「cut-and-dried」を含む例文一覧(119)

1 2 3 次へ>
  • a set phrase―a conventional phrase―a stereotyped expression―a hackneyed expression―cut and dried expressions
    きまり文句 - 斎藤和英大辞典
  • one's cut‐and‐dried opinions
    ある人の紋切り型の意見. - 研究社 新英和中辞典
  • It is cut and dried.
    あらかじめ用意がしてあるのだ - 斎藤和英大辞典
  • CHARCOAL DRIED SEAWEED AND CHARCOAL DRIED THINLY CUT SEAWEED OR METHOD FOR PRODUCING THE SAME
    炭干しワカメおよび炭干し糸ワカメまたはそれらの製造方法 - 特許庁
  • meat that is salted and cut into strips and dried in the sun
    塩味をつけ、薄切りにし、日に干した肉 - 日本語WordNet
  • It is all ready―(出来合いの品物なら)―ready-made―(家なら)―ready-built―(食物なら)―ready-cooked―ready-boiled―ready-roasted―(荷造りなら)―ready-packed―(口上なら)―cut and dried.
    チャンとできている - 斎藤和英大辞典
  • It is all ready―(洋服や靴などなら)―ready-made―(家なら)―ready-built―(食物なら)―ready-cooked―(荷造りなら)―ready-packed―(口上なら)―cut and dried
    ちゃんとできている - 斎藤和英大辞典
  • He always arrays cut and dried expressions.
    あの人はいつもきまり文句を並べる - 斎藤和英大辞典
  • It seems to be prepared beforehand―prepared in advance―all arranged―cut and dried―a got-up affair.
    あらかじめ用意してあるらしい - 斎藤和英大辞典
  • meat (especially beef) cut in strips and dried in the sun
    細い切れに切られて、日なたで乾燥した肉(特に牛肉) - 日本語WordNet
  • tofu that is cut into small pieces, dried, and then frozen
    豆腐を小さく切り,屋外で凍らせかわかした食品 - EDR日英対訳辞書
  • The dough is cut into narrow strips and dried.
    その生地を帯状に細く切って乾燥させる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • ONE-BITE-SIZED CUT DRIED POTATO AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME
    一口サイズのカット干しいも及びその製造方法 - 特許庁
  • It is also called, 'kanso-imo' (dried sweet potato), 'mushi-kirihoshi' (steamed, cut and dried sweet potato), 'kibboshi,' 'imokachi,' and so on.
    「乾燥芋(かんそういも、かんそいも)」「蒸し切り干し」「きっぽし」「いもかち」などとも呼ばれることもある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • To provide a processing method for preparing cut-open and dried fishes such as horse mackerels which are tasty and edible on the bone.
    美味しく骨ごと食べられる鯵等の魚類の開きの加工方法。 - 特許庁
  • Preferably, the dried leaf of the plum is cut to the length having 0.1-3 mm maximum size, and the cut leaf is roasted.
    また、乾燥した梅の葉は、最長0.1〜3mmサイズにカットした後、培煎することが好ましい。 - 特許庁
  • To obtain charcoal dried seaweed and charcoal dried thinly cut seaweed mass-producible at a low cost, not only maintaining the dark green color of the seaweed for a long period but also abundantly maintaining minerals and vitamins and excellent in aroma and chewiness or to provide a method for producing the charcoal dried seaweed and charcoal dried thinly cut seaweed.
    大量かつ安価に製造することができ、ワカメの濃緑色を長く維持することができるだけでなく、ミネラルおよびビタミン類を豊富に維持し、香りや歯ごたえに優れている炭干しワカメおよび炭干し糸ワカメまたはそれらの製造方法を提供することを目的とする。 - 特許庁
  • After drying by cool air, the dried persimmon is cut, further dried by warm air, sprinkled with powdery sugar for over-coating, and then packaged.
    冷風乾燥した後、カットしてさらに温風乾燥、上掛け用粉糖をまぶした後包装を行う。 - 特許庁
  • Cut the hatcho miso finely with a kitchen knife, dissolve in water, add dried bonito and kombu, and then leave it for three hours.
