Green tea leaf Kakiage (deep-fried green tea leaves)
緑茶のかき揚げ - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
a greenleaf 緑色の木の葉 - EDR日英対訳辞書
a fresh greenleaf of an oak tree
青々とした柏の葉 - EDR日英対訳辞書
a fresh greenleaf of a tree
青々とした木の葉 - EDR日英対訳辞書
REDUCTION METHOD OF GREENLEAF 緑葉の還元方法 - 特許庁
GREEN TEA LEAF STEAMER HAVING FUNCTION TO SOFTEN GREEN TEA LEAF 茶葉の軟化機能を有する茶葉蒸機 - 特許庁
a green and thin leaf of a willow tree
細く青々としている柳の葉 - EDR日英対訳辞書
Sencha (green tea) (in a broad sense) (=>senchado [tea ceremony with leaf tea])
煎茶(広義)(→煎茶道) - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
METHOD FOR PRODUCING GREENLEAF JUICE POWDER 緑葉搾汁粉末の製造方法 - 特許庁
ANTIOXIDATION AGENT COMPOSED OF ADLAY GREENLEAF AND FOOD CONTAINING ADLAY GREENLEAF ハトムギ青葉からなる抗酸化剤及びハトムギ青葉を含有する食品 - 特許庁
METHOD FOR RETAINING FRESHNESS OF GREENLEAF AND DEVICE FOR COOLING AND HUMIDIFYING GREENLEAF 生葉の鮮度保持方法並びに生葉冷却加湿装置 - 特許庁
METHOD FOR PRODUCING GREEN EUCOMMIA ULMOIDES TEA LEAF AND GREEN POWDER OF EUCOMMIA ULMOIDES LEAF 緑色の杜仲茶葉および杜仲葉緑色粉末の製造方法 - 特許庁
METHOD FOR PRODUCING DRY GREENLEAF POWDER OF GREEN PLANT 緑色植物の乾燥緑葉粉末の製造方法 - 特許庁
METHOD FOR PRODUCING DRIED GREENLEAF POWDER OF GREEN PLANT 緑色植物の乾燥緑葉粉末の製造方法 - 特許庁
METHOD FOR PRODUCING DRIED GREENLEAF POWDER OF GREEN COLORED PLANT 緑色植物の乾燥緑葉粉末の製造方法 - 特許庁
The tea leaf is preferably leaf of green tea, oolong tea or black tea. 茶葉は、緑茶、ウーロン茶又は紅茶の茶葉であることが好ましい。 - 特許庁
MICRONIZATION METHOD AND GREENLEAF MICRONIZATION PRODUCT BY MICROWAVE HEATING DRYING METHOD OF VEGETABLE GREENLEAF 植物の生葉のマイクロ波加熱乾燥法による微粉末化方法並びに生葉微粉末化製品 - 特許庁
To provide a method for producing greenleaf juice powder, having greenleaf juice at a spray-dry supply liquid temperature of -5 to 13°C, and then spray-drying the supplied greenleaf juice, by which the greenleaf juice powder can be obtained, with reduced loss of low-boiling ingredients contained in the greenleaf juice, and with less loss of green color. 本発明は緑葉搾汁液を噴霧乾燥するにあたり、噴霧乾燥供給液温度を−5度C〜13度Cで供給し、緑葉搾汁液に含まれる低沸点成分の損失を少なくし、緑色の損失の少ない緑葉搾汁粉末を得ることである。 - 特許庁
Hold a gold-leaf to the light, and it looks green.
金箔を明かりに透かして見ると緑色に見える - 斎藤和英大辞典
The front side of the leaf is green, the back side is red, not crisp.
葉の表面は緑色、裏面は赤色で縮れない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Both sides of the leaf are green, not crisp.
葉の両面とも緑色で縮れない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The front side of the leaf is green, the back side is red.
