「malt liquor」を含む例文一覧(38)

  • malt used in brewing Chinese liquor
    中国で作られたこうじ - EDR日英対訳辞書
  • liquor called straight malt whiskey
    ストレートモルトウイスキーという酒 - EDR日英対訳辞書
  • METHOD FOR PRODUCING MALT ALCOHOLIC LIQUOR
    麦芽アルコール飲料の製造法 - 特許庁
  • liquor made from malt called malt whisky
    モルトウイスキーという麦芽から作られた酒 - EDR日英対訳辞書
  • Rice malt is produced by spraying seed rice malt bacteria for making liquor to a steamed raw material rice for making liquor and by carrying out rice malt making by a malt making device.
    酒造用原料米を蒸煮したものに、酒造用種麹菌を散布し、製麹装置にて製麹を行い麹を製造する。 - 特許庁
  • a liquor made of corn mash, malt and rye, called bourbon
    蒸留酒にモルトウイスキーを混ぜた酒 - EDR日英対訳辞書
  • METHOD FOR PRODUCING WORT USED FOR PRODUCING FERMENTED MALT LIQUOR
    発酵麦芽飲料製造用麦汁の製造方法 - 特許庁
  • Low-malt beer is a type of alcohol defined by the Japanese Liquor Tax Act.
    発泡酒(はっぽうしゅ)とは、日本の酒税法で定義されている酒の一つ。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • In 2003, the Liquor Tax Act was revised again, and low-malt beer was raised by 10 yen.
    2003年、酒税法がさらに改正され発泡酒は10円の値上げとなる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • Due to those factors, success in low-malt beer production and sales was considered difficult, and the low-malt business petered out for a while, although low-malt was defined by Liquor Tax Act, no companies entered low-malt business for a long time.
    これらの要因などから発泡酒で成功を収めるのは難しいと考えられ、発泡酒は酒税法で定義されているものの長期間参入する企業が無い状況が続き、休眠状態のジャンルとなってしまう。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • The Liquor Tax Act in those days stipulated that beer included 67% or more of malt ratio and low-malt beer less than that.
    当時の酒税法では麦芽の比率が67%(3分の2)以上のものをビール、それ未満は発泡酒とした。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • A primary fermentation is carried out for about 4 to 7 days by adding mother water and rice malt bacteria for making liquor to the rice malt to obtain primary unrefined sake.
    この麹に仕込み水と酒造用酵母菌を加えて約4〜7日程度かけて一次発酵を行って一次モロミを得る。 - 特許庁
  • As a result, this lead to the downfall of the koji malt industry which was subsequently incorporated into the sakaya (liquor store) industry.
    この結果、麹の専門業界は没落して酒屋業へ組み入れられた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • To improve the flatness of taste peculiar to a sparkling liquor having a low proportion of used malt.
    麦芽の使用比率が低い発泡酒特有の味覚の平たさを改善する。 - 特許庁
  • To provide a method for producing fermented malt beverage having good flavor, applicable to production of fermented malt beverage such as sparkling liquor and to provide a new fermented malt beverage produced by the method.
    発泡酒のような発酵麦芽飲料の製造に適用でき、良好な香味の発酵麦芽飲料を製造する方法及び該方法によって製造された新規発酵麦芽飲料を提供すること。 - 特許庁
  • Today, while wheat malt (or mochi-koji [a kind of malt fermented on rice cake]) is mainly used for liquor brewing in China and the Korean Peninsula with rhizopus and mucor, malted-rice (or bara-koji [a kind of malt made of heated grain such as wheat]) with pure Aspergillus oryzae is used for Japanese liquor.
    現在中国や朝鮮半島で酒造用に用いられているのは麦麹(餅麹)がほとんどであり、その中身はクモノスカビやケカビが中心であるが、日本酒は米麹(バラ麹)であり、その中身は純粋なコウジカビである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • In May, the same year, Suntory began marketing 'Super Hop's,' in which the ratio of malt was less than 25%, in response to that Fall's revision of the Liquor Tax Act.
    サントリーは秋の酒税法変更に対し、麦芽使用率を25%未満にした「スーパーホップス」を同年5月から市場に投入している。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • However, since there was no record of liquor made with wheat malt such as makgeolli in Japan, the out of Korean Peninsula theory can not be true.
    日本にマッコリのような麦麹を用いた酒が存在した記録がない以上、朝鮮半島起源説は成り立たない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • In some ways, sake rice malt is added solely for the purpose of being categorized as "refined sake" according to the Liquor Tax Act.
    酒税法上『清酒』と表示するためのアリバイとして日本酒麹を入れていると考えられても仕方のない部分がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • At Yamazaki, Kotobukiya Ltd. (the present Suntory Liquor Ltd.) opened a distillery as Japan's first malt whisky distillery in 1923.
    この山崎の地に、1923年、寿屋(現・サントリー酒類)によって日本初のモルトウイスキー蒸留所として開設された。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • The Japanese Liquor Tax Act distinguishes beer from low-malt beer and beverages are classified as low-malt beer if they contains ingredients other than those stipulated for beer.