    三州味噌を庖丁で細かく切り、水で溶き、鰹節、昆布を入れて3時間置く。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • Soba which has been air-dried and cut in a uniform length is packaged and sold.
    そばを風で乾かして、一定の長さの棒状に切り揃え、包装して売られる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • Ryoo made the pickles using dried and cut left over vegetables, such as daikon radishes, eggplants, and cucumbers, then he pickled them.
    ダイコン、なす、きゅうりなど野菜の切れ端の残り物をよく干して漬物にしたものである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • The pods, vines and beans of the sword beans are dried, finely cut, and then, comprised as the filler inside the pillow.
    枕内部の充填材に、ナタマメのさや、つる、葉、豆を乾燥させてから細かく刻んだものを含めた。 - 特許庁
  • To obtain the dried shavings of a chicken chest meat which are delicious, can be cut thinly and largely, and can be sterilized surely.
    美味しく、薄く大きく削れ、確実に殺菌できる鶏の胸肉の削り節ができる。 - 特許庁
  • The wet film 48 is dried with a tenter 66 and the side end part is cut by a cutting device 71.
    湿潤フィルム48をテンタ66で乾燥し、切除装置71で側端部を切る。 - 特許庁
  • The product is cut out in a size of 5×10 mm, the cut pieces are dipped into pure water for 72 hours and dried at 102°C during a full night.
    これらを5×10mmに切り出し、純水中に72時間浸漬した後、102℃で一晩乾燥して作成することができる。 - 特許庁
  • The rotary cutter is disposed at an upper cut position, a down cut position, or an upper cut and down cut position with respect to the dried-fish.
    回転刃物の位置が、魚節類に対してアッパーカットとなる位置又はダウンカットとなる位置又はアッパーカット及びダウンカットとなる位置に設けた。 - 特許庁
  • The Jigen and Yakumaru-jigen schools use bokuto made of yusu tree (distylium racemosum) that is cut to an appropriate length after its branches and leaves are removed, and is simply dried without being processed at all.
    示現流や薬丸自顕流では柞(ゆす)の木の枝葉を取り、適当な長さで切り、乾燥させたのみで一切加工しない木刀を使用する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • STEAMING METHOD AND APPARATUS FOR PREVENTING OCCURRENCE OF INTERNAL WHITENESS IN PRODUCTION OF FINELY CUT AND DRIED STRIP OF STEAMED SWEET POTATO AND PROMOTING ENZYMATIC DECOMPOSITION OF STARCH
    甘藷蒸切干し製造における中白の発生を防止し澱粉の酵素分解を促進する蒸し方法および装置 - 特許庁
  • The processing method for preparing a cut-open and dried horse mackerel comprises cutting it open, removing its scales and internal organs, immersing it in black vinegar, and subjecting it to a pressurized heating treatment.
    鯵を開き、鱗と内蔵を取り除き、黒酢に浸漬し、加圧加熱処理することを特徴とする鯵の開きの加工方法。 - 特許庁
  • Alternatively, the outer skin after eliminating the liquid may be frozen, cut into predetermined length and thickness, and dried.
    カットは液を絞った外皮を冷凍して所定の大きさ及び厚さにカットし、外皮を乾燥させてもよい。 - 特許庁
  • Thereafter, the gelatinized starch is spread into a sheet-like form and is then cooled to form gelatinized sheet-like starch gel, which is cut into pieces and then hot-air dried.
    その後、糊化された澱粉をシート状に展開後に、冷却して糊化されたシート状澱粉ゲルを形成させ、これを裁断・熱風乾燥する。 - 特許庁
  • The shaved dried fish pieces are mixed with chip-like cut tangle pieces and a seasoning solution comprising a suitable mixture of soy sauce, sugar, salt and mirin (sweet rice wine for seasoning) to obtain the seasoned dried fish shaves.
    削成した魚節削りを、チップ状に裁断した昆布とともに、醤油、砂糖、食塩およびみりんを適宜混合した調味液と攪拌混合し、味付魚節削りを得る。 - 特許庁
  • The green rice plant tea is obtained through the following process: cutting early harvested rice plants; subjecting the cut rice plants to moist hot air treatment at 120-300°C; kneading the rice plants; drying the kneaded rice plants; and packaging the dried kneaded rice plants: alternatively pulverizing kneaded and dried rice plants.
