「eumycetes」を含む例文一覧(23)

  • a classification of fungi called eumycetes
    真菌というカビ - EDR日英対訳辞書
  • DETECTION OF EUMYCETES
    真菌検出方法 - 特許庁
  • an eumycetes called a filamentous fungus
    糸状菌という真菌類 - EDR日英対訳辞書
  • a botanical classification named Eumycetes
    真菌植物という植物分類 - EDR日英対訳辞書
  • a plant that belongs to the classification Eumycetes
    真菌植物に属する植物 - EDR日英対訳辞書
  • To provide a method for producing toasted laver having eumycetes not more than 300 CFU/g, and to provide the toasted laver.
    真菌類を300CFU/g以下にする焼海苔の製造方法及び焼海苔を得ようとするものである。 - 特許庁
  • LOW-ACID DRINK CONTAINING ANTIFUNGAL AGENT EFFECTIVE ON DRUG-RESISTANT EUMYCETES AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME
    薬剤耐性真菌に有効な抗かび剤を含有する低酸性飲料及びその製造方法 - 特許庁
  • To provide a method that can rapidly detect Eumycetes (true fungi) and can identify their genera or species.
    真菌を迅速に検出し、真菌の属または菌種同定を可能とする方法を提供する。 - 特許庁
  • To obtain a stabilized and lyophilized type pharmaceutical composition containing a cyclic polypeptide compound effective for Eumycetes causing several kinds of infectious diseases.
    種々の感染症を起す真菌に有効な環状ポリペプチド化合物を含む、安定化された凍結乾燥型医薬組成物の提供。 - 特許庁
  • Paying attention to that consensus sequences are observed in the genome of Eumycetes and the sequences specific to the genera or species of Eumycetes are noticed there, a primer comprising an oligonucleotide having a base sequence given by a specific sequence is used to detect the microorganism pathogenic of the human profound mycoses by using a nucleic acid amplification technique.
    真菌類のゲノムに共通配列があることおよび真菌の属または菌種による特異的な配列があることに着目し、特定の配列で示される塩基配列のオリゴヌクレオチドからなるプライマーを用いて、核酸増幅手段により、ヒトの深在性真菌症の起因菌検出をこなう。 - 特許庁
  • To provide an aqueous aromatic composition containing a lactone fragrance and/or a ketone fragrance, wherein proliferation of fungi and eumycetes is sufficiently suppressed.
    本発明の目的は、ラクトン系香料および/またはケトン系香料を含む水性芳香性組成物であって、菌類および真菌類の増殖が十分に抑制された当該組成物を提供することである。 - 特許庁
  • Also, the organic iodine antiseptic agent is used for preventing proliferation of fungi and/or eumycetes in an aqueous aromatic composition containing the lactone fragrance and/or the ketone fragrance is provided.
    さらに、本発明により、ラクトン系香料および/またはケトン系香料を含む水性芳香性組成物における菌類および/または真菌類の繁殖防止のために使用する、有機ヨード系防腐剤が提供される。 - 特許庁
  • To provide a safety and secure antimicrobial agent to a heat resistant spore forming bacterium that induces decay of food and drink or food poisoning, vegetative cell fungus and Eumycetes.
    飲食物の腐敗あるいは食中毒の原因となる耐熱芽胞菌、および栄養細胞菌類、真菌類に対する、安全で確実な抗菌剤の提供を目的とする。 - 特許庁
  • To prepare a universal vaccine for specifically preventing and treating animal dermatophytoses, and to obtain corresponding immunogenic eumycetes strains.
    本発明は、動物の皮膚糸状菌症を特異的に予防し、かつ治療するための普遍的なワクチンおよび対応する免疫原性真菌菌株を提供することを目的とする。 - 特許庁
  • To develop a dried product becoming a substitute for a dried product which is an expensive lyophilized product and used when extracting a ceramide from the dried product of eumycetes (e.g. yeast, mold and mushroom).
