「pizza dough」を含む例文一覧(62)

1 2 次へ>
  • PIZZA DOUGH
    ピザ生地 - 特許庁
  • FROZEN PIZZA DOUGH
    冷凍ピザ生地 - 特許庁
  • PIZZA DOUGH, METHOD FOR PRODUCING THE PIZZA DOUGH AND PIZZA AND METHOD FOR PRODUCING THE PIZZA
    ピザ生地及びその製造方法並びにピザ及びその製造方法 - 特許庁
  • FROZEN DOUGH FOR PIZZA CRUST
    ピザクラスト用冷凍生地 - 特許庁
  • METHOD FOR SHAPING PIZZA DOUGH, AND TOOL FOR SHAPING PIZZA DOUGH USABLE THEREFOR
    ピザ生地の整形方法及びそれに用いるピザ生地整形用具 - 特許庁
  • PROCESSING OF FOOD DOUGH SUCH AS PIZZA DOUGH OR THE LIKE
    ピザ生地など食品生地の加工方法 - 特許庁
  • To obtain pizza dough capable of improving easiness to eat pizza and rapidly providing the pizza.
    ピザの食べやすさを向上させるとともに迅速にピザを提供することのできるピザ生地を得る。 - 特許庁
  • The method for producing a pizza crust comprises treating pizza dough with superheated steam in the production process of a pizza crust.
    ピザクラストの製造工程において過熱水蒸気を用いてピザ生地を処理する。 - 特許庁
  • APPARATUS FOR FORMING PIZZA DOUGH AND METHOD FOR FORMING PIZZA DOUGH USING THE FORMING APPARATUS
    ピザ生地の成形装置及びこの成形装置を使用したピザ生地の成形方法 - 特許庁
  • The thickness of the pizza dough is preferably 1-10 mm, and the pizza dough is preferably refrigerated or frozen after baking.
    更に、前記ピザ生地を焼成後、冷蔵又は冷凍することが好ましい。 - 特許庁
  • METHOD FOR PRODUCING FOOD DOUGH SUCH AS PIZZA DOUGH AND APPARATUS FOR PRODUCING THE SAME
    ピザ生地など食品生地の製造方法、及びその装置 - 特許庁
  • He rolled out the pizza dough into a circular shape.
    彼はピザの生地を丸い形に伸ばした - Eゲイト英和辞典
  • METHOD FOR FORMING FOOD DOUGH FOR PIZZA OR THE LIKE AND APPARATUS THEREFOR
    ピザなど食品生地の成型方法、及びその装置 - 特許庁
  • METHOD FOR PREPARING PIZZA DOUGH CONTAINING DIOSCOREA JAPONICA
    自然薯入りピザ生地の製造方法 - 特許庁
  • METHOD FOR PRODUCING FROZEN PIZZA DOUGH, FROZEN PIZZA DOUGH-PACKAGED MATERIAL OBTAINED BY THE ABOVE METHOD AND METHOD FOR PRODUCING PIZZA BY USING THE SAME
    冷凍ピザ生地の製造方法、それにより得られる冷凍ピザ生地包装体及びそれを用いたピザの製造方法 - 特許庁
  • This pizza crust is obtained by coating the top surface of a pizza crust dough with a starch liquid or a seasoning liquid containing the starch liquid on the inside at ≥5 mm depth from the outer periphery of the pizza crust dough, secondarily fermenting and baking the resultant pizza crust dough.
    ピザクラスト生地の上面に、澱粉液又は澱粉液を含有する調味液をピザクラスト生地の外周から5mm以上内側に塗布した後、二次発酵、焼成する。 - 特許庁
  • The frozen pizza dough is obtained by adding cold resistant yeast to wheat flour to form pizza dough and freezing the pizza dough before fermentation by yeast is carried out and simultaneously carrying out thawing, fermentation and baking of the dough without using specific thawing apparatus and baking apparatus.
    小麦粉に耐冷凍性イーストを加えてピザ生地を形成し、イーストによる発酵が行なわれる前に冷凍し、特別な解凍装置や焼成装置を使用することなく解凍、発酵、焼成が同時に行なう。 - 特許庁
  • This pizza dough for being frozen is characterized by adding 0.4 to 5 wt.% of pectin to wheat flour used for the pizza dough.
