「hard-boiled」を含む例文一覧(57)

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  • hard-boiled eggs
    うで玉子 - 斎藤和英大辞典
  • hard-boiled eggs
    固く煮た卵 - 斎藤和英大辞典
  • hard-boiled bonito
    鰹の煮つけ - 斎藤和英大辞典
  • a soft‐boiled [hard‐boiled] egg
    半熟[固ゆで]卵. - 研究社 新英和中辞典
  • a hard-boiled egg
    固くゆでた卵 - Weblio Email例文集
  • I like hard-boiled eggs.
    固くゆでた卵が好きだ。 - Weblio Email例文集
  • The rice is boiled rather hard.
    ご飯が少しこわい. - 研究社 新和英中辞典
  • Hard-boiled eggs are constipating.
    茹卵を食うと便秘する - 斎藤和英大辞典
  • I hard-boiled an egg.
    卵を硬く茹でた。 - Tatoeba例文
  • I like my eggs hard‐boiled.
    卵は堅ゆでが好きだ - Eゲイト英和辞典
  • I hard-boiled an egg.
    卵を硬く茹でた。 - Tanaka Corpus
  • If you eat hard-boiled eggs, you will get constipated―(他動詞構文にすれば)―Hard-boiled eggs will constipate you―bind your bowels.
    うで卵を食うと便秘する - 斎藤和英大辞典
  • She boiled the eggs hard.
    彼女は卵を固くゆでた. - 研究社 新英和中辞典
  • Hard‐boiled eggs don't digest well.
    固ゆでの卵はよく消化しない. - 研究社 新英和中辞典
  • novels of the hard‐boiled school
    ハードボイルド派の小説. - 研究社 新英和中辞典
  • The egg is not boiled hard enough.
    卵がまだよくゆだらない. - 研究社 新和英中辞典
  • Hard-boiled eggs will constipate one―bind the bowels.
    うで卵を食うと秘結する - 斎藤和英大辞典
  • Hard-boiled eggs are constipating.
    ゆで卵を食うと秘結する - 斎藤和英大辞典
  • She hard-boiled the eggs.
    彼女は卵を固くゆでた。 - Tatoeba例文
  • He is a hard boiled egg.
    あいつはハードボイルドなやつだ。 - Tatoeba例文
  • I really like hard-boiled eggs.
    私は固茹で卵が大好きです。 - Tatoeba例文
  • I love hard-boiled eggs.
    私は固茹で卵が大好きです。 - Tatoeba例文
  • I love hard-boiled eggs.
    固ゆで卵が大好きなのよ。 - Tatoeba例文
  • I really like hard-boiled eggs.
    固ゆで卵が大好きなのよ。 - Tatoeba例文
  • the action of hard water becoming soft water when boiled
    煮沸すると軟水になる硬水 - EDR日英対訳辞書
  • a detective story called hard-boiled
    ハードボイルドという探偵小説 - EDR日英対訳辞書
  • She hard-boiled the eggs.
    彼女は卵を固くゆでた。 - Tanaka Corpus
  • He is a hard boiled egg.
    あいつはハードボイルドなやつだ。 - Tanaka Corpus
  • Tom likes soft-boiled eggs and Mary likes hard-boiled eggs.
    トムは半熟卵が好きで、メアリーは固ゆで卵が好きなんだ。 - Tatoeba例文
  • She likes her eggs hard-boiled.
    彼女は、卵を固ゆでにするのがすきだ。 - Tatoeba例文
  • slices of hard-boiled egg on a bed of spinach
    ほうれん草の層の上に、ゆで卵のスライスを乗せる - 日本語WordNet
  • a dish of rice and hard-boiled eggs and cooked flaked fish
    米・堅ゆで卵・薄片にした魚の料理 - 日本語WordNet
  • United States writer of hard-boiled detective fiction (1894-1961)
    米国のハードボイルド推理小説の作家(1894-1961) - 日本語WordNet
  • She likes her eggs hard-boiled.
    彼女は、卵を固ゆでにするのがすきだ。 - Tanaka Corpus
  • a colored hard-boiled egg used to celebrate Easter
    イースターを祝うのに使用される彩色され堅くゆでられた卵 - 日本語WordNet
  • Chicken eggs boiled in hot spring water or steamed in the hot spring steam are called onsen eggs regardless of whether they are soft or hard boiled.
    鶏卵を温泉の湯でゆでたり蒸気で蒸したりしたものは、その状態にかかわらず(半熟状ではなくても)温泉卵と呼ばれる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • Somin chanpuru: Hard-boiled somen stir-fried like yaki udon noodles (stir-fried udon noodles) in Okinawa Prefecture.
    ソーミンチャンプルー:沖縄県の、固くゆでた素麺を焼きうどん風に炒めたもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • "Yojinbo" is largely influenced by hard-boiled action novels by Samuel Dashiell HAMMETT.
