Oboro tofu (half-curdled tofu produced in the making of tofu)
おぼろ豆腐 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The wolf gave a howl which made my blood run cold―froze my blood―curdled my blood.
狼の吠えるのを聞くとひやりとした - 斎藤和英大辞典
My blood curdled at that sight. その光景を見て血の凍る思いがした。 - Tatoeba例文
cheeselike food made of curdled soybean milk
豆乳を固めたチーズのような食物 - 日本語WordNet
a custard-like food made from curdled milk
凝乳で作ったカスタードのような食物 - 日本語WordNet
My blood curdled at that sight.
その光景を見て血の凍る思いがした。 - Tanaka Corpus
sweet spiced hot milk curdled with ale or beer
エールかビールで凝結する甘いスパイスを加えられたホットミルク - 日本語WordNet
This heroic warrior is said to have curdled the blood of all in Rakuchu even after his death.
その武勇は死んだ後まで洛中を震え上がらせたという。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The character '腐' in Chinese word tofu doesn't mean "to go bad"; instead, it refers to curdled food such as cheese (corresponding to "curd" in English).
漢語における豆腐の「腐」は腐る意味ではなく、チーズのように凝固した食品(英語のカード(食品)curdにあたる)を指す。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The curdled soy milk that is cut and soaked in water is called kinugoshidofu (silken tofu), while the kind that's scooped and put into a container directly without soaking in water is called yosedofu (fresh tofu).
これを切り分け水にさらした物が絹ごし豆腐と呼ばれ、水にさらさず直接容器に掬い上げた物が寄せ豆腐と呼ばれる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The curdled soy milk that's put into a mold lined with a cloth while it breaks down and is drained then turns into momendofu (firm tofu).
また、固まった豆乳を崩しながら、内側に布を敷いた型に入れ、水分を抜くと木綿豆腐となる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
After the half-curdled or pudding-like tofu is placed into a mold lined with a cloth so that it will break down, a lid is set on the mold, a stone weight is placed on the lid and the tofu is drained, thus producing momendofu (firm tofu).
これを崩しながら内側に布を敷いた型の中に盛り込み、蓋をして重石を掛け、硬く水を切ると豆腐(木綿豆腐)となる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
While such ingredients are cooked in the pot, yuba appears on the surface and a kind of oboro tofu (half-curdled tofu produced in the making of tofu) is formed, and these can also be eaten.
煮る内に、表面にゆばができたり、半分凝固したおぼろ豆腐のようなものができ、これらも食べる事ができる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
When the concentration and temperature of the soy milk, the amount of bittern and a moderate degree of "yose" harmonize, the soy milk starts curdling without separation from the water, whereupon it soon transforms into half-curdled or pudding-like tofu.
豆乳の濃度、温度、にがりの量、そして適度な「寄せ」がそろうと、豆乳は水と分離することなく固まり始め、やがておぼろ状、またはプリン状の豆腐となる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
However, oboro that reads in oboro kombu (shredded tangle), oboro tofu (half curdled tofu that is being produced in the making of tofu), and oboro manju (a regular round manju, bun stuffed with azuki-bean paste except that its very thin covering is peeled off after it is steamed) is not the oboro in the aforesaid meanings.
ただし、おぼろ昆布(薄く削ったコンブ)、おぼろ豆腐(固まりかけの豆腐)、おぼろ饅頭(皮を剥いた饅頭)のおぼろは、この意味のおぼろではない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
To provide a method for producing bean curd noodles, by which, after bean curd is curdled, the bean curd can simply be processed to easily produce the beautiful bean curd noodles, and to provide bean curd noodles. 豆腐を固めた後の加工が簡単であり、綺麗な麺豆腐を容易に製造する事ができる豆腐麺及びその製造方法の提供を図る。 - 特許庁