    この発明の緑色の稲茶は、青刈りした稲を裁断して120°C〜300°Cで加湿熱風処理して揉んで乾燥させて、テイパックに詰めたこと或いは揉んで乾燥処理した稲を粉砕化したことを特徴とする。 - 特許庁
  • Ingredients such as atsuage (thick fried tofu), dried shiitake mushrooms, carrots, konjac, bamboo shoots, knotted konbu kelp, Japanese taro and daikon (Japanese giant radish) are cut into small cubes yet large enough not to become mushy when simmered.
    厚揚げ、干し椎茸、にんじん、こんにゃく、たけのこ、結んだコンブ、サトイモ、ダイコンなどを煮ても壊れない程度でサイコロ状に切る。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • The reverse-printed cut recording papers 48 are dried, fed to a sorter, and lotted every print job.
    裏印字がなされたカット記録紙48に対して乾燥処理が施された後、ソータに送られてプリントジョブ毎に区分けられる。 - 特許庁
  • The method for producing the dried natural cheese comprises cutting natural cheese having water-soluble nitrogen at a rate of ≥30 wt.% based on the hole nitrogen into optional shapes, and freeze-drying the cut cheese.
    全窒素に対する水溶性窒素の比率が30%以上であるナチュラルチーズを任意の形状に裁断して凍結乾燥する。 - 特許庁
  • An cellulose acylate dope is cast into a film 66, which is dried by a tenter and then, both side end parts are cut.
    セルロースアシレートドープを流延してフィルム66とし、テンタにより乾燥したあと、両側端部を切断する。 - 特許庁
  • The roasted taro is obtained by drying raw taro cut into one piece of ≤3 cm by hot air and roasting the dried taro.
    焙煎した里芋は、一片が3cm以下となるように裁断した生の里芋を熱風で乾燥したのち、焙煎したものである。 - 特許庁
  • Dehydration treatment for blowing off washing water by the low-temperature dried compressed air scarcely damages the cut vegetable K and rapidly carries out dehydration.
    低温乾燥圧縮空気により洗浄水を吹き飛ばす脱水処理は、カット野菜Kを傷めることが少なく、水切りも早い。 - 特許庁
  • The charcoal dried thinly cut seaweed is produced by a step 5 of washing the charcoal died seaweed, a step 6 of removing the central core of the washed charcoal dried seaweed and a step 7 of drying the seaweed freed of the central core.
    また、上記炭干しワカメを洗浄する工程5と、該洗浄した炭干しワカメの中芯を取り除く工程6と、中芯を取り除いたワカメを乾燥する工程7により炭干し糸ワカメを製造する。 - 特許庁
  • A material rectangular plate is cut into a trapezoid, which is then cut into a sector as a piece, a recess is fabricated at one end part, and a protruding part is fabricated at the other end part, afterwards, painted, dried, and then a plurality numbers of the pieces are mounted into a circular shape.
    素材矩形板を台形に切断し、次いで扇形に切断してピースとし、一方端部に凹部を加工し、他方端部に凸部を加工し、その後、塗装し、乾燥し、その後に前記ピースの複数個を円形に組み付けする。 - 特許庁
  • By rotating the agitation blades 225A and 225B in the direction to slant them forward, cut garbage is agitated to be dried, and by rotating them reversely, the residue of the cut garbage is sent to a residue recovery chamber 26 to be recovered.
    そして、攪拌翼225A・225Bを前方に傾斜する方向に回転させることによって細断ゴミを攪拌して乾燥させ、逆方向に回転することによって細断ゴミの残渣を残渣回収室26に送って回収できるようにする。 - 特許庁
  • The bamboo material such as a thick-stemmed bamboo or a common Japanese bamboo is cut into a predetermined size and, after the cut bamboo material is dried naturally, it is heated at about 150-350°C for 8-10 h in a kiln before cooled over about 20 h.