    本作はダシール・ハメットのハードボイルド・アクション小説の影響が大きい。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • with special reference to the rather hard-boiled painting that hangs in father's office
    父のオフィスに掛けられているややハードボイルドなタッチの肖像画が引き合いに出されながら。 - F. Scott Fitzgerald『グレイト・ギャツビー』
  • It is a new tendency that a half-boiled egg with clotted white or a hot-spa egg slow-boiled so that the yolk is slightly hard but the white is still soft is served instead of a raw egg.
    また最近は、生卵ではなく、白身が凝固した半熟卵や、黄身がやや固まり白身はやわらかい温泉卵が供される傾向もある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • The germinated rice or a mixture of the germinated brown rice and a polished rice is formed into a processed boiled rice regulated so that the water content is >40% and the processed boiled rice is in a state with hard outside and soft inside.
    発芽済米または発芽玄米と白米との混合物を、水分含有率が40%を超え外硬内軟状態に調製した加工米飯とすること。 - 特許庁
  • Also, eggs which have been steamed in the steam of hot springs (onsen) or boiled in the hot water are called onsen tamago regardless of whether they are hard or soft.
    また、鶏卵を温泉の蒸気で蒸したり、湯でゆでたりしたゆで卵は、その状態にかかわらず温泉卵と呼ばれる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • Also, boiling sakamai is difficult, and even expensive sakamai like Yamada nishiki from the toku-A district is hard to make it into tasty boiled rice.
    酒米は炊き方も難しく、たとえ特A地区山田錦のように高価な酒米でも美味には仕上がりにくい。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • When sakuramochi is made at home on a small scale, regardless of its origins, it is sometimes made using uncolored glutinous that has been hard boiled.
    家庭等で小規模に作られる場合には、由来にかかわらず、硬めに炊いた無着色のもち米で代用されることがある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • However, though a raw egg is added immediately before completion of the food, the egg is boiled more than half when it is eaten, and therefore it is also hard to say they eat a raw egg.
    しかし、これも炊きあがり直前に生卵を載せるものの、食べる際には半熟以上に固まっているため、生卵を食べるとは言いがたい。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • Dressed foods/boiled greens seasoned with soy sauce: namasu (thinly sliced fish meat or vegetables dressed with vinegar), sumiso-ae (or nuta) (seafood and vegetables dressed with vinegared miso), karashi-ae (dishes with mustard dressing), goma-ae (vegetables dressed a sesame sauce), ume-ae (dishes dressed with sliced umeboshi (with the hard core part removed), shiro-ae (vegetables dressed with ground tofu and sesame), su-dako (vinegared octopus)
    和える・おひたし-、膾(なます)、酢みそ和え(ぬた)、芥子和え、ごま和え、梅和え、白和え、酢だこ - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • In Tokai dochu hizakurige (Shanks' Pony along the Tokaido), Ikku JUPPENSHA also described kujira no nituke (whale meat boiled hard with soy sauce) at Yodo-gawa River in Osaka.
    十返舎一九も東海道中膝栗毛のなかで大坂の淀川で「鯨の煮付け」を紹介している。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • To provide a method for producing hard and dry cut Japanese plum excellent in a restoration property, and having crisp palate feeling peculiar to Japanese plum before drying when admixed to boiled rice or when served as a soup by pouring boiled water thereon; and to provide hard and dry cut Japanese plum obtained by the method.
    復元性に優れ、炊飯米(ご飯)に混ぜ込んだときや湯をかけて吸い物等にしたときに、乾燥前の独特の食感であるカリカリした食感を保有する硬質乾燥カット梅を製造する方法と、該方法により得られる硬質乾燥カット梅とを提供することを目的とする。 - 特許庁
  • In 701, during the Asuka period (the period from late in the sixth century to 710), dried bonito and other products were designated in Taiho Ritsuryo (Taiho Code) and Buyaku Ryo (Corvee Code) as the offering to the Yamato Court; the products related to bonito were classified into three categories differing in their production processes, namely 'katauo' (a solid dried fish), 'nikatauo' (a fish boiled and dried hard) and 'katauo senju' (a soup stock extracted by boiling a solid dried fish).
    飛鳥時代(6世紀末-710年)の701年には大宝律令・賦役令により、この干しカツオなど(製法が異なる「堅魚」「煮堅魚」「堅魚煎汁」に分類されている)が献納品として指定される。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • It is a thick white sauce, in which finely chopped vegetables such as onions, pickled cucumber, capers, parsley and chive, and also finely chopped hard-boiled eggs are blended into mayonnaise.
    マヨネーズに、みじん切りにしたタマネギ、キュウリのピクルス、ケッパー、パセリ、チャイブなどの野菜、同じくみじん切りした固ゆで卵などを混ぜ込んだ白い濃厚なソース。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
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