    日本の酒税法では、ビールと発泡酒は区別されており、例えば定められた副原料以外を用いた場合はビールとは認められずに発泡酒になる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • The material can be obtained by fermentation of malt in the presence of Saccharomyces cerevisiae in an aqueous medium of malt and drying of the fermentation liquor.
    本発明に係る材料は麦芽の水性媒体の中でのサッカロマイセス・セレビジアの存在下での発酵及びその発酵液の乾燥により得られうる。 - 特許庁
  • This method for producing the malt alcoholic liquor is characterized by adding a solution containing a saccharide capable of being fermented with yeast at least once per one to three days, in a process for fermenting a wort prepared from only malt or a wort prepared from the malt and auxiliary materials.
    麦芽のみから調製した麦汁又は麦芽および副原料から調製した麦汁の発酵工程において、酵母が発酵可能な糖類を含む溶液を、1〜3日間の間隔で少なくとも1回添加して発酵を行なうことを特徴とする麦芽アルコール飲料の製造法。 - 特許庁
  • To improve the bubble retention in a sparkling beverage such as a malt alcoholic beverage including a beer, a beer like alcoholic sparkling liquor, a sparkling alcoholic beverage produced without any malt and a carbonated refreshing beverage including a soda pop, lemon pop, a cream soda, etc.
    本発明は、ビールやビール様発泡性アルコール飲料等の麦芽アルコール飲料、麦芽を使用しない発泡性アルコール飲料、サイダー,ラムネ,クリームソーダ等の炭酸清涼飲料等の発泡性飲料における泡持ちを改善することを課題とする。 - 特許庁
  • To provide a method for producing a malt alcoholic liquor, by which problems such as the unbalance of a maische concentration and filtration congestion having been experienced in a charging process can be solved, and the rate of a solution containing a saccharide added to a fermentation process can be adjusted to arbitrarily select a malt-using rate.
    仕込工程において経験されたマイシェ濃度のアンバランスやろ過渋滞などの問題点を解消すると共に、発酵工程において添加する糖類を含む溶液の割合を調整することにより、麦芽の使用比率を任意に選択した麦芽アルコール飲料を提供すること。 - 特許庁
  • To provide an improved alcoholic beverage of fermented malt having a new and a refreshing aftertaste, e.g. briskness corresponding to diversifying taste of consumers to alcoholic beverage of fermented malt such as beer and an alcoholic beverage of fermented malt reducing an undesirable flavor of sparkling liquor or the like.
    ビール等の発酵麦芽アルコール飲料に対する消費者の多様化する嗜好性からくるニーズに対応すべく、新たなすっきりとした後味すなわち「キレ」を有する発酵麦芽アルコール飲料の提供および発泡酒等がもつ好ましくない香味(以後発泡酒臭と呼ぶ)を低減させた発酵麦芽アルコール飲料の提供。 - 特許庁
  • To provide a fermented malt beverage containing reduced amount of a purine body compound, and a method for producing the beverage, particularly to provide the method for producing the fermented malt beverage such as a beer and a sparkling liquor by selectively, efficiently and effectively removing a purine body compound, and the fermented malt beverage by the method.
    プリン体化合物が低減化された発酵麦芽飲料、及びその製造方法を提供すること、より詳しくは、ビールもしくは発泡酒等の発酵麦芽飲料の製造において、プリン体化合物を選択的に、且つ効率的、効果的に除去する方法、及び該方法によって製造されるプリン体化合物が低減化された発酵麦芽飲料を提供すること。 - 特許庁
  • In this method for producing a malt alcoholic beverage such as beer, a sparkling liquor containing malt in a raw material, etc., the concentration of oxygen in an atmosphere in at least one process of a production process is reduced or a stirring rate at which a raw material is mixed with water for preparation of ingredients for the brewing process is controlled to suppress oxidation in the process for producing the malt alcoholic beverage.
    ビール、麦芽を原料に含む発泡酒等の麦芽アルコール飲料の製造方法において、当該製造工程の少なくとも一部工程における雰囲気中の酸素濃度を低減させること、又は原料を仕込用水に混合させる攪拌速度を制御することにより、麦芽アルコール飲料の製造工程における酸化を抑制する。 - 特許庁
  • This includes drinks other than refined sake, synthetic sake, shochu (distilled spirit), mirin, beer, fruit wine, whisky, brandy, material alcohol, low-malt beer, other brews, spirit, liqueur and powder liquor.
    清酒、合成清酒、焼酎、みりん、ビール、果実酒、ウイスキー、ブランデー、原料用アルコール、発泡酒、その他の醸造酒、スピリッツ、リキュール、粉末酒以外の酒類をいう。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • The method for producing the malt alcoholic beverage involves adding isoxanthohumol to wort or a wort treated liquor in a step after the wort boiling step.
    本発明は、麦芽アルコール飲料を製造するに際し、麦汁煮沸工程よりも後の工程において麦汁又はその処理液にイソキサントフモールを添加することを特徴とする。 - 特許庁
  • Furthermore, a sparkling liquor has the flavor of beer and visual characteristics and as the main ingredient malt, hop, oligosaccharide, mushroom and glucide for adjusting alcohol and an alcohol degree of 5%.
