A method for screening the lipolyticenzyme is also provided. 本発明はまた、脂質分解酵素のスクリーニング方法に関する。 - 特許庁
This method for modifying the substrate specificity of the lipolyticenzyme by modifying the amino acid sequence, and the lipolyticenzyme variant obtained by such the modification are provided. 本発明は、アミノ酸配列を修飾することによって脂質分解酵素の基質特異性を変える方法および、そのような修飾によって得られる脂質分解酵素変異体に関する。 - 特許庁
The lipolyticenzyme has phospholipase activity, galactolipase activity and/or triacyl-glycerol lipase activity. 前記脂肪分解酵素は、ホスホリパーゼ活性、ガラクトリパーゼ活性および/またはトリアシルグリセロール活性を有する。 - 特許庁
The aqueous washing medium contains the amylolytic enzyme of 0.1-500 LU/mL, the proteolytic enzyme of 0.1-500 LU/mL, and the lipolyticenzyme of 0.1-500 LU/mL. この水性洗浄媒体は澱粉分解酵素、蛋白質分解酵素および脂肪分解酵素をそれぞれ0.1〜500LU/mL、0.1〜500LU/mLおよび0.1〜500LU/mL含有する。 - 特許庁
This thermally stable enzyme contains 0.01-200 wt.% phospholipid and also 0.01-100 wt.% fat soluble vitamin based on the weight of the enzyme, and it is preferable that the enzyme is a lipolyticenzyme, and the fat soluble vitamin is tocopherol, tocotrienol, retinol, calciferol, phylloguinone or ubiquinone. 酵素重量に対して、リン脂質が0.01〜200重量%かつ脂溶性ビタミンが0.01〜100重量%を含む熱安定性酵素であって、酵素は脂質分解酵素、脂溶性ビタミンはトコフェロール、トコトリエノール、レチノール、カルシフェロール、フィロキノン、ユビキノンであることが好ましい。 - 特許庁
This face cleansing cosmetic contains a proteolytic enzyme, a lipolyticenzyme, trehalose, D-glucose and ascorbic acids as active ingredients. 蛋白質分解酵素、脂肪分解酵素、トレハロース、D−グルコース及びアスコルビン酸類を有効成分として含む洗顔料を確立することにより前記課題を解決する。 - 特許庁
The method for cleaning an article uses: a composition for microbubble cleaning, containing a proteolytic enzyme and a lipolyticenzyme but no surfactant; and a detergent liquid containing microbubbles. 蛋白分解酵素及び脂肪分解酵素を含有し、界面活性剤を含有しないマイクロバブル洗浄用組成物、並びにマイクロバブルを含有する洗浄液を用いることを特徴とする、物品の洗浄方法。 - 特許庁
The dish washing/drying method includes a washing process of soaking used dishes in a bath of an aqueous washing medium containing an amylolytic enzyme, a proteolytic enzyme, and a lipolyticenzyme and of applying vibrations of a frequency of 20-200 Hz preferably. 澱粉分解酵素、蛋白質分解酵素および脂肪分解酵素を含有する水性洗浄媒体の浴に使用済み食器を浸漬して振動好ましくは20〜200Hzの振動数を有する振動を与える洗浄工程を有する食器洗浄乾燥方法である。 - 特許庁
The method for producing starchy foods is made of a raw material with lipolyticenzyme so as to enable improvement in nature of noodle, fried products and snack products. 麺、揚げ製品およびスナック製品などのデンプン質食品の性質を、原料を脂肪分解酵素で処理することにより向上させることができる。 - 特許庁
This obesity-preventive food is such as to be formulated with a lipolyticenzyme formed by cocultivation of yeast and lactic acid bacteria served to food, enterobacteria, proliferable oligosaccharides and vegetable fiber. 食品に供される乳酸菌と酵母とを共生培養することにより生成された脂肪分解酵素と、腸内細菌と、増殖するオリゴ糖と、植物繊維とが配合されてなる肥満防止食品。 - 特許庁