葉の表面は緑色、裏面は赤色。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
METHOD FOR PRODUCING MULBERRY LEAFGREEN JUICE CONTAINING SILK AMINO ACID シルクアミノ酸入り桑葉青汁の製造方法 - 特許庁
GREEN TEA LEAF PICKLE AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME 緑茶葉の漬物及びその製法 - 特許庁
METHOD FOR PRODUCING DRIED GREENLEAF POWDER OF GRAMINACEOUS PLANT イネ科植物の乾燥緑葉粉末の製造方法 - 特許庁
DRIED GREEN FERTILE LEAF AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME 乾燥グリーンめかぶおよびその製造方法 - 特許庁
Green tea, oolong tea, black tea and the like can be cited as the tea leaf. 茶葉には緑茶、ウーロン茶、紅茶等がある。 - 特許庁
AIR DISTRIBUTION CONTROL IN GREEN TEA-LEAF PROCESSING 生茶葉管理工程における送風制御方法 - 特許庁
Green tea leaf 9 is contained in the bag 7. 袋体7には緑茶の葉9が収容されている。 - 特許庁
METHOD FOR MAKING GREENLEAF OF BAMBOO AND BAMBOO GRASS DURABLE 竹及びササの緑葉を長持ちさせる方法 - 特許庁
To provide a method for producing a green leaf-squeezed juice-mixed liquid and a green leaf-squeezed juice-mixed powder, keeping the green color and having excellent palatability. 緑色を維持し、嗜好性に優れた、緑色搾汁混合液および緑色搾汁混合粉末の製造方法を提供する。 - 特許庁
To provide a method for producing green-leaf powder by which green-leaf powder having high content of γ-aminobutyric acid and inhibited in fading-out of green color can be easily obtained. γ−アミノ酪酸含量が高く、かつ緑色の褪色が抑制された緑葉末を簡便に得ること。 - 特許庁
METHOD FOR PREPARATION OF GREEN MULBERRY TEA LEAF, AND DRIED TEA LEAF AND POWDERY DRINK PREPARED THEREBY 緑色の桑茶葉の製造方法並びに該方法による乾燥茶葉及び粉末飲料 - 特許庁
METHOD FOR PRODUCING GREEN TEA LEAF, AND DRIED TEA LEAF AND POWDERED TEA BEVERAGE PRODUCED BY THE SAME METHOD 緑色の乾燥茶葉の製造方法並びに該方法による乾燥茶葉及び粉末飲料 - 特許庁
To obtain dried leaf powders of a green plant, maintaining a bright green color and flavor. 鮮やかな緑色と風味が維持される緑色植物の乾燥緑葉の粉末を得ること。 - 特許庁
To produce a product green tea while keeping the liquid color degree of a leaf color so as to be green. 葉色の水色度合をグリーンに維持させて製品緑茶を製造する。 - 特許庁
There are Kujo futonegi, of which leaf sheath is rather wide and dark green, and Sangikei Kujo negi, of which leaf sheath is narrow, and leaf color is pale (light yellow).
葉鞘部が比較的太く濃緑色の九条太葱、葉鞘部が細く葉色が薄い(浅黄色)浅黄系九条葱(さんぎけい_)がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
METHOD FOR PRODUCING GREEN TEA LEAF OF EUCOMMIA ULMOIDES AND/OR MULBERRY TEA LEAF AND DRIED TEA LEAF AND POWDERY BEVERAGE PRODUCED BY THE SAME METHOD 緑色の杜仲茶葉及び/又は桑茶葉の製造方法並びに該方法による乾燥茶葉及び粉末飲料 - 特許庁
GREEN-LEAF COMPOSITION AND DRINK CONTAINING CHITOSAN IMPROVED IN FLOCCULATION AND PRECIPITATION 凝集沈殿が改善されたキトサン含有緑葉組成物及び飲料 - 特許庁
CHITOSAN-CONTAINING GREENLEAF COMPOSITION FOR WATER-SUSPENSION HAVING IMPROVED COAGULATING SEDIMENTATION TENDENCY 凝集沈殿が改善された水懸濁用キトサン含有緑葉組成物 - 特許庁
GREEN AND MODERATELY SOFT LEAF GARLIC VEGETABLE AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME 緑色で適度にやわらかな葉にんにく野菜ならびにその栽培方法 - 特許庁
SOIL MODIFIER FOR EXTENDING TURF GREEN-LEAF PERIOD AND METHOD FOR APPLYING THE SAME 芝の緑葉期延長用土壌改良材及びその施用方法 - 特許庁
The leaf on the plane-tree flashes green through the chink in the curtain.
プラタナスの葉っぱはカーテンの隙間のむこうに緑をひらめかせる。 - Virginia Woolf『弦楽四重奏』
To provide a method for producing a dried greenleaf powder having a green color original to a green colored plant and excellent in flavor. 緑色植物本来の緑色を有し、風味に優れた乾燥緑葉粉末の製造方法を提供すること。 - 特許庁
This method for producing the dried greenleaf powder comprises performing a blanching treatment on the green leaves of the green colored plant with a hot water added with 0.001-1 wt.% calcium carbonate, drying and pulverizing. 緑色植物の緑葉を、炭酸カルシウムを0.001〜1重量%添加した熱水でブランチング処理し、乾燥、粉末化する。 - 特許庁