「masticating」を含む例文一覧(18)

  • The cows were masticating the grass
    牛は、草を咀嚼していた - 日本語WordNet
  • INGESTION-ASSISTING OLEAGINOUS COMPOSITION FOR PERSON HAVING DIFFICULTY IN SWALLOWING/MASTICATING AND FOOD FOR PERSON HAVING DIFFICULTY IN SWALLOWING/MASTICATING
    嚥下・咀嚼困難者向け摂食補助用油脂組成物及び嚥下・咀嚼困難者用食品 - 特許庁
  • To provide an ingestion-assisting oleaginous composition that is for persons having difficulty in swallowing/masticating and that can easily produce a food that persons having difficulty in swallowing/masticating easily consume and a food for persons having difficulty in swallowing/masticating using the same.
    嚥下・咀嚼困難者が摂取しやすい食品を容易に製造することができる嚥下・咀嚼困難者向け摂食補助用油脂組成物、及びこれを使用した嚥下・咀嚼困難者用食品の提供。 - 特許庁
  • To provide a masticator aid for treating a food difficult to masticate for a person with weak masticating ability to easily masticate without damaging the taste, touch, and masticating feel of the food.
    咀嚼力が弱い人であっても咀嚼し難い食物40をその味覚、舌触り、食感を損なうことなく容易に食べられる状態に処理する咀嚼補助器を提供する。 - 特許庁
  • In masticating, an artificial tooth at a lower jew moves in a centrifugal direction to set a site for receiving the largest masticating and biting pressure to be the cheek shelf of the jaw agger of the lower jaw.
    咀嚼時に下顎義歯が遠心方向に移動し、咀嚼咬合圧を最も大きく受け止める部位が下顎顎堤の頬棚となるように構成する。 - 特許庁
  • To provide an edible masticatory material which contains a water-soluble polysaccharide as a base material and can develop a rebinding property on masticating to enhance a masticating texture.
    咀嚼時に再結着性を発現することにより咀嚼食感を高めることが可能な、水溶性多糖類をベース基材とする可食性咀嚼物を提供する。 - 特許庁
  • This method of producing a TSR-type natural rubber comprises addition of a aging inhibitor at the masticating of natural rubber by a pre- breaker.
    天然ゴムをプレブレーカーで練る際に老化防止剤を添加することを特徴とするTSR型天然ゴムの製造方法。 - 特許庁
  • To provide a method for masticating natural rubber by which the efficiency of mastication can be enhanced without deteriorating the performance of products.
    製品の性能の劣化を招くことなく天然ゴムの素練り効率を向上させることができる天然ゴムの素練り方法を提供する。 - 特許庁
  • To provide a nursing bottle capable of sanitarily supplying high-quality food squeezed soup to a person hardly masticating the food.
    食べ物の咀嚼が難しい者に対して、衛生的にそして高品質な食物の搾り汁を供給できる哺乳ビンを提供する。 - 特許庁
  • To provide a masticating/swallowing auxiliary agent that easily imparts gel characteristics to food for persons having difficulty in masticating and swallowing the food, by easily imparting the gel characteristics without requiring gelation treatment such as heat dissolving, cooling and suppressing influence by nature of the taste of food and drink, as much as possible.
    加熱溶解・冷却のようなゲル化処理を必要とすることが無く、容易に飲食物にゲル性を持たせ、しかも、飲食物本来の味覚への影響を極力抑制して、手軽に咀嚼・嚥下困難者用飲食物にゲル性を持たせることができる咀嚼・嚥下補助剤を提供すること。 - 特許庁
  • To provide a process for masticating a natural rubber capable of decreasing the gel portion without lowering the molecular weight and also of improving the processability, and to provide a natural rubber obtained by this mastication process.
    分子量を低下させずにゲル量を低減させ、更に加工性をも向上させることができる天然ゴムの素練り方法及びその素練り方法により得られた天然ゴムを提供する。 - 特許庁
  • To correctly detect a mastication movement by distinguishing detection waveforms detected when masticating and speaking and to precisely recognize the number of times of mastication even when having a meal while talking.
    咀嚼時と発話時に検出される検知波形を区別して咀嚼動作を正確に検出し、会話しながらの食事の際にも咀嚼回数を正確に認識することができる。 - 特許庁
  • To provide an oral cavity attachment for diet for enabling a user to feel satisfaction by masticating a small amount of food sufficiently, and thus for enabling the user to perform a safe and effortless diet.
    少ない食物の量を十分に咀嚼することで、満腹感を感じることができ、したがって、安全で無理のないダイエットを実践することができるダイエット用口腔装着具を提供する。 - 特許庁
  • The method for masticating natural rubber is to masticate raw rubber comprising natural rubber as a main rubber component by a Banbury mixer, wherein, 5-10 pts.mass carbon black is added to 100 pts.mass raw rubber during the mastication.
    天然ゴムを主要ゴム成分とする原料ゴムをバンバリーミキサにて素練りする天然ゴムの素練り方法において、素練り時に、原料ゴムにカーボンブラックを、原料ゴム100質量部に対し5〜10質量部添加する。 - 特許庁
  • The storage rubber is obtained by masticating a diene-based rubber comprising ≥50 wt.% of a natural rubber to give a masticated rubber and storing the masticated rubber at ≥20°C and ≤60°C for ≥10 days and ≤60 days.
    天然ゴムを50重量%以上含むジエン系ゴムを素練りして素練りゴムを得、前記素練りゴムを20℃以上60℃以下の温度で10日以上60日以内の期間貯蔵することにより得られた貯蔵ゴム。 - 特許庁
  • Furthermore, as the motion of the tongue in swallowing food is inhibited by the floor part 20 while masticating the food, it is necessary to sufficiently masticate the food for swallowing it, and by the sufficient mastication, motion of the masseter muscle becomes active and the central nerve for feeling the sense of full stomach is stimulated.
    また、床部20によって食物の咀嚼時、嚥下時の舌の運動が阻害されるので、食物を飲み込むためには、よく噛むことが必要になる。 - 特許庁
  • To provide a method of producing a TSR-type natural rubber suppressing fission of natural rubber main chain at the masticating to relatively reduce generation of polymer-gel and maintain molecular weight at high level resulting in excellent break resistance and abrasion resistance of rubber after processing.
    素練り時にNR主鎖の切断を抑えてポリマーゲルを相対的に少なくし、分子量を高く維持することにより、加工後のゴム特性である耐破壊特性、耐摩耗特性に優れるTSR型天然ゴムの製造方法を提供する。 - 特許庁
  • The CPU 10 composes the dentition data and jawbone data by reading respective computer programs stored in an HD 12 to sequentially execute them, and allows the generated composed data to execute masticating operation based on the mastication data to compute a direction of occlusal force applied to a tooth crown (a denture) during mastication and to compute the artificial tooth root implanting position based on the direction.
    CPU10は、HD12に記憶してある各コンピュータプログラムをRAM11に読み出して順次実行することにより、前記歯列データと顎骨データとを合成し、生成した合成データに、前記咀嚼データに基づく咀嚼動作を実行させ、咀嚼時において歯冠(義歯)に加わる咬合力の方向を算出し、該方向に基づき、人工歯根の埋入位置を算出する。 - 特許庁

例文データの著作権について