「cookery」を含む例文一覧(38)

  • Chinese cookery
    支那料理 - 斎藤和英大辞典
  • cookery
    割烹術 - 斎藤和英大辞典
  • a cookery school
    割烹学校 - 斎藤和英大辞典
  • household cookery
    総菜料理 - 斎藤和英大辞典
  • cookery―the art of cooking―gastrology
    料理法 - 斎藤和英大辞典
  • foreign cookery―foreign food
    西洋料理 - 斎藤和英大辞典
  • French cookery
    フランスふうの料理 - 斎藤和英大辞典
  • of Japanese cookery, a foodstuff called 'kikutoji'
    菊綴じという食品 - EDR日英対訳辞書
  • of Japanese cookery, a dish called 'kushiyaki'
    串焼きという料理 - EDR日英対訳辞書
  • She has a hand for cookery.
    彼女は割烹の才がある - 斎藤和英大辞典
  • She has a hand for cookery
    あの女は料理が上手だ - 斎藤和英大辞典
  • He has a turn for cookery―a hand for cookery.
    あの娘は割烹の才が有る - 斎藤和英大辞典
  • clarified butter used in Indian cookery
    インド料理に使う透明バター - 日本語WordNet
  • cookery that calls for food to be boiled in syrup
    含め煮という料理法 - EDR日英対訳辞書
  • Korean cookery called {'namuru'}
    ナムルという朝鮮料理 - EDR日英対訳辞書
  • a small bundle of herbs used in cookery
    料理用の香草の束 - EDR日英対訳辞書
  • The family business consisted of kagura (a musical dance), (zenshu (cookery)) and (flower arrangement).
    家業は神楽・(膳羞)・(華道)。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • SEASONING COMPOSITION FOR MEAT COOKERY AND COOKING SET FOR MEAT COOKERY
    肉料理用調味料組成物及び肉料理の調理セット - 特許庁
  • the culinary art, or the art of cookery
    割烹(かつぽう)術つまり料理法. - 研究社 新英和中辞典
  • people are needed who have experience in cookery
    料理業の経験のある人々が必要ようとされる - 日本語WordNet
  • fish whose flesh is dried and flaked for Japanese cookery
    日本料理用に乾燥してフレークにされる魚 - 日本語WordNet
  • a particular style of cookery (as of a region)
    料理法の特殊な方法(1分野としての) - 日本語WordNet
  • aromatic potherb used in cookery for its savory qualities
    風味があるため料理に使う香りのよい香味野菜 - 日本語WordNet
  • of Japanese cookery, food that has been dressed in a sauce made from arrowroot starch
    葛引きという,葛粉を煮て作った餡をかけた料理 - EDR日英対訳辞書
  • in Japanese cookery, grated radish and red pepper used as spice, called 'momigioroshi'
    紅葉卸しという,薬味に使う大根卸し - EDR日英対訳辞書
  • a dried leaf of the laurel used in cookery
    月桂樹の葉を乾燥させた香辛料 - EDR日英対訳辞書
  • in simple Japanese cookery, the type of dish that is placed far from the edge of a low dining table
    会席料理で,膳の一番奥に置く品目の料理 - EDR日英対訳辞書
  • Ohitashi (also called hitashi or hitashimono) is a kind of cookery.
    おひたし(御浸し、ひたし、ひたし物とも)とは、調理法の1種である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • a European mint with aromatic and pungent leaves used in perfumery and as a seasoning in cookery
    香りがよくぴりっとした葉が香料や料理の風味づけに用いられるヨーロッパのハッカ - 日本語WordNet
  • of Japanese cookery, a soup composed of a lightly flavored stock broth to which fish and vegetable paste have been added and which simmers for a long time, called 'oden'
    野菜や魚の練り製品を薄い味の汁で長く煮た鍋料理 - EDR日英対訳辞書
  • in simple Japanese cookery, a dish for serving raw fish or vinegared food, placed far from the edge of a low dining table
    会席料理で,膳の一番奥に置く,さしみや酢の物などの料理を盛るための器 - EDR日英対訳辞書
  • This is face-to-face kitchen structure in which a kitchen 1 is set in between a cookery 2 and a dining room 3 and a kitchen counter 11 faces three directions to a cookery 2 side, a dining room 3 side, and a passage side 4 opened at same height.
    厨房2と食堂3との間にキッチン1を設けた対面型のキッチン構造であって、キッチン台11が、厨房2側、食堂3側、通路4側の三方向に面して同一高さで開放されてなるキッチン構造。 - 特許庁
  • native to Egypt but cultivated widely for its aromatic seeds and the oil from them used medicinally and as a flavoring in cookery
    エジプト起源であるが、その香りのよい種のため、医学と料理で味付けのために使用されるその油を得るために栽培されている - 日本語WordNet
  • Before on the cookery program, Chizuru AZUMA from Innoshima City, adding konjac (alimentary yam paste) in okonomiyaki, said 'in Hiroshima it is added,' but only in this area.
    以前、因島出身の東ちづるが、料理番組でコンニャクを加えて「広島では入れるんです」と言ったことがあるが、この地域だけである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • This cookery name is derived from the process to soak ingredients in soup stock, but this process is often skipped, and simply boiled foods with soy sauce on it is also called ohitashi.
    出汁に浸す過程より派生した調理名であるが、この工程は省かれることも多く、単に茹でた食材に醤油をかけたものもおひたしと呼ばれる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • It is estimated that this cookery existed based on documents in the Nara period and the word "Hitashimono" also appeared in the records in 1517 in the Sengoku period (period of warring states in Japan).
    奈良時代の文書からもこの調理法があったことが推定されているが、戦国時代_(日本)の永正14年(1517年)の記録に「ヒタシ物」という語句が出現する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • Storage parts 14a, 14b, 14c are equipped under the kitchen counter facing three directions to the cookery 2 side, the dining room 3 side, and the passage 4 side.
    厨房2側、食堂3側、通路4側の三方向に面してキッチン台11下に収納14a、14b、14cが設けられてなるキッチン構造。 - 特許庁
  • To enable a fully variety of asparaguses, large-sized, medium-sized, and large-sized asparaguses to be delivered corresponding to many kinds of orders or cookery, and enable easy suckering and stock control and provide asparagus-cultivating method in which white asparagus can simply be turned to green asparagus.
    大物アスパラ、中物アスパラ、細物アスパラなど注文や料理法に応じた多様なアスパラの提供を可能とし、容易な株分けと株の管理利用を可能とし、ホワイトアスパラを簡単にグリーンアスパラにできるアスパラの栽培方法を提供するにある。 - 特許庁

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