    孟宗竹、真竹等の竹材を所定の大きさに切断し、自然乾燥させた後、窯で150℃〜350℃前後の加熱温度で、8時間〜10時間の加熱時間で行ない、その後20時間程度かけて冷却する。 - 特許庁
  • When image pickup is performed by continuously supplying water to the water storage room 77, a clear image can be acquired independently of adhesion of cutting water and firm adhesion of cut waste can be also prevented by preventing the cut waste from being dried.
    水を水溜室77に供給し続けて撮像を行うことで、切削水の付着にかかわらず鮮明な画像を取得することができ、乾燥させないことで切削屑が強固に付着することも防止する。 - 特許庁
  • A system 1 for producing the cut vegetable pack is equipped with a dehydration and cooling apparatus 4 for applying dehydration cooling treatment to a cut vegetable K by blowing low-temperature dried compressed air to the cut vegetable K after washing conveyed by a mesh conveyer 6.
    カット野菜パックの製造システム1は、メッシュコンベア6によって搬送される洗浄後のカット野菜Kに低温乾燥圧縮空気を吹き付けて、当該カット野菜Kに脱水および冷却処理を施す脱水冷却装置4を備えている。 - 特許庁
  • As for dried noodles, "Quality Labeling Standard for instant noodles" of Japan Agricultural Standards (JAS) stipulates that if machine was used during the manufacturing process; well kneaded dough made by mixing wheat-flour with salt and water is cut long and thin like tape, and then dried, the resulting noodles are classified into "Kikaimen" (noodles made by machine).
    乾麺については、日本農林規格(JAS)の『乾めん類品質表示基準』にて、小麦粉に食塩と水を混ぜてよく練った生地を帯状に細く切って乾燥させる製法で機械にて製造しているものは機械麺に分類している。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • A semiconductor wafer cut out from the GaAs crystal is dipped and etched in an ammonia-based etchant for a fixed time duration or more, dried, and then dipped in a melting KOH liquid of predetermined temperature for the fixed time duration or more, and dried so that the dislocation distribution can be made observed.
    GaAs結晶から切り出した半導体ウェハを、アンモニア系のエッチング液に一定時間以上浸漬してエッチングし、乾燥した後、所定温度の溶融KOH液に一定時間以上浸漬し乾燥して、転位分布を観察可能にする。 - 特許庁
  • The green mulberry leaf tea is obtained through the following process: cutting harvested mulberry leaves; subjecting the cut mulberry leaves to moist hot air treatment at 120-300°C; kneading the mulberry leaves; drying the kneaded mulberry leaves and packaging the dried mulberry leaves in a tea pack: alternatively pulverizing kneaded and dried mulberry leaves.
    この発明の緑色の桑葉茶は、刈り取った桑葉を裁断して120°C〜300°Cで加湿熱風処理して揉んで乾燥させて、テイパックに詰めたこと或いは揉んで乾燥処理した桑葉を砕粉化したことを特徴とする。 - 特許庁
  • To provide a method for producing a freeze-dried tomato as a tomato freeze-dried product having chewability in palate feeling, free from causing missing of a jelly-like substance 4 after reconstituting with hot water, and preventing spout of the jelly-like substance 4 from the inside of a tomato cut surface when vertically cutting tomato.
    トマトの凍結乾燥品であって、食感的には歯ごたえがあり、かつ、湯戻し後のゼリー状物質4の欠落がなく、加えて、トマトを縦に切断した場合のトマト切断面の内部からのゼリー状物質4の噴き出しが防止された凍結乾燥トマトの製造方法を提供する。 - 特許庁
  • The dried Angelica keiskei is obtained by finely cutting undried Angelica keiskei, passing the finely cut Angelica keiskei through a gap formed by a pair of rotating heating drums especially heated at 120-150°C and drying to give dried Angelica keiskei having a water content of ≤10 mass%.
    未乾燥の明日葉を細断したのち、回転する一対の、特に、温度120〜150℃の加熱ドラムによって形成された間隙に、細断した明日葉を通過させることによって乾燥させ、その含有水分を10質量%以下にて乾燥明日葉とする。 - 特許庁
1 2 3 次へ>

例文データの著作権について