    ピザ生地に使用する小麦粉に対し、ペクチンを0.4〜5重量%添加してなる、冷凍用ピザ生地。 - 特許庁
  • A sauce-scattering portion 2 for scattering a sauce on the upper side of the pizza dough (a) is disposed on the upstream side of a conveyer 1 for transporting the pizza dough (a).
    ピザ生地aを搬送するコンベア1の上流側に、前記ピザ生地aの上面にソースを点在的に掛けるソース掛部2を配置する。 - 特許庁
  • The treatment of pizza dough with superheated steam is carried out with superheated steam at 120-300°C or by treating pizza dough with superheated steam at 140-260°C for 3-15 seconds.
    過熱水蒸気を用いたピザ生地の処理は、過熱水蒸気の温度を120〜300℃にして行う。 - 特許庁
  • PROCESSED FOOD CONTAINING SQUID AS MAIN MATERIAL AND PREPARATION OF PIZZA DOUGH OR BREAD DOUGH
    イカを主材とした加工食品並びにピザ生地若しくはパン生地の製造方法 - 特許庁
  • PRODUCTION OF PIZZA DOUGH, PRODUCTION MEANS AND BAKING MEANS
    ピッツア生地の製造方法、及び製造手段と、焼成手段 - 特許庁
  • To form a uniform coated sauce layer on the upper side of a pizza dough.
    ピザ生地上面に均一なソース塗布層を形成する。 - 特許庁
  • The body 2 of pizza dough 1 is obtained by forming a flat raw dough in a cup-like shape, particularly in a corn shape and further forming the dough in a semi-baking state.
    平たい原生地からカップ状、詳細にはコーン形状に形成し、かつ半焼成状態とすることで、ピザ生地1の本体2を得た。 - 特許庁
  • This green tea-containing pizza is obtained by mutually mixing strong flour with soft flour, powdered green tea, a yeast fungus and water, preparing a dough for the pizza, extending the dough for the pizza into the form of a flat plate, topping the top surface of the extended dough with a cheese, further topping green tea leaves from the upper part thereof and baking the resultant dough.
    強力粉と、薄力粉と、抹茶と、イースト菌と水とを混ぜ合わせてピザ用生地を作り、同ピザ用生地を平板状に延ばして上面にチーズをトッピングし、さらに、その上から茶葉をトッピングして焼き上げる。 - 特許庁
  • To provide frozen dough for pizza crust capable of obtaining hand- made pizza without requiring labor when cooking, readily handleable, not causing deformation and having good baked state, a method for producing the dough and an apparatus for producing the dough.
    調理時に手間が掛からず、簡便に取り扱え、かつ、型崩れすることがなく、しかも、焼き上がりが良好な手作り風のピザが得られるピザクラスト用冷凍生地及びその製造方法並びに製造装置を提供することを課題とする。 - 特許庁
  • To provide rice cake pizza easily deliciously eatable at any time through sufficiently making use of the material and flavor of glutinous rice and processing rice cake to pizza dough.
    糯米の素材とその風味を充分に活かし、いつでも手軽に美味しく食べられるよう、餅をピザの生地に加工した餅ピザを提供する。 - 特許庁
  • This Naples type pizza crust is obtained by roasting a formed pizza dough by covering its central part with a baking sheet by leaving its upper peripheral edge part.
    本発明は、成形したピザ生地の上面周縁部を残して中央部を天板で覆い焼成して、ナポリタイプピザクラストを得たものである。 - 特許庁
  • The method for producing pizza involves boring the surface of formed pizza dough with flat-shaped multiple tiny holes having major and minor axes.
    成形したピザ生地の表面に、長径と短径とを有する扁平な形状の小孔を複数穿設する。 - 特許庁
  • To produce pizza pie by utilizing produced bread dough effectively without adverse effect on the texture peculiar to crusty bread for pizza pie and its heavy feel.
