「main dish」を含む例文一覧(88)

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  • the main dish
    主な料理. - 研究社 新英和中辞典
  • the main dish
    主な料理 - Eゲイト英和辞典
  • a side dish served together with the main dish
    主菜のわきに添える副菜 - EDR日英対訳辞書
  • a food served in addition to the main dish, called a side dish
    本料理に添えて出す料理 - EDR日英対訳辞書
  • to serve a side dish next to the main dish
    主な料理のわきに副菜を一緒に添える - EDR日英対訳辞書
  • of food, something that is eaten as a side dish to a main course
    主食に添えて食べるもの - EDR日英対訳辞書
  • to serve a garnish with the main dish
    他の料理をわきに添えて盛る - EDR日英対訳辞書
  • POLISH DISH FOR MAIN MATERIAL OF RICE BRAN, MANUFACTURING METHOD FOR THE POLISH DISH, AND POLISHING METHOD USING THE POLISH DISH
    米ぬか主材研磨皿、その製造方法及び該米ぬか主材研磨皿を用いた研磨方法 - 特許庁
  • The main dish was lusciously oily.
    メインディッシュはオイルがいかにも美味しそうだった。 - Weblio英語基本例文集
  • a dish served as an appetizer before the main meal
    主要料理の前に前菜として出される料理 - 日本語WordNet
  • a dish that contains pasta as its main ingredient
    中心的食材としてパスタを含む料理 - 日本語WordNet
  • side dishes that are placed next to a main dish
    主食の上に置き添える副食物 - EDR日英対訳辞書
  • to place side-dishes next to a main dish
    主食の上に副食物を置き添える - EDR日英対訳辞書
  • a small dish of food eaten between the main dishes
    主要な料理の間に食べる,ちょっとした料理 - EDR日英対訳辞書
  • the act of garnishing a main food dish
    主な料理の前に小さく盛りつけること - EDR日英対訳辞書
  • something that serves as a garnish to a main food dish
    主な料理の前に小さく盛りつけるもの - EDR日英対訳辞書
  • a plant grown for food and eaten with the main dish, called a vegetable
    畑などに作って収穫し,副食物にする植物 - EDR日英対訳辞書
  • Can we choose a main dish?
    メインディッシュを選ぶことはできますか? - 旅行・ビジネス英会話翻訳例文
  • A dish rack 31 disposed inside the main dryer 1 of the dish dryer is structured as a double rack with two racks: a first dish basket 63 and, a second dish basket 65 which is smaller than the first dish basket 63 and detachably set on the first dish basket 63, so that the storage capacity can be increased.
    乾燥器本体1内に配置した食器かご31を、第1食器かご63と第1食器かご63より小さく作られ第1食器かご63の上に着脱自在にセットした第2食器かご65とで2段かごの構成とし、収納容積の拡大を図る。 - 特許庁
  • You can choose the main dish of the course from the list.
    コースのメインのお料理はこのリストからお選びいただけます。 - Weblio英語基本例文集
  • wild rice was served as an accompaniment to the main dish
    野生米がメイン・ディッシュの付け合わせとして出された - 日本語WordNet
  • a dish that is served with, but is subordinate to, a main course
    メインコースと一緒に供されるが、メインコースに従属する料理 - 日本語WordNet
  • For example, first we have soup, then salad, then the main dish.
    例えば,まずはスープ,次にサラダ,その後にメインディッシュを食べます。 - 浜島書店 Catch a Wave
  • An everyday meal consists of a bowl of boiled rice (or other boiled grain), a shiru-mono dish (soup dish) and three side dishes (one main side dish and two sub-side dishes), and is called "ichi-ju san-sai" (literally, one soup dish and three side dishes).
    日常的な食事の構成としては、ご飯(白米やその他の穀物を炊いたもの)、汁物、おかず3品(主菜1品と副菜2品)という組み合わせを取り、一汁三菜と言う。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • In the ceramic-made dish provided with a continuous decorated wall 3 on a dish main body 2, the dish main body 2 is provided with a central reinforcing projected part 5 projected from a floor part 6 and a glass layer 6L is formed on the surface of the floor part 6.
