「condiment」を含む例文一覧(95)

1 2 次へ>
  • CONDIMENT
    調味料 - 特許庁
  • ACIDIC CONDIMENT
    酸性調味料 - 特許庁
  • miso condiment mixed with {'sansho' seasoning}
    山椒を混ぜた味噌 - EDR日英対訳辞書
  • SALMON FLAVOR CONDIMENT
    鮭風味調味料 - 特許庁
  • CONDIMENT STORAGE DEVICE
    調味料収納具 - 特許庁
  • CONDIMENT MEASURING CONTAINER
    計量調味料容器 - 特許庁
  • PREPARATION METHOD OF CONDIMENT
    調味料の製造方法。 - 特許庁
  • CONDIMENT STORAGE CONTAINER
    調味料収納容器 - 特許庁
  • Coriander condiment.
    コリアンダー調味料 - 映画・海外ドラマ英語字幕翻訳辞書
  • a condiment called soy sauce mix
    掛け醤油という調味料 - EDR日英対訳辞書
  • a Japanese sharp hot condiment called {'sansho'}
    山椒という香辛料 - EDR日英対訳辞書
  • GEL CONDIMENT USING AGAR
    寒天を使ったゲル状調味料 - 特許庁
  • CONDIMENT AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME
    調味料およびその製造法 - 特許庁
  • WASHING MACHINE OF BAG FOR SUBDIVIDED CONDIMENT
    小分け調味料袋洗浄機 - 特許庁
  • spicy or savory condiment
    ぴりっとする、または風味のよい香辛料 - 日本語WordNet
  • a thick sweet and pungent Chinese condiment
    甘辛くてとろみのある中国の薬味 - 日本語WordNet
  • a condiment called relish
    洋食において,前菜として摘む軽い料理 - EDR日英対訳辞書
  • Yuzu kosho (a spicy, hot Japanese condiment made from yuzu rind, chili, and salt): A touch of Yuzu Kosho may be added to suiji in a bowl.
    柚子胡椒-少しだけ取って入れる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • In this case, they are used as a condiment vegetable.
    この場合香辛菜として利用されることになる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • It is often served as a relish or a condiment with Japanese food.
    和食の付け合せや薬味として使われることが多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • - The former serves as a condiment, and the latter gives sweetness.
    -前者は薬味代わり、後者は甘みが出る。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • METHOD FOR PRODUCING ACIDIC CONDIMENT CONTAINING CHEESE-LIKE GRAIN
    チーズ様粒入り酸性調味料の製造方法 - 特許庁
  • FOOD AND CONDIMENT EXCELLENT IN DEGLUTITION
    嚥下性に優れた食品及び調味料 - 特許庁
  • BLOW CONTAINER FOR FILLING LIQUID CONDIMENT
    液体調味料充填用ブロー容器 - 特許庁
  • METHOD FOR PRODUCTION OF SOYBEAN CONTAINING CONDIMENT
    大豆含有調味料の製造方法 - 特許庁
  • LIQUID CONDIMENT AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME
    液状調味料及びその製造方法 - 特許庁
  • BUBBLE-CONTAINING O/W EMULSIFIED CONDIMENT
    気泡入り水中油型乳化調味料 - 特許庁
  • FLAVOR CONDIMENT AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME
    風味調味料およびその製造方法 - 特許庁
  • Dry leaves can be mixed in a condiment called shichimi-togarashi (a condiment comprising red pepper and six other spices) (especially in Kyoto) or furikake (dried food sprinkled over rice).
    また葉を乾燥させたものは香辛料として(特に京都で)七味唐辛子に配合されることもあるほか、ふりかけなどにも用いられる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • To provide a safe liquid condiment pouring container without the risk of spilling a liquid condiment out of a pouring mouth when the container is toppled down.