    パンピザ特有の食感、重量感を損なうことなく、製造されるパン生地を有効に利用し、ピザを製造することを目的とする。 - 特許庁
  • The treatment of pizza dough with superheated steam is carried out before a baking process in the production process of a pizza crust.
    過熱水蒸気を用いたピザ生地の処理は、ピザクラストの製造工程における焼成工程前に行う。 - 特許庁
  • To provide a method for producing frozen pizza dough, capable of easily obtaining an optional form of a pizza crust, a frozen pizza dough-packaged material obtained by the above method and having an excellent handling property, and a method for simply producing the pizza, capable of selecting desired forms and topping materials.
    容易に任意の形状のピザクラストを得ることができる冷凍ピザ生地の製造方法、及び、該製造方法により得られるハンドリング性に優れた冷凍ピザ生地包装体、それを用いた、所望の形状とトッピング材料を選択しうる簡易なピザの製造方法を提供する。 - 特許庁
  • The members of the group made pizza dough with 40 kilograms of locally grown wheat.
    同グループのメンバーは地元産の小麦40キロからピザ生(き)地(じ)を作った。 - 浜島書店 Catch a Wave
  • The dough is preferably sugar-free or low-sugar one, and the food/drink is preferably bread, pizza, or the like.
    生地としては、無糖または低糖生地が好ましく、飲食品としては、パン、ピザ等があげられる。 - 特許庁
  • To provide a pizza dough which is frozen and has good freezing resistance.
    本発明は、冷凍耐性を有する冷凍用ピザ生地を提供することを目的とする。 - 特許庁
  • In a process for forming the dough 1 of pizza from belt-like dough, a large number of small holes 2 are made in the central part of the dough 1 with leaving the peripheral part 1b of the dough.
    帯状生地から、ピザ生地1を成形する工程において、該ピザ生地1に、生地周縁部1bを残して生地中央部1aに多数の小孔2を穿設する。 - 特許庁
  • To provide a method for forming food dough such as pizza dough or the like, which always forms dough into a uniform shape and yet forms dough into various shapes such as a square, rectangular or elliptic shape and an apparatus therefor.
    常に均一な形状に成型せしめることができ、しかも、角形形状、方形形状、楕円形状など多種多様の形状に成型せしめることが出来る、ピザ生地など食品生地の成型方法、及びその装置を提供する。 - 特許庁
  • The rice cake pizza is obtained by using as pizza dough, rice cake or flattened rice cake which is made by boiling glutinous rice and pounding the glutinous rice, and arranging pizza ingredients on the rice cake or flattened rice cake.
    糯米を炊きその糯米を突いてできた、お餅又は、のし餅をピザの生地にし、お餅又は、のし餅にピザの具を盛り合わせたことを特徴とする餅ピザを提供する。 - 特許庁
  • This method for producing the Napoli style pizza crust contains a process for baking a pizza dough having a thickly formed edge portion B in a state placing a water-containing liquid material 4 on the central portion A of the pizza dough on such a thin and flexible aluminum foil 2 as flexibly deformed in response to the weight of the pizza dough to be tightly adhered to the floor surface of an oven.
    縁部Bを厚く成形したピザ生地を、その中央部A上面に水分を含んだ液状物4を存在せしめた状態で、ピザ生地の重みに従って柔軟に変形しオーブンの床面と密着するほど薄くて可撓性が大であるアルミホイル2上で焼成する工程を含むナポリスタイル・ピザクラストの製造方法。 - 特許庁
  • A pizza dough is rolled and formed between an upper plate heated at 100-180°C and a bottom plate heated at <60°C, the formed pizza dough is made upside down and baked by a baking furnace or an oven.
    100〜180℃に加熱された上面プレートと60℃未満の底面プレートとの間でピザ生地を圧延成形し、成形されたピザ生地を上下反転して焼成窯又はオーブンで焼成する。 - 特許庁
  • To provide a method for producing food dough such as pizza dough in which a plastic dough material and a dough material having extremely high fluidity are surely formed and baked and food dough can always extremely efficiently and continuously be produced and to provide an apparatus for producing the food dough.
