It has a disagreeable smell―an unpleasant smell―an offensive smell―a nasty smell―a vile smell―a villainous smell―a foul smell―It stinks.
これはいやな匂いがする - 斎藤和英大辞典
METHOD FOR REMOVING NASTYSMELL FROM BIVALVE 二枚貝の異臭除去方法 - 特許庁
A nastysmell assailed my nose as I entered.
そこへ入ると臭気が鼻を突いた. - 研究社 新和英中辞典
The spoiled meat had a nastysmell. その腐った肉はひどく不快な匂いがした。 - Tatoeba例文
The plastic bag has a nastysmell. そのビニール袋はいやなにおいがする - Eゲイト英和辞典
The spoiled meat had a nastysmell.
その腐った肉はひどく不快な匂いがした。 - Tanaka Corpus
METHOD FOR ELIMINATING NASTYSMELL FROM SHARK MEAT サメ肉の臭気を除去する方法 - 特許庁
PAINT COMPOSITION FOR FORMING COATING FILM OF LITTLE NASTYSMELL 異臭の少ない塗膜形成用塗料組成物 - 特許庁
To provide a toilet bowl device capable of preventing nastysmell from a flushing toilet bowl unit and a method for preventing generation of the nastysmell from the toilet bowl device. 本発明は、水洗便器装置からの異臭を防止する便器装置および便器装置からの異臭発生防止方法に関するものである。 - 特許庁
A strange, nastysmell was coming from the outfall.
嗅いだ事のない嫌な臭いが下水のはけ口から発生していた。 - Weblio英語基本例文集
TOILET BOWL DEVICE AND METHOD FOR PREVENTING GENERATION OF NASTYSMELL FROM TOILET BOWL DEVICE 便器装置および便器装置からの異臭発生防止方法 - 特許庁
To provide thiamin-containing food reinforced in vitamin C effectively inhibited in generation of nastysmell. ビタミンCを強化したチアミン類含有食品における異臭の発生を効果的に抑制する。 - 特許庁
To increase stability of oily composition containing an unsaturated fatty acid having drastic nastysmell and discoloration with time. 変臭・変色の激しい不飽和脂肪酸を含む油状組成物の経時安定性を高めること。 - 特許庁
To crush a refuse securely by absorbing the difference of the thickness, and to suppress the leaking of a nastysmell by sealing the device after it is housed. 厚さの違いを吸収して確実に破砕し、収納後に封止して異臭の漏れを抑える。 - 特許庁
To provide a body protector 2 with which nastysmell caused by excreta can be effectively deodorized. 排泄物による異臭が効果的に脱臭されうる人体保護用具2の提供。 - 特許庁
To propose a washing dryer capable of reducing a nastysmell produced by heat of circulating air. 循環空気の熱によって発生する異臭を軽減することができる洗濯乾燥機を提案する。 - 特許庁
To provide a packaged tea beverage containing chlorogenic acid or the like at high concentration, having no nastysmell, and being easy to drink. 高濃度のクロロゲン酸類を含有し、異臭のない飲用しやすい容器詰飲料の提供。 - 特許庁
At that time, since cleaning water is at low temperature, generation of nastysmell can be inhibited. この際、洗浄水が低温であるので、異臭の発生は抑えることができる。 - 特許庁
To provide a lemon grass extraction having excellent flavor without a nastysmell and applied to food and drink. 異臭のない香味の優れ、飲食品に適用可能なレモングラスエキスを提供することである。 - 特許庁
If you blow out a candle, you perceive a very nastysmell, resulting from the condensation of this vapour.
