「main dishes」を含む例文一覧(29)

  • side dishes that are placed next to a main dish
    主食の上に置き添える副食物 - EDR日英対訳辞書
  • to place side-dishes next to a main dish
    主食の上に副食物を置き添える - EDR日英対訳辞書
  • a small dish of food eaten between the main dishes
    主要な料理の間に食べる,ちょっとした料理 - EDR日英対訳辞書
  • No sake drinks are served while taking main dishes.
    料理を主に食べている間は、酒は出ない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • The composition of 'ichiju-sansai' that has three dishes (one main dish + two side dishes) is also well known.
    おかずを3品(主菜1品+副菜2品)にした「一汁三菜」の構成も良く知られている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • Main washing of the dishes repeats soaking of the dishes in the basket into the washing liquid and jetting of the washing liquid to the dishes in the dish basket.
    食器類の主洗浄時には、食器籠内の食器類に対して、洗浄液への浸漬と洗浄液の噴射とを繰り返す。 - 特許庁
  • Only the best ingredients were used for a lunch that consisted of over a hundred dishes, including liquor and liquor side dishes, clear soup, honzen (main servings), ninozen (side servings), and dessert.
    最上級の食材を使い、酒や吸い物、肴、本膳、二の膳、デザートまで百を超える料理が出された。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • Compared to pre-determined styles of western food ( appetizers and main dishes), consumers feel that the freedom to order different kinds of dishes of what one likes is extremely fun.
    前菜、メイン、と形式が決まっている西洋料理に比べ、たくさんの料理を好きに注文できる自由さが非常に楽しいと感じられている。 - 経済産業省
  • In addition, it is often seen only in Japan that dishes such as bowls and plates are held with the hand not holding chopsticks, meals are clearly divided into a main dish and side dishes (rice and accompanying dishes) and eaten alternately (so-called Sankaku tabe (triangular eating)).
    ほかにも、箸を持っていない方の手で茶碗や皿などの食器を持つ、主食と副菜(ごはんとおかず)を明確に分け交互に食べる(いわゆる三角食べ)など、日本以外では見られないようなことが多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • An everyday meal consists of a bowl of boiled rice (or other boiled grain), a shiru-mono dish (soup dish) and three side dishes (one main side dish and two sub-side dishes), and is called "ichi-ju san-sai" (literally, one soup dish and three side dishes).
    日常的な食事の構成としては、ご飯(白米やその他の穀物を炊いたもの)、汁物、おかず3品(主菜1品と副菜2品)という組み合わせを取り、一汁三菜と言う。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • Yoshinoya D&C Company has decided to put its main gyudon dishes back on its menu again in January.
    吉野家ディー・アンド・シーは,1月に同社主力の牛丼を再びメニューに戻すことを決めた。 - 浜島書店 Catch a Wave
  • A dishwasher main body 23 for storing and washing dishes 2 is supported by a support portion 24.
    食器類2を収容し洗浄する食器洗い機本体23を支持部24により支持する。 - 特許庁
  • For Western dishes, there is the concept of 'courses,' and a different type dish (hors 'doeuvres, a soup, and a main dish) is served at several stages.
    西洋料理には「コース」という概念があり、何段階かに分けて異なる種類の料理(前菜、スープ、主菜など)を食べる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • In Republic of Korea, box lunches similar to Makunouchi-bento containing rice, the main dish Bulgogi (Korean style grilled beef) and other side dishes, Makunouchi-bento-like box lunches containing rice and some side dishes, as well as box lunches of Nori-maki, are sold within station precincts or on the train.
    大韓民国でも駅構内や車内販売で、飯にプルコギを主体とする惣菜を合わせた幕の内弁当のような弁当、その他の飯と数種の惣菜による幕の内弁当のような弁当、海苔巻の弁当が販売されている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • In addition to the various soba dishes and sake, the main items on menu include nuki, the toppings of noodles that are served as tapas (such as tenpura, chicken meat, duck meat and eggs that have been discussed under 'Ten nuki'), kamaboko (steamed fish paste) or itawasa (kamaboko and wasabi), wasabi imo (grated yam and wasabi), nori, Japanese omelet, fresh ginger and miso (fermented soybeans) paste and donburi dishes such as Oyakodon (chicken and eggs cooked in sauce served over rice).
    主なメニューは、各種の蕎麦や酒のほかに、種物(たねもの)の種だけを酒の肴として供する抜き(ヌキ、天ぷら、鶏肉、鴨、卵、など、天ぬきの項も参照)や蒲鉾=「板わさ」、わさび芋、海苔、厚焼き玉子、はじかみショウガと味噌、また場合によっては親子丼などの丼ものなど。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • The food eliminates these faults by cooking and sealing the main dish and other dishes together in the can to preserve for a long time and can be used anywhere at any time in emergency.
    本発明は、上記の欠点を除去し解決するために、主食料品と副食料品を共に長期間保存ができるように調理し、密封缶詰にしたもので、その蓋を開けて、何時でも何処でも緊急利用できるものである。 - 特許庁
  • The cooling unit 8 for cooling the chamber during carrying and waiting a table setting cart and for cooling unheated dishes during cooking is installed under the main body base 20.
    配膳カートの配送中や待機中に庫内を冷却したり、調理中に非加熱料理を冷却したりするための冷却ユニット8を本体ベース20の下に設ける。 - 特許庁
  • Thus, the outer shape of the washing and drying tank 21 especially of the main body unit 20 of the dish washing and drying machine is designed to be as large as possible and more dishes are washed and dried.