    本発明は、可塑性生地材料や非常に流動性の高い生地材料を確実に成型・焼成せしめ、常に食品生地を非常に効率よく一貫生産せしめることが出来る、ピザ生地など食品生地の製造方法、及びその装置を提供するものである。 - 特許庁
  • To provide a method for producing food dough such as pizza dough in which a plastic dough material and a dough material having extremely high fluidity are surely formed and baked and food dough can always extremely efficiently and continuously be produced and to provide an apparatus for producing the food dough.
    可塑性生地材料や非常に流動性の高い生地材料を確実に成型・焼成することが出来るものであって、常にピザなどの食品生地を非常に効率よく一貫生産せしめることが出来る、ピザ生地など食品生地の製造方法、及びその装置を提供するものである。 - 特許庁
  • To provide a method for producing dough of pizza giving high quality pizza, having spongy appearance and crisp palatability, easily treated without spilling topping ingredients by simply improving the method for producing the dough of pizza.
    ピザ生地の製造方法に簡単な改良を加え、最終製品とされるピザ生地は、ふんわりした外観でパリとした食感を有し、トッピング具材のこぼれ落ちもなく取り扱い易く、高品質のピザ生地が得られるピザ生地製造方法を提供する。 - 特許庁
  • This method for preparing a pizza crust and the pizza is characterized in that a pizza dough 2 is kneaded and molded with a binding liquid comprising milk, yogurt, and cheese, wherein the pizza crust 7 is kneaded and molded in an intermediate water content of 30 to 35%.
    ピザクラスト及びピザの製造方法において、ピザ生地たるピザ・ドゥ2を、牛乳、ヨーグルト、チーズからなる結合水で混捏・成型すると共に、前記ピザクラスト7は、中間水分量が30%〜35%の範囲で混捏・成型した。 - 特許庁
  • To provide an apparatus for shaping dough for food, capable of stably shaping the dough into a thin shape such as the one for pizza, and capable of easily corresponding to the dough in various kinds of shapes.
    本発明は、ピザ生地等の薄板状の生地を安定して整形することができるとともに様々な形状の生地に対して容易に対応することが可能な食品用生地整形装置を提供することを目的とする。 - 特許庁
  • To improve heating efficiency to food dough of breads and pizza pie and reduce fuel cost by improving heat exchange ratio of oven itself.
    焼き窯自体の熱交換率を向上してパン類やピッツア等の食品生地に対する加熱効率を向上し、且つ燃費を低減する。 - 特許庁
  • The pizza crust 10 thus obtained is such that the soft boiled rice grains 18 are homogeneously dispersed in a crust dough 16 while their shape remained intact.
    得られたピザクラスト10は、クラスト生地16中に柔らかい炊飯米の粒18がその形状を留めたまま均一に分散されている。 - 特許庁
  • To provide a rice flour premix with which dough for noodle, pizza, bread or the like can be domestically made cleanly in a short time.
    家庭で短時間に、且つ清潔に麺・ピザ・パン等の生地ができる米粉プレミックスを提供することにある。 - 特許庁
  • To provide a method for preparing pizza dough capable of evenly kneading ground Dioscorea Japonica and wheat flour, and having taste of Dioscorea Japonica in an almost homogeneous state.
    摺りおろした自然薯と小麦粉とがむらなく混練でき、自然薯の風味をほぼ均一的に備えたピザ生地の製造方法の提供 - 特許庁
  • To provide a method for forming food dough such as pizza dough or the like, which forms dough into a uniform shape and yet forms dough into various shapes such as a square, rectangular or elliptic shape and an apparatus therefor.
    本発明は、均一な形状に成型せしめることができ、しかも角形形状や方形形状、あるいは楕円形状など多種多様の形状に成型せしめることが出来る、ピザ生地など食品生地の成型方法、及びその装置を提供するものである。 - 特許庁
1 2 次へ>

例文データの著作権について

  • Eゲイト英和辞典
    Copyright © Benesse Holdings, Inc. All rights reserved.
  • 特許庁
    Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  • 浜島書店 Catch a Wave
    Copyright © 1995-2024 Hamajima Shoten, Publishers. All rights reserved.