    皿本体2に連続する装飾壁3を備えた陶磁製皿において;前記皿本体2は、床部6から突出する中央補強隆起部5を備えており、前記床部6の表面には、ガラス層6Lが形成されている。 - 特許庁
  • For Western dishes, there is the concept of 'courses,' and a different type dish (hors 'doeuvres, a soup, and a main dish) is served at several stages.
    西洋料理には「コース」という概念があり、何段階かに分けて異なる種類の料理(前菜、スープ、主菜など)を食べる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • Non-synthetic fibers such as "paper" and "cotton" are used for the main base material of the dish washing implement that is used for washing the kitchenware with the use of the dish detergent.
    洗剤を点けて使用する、台所用品の洗浄に使う器具の主な素材に、“紙”“綿”等、非合成樹脂系の繊維を使用する。 - 特許庁
  • At that restaurant the waiter served canapés and champagne before the main dish.
    あのレストランではメインディッシュの前に給仕の人がカナッペとシャンパンを提供してくれた。 - Weblio英語基本例文集
  • It is not called "katsu-curry don" because the main part of this dish is the cutlet unlike katsu-curry.
    「カツカレー丼」ではないのは、カツカレーと異なり、主体がカツだからである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • The composition of 'ichiju-sansai' that has three dishes (one main dish + two side dishes) is also well known.
    おかずを3品(主菜1品+副菜2品)にした「一汁三菜」の構成も良く知られている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • To provide a main kneading machine for handmade buckwheat noodle dough, structured by positioning two cylindrical dough container main bodies with overlapped stages on a dough receiving dish part and a cradle-type thrust pressure-receiving dish which are mounted on a thrusting-up machine main body and positioning an extrusion disc having holes of which the diameter are different from one another.
    押上機本体に備えた、生地受け皿部と置台型押し圧受け皿に二つの段重ねの筒型生地容器本体を設け、孔の違う押し出し円板を設けた手打ち蕎麦生地本練り機を提供する。 - 特許庁
  • The dish includes a dish body 11 which is formed in the shape of a container by using metal, resin, and carbon or wood as a main material; a heat insulating layer 12 with a prescribed thickness which is formed by applying a paint type heat insulating material on a part of the surface of the dish body 11.
    金属、樹脂、炭素又は木材を主材料として容器状に形成される食器本体11と、食器本体11の表面の一部に塗料型断熱材を塗布することにより形成される所定の厚みの断熱層12とを備える。 - 特許庁
  • As well as the main dish, the set menu usually includes white rice, miso soup or another kind of soup, and pickles, while in Kansai they sometimes serve salted konbu seaweed or boiled konbu dish instead of the pickles.
    主となる惣菜に加え、一般的には白飯、味噌汁(あるいはその他のスープ)、漬物(関西地方では、漬物の代わりに塩昆布や昆布の佃煮が使われることもある)などが添えられることで定食の体を成す。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • Also, a heating coil 21 of the electromagnetic induction heating device for a main dish and a heating coil 22 of the electromagnetic induction heating device for a side dish are incorporated inside a mounting shelf 7.
    また、載置棚7内には主菜用の電磁誘導加熱装置の加熱コイル21と、副菜用の電磁誘導加熱装置の加熱コイル22とが内蔵されている。 - 特許庁
  • The side dish food contains vegetable and/or seaweed as main raw material, and the weight ratio of the pasty side dish food to fish paste is preferably (5:4) to (1:4).
    惣菜が野菜及び/又は海藻を主原料とする惣菜であり、ペースト状の惣菜の重量と魚肉の練り肉の重量比は5:4〜1:4が好ましい。 - 特許庁
  • Between the container main body 2 and a cap body 3, an open/ close free middle dish 17 is installed, and in a fitting frame 9 protrudingly installed at the rear face of the middle dish 17, the mirror plate 8 is fixed.
    容器本体2と蓋体3との間に開閉可能に中皿17を設け、中皿17裏面に突設した嵌合枠9内に固定部材10により鏡板8を固定した。 - 特許庁
  • A dented part is formed from a bottom rim of the cylindrical bottom of the ceramic dish toward the bottom of the main part of the dish without reaching the bottom.
    陶磁器に略円筒状に形成された糸高台(糸底)の糸切り部から食器本体の底部に向けて当該食器の底部にまでは到達していない凹部を設けた。 - 特許庁
  • Even after taking down the dish from a stage, the cell K in the dish 37 is continuously kept at a desired temperature by the heat generation of the conductive film 11 of the device main body 3 unless the controller is turned off.