    または、麦芽と、ホップと、オリゴ糖と、茸と、アルコール調整用糖質を主成分とする、ビールの風味と視覚的特徴を有するアルコール度数5%の発泡酒。 - 特許庁
  • To provide a method and an apparatus capable of quantitatively evaluating taste items such as 'mellowness', 'body' or the like of alcoholic liquors such as beer, malt foam liquor or the like simply and easily with high reproducibility.
    ビールや麦芽発泡酒等の酒類の味の評価において、「濃醇さ」や「コク」等の味覚項目を、簡便且つ容易に、更に高水準の再現性をもって定量的に評価することが可能である方法及び装置を提供すること。 - 特許庁
  • The purine body compound in wort is discovered to be selectively adsorbed and removed by treating the wort with an adsorbent, especially an activated carbon, selectively adsorbing the purine body compound in the wort in a step for producing the fermented malt beverage such as the beer and the sparkling liquor, to enable the fermented malt beverage with the reduced purine body compound to be produced efficiently and effectively.
    ビールや発泡酒等の発酵麦芽飲料の製造工程において、麦汁中のプリン体化合物を選択的に吸着する吸着剤、特に活性炭で処理することにより、麦汁中のプリン体化合物を選択的に吸着、除去することができ、プリン体化合物が低減された発酵麦芽飲料の効率的且つ効果的な製造が可能であることを見い出た。 - 特許庁
  • In the method for producing a sparkling liquor having a malt use content in a brewing raw material of less than 50%, the sparkling liquor is produced by adding a concentrated red wine essence that is obtained by concentrating a red wine by reduced-pressure distillation and has an adjusted total amino acid and total polyphenol concentration and/or resveratrol concentration to a solution before fermentation.
    醸造原料中の麦芽使用比率が50%未満の発泡酒の製造方法において、発酵前溶液に、赤ワインを減圧蒸留により濃縮して総アミノ酸と総ポリフェノール濃度及び/又はレスベラトロール濃度を調整した濃縮赤ワインエキスを添加することにより麦酒味覚の爽快で飲み応えを付与した発泡酒を製造する。 - 特許庁
  • In the method for producing a sparkling liquor using malt and an auxiliary material, the auxiliary material comprises barley glucose syrup that is obtained by hydrolyzing a protein in a barley saccharified substance with protease and has ≥2 mass% amino acid concentration.
    本発明は、麦芽と副原料とを含む原料を使用する発泡酒の製造方法において、副原料が、大麦の糖化物に含まれるタンパク質をプロテアーゼで分解して得られるアミノ酸濃度が2質量%以上の大麦水飴を含むことを特徴とする。 - 特許庁
  • In wort or a fermented liquid in a process for producing the fermented malt beverage such as beer, sparkling liquor, etc., an adsorbent composed of a zeolite is brought into contact with the purine ring compound to produce the fermented beverage having the reduced amount of the purine ring compound.
    ゼオライトからなる吸着剤を、ビールや発泡酒等の発酵麦芽飲料の製造工程における麦汁若しくは発酵液中において、プリン体化合物と接触させ、該プリン体化合物を選択的に吸着することによって、プリン体化合物が低減された発酵麦芽飲料が製造できる。 - 特許庁
  • Japanese liquor is brewed in the same moromi through parallel multi-fermentation consisting of the saccharification which is conversion of starch to sugar by sake rice malt enzyme and of the decomposition which is the conversion of sugar to alcohol and carbon dioxide by sake mash (a large number of cultured yeast cells); and whether the latter process, namely the decomposition, progresses to the end or not determines roughly the mode of fermentation, complete or incomplete.
    日本酒は、一つの醪の中で、デンプンが日本酒麹の酵素によって糖に変わる糖化と、糖が日本酒酒母(または酒母)(もと)で培養された酵母によってアルコールと二酸化炭素に変わるという分解が、同時並行的に進むという並行複醗酵によって醸造されるが、この後者である分解が最後まで進むか否かによって、醗酵の様態は完全醗酵と不完全醗酵に大別される。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • This method for purifying the tryptophol derivative inducing the apoptosis is provided by dissolving an ethyl acetate extract of the fermented vinegar obtained by performing alcohol fermentation by adding rice malt and yeast to the soybean-simmered liquid as a raw material and performing acetic acid fermentation by acetobacter, and of the white distilled liquor lees, with 50% aqueous methanol solution, and separating the tryptophol derivative inducing the apoptosis by a HPLC.
    アポトーシスを誘導するトリプトフォール誘導体の精製法は、大豆煮汁を原料にして米麹、酵母を添加してアルコール発酵させ、次いで酢酸菌で酢酸発酵させて得られた醸造酢及び、焼酎粕の酢酸エチル抽出物を50%メタノール水溶液に溶解し、HPLCによりアポトーシスを誘導するトリプトフォール誘導体を分離するアポトーシスを誘導するトリプトフォール誘導体の精製法。 - 特許庁

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