ロウソクを吹き消すと、すごくいやなにおいがします。これは蒸気が凝集したせいです。 - Michael Faraday『ロウソクの科学』
To provide a method for eliminating saprophytic smell / nastysmell generated in indoor drying of clothes and when the clothes are damp-dry, without using any chemical agent. 衣類の部屋干しおよび生乾き時に発生する雑菌生の臭気・悪臭について、化学物質を用いずに除去する方法を提供する。 - 特許庁
To provide a method for removing a sulfuric or nitrogenous nastysmell in the air, concretely, a nastysmell emitted from a sulfur-containing episulfide resin, and a device used therefor. 硫黄系あるいは窒素系の異臭を有する空気の臭気除去に関するもので、詳しくは含硫エピスルフィド樹脂から発散する異臭を除去する方法とその装置を提供することである。 - 特許庁
To solve the problems that processed garlic which is made by ripening raw garlic by a conventional method is insufficient in deodorizing garlic smell, and emits strong nastysmell of sulphur oxides or the like in a production process, and a working environment is inferior to cause nastysmell pollution problem. 従来法で生ニンニクを熟成させて作る加工ニンニクは、ニンニク臭の消臭が不十分で、しかも、製造過程でイオウ酸化物などの強烈な悪臭を放出し、作業環境は劣悪で悪臭公害問題も起こしている。 - 特許庁
It is possible to offer the citrulline-containing food and drink which occurs no nastysmell even if a citrulline decomposition product exists by adjusting the pH to an acidic region. pHを酸性域に調整することで、シトルリンの分解物が存在しても異臭が発生しないシトルリン含有飲食品を提供できる。 - 特許庁
To obtain a shark cartilage extract having low arsenic content and no nasty taste and smell and suitable for food materials, and to provide a method for producing the extract. ヒ素含量が低く、かつ異味、異臭のない、食品素材に適したサメ軟骨抽出物及びその製造方法を提供する。 - 特許庁
Addition of the ascorbic acid glucoside enables inhibition in generation of the nastysmell caused by the vitamin C or the thiamine, and the interaction of the vitamin C and the thiamine. これにより、ビタミンCまたはチアミン類並びにこれらの相互作用により生じる異臭を抑えることが可能となる。 - 特許庁
When exchanging diapers of the bedridden person lying on a bed 11, an air suction hood 9 is lowered down to the vicinity of a nastysmell generation section from a ceiling 13. ベット11に寝たきりの人のおむつを交換する際には、吸気フード9を天井13から異臭発生箇所の付近まで下降させる。 - 特許庁
To provide amino acid-containing food and drink improved in deterioration in flavor through suppressing nastysmell from being given off with time. 経時的な異臭の発生を抑えることにより風味の劣化が改善されたアミノ酸含有飲食品を提供する。 - 特許庁
To provide a method capable of effectively removing a nastysmell generated when handling excrement of a bedridden person. ベットに寝たきりの人の排泄物を処理する際に発生する異臭を効果的に除去できる方法を提供すること。 - 特許庁
To provide a system for processing dirty liquid, surly suppressing nastysmell of the dirty liquid such as urine excretion of a pet. ペットの排尿等の汚液による悪臭を確実に抑えることが可能な汚液処理システムを提供すること。 - 特許庁
The secondary processing food has such characteristics that nasty taste and smell derived from outer skin or seed skin are little. 上記の二次加工食品が外皮および種皮由来の不快な味・香りが少ない特徴を有する二次加工食品である。 - 特許庁
The nastysmell is sucked into an air suction duct 19 from the air suction hood 9 and is exhausted outdoors by passing through a branch duct 6 and a main duct 5. 異臭は吸気フード9から吸気ダクト19に吸い込まれ、分岐ダクト6とメインダクト5を通って屋外に排出される。 - 特許庁
To provide a citrulline-containing food and drink suppressed in occurrence of nastysmell caused by a citrulline decomposition product, and to provide a method for producing the citrulline-containing food and drink. シトルリンの分解物による異臭発生を抑制したシトルリン含有飲食品及びその製造方法を提供する。 - 特許庁
To suppress the provision of a discomfortable feeling to an occupant by nastysmell components adhered to an evaporator while saving a fuel cost. 省燃費を図りつつ、蒸発器に付着した異臭成分による不快感を乗員に対して与えてしまうことを抑制する。 - 特許庁
To obtain a multilayered molding having excellent transparency, thermostability and mechanical properties, leaving little nasty taste and smell, excellent in sweet smell and usable for vessels and packaging materials of food and drinks. 優れた透明性、耐熱性、機械的特性を持ち、残留異味、異臭が少なく保香性に優れ、食品あるいは飲料用等の容器、包装材料として有利に使用できる多層成形体を提供する。 - 特許庁
By the method, sulfur-based nastysmell and immature smell, liable to happen in miscellaneous liquors such as sparkling liquor, are suppressed and color can be adjusted. 本発明の方法により、発泡酒等の雑酒にありがちなイオウ系の異臭、未熟臭を抑制することができ、また、色度の調整を行うことが可能である。 - 特許庁
