    かき氷の上に黒糖蜜、練乳、ドライフルーツなどのトッピングを乗せたあと、まん中にくぼみを作って、生卵の黄身を割り入れたものである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • Mango Bing (芒果冰, Mango ice): It became popular since around 2004; it is prepared by adding a lot of cut mango and mango syrup and sweetened condensed milk.
    芒果冰(マングォビン、):2004年(平成16年)ごろから流行した、マンゴーの切り身をたっぷり乗せ、マンゴーシロップと加糖練乳をかけたもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • According to your taste, you can choose fruit pulp, jam, fruit compote, resilient dumplings called QQ, rice noodles, nuts, sweetened condensed milk and eggs.
    好みで果肉、ジャム、蜜煮の果物、QQと呼ばれる弾力のある団子、ライスヌードル、ナッツ、加糖練乳、鶏卵などが選べる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • Many homemade sauces are sweet, and not just sauce, but also condensed milk is spread over takoyaki in Ship of the Sun.
    ソースが自家製の場合、甘味の味が多く、日の船においてはソースのほか練乳による味付けもなされる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • To obtain a powder of dried condensed milk good in fluidity and solubility, excellent in packing aptitude and capable of providing high packing density.
    流動性、溶解性が良好で、充填適性に優れ、充填密度が高い乾燥練乳粉末を提供する。 - 特許庁
  • To provide an enhancer of cheese flavor for enhancing natural cheese feeling and cream feeling inherent in cheese and/or an enhancer of milk feeling for enhancing the milk feeling including the body and condensed feeling of milk, and to provide a highly palatable cheese-containing food having enhanced cheese flavor and/or a milk-containing product having improved milk feeling, obtained by adding the enhancer.
    チーズの持つ本来の自然なチーズ感やクリーム感を強化するチーズ風味増強剤及び/又は乳のコク、濃厚感からなる乳感を向上させる乳感増強剤、該増強剤を添加した増強されたチーズ風味を有する嗜好性の高いチーズ含有食品及び/又は乳感を向上させた乳入り製品を提供すること。 - 特許庁
  • Furthermore, tallow is used and the lactones-containing substances such as coconut milk, peach puree or condensed milk as an oil-in-water type emulsified oil and fat composition is preferably added.
    また、牛脂を用いて、ココナッツミルク、モモピューレ、練乳等のラクトン類含有物質を、水中油滴型乳化油脂組成物として添加することが好ましい。 - 特許庁
  • To provide a condensed dessert base capable of stably forming evenly-smooth milk pudding like gel simply by mixing into commercially available milk without reducing the concentration of LM pectin or caring about a temperature or churning condition at mixing.
    LMペクチンの濃度を低めたり、混合時の温度や攪拌条件等を気にしたりすることなく、市販の牛乳に単純に混合するだけで、安定的に均一で滑らかなミルクプリン風ゲルを形成できる、濃縮型のデザートベースの提供。 - 特許庁
  • The popular fillings include azuki bean paste, custard cream, taro potatoes, sesame paste and peanuts, while sweet potatoes, buttered corn, fried cabbage, chopped dried daikon (radish), tuna, sansai (Taiwanese leaf mustard), curry paste, and strawberry flavored condensed milk are also available.
    具はつぶあん、カスタードクリーム、タロイモ、ゴマあんとピーナツなどが多く、サツマイモ、バターコーン、キャベツ炒め、切干大根、チューナ、酸菜(台湾の高菜)、カレー、イチゴ練乳などを入れた物もある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • The fruit juice-containing food and drink products are preferably two kinds selected from a fruit juice, a condensed fruit juice, a beverage containing them, confectioneries, milk products and syrups.
    また、前記果汁含有飲食品は、果汁、濃縮還元果汁及びそれらを含有する飲料類、菓子類、乳製品類、シラップ類から選ばれた1種であることが好ましい。 - 特許庁
  • To provide a fluidity-improving agent for fluid food with high sugar content enabling production of fluid food having high sugar content (such as chocolate syrup or condensed milk) whose fluidity is stabilized even after long storage or after storage under a low temperature condition or heat cycle condition.
    長期保存後あるいは低温条件、ヒートサイクル条件における保存後も流動性が安定化された高糖度流動食品(例えば、チョコレートシロップ、加糖練乳など)を提供する。 - 特許庁

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