    真菌類(酵母、カビ、キノコ)の乾燥物からセラミドを抽出する際、乾燥物としては、製造コストの高い凍結乾燥品が使用されているが、その代替となる乾燥物を開発する。 - 特許庁
  • To provide a test piece for environmental investigation usable at various places by using a micro-organism such as eumycetes or a moving micro- organism such as a tick as an indicator.
    真菌のような微小生物またはダニのような動き回る微小生物を指標生物として、様々な場所で使用できる環境調査用試験片を提供する。 - 特許庁
  • The dried product of the eumycetes having 7,000-11,000 cm^2/g specific surface area, 400-620 μm average particle diameter and 2-15 wt.% water content is newly developed as an object for extracting the ceramide.
    本発明によって、セラミドを抽出する対象物として、比表面積が7,000〜11,000cm^2/g、平均粒径が400〜620μm、及び水分が2〜15wt%である真菌類の乾燥物が新たに開発された。 - 特許庁
  • It is effective that one or both of an enzyme having cellulose-degrading activities and an enzyme having cell wall-digesting activities of Eumycetes are added as the enzymes.
    この酵素としてはセルロース分解活性を有する酵素および真菌類の細胞壁溶解活性を有する酵素のいずれか、あるいは両方を加えると効果的である。 - 特許庁
  • To provide a method having high bacterium elimination, sterilization and bacteriostasis effect for fungi and mold which adhere to the rugged surface of a solid food, and for sterilizing and preventing further growth of bacteria at normal temperature for fungi and eumycetes mixed with a liquid food.
    凹凸のある固体食品の表面に付着した菌類及び黴の除菌・殺菌・静菌効果が高く、さらに液体食品に混入した菌類及び真菌を常温にて殺菌、静菌する方法を提供する。 - 特許庁
  • To provide an antimicrobial composition imparting sufficient antimicrobial effects to viruses, bacteria, fungi (eumycetes) or the like, hardly causing fatal state even when human beings or pets eat the composition, produceable by an extremely simple and inexpensive production method, and having deodorant effects and aromaticity.
    ウイルス、細菌、カビ(真菌)等に対して、十分な抗菌効果を与えると同時に、人間やペットが誤って口にしてしまっても致命的にならず、かつ製造方法が極めて単純で安価な、消臭効果と芳香性を持つ抗菌組成物を提供すること。 - 特許庁
  • The fermented functional tea is obtained by the following process: regulating degreened tea leaves, roughly rolled tea leaves, rolled/twisted tea leaves, medium-rolled tea leaves, finely rolled tea leaves or crude tea leaves so as to have 25-80 wt.% of moisture; fermenting the regulated tea leaves via the action of Eumycetes; and heating the fermented tea leaves to dry.
    青殺後の茶葉、粗揉後の茶葉、揉捻後の茶葉、中揉後の茶葉、精揉後の茶葉または荒茶を25〜80重量%の水分を含むように調整し、真菌類の作用により発酵させ、次いで加熱乾燥させることにより得られる発酵機能茶。 - 特許庁
  • The application of the antimicrobial agent in processing, distribution and use of food and drink, inhibits proliferation of the heat resistant spore forming bacterium that induce decay and food poisoning, vegetative cell fungus and Eumycetes and provides an effective technology that is an easy technology than conventional one, for safety and health of foods.
    本抗菌剤を飲食物の加工、流通、消費に際して使用することにより、腐敗や食中毒の原因菌の耐熱芽胞菌および栄養細胞細菌類、真菌類の増殖を阻止し、従来の技術よりも容易に、食品の安全衛生に有効な技術を提供する。 - 特許庁
  • Sterols are separated from a cultured product produced by culturing Eumycetes (yeast or fungi) metabolically engineering modified in a manner to lower the activity of both sterol C-22 desaturase and sterol C-24 methyltransferase and highly express sterol Δ7-reductase and/or sterol Δ5-desaturase.
    ステロールC−22デサチュラーゼ、および、ステロールC−24メチルトランスフェラーゼの両方の活性が低減化され、ステロールΔ7−リダクターゼ、および/またはステロールΔ5−デサチュラーゼが高発現化されるように代謝工学的に改変された真菌類(酵母、カビ)を培養し、培養物からステロール類を採取する。 - 特許庁

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