To provide a vinegar-containing fruit beverage having no stimulating smell and nastysmell and taste derived from vinegar, and maintaining flavor inherent in fruit juice, and also additionally provided with health function of the vinegar: and to provide a method for producing the vinegar-containing fruit beverage. 食酢に由来する刺激臭及び異臭味が無く、果汁の持つ本来の風味を保持し、しかも、食酢の持つ健康機能を付加した食酢入り果汁飲料及びその製造方法を提供すること。 - 特許庁
To obtain an antimicrobial plastic product being safe to human bodies, having small environmental load, capable of exhibiting sufficient antimicrobial effect, not impairing functions such as strength and appearance which an original product has and free from problem such as nastysmell such as olefin smell generated during sealing in liquid. 人体に安全で、環境負荷の小さく、十分な抗菌効果を発揮でき、本来の製品の強度、外観等の機能を損ねず、また液中シール時に発生するオレフィン臭等の異臭の問題を生じない抗菌性プラスチック製品を得ることである。 - 特許庁
As the result of this, it is possible to obtain the processed garlic having no garlic smell and to solve emission of nastysmell. 前記生ニンニクを恒温、恒湿に制御可能で内表面が天然木材の杉材で覆われた熟成装置中に、90℃、湿度80%の条件で168時間保持、熟成し、その後必要な熟成処理を追加実施することで、ニンニク臭のない加工ニンニクが得られ、しかも悪臭の発生も解消できる。 - 特許庁
To provide an aluminum-made fin material which not only keeps a sufficient deodorizing effect even when it is used for a long term under the state where a nastysmell, a bad smell or the like arises, but can be manufactured without a forming problem. 異臭あるいは悪臭等の臭気環境を生起するような状況下で長期間使用しても十分な脱臭効果が持続できるだけではなく、その製作面において成形性に問題をともなうことのないアルミニウム製フィン材を提供すること。 - 特許庁
To provide a horny skin removal work by massage of skin with a cocoon of silkworm containing useful components mainly composed of sericin and fibroin under a fragrant condition ameliorating nastysmell. セリシン、フィブロインを主とする有用成分を含む蚕の繭による肌のマッサージ、角質除去作業を、異臭を和らげて芳香を伴った状態で行う。 - 特許庁
This citrulline-containing food and drink is mixed with a sour agent or a pH adjusting agent so as to put in an acidic region and suppress nastysmell caused by a citrulline decomposition product. シトルリン含有飲食品に、酸味料若しくはpH調整剤を配合して、酸性域にすることにより、シトルリンの分解物による異臭を抑制する。 - 特許庁
To provide a method capable of masking foreign taste and nastysmell of fish oil even when heated in production of oil and fat products such as margarine and shortening utilizing fish oils containing highly unsaturated fatty acids. 高度不飽和脂肪酸を含有する魚油を利用するマーガリンやショートニング等の油脂製品の製造において、加熱しても魚油の異味異臭をマスキングできる方法。 - 特許庁
To provide a porous silicone rubber material hardly causing nastysmell, and hardly being made sticky by the melting of the rubber at laser processing, produced in good productivity, and having a constant quality. レーザー加工時に異臭が発生したり、ゴムが溶けてべたついたりせず、生産性に優れ、一定の品質を備えた多孔性シリコーンゴム材を提供する。 - 特許庁
The pressure inside a building 2 is kept lower than the atmospheric pressure by driving a ventilation windmill 11 so that the nastysmell is not leaked from the building 2 even when the shutter 10 is opened. 建屋2はシャッター10を開放した状態でも、異臭が建屋2内から漏れないように、排気風車11を駆動して、その内部の気圧を大気よりも低くする。 - 特許庁
To provide a flavor-improving agent which is originated from one or more plants and can simply and effectively mask the characteristic nasty taste and smell of alcohol-dehydration enzyme. 植物体由来のアルコール脱水素酵素特有の異味異臭を、簡単かつ効果的にマスキングすることができる風味改良剤を提供する。 - 特許庁
To reduce the sludge in a treating vessel and piping used when treating a polyester chip, and to produce the polyester hardly causing remaining foreign taste and nastysmell when producing a molded product from the polyester chip. ポリエステルチップの水処理時の処理槽や配管の汚れを少なくし、かつポリエステルチップから成形品を製造した際にも残留異味、異臭が少ないポリエステルを提供すること。 - 特許庁
To provide a method for producing high quality phosphotriester, practically containing none of nasty smell-causing peroxide, carbonyl compound and the like, and usable for perfumeries, cosmetics and the like. 異臭の原因となる過酸化物、カルボニル化合物等を実質的に含まず、香粧品、化粧品等に使用できる高品質のリン酸トリエステルを製造する方法の提供。 - 特許庁
原題:”THE CHEMICAL HISTORY OF A CANDLE” 邦題:『ロウソクの科学』
This work has been released into the public domain by the copyright holder. This applies worldwide. (C) 1999 山形浩生 本翻訳は、この版権表示を残す限りにおいて、訳者および著者にたいして許可をと ったり使用料を支払ったりすることいっさいなしに、商業利用を含むあらゆる形で 自由に利用・複製が認められる。 プロジェクト杉田玄白 正式参加作品。詳細はhttp://www.genpaku.org/を参照のこ と。