    これにより、食器洗い乾燥機10の本体ユニット20の特に洗浄乾燥槽21の外形を可及的に大きく設計することが可能になる。 - 特許庁
  • To provide a lunch box for containing a staple food, a main dish, and side dishes at a volume ratio of three to one to two respectively, and a measurement sheet for the lunch box.
    主食、主菜および副菜をそれぞれ3:1:2の割合(容積比)で収納可能な弁当箱および弁当箱用メジャーシートを提供する。 - 特許庁
  • In this dish housing basket, bar-shaped partition members 5a-5d, in which an intermediate section is bent according to the profile of the dishes, are slidably attached to a mutual interval between the opposite sections of a wire rod 2a, 2b, or 2c which compose a basket main body 1a.
    籠本体1aを構成する線材2a,2b又は2cの対向部位相互間に、中間部が食器類の形状に合せて撓む棒状の仕切部材5a〜5dを摺動自在に取付けた。 - 特許庁
  • To improve drying performance without making the size of a main body larger in a dish dryer drying a cutting board with dishes in the same chamber for its simple structure.
    構造を簡単化するために、俎を食器と一緒に共通の食器乾燥室内で乾燥できるようにしたタイプのものにおいて、本体を大型化することなく乾燥性能を向上できることを課題とする。 - 特許庁
  • To readily make repairs by draining water from a dishwasher without drawing out a dishwasher main body from a custom kitchen, in the dishwasher in which the dishwasher main body disposed with an inside washing tank which is installed in the custom kitchen, is supported by a support, and washes dishes.
    内部に洗浄槽を配した食器洗い機本体を支持台により支持し、システムキッチン内へ設置して食器類を洗浄する食器洗い機において、食器洗い機本体をシステムキッチンから引き出さずに水抜き作業を行えるようにして、修理を容易に行えるようにする。 - 特許庁
  • To provide a dishwasher which has a washing tub being pulled out to get dishes in and out, improves in the smoothness of legs, inhibits the dishwasher main unit from moving back and forth after installation in a considered position, and facilitates the work during the installation of the dishwasher main unit.
    筐体より洗浄槽を引き出して食器類を出し入れする食器洗い機において、脚の滑り性をよくするとともに、所定の位置に設置した後の食器洗い機本体の前後の移動を防止し、食器洗い機本体を設置するときの作業性を向上する。 - 特許庁
  • To make diversifiable the installing form by saving the installing space excepting for a dishwasher main body required in surplus in the state of opening a lid so as to effectively utilize the limited installing space of a sink in dishwasher for washing dishes.
    食器の洗浄を行う食器洗い機において、蓋体を開いた状態で余分に必要となる食器洗い機本体以外の設置スペースを少なく抑え、流し台の限られた設置空間を有効に活用し、設置形態の多様化を可能にする。 - 特許庁
  • To rationally recover mist when preliminary washing is interrupted in a dishwasher provided with a preliminary washing process of making the mist of washing liquid swell stains before so-called main washing of washing dishes by jetting the washing liquid.
    洗浄液を噴射して食器を洗浄する、いわゆる本洗浄の前に洗浄液のミストを汚れに膨潤させる予備洗浄工程を有するもので、この予備洗浄中断時に前記ミストの回収を合理的に行うことを目的とする。 - 特許庁
  • This dish dryer is constituted of a dryer main body provided with a hot air generator, a drying chamber to be supplied with hot air from the hot air generator, a draining basket installed in the drying chamber for housing the dishes and a kitchen knife housing case freely attachably and detachably supported at one side of the draining basket.
    温風発生装置を有する乾燥機本体と、温風発生装置からの温風が供給される乾燥室と、乾燥室に設置され、食器類を収納する水切りかごと、水切りかごの一辺に着脱自在に支持された包丁収納ケースとから構成する。 - 特許庁
  • The dish washer 1 is provided with a washer main body 3 with a washing tank 2, an opening part for putting in/taking out dishes into the tank 2, the doors 4 and 5 for opening/closing the opening part and an automatically opening/closing mechanism 9 for making the doors 4 and 5 open and close.
    食器洗浄機1は、洗浄槽2を有する洗浄機本体3と、前記洗浄槽2に食器を出し入れするための開口と、前記開口部を開閉する扉4,5、前記扉4,5を開閉させる自動開閉機構9を有している。 - 特許庁
  • A local controller 70 receives the contents of plural meal tickets issued by a meal ticket machine main body 10 from the main body 10 and outputs the relative dishes as a single dish via a local output terminal device 90 by referring to the dish category information and 1st and 2nd attribute codes which are stored in a memory.
    ローカル制御装置70は、券売機本体10で発券処理した複数の内容を券売機本体10から受信して、メモリに記憶されている「料理カテゴリ情報」、「第1の属性コード」および「第2の属性コード」を参照して関連する料理を纏め1つの料理としてローカル出力端末装置90から出力する。 - 特許庁
  • A wetting process for jetting the city water or the alkaline electrolytic water to the dishes before the main washing operation by the sprinkler is provided.
    洗浄槽4内に収容された食器類16に洗浄ノズル6から洗浄水5等を噴射して前記食器16を洗浄する本洗浄運転を実行するものにおいて、前記洗浄ノズル6とは別に、円盤11と、前記円盤11の上面に水道水あるいはアルカリ電解水を供給する散水用給水口13と、前記円盤11を回転駆動する円盤モータ12と、前記円盤モータ12を所定の回転速度に制御する制御装置14とからなる散水装置を具備し、前記散水装置により前記本洗浄運転の前に水道水あるいはアルカリ電解水を前記食器類に噴射する湿潤行程を設けた。 - 特許庁

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