    容器が倒れても注ぎ口5から液体調味料aがこぼれることのない安全な液体調味料a注ぎ容器を提供すること。 - 特許庁
  • METHOD FOR PRODUCING MARINE PROTEIN FERMENTED CONDIMENT, MARINE PROTEIN FERMENTED CONDIMENT, METHOD FOR PRODUCING MALT, AND MALT
    水産蛋白質性発酵調味料の製造方法、水産蛋白質性発酵調味料、麹製造方法、麹 - 特許庁
  • the taste experience when a savoury condiment is taken into the mouth
    風味のある薬味が口中へ入れられたときの舌の感覚 - 日本語WordNet
  • As mentioned above, Ichimi-togarashi is generally used as a condiment for dishes such as udon.
    前述の通りうどんなどの薬味として使われるのが一般的である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • Its red color looks attractive, and its spiciness is exploited as a condiment.
    紅色が美しく、辛味をいかした薬味として用いられる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • A number of shops provide yuzu kosho (a spicy, hot Japanese condiment made from yuzu rind, chili and salt) as a seasoning.
    薬味として柚子胡椒が用意されている店も多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • Grated wasabi or daikon radish is frequently used as a condiment.
    薬味として、摺り下ろしたわさびやダイコンがよく用いられる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • To provide a salt condiment formed to be granular by using agar.
    寒天を使って粒状に成形した塩調味料を提供する。 - 特許庁
  • PLUM VINEGAR CONDIMENT IMPROVING TEXTURE OF MEAT AND SEAFOOD
    食肉及び魚介類の食感を改善する梅酢調味料 - 特許庁
  • Ume vinegar is used as a bathing agent, a condiment and a cosmetic lotion.
    梅酢を、入浴剤、調味料、化粧水として使用する。 - 特許庁
  • The liquid condiment comprises a fermented condiment liquid, a fish sauce and a spirits, wherein the fermented condiment liquid is obtained by fermenting one or more raw materials selected from a group consisting of grains, seaweeds, vegetables and fruits.
    本発明に係る液状調味料は、穀類、海草類、野菜類、果物類からなる群から選ばれた一または二以上の原料を発酵させて得た発酵調味液と、魚醤油と、酒類を含んでいる。 - 特許庁
  • a spicy condiment made of chopped fruits or vegetables cooked in vinegar and sugar with ginger and spices
    刻んだ果物と野菜を生姜と香辛料の入った酢と砂糖の中で調理して作る、香ばしい薬味 - 日本語WordNet
  • highly aromatic inner bark of the Canella winterana used as a condiment and a tonic
    香辛料と強壮薬に使われるワイルドシナモンの非常に香りのよい内側の樹皮 - 日本語WordNet
  • a type of Japanese food, with unseasoned ingredients boiled in a pot and then dipped in the juice of a bitter orange or in another condiment
    材料を味つけしないで湯で煮てポン酢などをつけて食べる鍋料理 - EDR日英対訳辞書
  • Mirin is an alcoholic condiment used as a seasoning in Japanese cuisine and also as an alcoholic beverage.
    みりん(味醂)とは、日本料理の調味料や飲用に用いられるアルコール飲料のひとつ。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • In the Kyushu region it's used as a seasoning called yuzu kosho, which is a spicy, hot Japanese condiment made from yuzu rind, chili and salt.
    九州地方では、柚子胡椒と呼ばれる調味料としても使用される。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • In Kyushu it's used as a condiment for a one-pot dish cooked at the table as well as miso soup, sashimi (fresh slices of raw fish), etc.
    地元では鍋料理や味噌汁、刺身などの薬味として用いられる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • It has a unique aroma and an acrid taste, so it is used for spice and garnishing served with raw fish as condiment.
    特有の香りと辛味を持ち、香辛料として薬味や刺身のつまなどに用いられる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • Although the major condiment is mustard all across the country, Misodare or green onion sauce is used in some areas.
    薬味は全国的にからしが主流だが、味噌だれやネギだれなどを用いる地域もある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • As an alternative, CPP is added to a condiment such as dried vegetable or green laver and the mixture is added to a food before meal.
    あるいは、乾燥野菜、青のりなどの薬味に含有させ、食前に添加するようにしてもよい。 - 特許庁
  • To provide a condiment without deflection in taste and suitably used in various dishes.
    味に偏りがなく、かつ様々な料理に好適に使用することができる調味料を提供することである。 - 特許庁
1 2 次へ>

例文データの著作権について