    ステージから降ろした後も、コントローラーをオフにしない限りディッシュ37内の細胞Kは引続き、装置本体3の該導電膜11の発熱によって所望温度に保持される。 - 特許庁
  • To obtain Chinese noodles with Hamburg steak cooked by garnishing the well-known Chinese noodle, which is one of a main dish, with Hamburg steak as a side dish improved in balance of nutrients and calorie.
    主な料理の一つである公知のラーメンに、副食としてのハンバーグを付加し、栄養素のバランスとカロリーを高めた、ハンバーグ入りラーメンを提供する。 - 特許庁
  • Fried gristle is a dish prepared using the same methods as karaage or tatsutaage, but using chicken wings or the gristle from legs as the main ingredient.
    軟骨唐揚げは、鶏の手羽、または脚の軟骨部分を切り分けて、唐揚げもしくは竜田揚げの手法で調理したもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • The shiruko eaten in Shimane Prefecture as zoni (New Year's special soup with rice cake as a main ingredient), which will be described later, is considered to have originally been a savory dish.
    後述する島根県での雑煮における汁粉も、元来はこうした塩味の料理であったと考えられる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • Because more importance is placed on the left side rather than on the right side in Japanese culture, it is right to place the main dish, a boiled rice bowl, on the left side.
    日本古来より左が上位と扱う文化のため、主食のご飯を左に置くのが正しい。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • In a petri dish consisting of a main body and a cover body, the whole or a part of the top plate of the cover body is formed in a Fresnel lens.
    本体と蓋体とより成るシャーレにおいて、蓋体の天板の全体又は一部がフレネルレンズに形成されていることを特徴とする。 - 特許庁
  • To provide an efficient dish dryer with a storage capacity increased without enlarging the main body of the dryer.
    乾燥器本体を大きくすることなく収納容積の拡大を図り、乾燥効率のよい食器乾燥器を提供する。 - 特許庁
  • To provide a double-sided petri dish in which the cover is easily engaged to the main body and the area of medium is the same.
    蓋体の本体への嵌合が容易であると共に、培地の面積も同一となる両面シャーレを提供する。 - 特許庁
  • Main washing of the dishes repeats soaking of the dishes in the basket into the washing liquid and jetting of the washing liquid to the dishes in the dish basket.
    食器類の主洗浄時には、食器籠内の食器類に対して、洗浄液への浸漬と洗浄液の噴射とを繰り返す。 - 特許庁
  • A CPU 33 of an optimal recipe server 200 generates/extracts the optimal recipe suitable for a user by combining main dish data 500, flavoring material data 600 and side dish data 700; based on the main dish name desired by the user of a client 100, client information such as an appropriate intake amount of energy, and recipe determination information such as an anxious symptom and a cooking time.
    最適レシピサーバ200のCPU33は、クライアント100のユーザの所望する主要食料理名と、適性摂取エネルギー量等のクライアント情報と、気になる症状や料理時間等のレシピ決定情報とに基づいて、主要食料理データ500と、味付け材料データ600と、副次食料理データ700とを組み合わせることにより、そのユーザに合致する最適レシピを生成・抽出する。 - 特許庁
  • This feeder for the cat comprises a main body part 2 and a step part 3, wherein the main body part 2 has a dish-like receiving space and the step part 3 is outward extended from an upper peripheral edge of the main body part 2.
    皿状の収容空間を有する本体部2と、本体部2の上端周縁から外方に延設された段部3と、から構成される。 - 特許庁
  • The incineration main ash together with sprinkled washing water is supplied to a spiral classifier 7 via a catchment dish 5 to separate salt water in which soluble salts such as NaCl and KCl are dissolved from the incineration main ash.
    焼却主灰は散布された洗浄水と伴に集水皿5を介してスパイラル分級機7に供給され、焼却主灰からNaCl、KClなどの可溶性の塩類を溶解した塩水を分離する。 - 特許庁
  • The main food part contains cooked rice, the side dish part contains a flowable part, and the water content of the main food part is set to be smaller than the water content of the flowable part.
    このセットは、無菌主食部と、主食部収容用の第1容器と、レトルト副食部と、レトルト収容用の第2容器と、使用説明書とを含む。 - 特許庁
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